iPhone XR – opinie i wrażenia.
Napisano 25 marca 2019 - 09:13
Napisano 25 marca 2019 - 09:38
Ceny wymiany wyświetlacza powalają, ale myśle, że w ciągu roku mocno spadną.
https://serwisproduk...-szybki-iphone/
Xr - 1200zl
Xs - 1500zl
Xs Max - 1800zl
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 25 marca 2019 - 10:12
Ceny wymiany wyświetlacza powalają, ale myśle, że w ciągu roku mocno spadną.
https://serwisproduk...-szybki-iphone/
Xr - 1200zl
Xs - 1500zl
Xs Max - 1800zl
Przecież Wy macie ceny droższe niż w serwisie autoryzowanym... xr w Ispot 999 zł
- Sebosz i notedeagle lubią to
Napisano 25 marca 2019 - 10:47
Sprawdziłem na szybko ceny w jabłkowym i iMadzie. Oba mają te same:
- 949 PLN za XR
- 1499 PLN za X(S)
- 1649 PLN za XS Max
Trzeba być desperatem, by za większy hajs reperować w serwisie nieautoryzowanym.
- Sebosz, krzysztofsds i notedeagle lubią to
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 25 marca 2019 - 12:28
Faktycznie @krzysztofsds
Sprawdziłem na szybko ceny w jabłkowym i iMadzie. Oba mają te same:
- 949 PLN za XR
- 1499 PLN za X(S)
- 1649 PLN za XS Max
Trzeba być desperatem, by za większy hajs reperować w serwisie nieautoryzowanym.
Trzeba być GŁUPCEM, nie desperatem
Rekiny biznesu.
Użytkownik inuictus edytował ten post 25 marca 2019 - 12:29
- Sebosz, krzysztofsds i notedeagle lubią to
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 25 marca 2019 - 13:06
wyświetlacze są te same tu i tu, oryginalne
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 25 marca 2019 - 13:16
Napisano 25 marca 2019 - 13:23
w iSpot zazwyczaj czeka się dłużej ok. 1-2 tygodnie, a u nas 1 dzień. Nowe modele niestety są droższe u nas w wymiane wyświetlacza, ale starsze za to tańsze.
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 25 marca 2019 - 14:05
w iSpot zazwyczaj czeka się dłużej ok. 1-2 tygodnie, a u nas 1 dzień. Nowe modele niestety są droższe u nas w wymiane wyświetlacza, ale starsze za to tańsze.
Za przeproszeniem, ale pierd... Hipolicie
Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 25 marca 2019 - 14:05
- Sebosz i notedeagle lubią to
Napisano 25 marca 2019 - 14:11
Za przeproszeniem, ale pierd... Hipolicie
A nawet jeśli tak jest, to nadal nie usprawiedliwia was do windowania ceny do góry - bardzo słabe to wizerunkowo.
Napisano 25 marca 2019 - 14:19
Wytłumaczenie u nas drożej bo krócej jest z dupy.w iSpot zazwyczaj czeka się dłużej ok. 1-2 tygodnie, a u nas 1 dzień. Nowe modele niestety są droższe u nas w wymiane wyświetlacza, ale starsze za to tańsze.
Nie dość, że serwis nieautoryzowany to jeszcze wyższe ceny. Jesteście niebywale zabawni.....
- MasterM lubi to
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Napisano 25 marca 2019 - 15:27
wyświetlacze są te same tu i tu, oryginalne
Też wymieniacie cały front set jak Apple głośnik siateczkę face id lub touch id taśmy blachy itp w tej cenie ? Jeśli tak i potem jest sklejony jak przez serwis to można tam dopłacić za szybszą naprawę.
Użytkownik nie_lubie_jablek edytował ten post 25 marca 2019 - 15:28
Napisano 25 marca 2019 - 16:17
Tak zmieniając temat, gdyby ktoś chciał (zanim rozpakuję z fabrycznej folii) mógłbym zamienić swojego nowego Xr w kolorze białym X-a (najchętniej również nowego lub w stanie idealnym).
Napisano 25 marca 2019 - 18:23
https://www.olx.pl/o...99-IDxD6Ir.html
Napisano 25 marca 2019 - 19:05
Jak każdy podrobiony case silikonowy, czyli zależy jaki się trafi. Są dobrze wykonane i takie na które nie można patrzeć - krzywo wycięte otwory, coś odstaje, coś źle dopasowane. Najlepiej poszukaj takiego na aliexpress, tam kupisz taniej i do tego przy każdej aukcji masz setki komentarzy ze zdjęciami, gdzie widać jak są wykonane. Jedno co jest pewne (a testowałem takie etui do ip6,ip7,ip8,ipX) - zawsze jest to gorszej jakości silikon niż w oryginale. Szczególnie przez przyciąganie wszystkiego co masz w kieszeni. Cały syf, drobiny materiału, piasku, wszystko się do tego klei. Upierdliwe, bo po wyjęciu telefonu trzeba go ciągle przecierać. Tak już niestety jest z silikonem. Na Ali kupisz pewnie za 15-20 zł.
iPhone 15 Pro
Napisano 25 marca 2019 - 19:58
Ktos ma/ testował taki case? Niektórzy Janusze z Olx pisza ze to oryginal od Appla... Wyglada ładnie.... Ceny od 28-do 50zl
Oryginał to na pewno nie jest - nie ma oficjalnego etui silikonowego (ani skórzanego) na XR. Już za same takie zagrywki uważam, że nie powinno się kupować - to jest naruszanie znaku towarowego itp. To na 100% nie jest towar oryginalny.
Jedyne oryginalne etui od Apple na iPhone XR to plastikowe przezroczyste i to z baterią/
Napisano 25 marca 2019 - 20:03
Tak, moim zdaniem tandeta. Dwa, trzy włożenia i już potrafi się na rogu ten silikon uskubać. Poza tym, niemiłosiernie czyści kieszenie i inne powierzchnie z wszelkiego brudu i kurzu. Wyciągnąć telefon w tym czymś z kieszeni, przy ludziach, to lekki wstyd - że względu na nieco nieestetyczny wygląd, pisząc delikatnie.Ktos ma/ testował taki case? Niektórzy Janusze z Olx pisza ze to oryginal od Appla... Wyglada ładnie.... Ceny od 28-do 50zl
Pa. Ja mam taki. Może nieco grubaśny ale prezentuje się zacnie. Telefon pewnie leży w dłoni i zapewne dobrze chroni.
https://images.app.g...5bvaJ9XNjaU7T3A
W połączeniu że szkłem edge to edge całość wyglada dość solidnie.
Użytkownik Aastelix edytował ten post 25 marca 2019 - 20:07
- meg lubi to
iPhone 11
Napisano 25 marca 2019 - 20:23
Planuję kupić nowy telefon i mam dwa typy: iPhone Xr albo Xiaomi Mi 9. System ani cena nie gra roli. Mam do wydania około 3k, a co do systemu to na codzień pracuję na Androidzie oraz iOS. Ważnym elementem dla mnie jest aparat i bateria. Tutaj ponoć recenzenci oddają palmę pierwszeństwa Xiaomi. Natomiast podoba mi się sam ekosystem u Apple, gdyż mam jeszcze MB i iPada. Sam nie wiem, dlatego powiedzcie mi proszę: jak jest rzeczywiście z ta baterią i aparatem? Czy ma ktoś porównanie do jakiegoś flagowca z innej firmy?
Napisano 25 marca 2019 - 20:32
Na Twoim miejscu wziąłbym XR. Nawet jeśli byłby ciut gorszy od Xiaomi, to nadrobi to z nawiązką ekosystemem. Co do pracy na baterii, to jest to najdłużej działający z nowych telefonów od Apple.
Napisano 25 marca 2019 - 22:19
A nawet jeśli tak jest, to nadal nie usprawiedliwia was do windowania ceny do góry - bardzo słabe to wizerunkowo.
Wytłumaczenie u nas drożej bo krócej jest z dupy.
Nie dość, że serwis nieautoryzowany to jeszcze wyższe ceny. Jesteście niebywale zabawni.....
A kto powiedział, że serwis nieautoryzowany musi być tańszy niż autoryzowany ?
Skoro jest taka oferta to prawdopodobnie są tacy, którzy z niej korzystają (w przeciwnym razie nikt rozsądny nie wygłupiałby się z publikacją takiej oferty
Też wymieniacie cały front set jak Apple głośnik siateczkę face id lub touch id taśmy blachy itp w tej cenie ? Jeśli tak i potem jest sklejony jak przez serwis to można tam dopłacić za szybszą naprawę.
Dobre ASA wymieniają teraz ekrany w godzinę (a nie 2 tygodnie) i za cenę (dla iPhone Xr): 900-950zł.
Przy takiej przebitce (300zł.) serwis nieautoryzowany może ograniczyć się do roli pośrednika (i np. w 2 godzinki obrócić z telefonem leniwego klienta do ASA i z powrotem).
Już za same takie zagrywki uważam, że nie powinno się kupować - to jest naruszanie znaku towarowego itp. To na 100% nie jest towar oryginalny.
Wielu osobom kupowanie i używanie podróbek (mając tego całkowitą świadomość) zupełnie nie przeszkadza, baa czasami wręcz dowartościowuje że trafili na okazję.
Oryginał to na pewno nie jest - nie ma oficjalnego etui silikonowego (ani skórzanego) na XR.
Ale pokazanie się z etui przypominającym oryginał, który nie istnieje to już zdecydowanie wstyd.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 26 marca 2019 - 14:33
Na Twoim miejscu wziąłbym XR. Nawet jeśli byłby ciut gorszy od Xiaomi, to nadrobi to z nawiązką ekosystemem. Co do pracy na baterii, to jest to najdłużej działający z nowych telefonów od Apple.
Tak, tylko że ekosystem nie jest dla mnie killer feature. Ważne są dla mnie dwie rzeczy - bateria i aparat. Biorę pod uwagę również inne flagowce (oprócz S10e, tam bateria jest ponoć tragiczna). Może ktoś posiadający jakiegoś innego flagowca jest w stanie się wypowiedzieć na ten temat?
Napisano 26 marca 2019 - 15:00
- Sebosz lubi to
Napisano 26 marca 2019 - 16:28
Aparat na pewno znajdziesz lepszy w wielu innych produktach tylko różnice w dzień są bardzo małe, nocne zdjęcia to bolączka iPhone. Jeśli chodzi o baterie, Huawei ma bardzo dobrą, reszta średnia. Zależy jak intensywnie używasz telefonu.
O którym masz na myśli Huawei'u?
W ogóle ile SoT wytrzymuje iPhone Xr?
Napisano 26 marca 2019 - 16:51
Osobiście jednak bym tylko rozważał Pixel z Androidem, innym nie ufam za bardzo.
Napisano 26 marca 2019 - 19:25
Mate 20 Pro a teraz P30 które dzisiaj zostało zaprezentowane. Bateria pewnie będzie nie taka dobra jak w iPhone ale aparat...
Osobiście jednak bym tylko rozważał Pixel z Androidem, innym nie ufam za bardzo.
Mam teraz Essential Phone i to bardzo fajny telefon. Ale od pewnego czasu mam nie wiadomo skąd jest duże zużycie baterii w tle (nawet na czystym systemie w trybie samolotowym po 8h schodzi 3% baterii). Support Essentiala również nie za bardzo jest mi w stanie pomóc. Najwyżej zaczekam do września, póki co mi się nie pali.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych