Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 13.* beta – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1220 odpowiedzi w tym temacie

#176 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 04 czerwca 2019 - 21:59

Czemu przy każdej aplikacji prawie telefon pyta o uprawniania do Bluetooth? Potrzebne to do czegoś?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#177 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 04 czerwca 2019 - 23:41

Poszperałem troche na stronach i forum dla Developerów i jest to problem większej liczby użytkowników. Podejrzewam że do momentu wypuszczenia nowej wersji softu nasze zegarki beda jedynie pokazywały godzinę :) przynajmniej na nowych tarczach :P

Koledzy wyżej maja racje. Tylko serwis może Wam downgradeować soft na watchOS 5.

P.S. Caly czas trzymam rękę na pulsie i jesli uda mi sie czegoś dowiedzieć to podzielę sie tutaj informacja jak odblokować dziada :)

Always Ready!!! ;)

#178 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 04 czerwca 2019 - 23:51

W aplikacji Pliki dodali rozwijane menu (odpowiednik PPM w macOS/Windows/Linux) za pomocą 3D Touch.

db3fb9d3a47e2ab6med.png

@adr43 zobacz czy coś podobnego jest na SE jak przytrzymasz dłużej jakiś plik

W aplikacji Pliki dodali rozwijane menu (odpowiednik PPM w macOS/Windows/Linux) za pomocą 3D Touch. db3fb9d3a47e2ab6med.png@adr43 zobacz czy coś podobnego jest na SE jak przytrzymasz dłużej jakiś plik

Jest na SE to samo:)

Załączone pliki

#179 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2019 - 00:11

Zainstalowałem iOS13, wszystko śmiga oprócz mBanku. Tzn nie działa mi FaceID i mobilna autoryzacja. Teraz muszę jutro dzwonić na mLinię i wrócić do potwierdzania przelewów SMS-ami...

#180 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 04:41

Poszperałem troche na stronach i forum dla Developerów i jest to problem większej liczby użytkowników. Podejrzewam że do momentu wypuszczenia nowej wersji softu nasze zegarki beda jedynie pokazywały godzinę :) przynajmniej na nowych tarczach :P

Koledzy wyżej maja racje. Tylko serwis może Wam downgradeować soft na watchOS 5.

P.S. Caly czas trzymam rękę na pulsie i jesli uda mi sie czegoś dowiedzieć to podzielę sie tutaj informacja jak odblokować dziada :)

Ok:) w Tobie nadzieja :). Podaj proszę linki do dyskusji na ten temat jak możesz :)
Najlepsze jest w tym to, że Apple Watch jest normalnie podłączony z telefonem przez BT, oraz można po przez aplikacje niektóre rzeczy ustawić na zegarku :)

Użytkownik EMU edytował ten post 05 czerwca 2019 - 05:07

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#181 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 05:31

Co do mBank i mobilnej autoryzacji. Nie trzeba dzwonić na mlinie. Wystarczy zalogować się do serwisu transakcyjnego i wejść w ustawiania i sposoby autoryzacji i zmienić mobilna na hasła SMS. Ciekawe kiedy zacznie mBank działać.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#182 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 05:51

wywala błąd, że zegarek jest w trybie samolotowym :)

pisza gdzies za granica o tym? daj link :)

I prawdopobnie tu jest problem, brak aktywnego profilu beta, pewnie tak jak ja wgrałeś watchOS z poziomu iPhone z ios12?

Tylko w serwisie autoryzowanym

Nie da się w warunkach "domowych". Tylko serwis.

Cortland myślicie że pomoże?

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#183 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 07:26

I prawdopobnie tu jest problem, brak aktywnego profilu beta, pewnie tak jak ja wgrałeś watchOS z poziomu iPhone z ios12?

Cortland myślicie że pomoże?

Daj znać czy pomogli. Tak wgrywalem z ios 12, ja poczekam jeszcze na next betę może jakimś cudem zobaczy aktualizacje. 

