Czy ktoś z Was mierzył się z tym problemem? Tzn chciałbym wypolerować delikatnie porysowaną stalową ramkę iPhone'a X w kolorze Silver. Czytałem, że bardzo dobrze sprawdzają się ściereczki Cape Cod, ale doczytałem gdzieś, że są dosyć tłuste (nasączone naftą) i należy później umyć polerowany przedmiot pod bieżącą wodą, najlepiej z dodatkiem płynu do naczyń, a nie ukrywam, że tego akurat chciałbym uniknąć.
Tutaj link do omawianych ściereczek: https://allegro.pl/s...11498125.html
Jeśli macie jakiś sprawdzony sposób, to proszę podzielcie się nim

Metoda na wypolerowanie stalowej ramki iPhone'a X?
Posted 10 December 2018 - 20:57
Posted 10 December 2018 - 21:34
Posted 10 December 2018 - 21:38
Czemu pod woda, nie wystarczy pare razy przetrzeć wilgotna ścierka? Bez przesady.
Czyli mam rozumieć, że używałeś tych ściereczek? Jeśli tak, to jaki efekt końcowy?
Posted 14 December 2018 - 17:07
Dolaczam sie do pytania. Moja ramka nie wyglada zbyt dobrze i takze myslalem o jakies polerce Napewno sie to da usunac. Tylko jak?
- ApolloApple likes this
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Posted 14 December 2018 - 17:14
Dolaczam sie do pytania. Moja ramka nie wyglada zbyt dobrze i takze myslalem o jakies polerce
Napewno sie to da usunac. Tylko jak?
Nikt chyba nie polerował, bo nikt się nie wypowiedział konkretnie w tym temacie :/
Po weekendzie chyba kupię te ściereczki i przetestuję
Posted 14 December 2018 - 17:23
Nikt chyba nie polerował, bo nikt się nie wypowiedział konkretnie w tym temacie :/
Po weekendzie chyba kupię te ściereczki i przetestuję
Daj znac jak poszlo Mnie w sumie nawet nie przeraza ten plyn itd. Nic nie powinno się stać. Wiele razy pod prysznicem kladlem na plasko mojego X'a i zele laly się strumieniami
Nic się nie stało. Wydaje mi się, ze z plynem do naczyń tez nie powinno być problemu
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Posted 14 December 2018 - 20:19
Polerowali i to nie raz. Podejrzewam że większość tego typu rozmów odbyła się w temacie dość ogólnie dotyczącym iphone x bądź może w wątku o etui. Poszukajcie. Pod hasłem cape cod na pewno coś znajdziecie.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 23 October 2019 - 19:03
Panowie, odgrzeje kotleta. Mam w firmie profesjonalna polerke za kilkanaście tysięcy do polerowania próbek do zgladow. Nie zaryzykowałem użycia choć mam do dyspozycji niezły wkład filcowy.
Zdecydowalem ze kupię ściereczki Cape Cod. I to był strzał w dziesiątkę. Idealne lusterko ramki srebrnego iphona. Nie trzeba nic płukać jak piszą niektórzy, wystarczy wytrzeć ręcznikiem papierowym lub papierem toaletowym. Efekt murowany. Bezpiecznie i konkretnie - na Allegro 2 ściereczki wielokrotnego użytku za około 40 złotych. Warto - polecam!
Posted 23 October 2019 - 19:39
Panowie, odgrzeje kotleta. Mam w firmie profesjonalna polerke za kilkanaście tysięcy do polerowania próbek do zgladow. Nie zaryzykowałem użycia choć mam do dyspozycji niezły wkład filcowy.
Zdecydowalem ze kupię ściereczki Cape Cod. I to był strzał w dziesiątkę. Idealne lusterko ramki srebrnego iphona. Nie trzeba nic płukać jak piszą niektórzy, wystarczy wytrzeć ręcznikiem papierowym lub papierem toaletowym. Efekt murowany. Bezpiecznie i konkretnie - na Allegro 2 ściereczki wielokrotnego użytku za około 40 złotych. Warto - polecam!
No zgadzam się, że efekt po wypolerowaniu jest świetny. Minusem całej historii są same ściereczki, które po wyparowaniu z nich naftaliny (zazwyczaj już po kilku tygodniach) nie dają już takiego samego efektu. Ściereczki są wtedy suche i można nimi co najwyżej podetrzeć sobie tyłek.
Posted 16 January 2022 - 15:07
Hej.
Jakiej firmy te ściereczki?
Posted 16 January 2022 - 16:36
No napisane jest przecież. Cape Cod.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users