Nie sądzę - to jest niejako rozszerzenie, dodatek do obecnego planu taryfowego.Czy żeby działał aw z esim to obie karty (w zegarku i telefonie) musza być z Orange? Czy wystarczy ewentualnie tylko karta z Orange w zegarku?mam umowę z play i nie zamierzam jej zmieniać, ale chętnie przytuliłbym zegarek z esim. Gdyby była możliwość esim z Orange tylko w zegarku, jutro ustawiam się w kolejce po aw4 (mam aw3) i potem w salonie po kartę
e-sim – dyskusja.
Napisano 28 marca 2019 - 21:05
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 29 marca 2019 - 09:34
Od 12 kwietnia Apple Watch LTE będzie dostępny w Polsce. Zamówienia można składać od 5 kwietnia, tak rzecze strona Apple
Więc jak to jest z tym zegarkiem z LTE? Jak oddalam się od iPhone, telefon przełącza się na sieć LTE i będę mógł odbierać normalnie powiadomienia ze wszystkich aplikacji jakie mam i odpowiadać na nie? Dzwonić, smsować?
Rozumiem że wersja z LTE też jest z szafirowym szkłem? I to wszystkie różnice?
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 29 marca 2019 - 09:34
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 29 marca 2019 - 09:38
A możesz linka podesłać?
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 29 marca 2019 - 09:39
https://www.apple.com/pl/watch/
"Modele z dostępem do sieci komórkowej
już od 12 kwietnia. Zamówienia od 5 kwietnia."
Napisano 29 marca 2019 - 09:48
Od 12 kwietnia Apple Watch LTE będzie dostępny w Polsce. Zamówienia można składać od 5 kwietnia, tak rzecze strona Apple
Więc jak to jest z tym zegarkiem z LTE? Jak oddalam się od iPhone, telefon przełącza się na sieć LTE i będę mógł odbierać normalnie powiadomienia ze wszystkich aplikacji jakie mam i odpowiadać na nie? Dzwonić, smsować?
Rozumiem że wersja z LTE też jest z szafirowym szkłem? I to wszystkie różnice?
Są wersje LTE bez szkła (normlane aluminiowe) Będzie działać doóki będzie Iphone włączony.
Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 29 marca 2019 - 09:49
Napisano 29 marca 2019 - 09:50
Czyli nie ważne gdzie iPhone jest, musi być włączony. Jak wyłączę telefon to zegarek też. To po co ten LTE w zegarku
Napisano 29 marca 2019 - 09:55
Czyli nie ważne gdzie iPhone jest, musi być włączony. Jak wyłączę telefon to zegarek też. To po co ten LTE w zegarku
Badziewie Cytująć @m-graficzny
AW LTE używa sim tylko do DANYCH i połączenia z iPhone na dokładnie takiej samej zasadzie jak przyłączenie się do sieci WiFi po straceniu połączenia z iPhone. Główny nr to Play i tylko na ten będzie można dzwonić.
Nie ma czegoś takiego jak usamodzielniony AW. Jeżeli Twój IP będzie wyłączony albo nie będzie miał dostępu do internetu z AW LTE nie zrobisz nic. Nie zadzwonisz, nie dostaniesz imessage, nic.
Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 29 marca 2019 - 09:56
Napisano 29 marca 2019 - 10:01
Druga sprawa, myślicie, że w Polsce pojawią się też wersje stalowe? Czy tylko aluminium z LTE?
Link do tego tweeta:
https://twitter.com/...2142935045?s=21
Użytkownik Emej edytował ten post 29 marca 2019 - 10:04
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 29 marca 2019 - 11:20
To po co ten LTE w zegarku
A po to, żeby wyjść z chaty bez iP, choć ja i tak wszędzie biorę telefon.
Jeszcze sprostuję, bo tu różnie w świecie działa. To co lata tylko na danych LTE powinno śmigać na AW z wyłączonym iPhone, ale to też różnie jest :/ Np. iMessage powinno dojść, ale zwykły sms i połączenie już nie. Połączenie wifi calling prawdopodobnie dojdzie, ale takie rzeczy to po premierze u nas, albo u Bysia, bo jemu to teraz śmiga.
Ogólna zasada jest taka, że AW zawsze chce być w parze z iP i szuka połączenia kolejno > BT > WiFi > LTE. Jeżeli iP ma połączenie z netem, obojętnie czym się AW połączy z iP działa tak, jakby telefon był w kieszeni (poza GPS, ponieważ po rozłączeniu BT, AW używa swojego GPS, a nie tego w iP). Jeżeli AW na LTE nie znajdzie iP tu zaczynają się różnice w sieciach. Jednym działa coś tam, innym nie działa nic. W stanach mają albo jeden numer, albo dwa różne w telefonie i AW - co sieć to inna przygoda, także ciężko dokładnie określić jak to będzie z Orange.
Nie mam teraz AW z LTE i niestety jestem w PLAY więc na 100% nie potwierdzę.
Tu jest to dokładnie opisane, tylko trzeba zwracać uwagę na indeksy górne i przypisy: https://support.appl.../pl-pl/HT205547
Użytkownik m-graficzny edytował ten post 29 marca 2019 - 11:26
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Napisano 29 marca 2019 - 13:23
Play zmienił zdanie i zaczynają prace nad esim
Napisano 29 marca 2019 - 13:47
Super sprawa by była. Będzie to działało jako dual SIM jeżeli karta fizyczna jest z T-Mobile a esim z innej sieci?
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 29 marca 2019 - 14:00
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 29 marca 2019 - 14:01
Info z Twitter? Czy skąd wiesz?
Super sprawa by była. Będzie to działało jako dual SIM jeżeli karta fizyczna jest z T-Mobile a esim z innej sieci?
Z twittera rzecznika Play
Napisano 29 marca 2019 - 14:04
Już widzę, może nasze wnuki dożyją
- krzysztofsds lubi to
Napisano 16 maja 2019 - 08:47
Wziąłem sobie na próbę esim z orange flex, żeby sprawdzić jak to działa.
Czy jest szansa żeby wysłać komuś sms/imessage z drugiego numeru, bez wcześniejszego skasowania całej rozmowy? Nie widzę nigdzie w opcjach zmiany nr przed wysłaniem.
Druga sprawa to połączenia - można połączyć się ostatnio używanym numerem lub wejść w kontakt i tam przypisać numer jaki ma być ZAWSZE UŻYWANY. Nie da się wybrać że chcę zadzwonić z numeru A lub B. Przecież to jest qwa chore i z dupska zrobione rozwiązanie, chyba że czegoś nie potrafię poprawnie skonfigurować.
Można na klawiaturze przed połączeniem wybrać u góry numer z którego dzwonimy, i jeżeli pamiętasz numer - wstukać go
Jak tego nie zmienią to ten dual sim nie ma sensu, bo jego obsługa jest drastycznie słaba.
Android w tym wypadku wciąga nosem iOS, tam można to bardzo wygodnie zmieniać w locie - chcę to oddzwaniam na dany numer z rejestru połączeń czy z kontaktów z karty B, chcę to z A, tak samo z sms - wysyłam z A lub B.
Użytkownik zboras edytował ten post 16 maja 2019 - 08:48
Napisano 16 maja 2019 - 12:39
Witam, moje doświadczenie jest trochę inne, na iphonie mam play(sim) i 2 karty esim z orange czyli trzy...bawię się ,uczę się obsługi ( na Samsugu bardzie prosto, tak mi się wydaje), przerzucam sobie esim np, na Air(3) z esim, zabawa fajna. Zamiana karty sim na esim na mój Orange (generowanie kodu QR), ale już zamiana z esim na sim ,tylko salon i robili mi trudności. Jeśli próby spełnią moje oczekiwania to może kupię sobie abonament w Orange tzw exstra esim i kilkoma kartami esim na jednym numerze dla iphona, ipada i zegarka...kto wie, zobaczymy, narazie mi się podoba. Pozdrawiam.
Napisano 16 maja 2019 - 13:29
Wziąłem sobie na próbę esim z orange flex, żeby sprawdzić jak to działa.
Czy jest szansa żeby wysłać komuś sms/imessage z drugiego numeru, bez wcześniejszego skasowania całej rozmowy? Nie widzę nigdzie w opcjach zmiany nr przed wysłaniem.
Druga sprawa to połączenia - można połączyć się ostatnio używanym numerem lub wejść w kontakt i tam przypisać numer jaki ma być ZAWSZE UŻYWANY. Nie da się wybrać że chcę zadzwonić z numeru A lub B. Przecież to jest qwa chore i z dupska zrobione rozwiązanie, chyba że czegoś nie potrafię poprawnie skonfigurować.
Można na klawiaturze przed połączeniem wybrać u góry numer z którego dzwonimy, i jeżeli pamiętasz numer - wstukać go
Jak tego nie zmienią to ten dual sim nie ma sensu, bo jego obsługa jest drastycznie słaba.
Android w tym wypadku wciąga nosem iOS, tam można to bardzo wygodnie zmieniać w locie - chcę to oddzwaniam na dany numer z rejestru połączeń czy z kontaktów z karty B, chcę to z A, tak samo z sms - wysyłam z A lub B.
To faktycznie marnie to wygląda.. :-/ Dobrze, że nie kupiłem tego..
Za chwilę minie 3 miesiące jak sprzedałem X i się przesiadłem na GN9.
Raczej nie wrócę do iOS.
Napisano 16 maja 2019 - 14:41
X, oraz GN9 nie wspiera esim....tylko XR, XS, XS max i najnowsze ipady.
Napisano 16 maja 2019 - 16:08
To faktycznie marnie to wygląda.. :-/ Dobrze, że nie kupiłem tego..
Za chwilę minie 3 miesiące jak sprzedałem X i się przesiadłem na GN9.
Raczej nie wrócę do iOS.
No na Samsungu obsługa DS to jest bajka, jedynie czasem niechcący udawało mi się wysłać SMS nie z tego numeru co trzeba, bo te strzałki z poszczególnymi kartami SIM są dosyć małe i przypadkiem można ze złego numeru wysłać
Napisano 06 czerwca 2019 - 23:08
A połączenia przychodzące ? Widzimy na który numer ktoś dzwoni czy nie ?
Napisano 07 czerwca 2019 - 04:43
Napisano 15 czerwca 2019 - 07:47
a dlaczego działa ten esim tylko na XS, XS+ i XR? myślałam, że wystarczy iOS 12 i pociągnie tez na X?
Napisano 15 czerwca 2019 - 07:55
Napisano 15 czerwca 2019 - 14:12
Przykład korzyści z eSIM - 2GB danych w Azji z Gigsky - 30$...
Z eSIM polskiego operatora i zwykłą SIMką lokalnego operatora za 30$ było by z 40 GB ;-)
Napisano 19 czerwca 2019 - 12:38
Oby chociaż jakość internetu była lepsza niż ta obsługa niż tych ludzi którzy kompletnie nie myślą o swojej pracy tylko nie wiadomo o czym.
iPhone 11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych