Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona
Napisano 24 marca 2008 - 21:03
Napisano 24 marca 2008 - 22:56

Napisano 24 marca 2008 - 23:16
co do moim problemów z instalacją/update w tej też wystąpiły :/, po zabawie 5 minutowej rozgryzlem działanie i instalację tej aplikacji
A mógłbyś się podzielić jak tego dokonałeś? Bo mi przy próbie instalacji wyrzuca: "Main script execution error" mimo, że po restarcie ikonka normalnie jest, ale przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o złych uprawnieniach.
Napisano 25 marca 2008 - 00:35

Napisano 25 marca 2008 - 00:59

PS.
Uninstall (new component):
Uninstalls software installed with Installer.app directly from SpringBoard by clicking the remove button in the rearrange icons mode (1.1.3 and newer only). AppTapp.framework used with permission from Nullriver Software.
To rządzi. Taka funkcja powinna być w Installerze od samego początku.
Napisano 25 marca 2008 - 01:12
Napisano 25 marca 2008 - 02:24
Napisano 25 marca 2008 - 07:21
A mógłbyś się podzielić jak tego dokonałeś? Bo mi przy próbie instalacji wyrzuca: "Main script execution error" mimo, że po restarcie ikonka normalnie jest, ale przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o złych uprawnieniach.
połącz się przy pomocy SSH i wpisz
/bin/chmod a+s /Applications/Caterpillar.app/Caterpillar
/usr/sbin/chown root:wheel /Applications/Caterpillar.app/Caterpillar
/bin/chmod a+s /Applications/Caterpillar.app/
/usr/sbin/chown root:wheel /Applications/Caterpillar.app/
uruchomi Ci się bez problemu, jednak jeśli chcesz go instalować/odinstalować to tylko ręcznie teraz
Ehhh rosajnie wzieli sie na sposób! R.I.P DEV nie działa już po update...no i lipa:/
kolega chyba uzywał krakowanej wersji 1.1.1 dlatego nei działa, i bardzo dobrze

Napisano 25 marca 2008 - 08:29
Napisano 25 marca 2008 - 10:58
A to juz ktos w koncu scrackowal ten program? Nawet nie wiedzialem.
Przeczytaj ten wątek od początku... Byli już tacy, którzy podawali adresy torrentów do scrackowanych wersji. Ach...
Napisano 25 marca 2008 - 13:20
Administrator forum usunął mojego posta i wlepił mi ostrzeżenie.
Czy tutaj już nie można służyć pomocą. Jak tak to sorry....
Napisano 25 marca 2008 - 13:47
Ehhh rosajnie wzieli sie na sposób! R.I.P DEV nie działa już po update...no i lipa:/
Przepraszam Cię, że z góry założyłem (sugerując się nazwą serwera) iż podajesz link jest do wersji scrackowanej ... aczkolwiek efekt końcowy byłby taki sam.
Proszę jednak administrację o cofnięcie Ci ostrzeżenia, bo rozumiem że po prostu nie doczytałeś Ziutka...
Napisano 25 marca 2008 - 14:15
Niestety nie mogę brać odpowiedzialności za działania Ziutka.
Napisano 25 marca 2008 - 14:57
Napisano 25 marca 2008 - 23:21
Ta aplikacja jest po prostu coraz bardziej genialna. Warta swoich pieniędzy. Więc jeśli jeszcze ktoś się nie mógł zdecydować, niech to zrobi. Trzeba przyznać, że Rosjanie odwalili kawał dobrej roboty, a co najważniejsze, nie zapomnieli o swojej aplikacji i serwują regularne updaty z coraz to fajniejszymi funkcjami!
Miodzio :-)
U mnie tam wszystko działa jak należy, nie wiem co Wy robicie z tymi swoimi telefonami
.
PS.
To rządzi. Taka funkcja powinna być w Installerze od samego początku.
ejj chłopaki tak nie może być :/, co wersja muszę robić restore i wszytsko wgrywać od początku

1.
miałem Caterka 1.1.1 --> update do 1.2 [wszytsko OK] --> odpalam Caterka [już w wersji 1.2] --> włączam wszystko --> Apply --> pytanie [Quit czy Restart] --> Quit, odpalam Caterka i ciach, komunikat o złych prawach, wszystkie próby instalacji/deinstalacji = main script execution failed
2.
postanowiłem zainstalować na czystym systemie [1.1.4, ZiPhone, BSD], Caterpillar v 1.2 ...... pytanie [Quit czy Restart] --> Restart [pomyślałem że to jest problem] i zgadnijcie co widzę ? komunikat o złych prawach :/
3.
ponowne restore [1.1.4, ZiPhone, BSD], Caterpillar v 1.2 ...... pytanie [Quit czy Restart] --> Quit, działa

p.s. pomijam iż RiP DEV w ustawieniach jest i działa
mam już tego dość, to głupie o co poproszę ale możecie napisać co macie [BSD, CYDIA itp] i jak robicie update [Quit / Reset], kiedy restartujecie, mnie już męczy co 2 tygodnie robić restore bo jest nowa wersja :/ a niestety support RiP nie raczył mi odpisać [pewnie mało osób zgłasza taki problem]
Napisano 26 marca 2008 - 10:25

Napisano 26 marca 2008 - 10:44
Napisano 26 marca 2008 - 13:48
Hej, LoBo, ja również nie miałem najmniejszych problemów z Caterem. Ja jestem cały czas na 1.1.3 i tylko na tym sofcie Catera odpalałem. BSD - najnowsze; Installer - najnowszy. Na razie nie przeniesione aplikacje na partycję mediową. Updaty Catera robię z pozycji Installera; potem przechodzę do aplikacji, tam potwierdzam update (bo tam dopiero on ma miejsce), akceptuję jak mnie pyta o restart. Po restarcie wszystko działa idealnie.
hmmm, Mav czy masz aplikacje przeniesione ?, może to jest problem [to dziwne by było :/]
Napisano 26 marca 2008 - 15:40
Napisano 26 marca 2008 - 22:30
Napisano 27 marca 2008 - 08:29
Napisano 27 marca 2008 - 09:08
Mam jedno pytanie: Jedna z fajnieszych i przydatnych funkcji jest kalendarz na ekranie glownym. Moje pytanie: czy da sie tak zrobic aby sie nie wyswietlal. Tzn nie chodzi mi o mozliwosc jego wylaczenia tylko czy po pacnieciu na niego znika. Bo mnie okres testowy sie skonczyl a wyszla nowa wersja i nie mam jak sprawdzic. Nie usmiecha mi sie ogladac kalendarza non stop. Wiem tylko ze mozna pacnieciem ustawic 2 rodzaje widoku, ale nie wiem jak jest w nowej wersji. Z gory dzieki za info, bo mam zamiar go kupic, a kota w worku kupowac nie zamierzam.Pozdrawiam
Nie ma możliwości wyłączenia pokazywania kalendarza na ekranie głównym. Albo masz włączoną funkcję uCalendar, albo nie. W wersji 1.2 jest możliwość wyboru kolejności pokazywania (albo najpierw lista wydarzeń, albo kalendarz). Można także wybrać tylko jeden ekran pokazywania (albo lista wydarzeń, albo kalendarz).
Napisano 27 marca 2008 - 09:14
ktos moze sciagnac i spakowac do rar'a wersje 1.1.1 catepillara, bo zrobilem update do 1.2 i kleska
Dodaj w Sources repo repo.fireonfive.com i z zakładki RiP Dev zainstaluj Caterpillar (Old). Jest to stara wersja, czyli 1.1.1 dla tych którzy maja problemy z wersją 1.2
Napisano 27 marca 2008 - 09:20
Napisano 27 marca 2008 - 14:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych