Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone XR – opinie i wrażenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
738 odpowiedzi w tym temacie

#651 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marca 2019 - 18:40

Jedyne co mnie drażni to brak 3DT bo to dość dobre rozwiązanie.

Zapomniałem o 3DTouch gdy pisałem o swoich wrażeniach. Używam non stop, bardzo przydatne dla mnie. W przypadku żony to nie ma najmniejszego znaczenia.
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#652 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 02 kwietnia 2019 - 21:30

A wiecie może jakie ograniczenia ma XR odnoście max prędkości pobierania i wysyłania danych? Mam internet 100Mbps a max download nie chce przekroczyć 50Mbps na XR.

iPhone 11

#653 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 02 kwietnia 2019 - 22:06

Wifi 2.4 GHz? czy 5Ghz?

• Aastelix lubi to

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#654 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 815 postów

Napisano 02 kwietnia 2019 - 22:42

Mój już kilka razy przekraczał 200 w Ookli. Tylko na 5GHz. W testach w wewnętrznej sieci (do komputera a nie do internetu) to i 400Gbps.

#655 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 03 kwietnia 2019 - 00:43

Wifi 2.4 GHz? czy 5Ghz?

Nie znam się na tym. Czy to są opcje routera?

iPhone 11

#656 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2019 - 07:01

Nie znam się na tym. Czy to są opcje routera?

Tak, twój router rozsyła sieć 2,4 GHz i/lub 5 GHz (możesz to sprawdzić w ustawieniach routera - często sama nazwa sieci na to wskazuje).

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#657 wagabunda

wagabunda
  • 28 postów

Napisano 03 kwietnia 2019 - 18:31

U mnie na routerze UPC, zawsze pierwsza ładuje się sieć 2,4GHz. Musiałem ręcznie przyblokować ją w telefonie. Teraz już jest zawsze na 5GHz.
Polecam przyjrzeć się tematowi.

#658 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 04 kwietnia 2019 - 09:01

U mnie na routerze UPC, zawsze pierwsza ładuje się sieć 2,4GHz. Musiałem ręcznie przyblokować ją w telefonie. Teraz już jest zawsze na 5GHz.
Polecam przyjrzeć się tematowi.

A mógłbyś napisać , gdzie to ustawiles ?

#659 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 815 postów

Napisano 04 kwietnia 2019 - 11:37

Wchodzisz w ustawienia iPhone, wifi, listę sieci - wybierasz tę sieć 2,4 dotykasz "i" w kółeczku i masz tam opcję "przyłączaj automatycznie" którą odznaczasz by nie łapał automatycznie tej konkretnej sieci 2,4 . Możesz też wybrać zapomnij tę sieć. Ja walczę jednak z routerem od UPC u teścia - 5G jest zaznaczone w ustawieniach, a nie pojawia się (nie miałem jeszcze czasu rozmawiać z call center) - nie widać 5GHz, płaci się za 250Mbps a działa 20 (bo dużo sieci 2,4 zakłóca). Czy w ogóle widzisz na liście swoją sieć 5GHz? Jeśli nie - to router może jej nie robić (bo stary lub nie skonfigurowany). Normalnie router tworzy dwie sieci i często 5G jest w domyślnej nazwie tej na 5GHz.

Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 04 kwietnia 2019 - 11:37

#660 premislausg

premislausg
  • 313 postów

Napisano 04 kwietnia 2019 - 21:09

@Aastelix, Twoje zauroczenie iPhonem Xr nie minęło? Nadal jesteś zadowolony? Zauważasz jeszcze większe ramki? ;)

#661 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 07 kwietnia 2019 - 14:45

ja przeszedlem z X na XR i teraz zaluje. Jakosc premium czuc tylko w X. Taka prawda, ja skusilem sie wiekszym ekranem i brakiem mozliwosci wypalenia jak w oledzie ale teraz zaluje i wiem ze nie kupie budzetowego iphone wiecej. Chyba ze w 11 dadza w XR oleda . Mimo wszystko sam od kilku lat iphonowiec mysle powaznie nad zmiana P30 pro galaxy s10 , aparaty petarda . W iphonach te aparaty na tle konkurencji niestety nie daja rady. Androidy juz tez nie dzialaja tak gowniano jak kiedys. Mam  macbooka air - i co ? fajnie eko system kazdy powie. Tylko za takie pieniadze to mysle ze wchodzimy w absurd

Czemu niby w X czujesz premium, a w Xr nie ?

#662 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 kwietnia 2019 - 16:42

A wiecie może jakie ograniczenia ma XR odnoście max prędkości pobierania i wysyłania danych? Mam internet 100Mbps a max download nie chce przekroczyć 50Mbps na XR.

XS też jest ograniczony, ale już nawet na Reddicie przestali lamentować, tylko się z tym pogodzili. Interesujące, że nie zrobili dymu jak w sprawie limitu pracy cpu przy słabych bateriach, bo to telefony w cenach laptopów, a nie działają nawet jak miały

Pozdrawiam

#663 winmaciek

winmaciek
  • 6 734 postów
Napisano 07 kwietnia 2019 - 17:58

Jeśli mówimy o WiFi, to raczej jest problem z siecią bezprzewodową (albo z dostawcą internetu). 100 Mbps jest spokojnie w zasięgu iPhone XR.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#664 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 kwietnia 2019 - 21:12

W żony Xr net po WiFi śmiga identycznie jak w moim X, osiąga tyle ile daje sieć czyli ponad 110/120Mb.
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#665 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 08 kwietnia 2019 - 21:39

Czy da się połączyć XR z systemem w samochodzie Opel Astra. Nie znam się na tym ale wiem, że koledzy w pracy łączą się jakoś po kablu z telefonem z Androidem i maja na ekranie kontakty, mogą rozmawiać przez zestaw głośnomówiący i uruchomić nawigację. Mogę to zrobić z XR?

iPhone 11

#666 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 kwietnia 2019 - 22:06

Jak masz wejście USB to powinno bez problemu pójść. Ja się tak łącze z Hyundaiem, masz wtedy Apple Car (koledzy musza ściągać Android Auto, tez tak robiłem na Note 9).

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#667 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 815 postów

Napisano 09 kwietnia 2019 - 05:41

Radio musi mieć te funkcję (Apple Car Play). Jak ma to podłączasz i jest super. Testowałem w citroenie. Natomiast w moim Volkswagenie nie kupiłem tej opcji i by zadziałała musiał bym zapłacić bez tego to przez USB mogę tylko naładować telefon. . To w sprawie nawigacji. Bo kontakty i rozmowy to przez bluetooth zadziałają a BT to teraz prawie każde nowe auto ma.

Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 09 kwietnia 2019 - 05:42

#668 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 10 kwietnia 2019 - 04:12

Dzisiaj rano uświadomiłem sobie, że wczoraj praktycznie cały dzień korzystając z telefonu zapomniałem o FID. Po prostu brałem telefon do ręki i robiłem gest do góry. To samo z płaceniem, 2x power i do czytnika. Nawet nie zwracałem uwagi, że przy płaceniu spojrzałem na krótką chwilę na animację w aplikacji Wallet która to była najważniejszym zabiegiem w całej operacji bo w tym czasie sprawdzała czy to ja.
Wrażenie naprawdę super, nie ma czytnika linii papilarnych a skaner twarzy jest bardzo dyskretny. Może to tez zasługa iOS 12.3 gdzie odblokowanie działa błyskawicznie.

iPhone 11

#669 Konewa71

Konewa71
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2019 - 07:53

Może rzeczywiście to kwestia bety 12,3, bo u mnie 2/3 razy dziennie telefon prosi o kod(12,2).
Sporadycznie i tylko wtedy gdy rozmówca zakończy rozmowę wcześniej mam problem z czujnikiem zbliżeniowym, telefon na wybudzenie potrzebuje 3/4 sekund co jest dla mnie dość irytujące, gdy kończę ja problem nie występuje.W innych aspektach jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę napisać, że Xr spełnia moje oczekiwania.

Użytkownik Konewa71 edytował ten post 10 kwietnia 2019 - 07:55

#670 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 10:38

XR nie jest taki zly ale mam wrazenie że w przyszlym roku już wyleci z obiegu, dluzej wśród użytkowników utrzyma się X

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#671 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 11:04

Mam taki dylemat ;) -

X mam już ponad rok, to mój rekord, jeśli chodzi o czas użytkowania tego samego smartfona.

Zarzucić mu niczego nie mogę, wymieniłam baterie w promocji Apple i śmiga jak nowy.

Jednak poważnie mi się on znudził :).

Ze zdjęć zadowolona nie jestem, w dobrych warunkach owszem, ale w kiepskich nie radzi sobie tak, jakbym chciała.

Xr nie ma zooma, ale ma podobno lepszy aparat. LCD mi nie przeszkadza :). Kusi mnie zmiana na Xr.

Na Xs nie mogę sobie pozwolić i długo raczej nie będę mogła. Pozostaje jeszcze S10e lub P30, ale to jest Android... Brakowałoby mi tak prostych rzeczy jak iMessage...

Ktoś z Was pisał, że w Xr nie czuje się sprzętu premium. Dlaczego ? Większe ramki mi zupełnie nie przeszkadzają, więc co mogłoby przeszkadzać ? Brak ForceTouch też przeżyję, używałam tylko jako touchpada, ale podobno w Xr ta funkcja działa.

Ogólnie denerwuje mnie ta polityka Apple. Coraz drożej i drożej, a przecież w zyciu są i inne potrzeby i przyjemności...

#672 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 10 kwietnia 2019 - 11:20

Może rzeczywiście to kwestia bety 12,3, bo u mnie 2/3 razy dziennie telefon prosi o kod(12,2).
Sporadycznie i tylko wtedy gdy rozmówca zakończy rozmowę wcześniej mam problem z czujnikiem zbliżeniowym, telefon na wybudzenie potrzebuje 3/4 sekund co jest dla mnie dość irytujące, gdy kończę ja problem nie występuje.W innych aspektach jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę napisać, że Xr spełnia moje oczekiwania.

U żony na Xr też jest ten sam problem z czujnikiem zbliżeniowym. Też beta 12.3.

Na 12.2 tego problemu nie miałeś?

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#673 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 10 kwietnia 2019 - 11:34

Mam taki dylemat ;) -

X mam już ponad rok, to mój rekord, jeśli chodzi o czas użytkowania tego samego smartfona.

Zarzucić mu niczego nie mogę, wymieniłam baterie w promocji Apple i śmiga jak nowy.

Jednak poważnie mi się on znudził :).

Ze zdjęć zadowolona nie jestem, w dobrych warunkach owszem, ale w kiepskich nie radzi sobie tak, jakbym chciała.

Xr nie ma zooma, ale ma podobno lepszy aparat. LCD mi nie przeszkadza :). Kusi mnie zmiana na Xr.

Na Xs nie mogę sobie pozwolić i długo raczej nie będę mogła. Pozostaje jeszcze S10e lub P30, ale to jest Android... Brakowałoby mi tak prostych rzeczy jak iMessage...

Ktoś z Was pisał, że w Xr nie czuje się sprzętu premium. Dlaczego ? Większe ramki mi zupełnie nie przeszkadzają, więc co mogłoby przeszkadzać ? Brak ForceTouch też przeżyję, używałam tylko jako touchpada, ale podobno w Xr ta funkcja działa.

Ogólnie denerwuje mnie ta polityka Apple. Coraz drożej i drożej, a przecież w zyciu są i inne potrzeby i przyjemności...

Napiszę jako użytkownik obu systemów. Czym takim jest iMessage, że nie można bez niego żyć na androidzie? Przecież to tylko taki "lepszy sms". W dobie WhatsAppa może dla mnie nie istnieć. Poza córką, która też ma iPhone nikt do mnie nie pisze smsów :)

Natomiast jeśli obawiasz się samego systemu....nie wiem jak jest w androidzie od Samsunga, czy w Huawei bo od 16 miesięcy używam tylko Googleowskich Pixeli (2 i 2XL) i one od moich dwóch ostatnich Ajfonów (X i XS) są po prostu lepsze we wszystkim.

Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 10 kwietnia 2019 - 11:35

#674 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 11:47

Napiszę jako użytkownik obu systemów. Czym takim jest iMessage, że nie można bez niego żyć na androidzie? Przecież to tylko taki "lepszy sms". W dobie WhatsAppa może dla mnie nie istnieć. Poza córką, która też ma iPhone nikt do mnie nie pisze smsów :)

Natomiast jeśli obawiasz się samego systemu....nie wiem jak jest w androidzie od Samsunga, czy w Huawei bo od 16 miesięcy używam tylko Googleowskich Pixeli (2 i 2XL) i one od moich dwóch ostatnich Ajfonów (X i XS) są po prostu lepsze we wszystkim.

właśnie ja piszę z córką te smsy i wiem, kiedy je odczytuje, a kiedy nie ;).

#675 Regiss

Regiss
  • 2 944 postów
  • SkądRadom

Napisano 10 kwietnia 2019 - 11:56

właśnie ja piszę z córką te smsy i wiem, kiedy je odczytuje, a kiedy nie ;).

No to na WhatsApp masz to samo, potwierdzenie dostarczenia i do tego odczytania. Jak dla mnie przesiadka z ipX na XR to totalne nieporozumienie. Brak zoomu przez brak drugiego obiektywu, a to bardzo przydatna rzecz przynajmniej dla mnie. Bardziej kompaktowy i lżejszy telefon, czuć różnice w ręku. No i te ramki po prostu kiepsko wyglądają. Jak chcesz coś zmienić to uderzaj w Androida.
  • meg lubi to

iPhone 15 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych