Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#126 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 24 marca 2008 - 21:03

Ta aplikacja jest po prostu coraz bardziej genialna. Warta swoich pieniędzy. Więc jeśli jeszcze ktoś się nie mógł zdecydować, niech to zrobi. Trzeba przyznać, że Rosjanie odwalili kawał dobrej roboty, a co najważniejsze, nie zapomnieli o swojej aplikacji i serwują regularne updaty z coraz to fajniejszymi funkcjami! Miodzio :-)

#127 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 24 marca 2008 - 22:56

zgadzam się :) jest bardzo dobra :) co do moim problemów z instalacją/update w tej też wystąpiły :/, po zabawie 5 minutowej rozgryzlem działanie i instalację tej aplikacji :)

#128 jswoboda

jswoboda
  • 34 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 24 marca 2008 - 23:16

co do moim problemów z instalacją/update w tej też wystąpiły :/, po zabawie 5 minutowej rozgryzlem działanie i instalację tej aplikacji :)

A mógłbyś się podzielić jak tego dokonałeś? Bo mi przy próbie instalacji wyrzuca: "Main script execution error" mimo, że po restarcie ikonka normalnie jest, ale przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o złych uprawnieniach.

#129 Ziutek

Ziutek
  • 68 postów

Napisano 25 marca 2008 - 00:35

Trzeba przyznać, że nasi wschodni przyjaciele nieźle sobie radzą. Już nowa ver.1.2! :)

#130 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 25 marca 2008 - 00:59

U mnie tam wszystko działa jak należy, nie wiem co Wy robicie z tymi swoimi telefonami ;).

PS.

Uninstall (new component):
Uninstalls software installed with Installer.app directly from SpringBoard by clicking the remove button in the rearrange icons mode (1.1.3 and newer only). AppTapp.framework used with permission from Nullriver Software.

To rządzi. Taka funkcja powinna być w Installerze od samego początku.

#131 Ziutek

Ziutek
  • 68 postów

Napisano 25 marca 2008 - 01:12

A może ktoś ma jeszcze poprzednią wersję i mógłby użyczyć:>??

#132 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 25 marca 2008 - 02:24

a ja mam takie pytanko ... zmieniam motyw (ikony, dock itp) w opcji FaceLift resetuje iP i zmieniają mi się tylko ikony które są w języku ang ... powiedzcie mi gdzie znajdę folder z tymi ikonkami aby zmienić nazwy na polskie

#133 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 25 marca 2008 - 07:21

A mógłbyś się podzielić jak tego dokonałeś? Bo mi przy próbie instalacji wyrzuca: "Main script execution error" mimo, że po restarcie ikonka normalnie jest, ale przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o złych uprawnieniach.

połącz się przy pomocy SSH i wpisz

/bin/chmod a+s /Applications/Caterpillar.app/Caterpillar
/usr/sbin/chown root:wheel /Applications/Caterpillar.app/Caterpillar
/bin/chmod a+s /Applications/Caterpillar.app/
/usr/sbin/chown root:wheel /Applications/Caterpillar.app/

uruchomi Ci się bez problemu, jednak jeśli chcesz go instalować/odinstalować to tylko ręcznie teraz

Ehhh rosajnie wzieli sie na sposób! R.I.P DEV nie działa już po update...no i lipa:/

kolega chyba uzywał krakowanej wersji 1.1.1 dlatego nei działa, i bardzo dobrze :)

#134 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 25 marca 2008 - 08:29

A to juz ktos w koncu scrackowal ten program? Nawet nie wiedzialem.

#135 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 25 marca 2008 - 10:58

A to juz ktos w koncu scrackowal ten program? Nawet nie wiedzialem.

Przeczytaj ten wątek od początku... Byli już tacy, którzy podawali adresy torrentów do scrackowanych wersji. Ach...

#136 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 25 marca 2008 - 13:20

Chłopaki, ja tutaj czegoś nie rozumiem. Przed chwilą umieściłem tutaj linka do starszej wersji Caterpillar dla kolegi Ziutek (który kilka postów wyżej poprosił o tą wrsję) do manualnej instalacji, czyli Caterpillar w wersji 111, która jest już niedostępna z poziomu installera.

Administrator forum usunął mojego posta i wlepił mi ostrzeżenie.

Czy tutaj już nie można służyć pomocą. Jak tak to sorry....

#137 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 marca 2008 - 13:47

na "Zgłoś wpis moderatorowi" klikałem ja, ponieważ ze słów Ziutka wynika, że używa(ł) pirata:

Ehhh rosajnie wzieli sie na sposób! R.I.P DEV nie działa już po update...no i lipa:/

Przepraszam Cię, że z góry założyłem (sugerując się nazwą serwera) iż podajesz link jest do wersji scrackowanej ... aczkolwiek efekt końcowy byłby taki sam.
Proszę jednak administrację o cofnięcie Ci ostrzeżenia, bo rozumiem że po prostu nie doczytałeś Ziutka...

#138 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 25 marca 2008 - 14:15

chato.pl dziękuję za wyjaśnienie tej sytuacji. Program caterpillar-111.zip uploadowałem ze swojego dysku, który kilka dni temu został ściągnięty przezemnie ze strony producenta (http://repository.ri...pillar-111.zip).

Niestety nie mogę brać odpowiedzialności za działania Ziutka.

#139 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 25 marca 2008 - 14:57

Oczywiście cofam ostrzeżenie. Również zrozumiałem że program jest w wersji crack.

#140 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 25 marca 2008 - 23:21

Ta aplikacja jest po prostu coraz bardziej genialna. Warta swoich pieniędzy. Więc jeśli jeszcze ktoś się nie mógł zdecydować, niech to zrobi. Trzeba przyznać, że Rosjanie odwalili kawał dobrej roboty, a co najważniejsze, nie zapomnieli o swojej aplikacji i serwują regularne updaty z coraz to fajniejszymi funkcjami!

Miodzio :-)

U mnie tam wszystko działa jak należy, nie wiem co Wy robicie z tymi swoimi telefonami ;).

PS.
To rządzi. Taka funkcja powinna być w Installerze od samego początku.

ejj chłopaki tak nie może być :/, co wersja muszę robić restore i wszytsko wgrywać od początku :(

1.
miałem Caterka 1.1.1 --> update do 1.2 [wszytsko OK] --> odpalam Caterka [już w wersji 1.2] --> włączam wszystko --> Apply --> pytanie [Quit czy Restart] --> Quit, odpalam Caterka i ciach, komunikat o złych prawach, wszystkie próby instalacji/deinstalacji = main script execution failed

2.
postanowiłem zainstalować na czystym systemie [1.1.4, ZiPhone, BSD], Caterpillar v 1.2 ...... pytanie [Quit czy Restart] --> Restart [pomyślałem że to jest problem] i zgadnijcie co widzę ? komunikat o złych prawach :/

3.
ponowne restore [1.1.4, ZiPhone, BSD], Caterpillar v 1.2 ...... pytanie [Quit czy Restart] --> Quit, działa :), restart ręczny iP, Cater działa :), okazuje się iż na czysto Quit działa a restart nie, oczywiście teraz gdy wyjdzie update wróce do pkt 1 bo tak było przy wersji 1.1 i 1.1.1

p.s. pomijam iż RiP DEV w ustawieniach jest i działa

mam już tego dość, to głupie o co poproszę ale możecie napisać co macie [BSD, CYDIA itp] i jak robicie update [Quit / Reset], kiedy restartujecie, mnie już męczy co 2 tygodnie robić restore bo jest nowa wersja :/ a niestety support RiP nie raczył mi odpisać [pewnie mało osób zgłasza taki problem]

#141 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 10:25

Ja tam z Caterpillarem nie miałem praktycznie nigdy żadnych problemów. Czasami robiłem Quit a czasami Restart więc problem chyba tutaj nie leży :). Cydii nie mam.

#142 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 26 marca 2008 - 10:44

Hej, LoBo, ja również nie miałem najmniejszych problemów z Caterem. Ja jestem cały czas na 1.1.3 i tylko na tym sofcie Catera odpalałem. BSD - najnowsze; Installer - najnowszy. Na razie nie przeniesione aplikacje na partycję mediową. Updaty Catera robię z pozycji Installera; potem przechodzę do aplikacji, tam potwierdzam update (bo tam dopiero on ma miejsce), akceptuję jak mnie pyta o restart. Po restarcie wszystko działa idealnie.

#143 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 26 marca 2008 - 13:48

Hej, LoBo, ja również nie miałem najmniejszych problemów z Caterem. Ja jestem cały czas na 1.1.3 i tylko na tym sofcie Catera odpalałem. BSD - najnowsze; Installer - najnowszy. Na razie nie przeniesione aplikacje na partycję mediową. Updaty Catera robię z pozycji Installera; potem przechodzę do aplikacji, tam potwierdzam update (bo tam dopiero on ma miejsce), akceptuję jak mnie pyta o restart. Po restarcie wszystko działa idealnie.

hmmm, Mav czy masz aplikacje przeniesione ?, może to jest problem [to dziwne by było :/]

#144 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 26 marca 2008 - 15:40

LoBo to nie jest prawda sprawdzilem. Restore, ZiPhone, BSD i inne smieci no i Robaczek. Restart i dziala idealnie! A co do przenoszenia to Cat przestanie (twardo) dzialac kiedy sa juz jakies segmenty wgrane. Sprawdzane iFixem.

#145 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 26 marca 2008 - 22:30

Mam jedno pytanie: Jedna z fajnieszych i przydatnych funkcji jest kalendarz na ekranie glownym. Moje pytanie: czy da sie tak zrobic aby sie nie wyswietlal. Tzn nie chodzi mi o mozliwosc jego wylaczenia tylko czy po pacnieciu na niego znika. Bo mnie okres testowy sie skonczyl a wyszla nowa wersja i nie mam jak sprawdzic. Nie usmiecha mi sie ogladac kalendarza non stop. Wiem tylko ze mozna pacnieciem ustawic 2 rodzaje widoku, ale nie wiem jak jest w nowej wersji. Z gory dzieki za info, bo mam zamiar go kupic, a kota w worku kupowac nie zamierzam.Pozdrawiam

#146 jarek.n

jarek.n
  • 3 postów

Napisano 27 marca 2008 - 08:29

ktos moze sciagnac i spakowac do rar'a wersje 1.1.1 catepillara, bo zrobilem update do 1.2 i kleska

#147 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 27 marca 2008 - 09:08

Mam jedno pytanie: Jedna z fajnieszych i przydatnych funkcji jest kalendarz na ekranie glownym. Moje pytanie: czy da sie tak zrobic aby sie nie wyswietlal. Tzn nie chodzi mi o mozliwosc jego wylaczenia tylko czy po pacnieciu na niego znika. Bo mnie okres testowy sie skonczyl a wyszla nowa wersja i nie mam jak sprawdzic. Nie usmiecha mi sie ogladac kalendarza non stop. Wiem tylko ze mozna pacnieciem ustawic 2 rodzaje widoku, ale nie wiem jak jest w nowej wersji. Z gory dzieki za info, bo mam zamiar go kupic, a kota w worku kupowac nie zamierzam.Pozdrawiam

Nie ma możliwości wyłączenia pokazywania kalendarza na ekranie głównym. Albo masz włączoną funkcję uCalendar, albo nie. W wersji 1.2 jest możliwość wyboru kolejności pokazywania (albo najpierw lista wydarzeń, albo kalendarz). Można także wybrać tylko jeden ekran pokazywania (albo lista wydarzeń, albo kalendarz).

#148 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 27 marca 2008 - 09:14

ktos moze sciagnac i spakowac do rar'a wersje 1.1.1 catepillara, bo zrobilem update do 1.2 i kleska

Dodaj w Sources repo repo.fireonfive.com i z zakładki RiP Dev zainstaluj Caterpillar (Old). Jest to stara wersja, czyli 1.1.1 dla tych którzy maja problemy z wersją 1.2

#149 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 27 marca 2008 - 09:20

Acha, dziekuje. Szkoda, ze nie da sie calkiem wylaczyc.Tzn tak jak opisalem.Moze sie kiedys w updacie pojawi.

#150 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 27 marca 2008 - 14:10

LoBo: Tak, mam aplikacje przeniesione iFix'em. I mając je przeniesione update'owałem do 1.2 bez problemów. PS. Może ktoś to rozgryzł - gdzie mogę wybrać w 1.2 motyw Summerboarda? Zainstalowałem dwa z Installera ale nigdzie nie widzę możliwości wyboru...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych