Rozumiesz to podejście ale mimo to oczekujesz w dalszym ciągu pecetowych możliwości ipada.Wiesz, ja trochę rozumiem to podejście,
Jak najbardziej właśnie do tego. To wersja 12.9 z dyskiem 1TB. Ciężko mi sobie wyobrazić aby zapełnić taką przestrzeń choć ipad nagrywa 4k w 60klatkach. Jedna minuta takiego filmu waży 400MB. Mimo wszystko ipada możemy używać do przechowywania naszej biblioteki filmów i zdjęć.co w ofercie robią i do czego służą takie konfiguracje tego urządzenia? Chyba nie do wygodnego leżenia na kanapie i pisania postów.
Gdzie chcesz napisac ten tekst? W notatniku? Teoretycznie jest Word na ipada ale kto używa ipada do tworzenia dokumentów w Wordzie? Nic nie stoi na przeszkodzie aby taki plik wysłać chociażby emailem.Człowiek napisze tekst, co w wielu przypadkach, choć nie zawsze jest do zrobienia na iPadzie, ale nie jest w stanie tego tekstu zgrać na zewnętrzny nośnik.
Wręcz przeciwnie. To jest urządzenie do rozrywki, zabawy, konsumpcji treści internetowych. Od 2010 roku, kiedy wyszedł pierwszy ipad, to zawsze takie było. Nigdy jego zadaniem nie było tworzenie i edycja dokumentów, podpinanie zewnętrznych nośników. Wydaje mi się że jeśli ktoś ma właśnie takie oczekiwania to potrzebuje macbooka lub innego peceta a nie ipada.To urządzenie jest po prostu niespójne i nieprzemyślane, skoro wykłada się na tak, w gruncie rzeczy, podstawowych zadaniach.