Jak nic nie wymyślimy to ja ide do idream

#184 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 07:29

Daj znać czy pomogli. Tak wgrywalem z ios 12, ja poczekam jeszcze na next betę może jakimś cudem zobaczy aktualizacje. 

Jak nic nie wymyślimy to ja ide do idream

obawiam się że następna beta może nie pomóc :) obym się mylił :)

#185 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2019 - 07:44

Co do mBank i mobilnej autoryzacji. Nie trzeba dzwonić na mlinie. Wystarczy zalogować się do serwisu transakcyjnego i wejść w ustawiania i sposoby autoryzacji i zmienić mobilna na hasła SMS. Ciekawe kiedy zacznie mBank działać.

Tak robiłem, i aby to potwierdzić, musi działać...mobilna autoryzacja.

#186 phillix

phillix
  • 166 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 07:53

Panowie, wszyscy piszecie o AW i mBanku, a jak ogólnie system działa? Jest stabilnie? Dumam nad instalacją na 6S. 

#187 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 08:08

Panowie, wszyscy piszecie o AW i mBanku, a jak ogólnie system działa? Jest stabilnie? Dumam nad instalacją na 6S. 

system działa bardzo dobrze. 

#188 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 czerwca 2019 - 08:23

System faktycznie działa dobrze, jak na betę. Ale wiadomo - są jakieś małe problemy, ja nie dostaję np. w ogóle powiadomień na zegarek Garmin, mimo tego, że wszystko prawidłowo ustawione.

#189 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 08:34

System faktycznie działa dobrze, jak na betę. Ale wiadomo - są jakieś małe problemy, ja nie dostaję np. w ogóle powiadomień na zegarek Garmin, mimo tego, że wszystko prawidłowo ustawione.

To powiedzcie jeszcze czy rzeczywiście tak jak reklamowali, czyli dwa razy szybciej otwierają się aplikacje, czy skrócili animacje,czy szybsze face id, czy jednak żadnej różnicy aż tak nie czuć.

#190 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 015 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 czerwca 2019 - 08:35

Na iPadzie fajnie chodzi i co najważniejsze LumaFusion i RDP Microsoftu do zdalnego pulpitu - wersja beta wspierająca iPada i klawiaturę.(test flight)

Troche widgety słabo w pionie ale ogólnie to ok. Mam nadzieje przeogromną, że w późniejszych betach naprawią dodawanie serwera do aplikacji pliki. Mam w domu AirPort Time machine która służy mi jako domowa chmurka z plikami i filmami do infuse. Jakby dysk się pojawił po SMB w plikach byłbym w raju:)

Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 05 czerwca 2019 - 08:38

#191 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 08:50

Ok:) w Tobie nadzieja :). Podaj proszę linki do dyskusji na ten temat jak możesz :)
Najlepsze jest w tym to, że Apple Watch jest normalnie podłączony z telefonem przez BT, oraz można po przez aplikacje niektóre rzeczy ustawić na zegarku :)

Nie będziesz mógł wejść na te fora bo nie masz profilu dewelopera :) jak tylko znajda jakieś rozwiązanie to dam znać tutaj :)

Wczoraj próbowałem z 15 razy uruchomić zegarek i niestety cały czas to samo. Dziś tez jest dzień wiec walczę dalej ^^

• alladyn21 lubi to
Always Ready!!! ;)

#192 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 05 czerwca 2019 - 08:58

Pisałem wczoraj o iOS 13 na 6s. Sam system działa szybko, aplikacje też się szybko odpalają ale są problemy z 3D Touch na Home Screenie, po nacśnięciu na ikonę aplikacje jest wibracja ale opcje nie pokazują się. Jak podniesiesz palec dopiero się pojawiają. Natomiast w aplikacjach (m.in. Pliki, Zdjecia) 3D Touch działa poprawnie. Co zauważyłem to lubi się grzać no i troche drenuje baterię. Jeżeli 6s używasz na co dzień poczekaj na publiczną betę lub GM, natomiast jeżeli to telefon testowy to możesz instalować aby się pobawić nowymi funkcjami. Ja 6s używam sporadycznie jako telefon awaryjny lub testowy dlatego wgrałem tam iOS 13. Na Xs nie wgrywam bety, czekam do września na GM.

Użytkownik extor edytował ten post 05 czerwca 2019 - 09:10

• phillix lubi to

 MacBook Pro 16" i7/512GB/16GB RAM |  iPhone 15 Pro 256 GB Blue Titanium |  Watch Series 8

 iPad Pro 11” M4 (2024) 256 GB Wi-Fi + Cellular Space Black |  AirPods 3 | Beats Studio3

#193 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 09:11

Nie będziesz mógł wejść na te fora bo nie masz profilu dewelopera :) jak tylko znajda jakieś rozwiązanie to dam znać tutaj :)

Wczoraj próbowałem z 15 razy uruchomić zegarek i niestety cały czas to samo. Dziś tez jest dzień wiec walczę dalej ^^

dzwoniłem do cortland, mam przywieźć zegarek oni wysyłają go do serwisu Apple.

• Sulinari lubi to

#194 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 09:18

znalazłem rozwiązanie - czy działa dowiem się jak się synchronizuje :)

Ponoć trzeba usunąć watcha z konta (ustawienia w iphone - konto i tam urządzenia) i dopiero synchro zrobić 

Użytkownik alladyn21 edytował ten post 05 czerwca 2019 - 09:20

#195 Peter_

Peter_
  • 37 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 09:21

Zainstalowałem betę na iPhone 7 Plus. Jestem pozytywnie zaskoczony. Jak narazie działa bardzo płynnie i nic się nie zawiesza. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne.

#196 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 015 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 czerwca 2019 - 09:22

Nie pamiętam czy było tak na iPadzie wcześniej czy nie. Ale otwierając Smart folio, od razu wchodzi do homescreena nie lockscreena - nie mam FaceID ani hasła ale mogłem po prostu nie zwrócić na to uwagi wcześniej.

#197 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 09:47

Poczekaj na kolejną betę i jeśli ona nic nie podziała (powinny być już profile) to wtedy i ja zawiozę swój ;)

Always Ready!!! ;)

#198 phillix

phillix
  • 166 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 10:03

Pisałem wczoraj o iOS 13 na 6s. Sam system działa szybko, aplikacje też się szybko odpalają ale są problemy z 3D Touch na Home Screenie, po nacśnięciu na ikonę aplikacje jest wibracja ale opcje nie pokazują się. Jak podniesiesz palec dopiero się pojawiają. Natomiast w aplikacjach (m.in. Pliki, Zdjecia) 3D Touch działa poprawnie. Co zauważyłem to lubi się grzać no i troche drenuje baterię. Jeżeli 6s używasz na co dzień poczekaj na publiczną betę lub GM, natomiast jeżeli to telefon testowy to możesz instalować aby się pobawić nowymi funkcjami. Ja 6s używam sporadycznie jako telefon awaryjny lub testowy dlatego wgrałem tam iOS 13. Na Xs nie wgrywam bety, czekam do września na GM.

No mi akurat to 3D touch raz działa raz nie. Nie wiem czy to wina szkła czy może ekran mam nieoryginalny i nie zawsze chwyta. Używam 6s na co dzień, najwyżej zaryzykuję :P

#199 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 10:50

znalazłem rozwiązanie - czy działa dowiem się jak się synchronizuje :)

Ponoć trzeba usunąć watcha z konta (ustawienia w iphone - konto i tam urządzenia) i dopiero synchro zrobić

I jak?

#200 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 05 czerwca 2019 - 10:55

I jak?

Dla jednych działa dla innych nie - dla mnie niestety nie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych