Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#76 Dawid24

Dawid24
  • 42 postów

Napisano 11 marca 2008 - 09:25

przemekspider - tak właśnie zrobiłem (http://www.myapple.p...938-post70.html), a zakładka została :[

#77 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 11 marca 2008 - 15:20

Dawid24 program ten jednak odznacza się ZNACZNIE większą stabilnością działania od innych tego typu appów. Jego istnienie nie jest zależne od chęci i dotacji. Jest to komercyjny program. Do tego wart swojej ceny. A jego możliwości będą rozbudowywane. Poza tym nie powoduje spadku wydajności telefonu, baterii oraz nie wpływa negatywnie na stabilność (jest to wyłącznie moja ocena po 2 dniowym darmowym teście). PS Właśnie kupiłem 6 miesięczny abonament i wcale tego nie żałuję :)

#78 Dawid24

Dawid24
  • 42 postów

Napisano 11 marca 2008 - 15:29

ale przecież ja nie twierdzę, że Caterpillar (na marginesie: ktoś wie, od czego ta nazwa?) to zły program ... tylko, że dla mnie nie jest na tyle niezbędny, żeby wywalać na niego niemałą kasę ...
a teraz chcę go tylko całkowicie odinstalować (po mojemu - jak na płatny program - to nie powinno być z tym aż takich problemów)

#79 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 11 marca 2008 - 16:19

ale przecież ja nie twierdzę, że Caterpillar (na marginesie: ktoś wie, od czego ta nazwa?) to zły program ... tylko, że dla mnie nie jest na tyle niezbędny, żeby wywalać na niego niemałą kasę ...
a teraz chcę go tylko całkowicie odinstalować (po mojemu - jak na płatny program - to nie powinno być z tym aż takich problemów)

Dołączona grafika
Wjedz takim do ogródka, działki modyfikacje będą konkretne :)
Może to błąd installera? Spróbuj zainstalować Caterpillar raz jeszcze i usunąć go... Jeśli to nie zadziała to można sprawdzić czy na 100% skasowały się pod appy, te które siedzą w ustawieniach.

#80 Dawid24

Dawid24
  • 42 postów

Napisano 11 marca 2008 - 18:27

Może to błąd installera? Spróbuj zainstalować Caterpillar raz jeszcze i usunąć go...

problem w tym, że teraz - po zainstalowaniu (a już po wygaśnięciu 2-dniowego okresu testowego), można jedynie zakupić kod aktywacyjny
na nic innego kopara nie pozwala :x

Jeśli to nie zadziała to można sprawdzić czy na 100% skasowały się pod appy, te które siedzą w ustawieniach.

tzn :?: bo nie rozuniem ...
a ha - zajrzałem do /var/root/Library i mam tam 2 katalogi: RiP Dev i RiP Install - czy ręczne ich usunięcie rozwiąże problem :?: i czy jest to bezpieczne :?:

#81 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 11 marca 2008 - 18:41

Tak to nie sa pliki systemowe... Nic sie nie powinno stac. Czy zniknie (po skasowaniu i restarcie) to nie wiem :)

#82 Dawid24

Dawid24
  • 42 postów

Napisano 11 marca 2008 - 18:44

once kozie death ... kasuję

---- Dodano 11-03-2008 o godzinie 18:46 ----
ufff ... pomogło - po restarcie, z Ustawień - W KOŃCU - zniknęła pozycja RiP Dev :D

#83 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 11 marca 2008 - 20:40

aplikacja kapitalna :), po updacie do 1.1 zakupiłem :) uwagi: reflection dock daje rozmazane literały, mam nadzieję że poprawią 'mocna' ingerencja w system, aż musialem ręcznie czcionke zmieniać w notatniku bo FontSwap nie dawał sobie rady ;) support RepDIV - działa dobrze, przetestowałem ich, dali odpowiedź w 2 dni robocze ;)

#84 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 11 marca 2008 - 21:22

aplikacja kapitalna :), po updacie do 1.1 zakupiłem :)

uwagi:

reflection dock daje rozmazane literały, mam nadzieję że poprawią
'mocna' ingerencja w system, aż musialem ręcznie czcionke zmieniać w notatniku bo FontSwap nie dawał sobie rady ;)
support RepDIV - działa dobrze, przetestowałem ich, dali odpowiedź w 2 dni robocze ;)

Jak to czcionkę musiałeś zmieniać w notatniku?

Pamiętaj, że po każdorazowej zmianie czcionki trzeba restartować iPhona, aby wprowadzić zmianę.

A aplikacja jest rzeczywiście kapitalna. Mnie największą frajdę sprawia uCalendar, oraz możliwość pięcioikonowego docka.

#85 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 12 marca 2008 - 14:59

Wyszla wersja 1.1.1 poprawia bledy o ktorych ostatnio pisalismy :) Problem klawiatury i deinstalacji.

#86 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 marca 2008 - 15:16

Wyszla wersja 1.1.1 poprawia bledy o ktorych ostatnio pisalismy :)
Problem klawiatury i deinstalacji.

Normalnie w Installerze?

#87 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 12 marca 2008 - 15:20

Tak Pobierasz App, potem tylko instalujesz w nim dodatki... Jeszcze odbicia lepiej wygladaja :) Ale napisy sa dalej neco rozmazane. Ale to nawet ladnie wyglada.

#88 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 marca 2008 - 15:42

Coraz bardziej lubię tą aplikację. uCalendar to mistrzostwo świata. Aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej.

#89 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 12 marca 2008 - 16:06

Odbicia z wersji 1.1 (starej)
Dołączona grafika

Odbicia z wersji 1.1.1 (nowa)
Dołączona grafika

Jakość oczywiście o wiele lepsza :) Winą tych obrazków jest mój laptop (wiekowy Sony PCG-FX310 :))

#90 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 marca 2008 - 16:47

Dla mnie bomba. Mnie na maxa pasuje ten speed dial. Chłopaki w prosty sposób zrobili to czego Apple nie potrafi/nie chce.

#91 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 marca 2008 - 17:58

Dla mnie bomba. Mnie na maxa pasuje ten speed dial. Chłopaki w prosty sposób zrobili to czego Apple nie potrafi/nie chce.

Na prezentacji SDK i softu 2.0 zauważyli że w kontaktach dodana jest opcja szukaj, co prawda trochę późno ale jest ;)

Link do screenu: http://www.myapple.p...504-post46.html

#92 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 12 marca 2008 - 18:22

Jak to czcionkę musiałeś zmieniać w notatniku?

Pamiętaj, że po każdorazowej zmianie czcionki trzeba restartować iPhona, aby wprowadzić zmianę.

A aplikacja jest rzeczywiście kapitalna. Mnie największą frajdę sprawia uCalendar, oraz możliwość pięcioikonowego docka.

tak wiem, ale ja jestem zwolennikiem zmiany czcionki TYLKO w notatniku a nie w całym systemie :P

Odbicia z wersji 1.1 (starej)
Dołączona grafika

Odbicia z wersji 1.1.1 (nowa)
Dołączona grafika

Jakość oczywiście o wiele lepsza :) Winą tych obrazków jest mój laptop (wiekowy Sony PCG-FX310 :))

na to czekałem :)

#93 kapa9

kapa9
  • 85 postów
  • Skądzdunska wola Pl - slough UK

Napisano 12 marca 2008 - 22:19

catapillar kto mi podpowie jak zrobić te klawisze budki telefonicznej :?: :)

#94 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2008 - 22:55

Na prezentacji SDK i softu 2.0 zauważyli że w kontaktach dodana jest opcja szukaj, co prawda trochę późno ale jest

Z tego co ja widzialem u siebie na 1.1.4 to powyzej 20 kontaktow tez jest opcja szukaj.

#95 ciarek

ciarek
  • 13 postów
  • SkądPłock

Napisano 15 marca 2008 - 11:53

Witam! Jestem nowy na tym forum, jednakze bardzo czesto zagladam tutaj.. :D a pisze, poniewaz nie znalazlem pomocy na moj problem.. Zainstalowalem Caterpillar'a, uruchomilem go w trial'u, zainstalowal wszystko co bylo, zrestartowalem go i juz.. no wlasnie.. tu jest problem.. jedyna rzecz, jaka dziala, to springboard.. tzn., moge przechodzic miedzy pulpitami, moge uruchomic co chce, ale juz pozniej nie dziala ekran.. nie dziala na dotyk.. :/ wcisne Home, i dalej jest dobrze.. ale cokolwiek wlacze, to ekran przestaje reagowac.. ;/ restart nie pomaga.. nie wiem, co mam zrobic.. nawet odinstalowac nie moge z installer'a.. ;'( Bardzo prosze o pomoc.. ;(

#96 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 16 marca 2008 - 08:02

Witam! Jestem nowy na tym forum, jednakze bardzo czesto zagladam tutaj.. :D a pisze, poniewaz nie znalazlem pomocy na moj problem..
Zainstalowalem Caterpillar'a, uruchomilem go w trial'u, zainstalowal wszystko co bylo, zrestartowalem go i juz.. no wlasnie.. tu jest problem.. jedyna rzecz, jaka dziala, to springboard.. tzn., moge przechodzic miedzy pulpitami, moge uruchomic co chce, ale juz pozniej nie dziala ekran.. nie dziala na dotyk.. :/ wcisne Home, i dalej jest dobrze.. ale cokolwiek wlacze, to ekran przestaje reagowac.. ;/
restart nie pomaga.. nie wiem, co mam zrobic.. nawet odinstalowac nie moge z installer'a.. ;'(

Bardzo prosze o pomoc.. ;(

Dziwny błąd, pewnie iPhone już nie jedną aplikację do modyfikacji miał wgraną... Ja przeprowadził bym RESTORE (odtwórz). Procedury odblokowania iPhone trwają teraz jakieś 7 minut bez ingerencji... Więc nie ma się co bawić, bo pewnie SSH jest nie aktywne...

#97 ciarek

ciarek
  • 13 postów
  • SkądPłock

Napisano 16 marca 2008 - 09:33

no wlasnie tak zrobilem.. eh.. szkoda mi bylo kontaktow troche.. no ale coz.. wgralem 1.1.3 ZiPhone'em i wszystko w porzadku.. do 1.1.4 jeszcze nie jestem przekonany.. ;p ale dziekuje za szybka odpowiedz.. :D

#98 kapa9

kapa9
  • 85 postów
  • Skądzdunska wola Pl - slough UK

Napisano 16 marca 2008 - 13:22

po zainstalowaniu i wykupieniu catapillar postanowiłem dodać 5-ikonę na pulpicie (na dole) po czym wyswietlil mi sie komunikat ze muszę zrobić restart SpringBoard ja niestety zapomniałem i po jakiś kilku godzinach zrestartowałem IP i niestety pojawiło sie jabłuszko na wyświetlaczu i nic więcej i musiałem wgrywać wszystko od początku . Tagrze na przyszlos proponuje stosowac sie do komunikatów które program wyswietla

#99 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 17 marca 2008 - 12:34

Ta strona ponoć pozwala odblokować catapilar za free. Sam osobiście zapłaciłem ale może komuś się to przyda. Osobiście nie popieram ale...

CIACH

Proszę moderatorów o usunięcie zacytowanego przeze mnie postu. Narusza on regulamin.

@swiety74 - nie tolerujemy to piractwa!

#100 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 12:35

Proszę moderatorów o usunięcie zacytowanego przeze mnie postu. Narusza on regulamin.

@swiety74 - nie tolerujemy to piractwa!

OK

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych