Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone XR – opinie i wrażenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
738 odpowiedzi w tym temacie

#601 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 815 postów

Napisano 25 marca 2019 - 09:13

Z obudów na XR używam dwóch - zwykle Mous - podobni super pancerna. Wystaje ponad ekran, jakiś specjalny elastomer chroniący przed stłuczeniem. A na jakieś formalne okazje, aby nie wyglądać jak traper to cieniutka obudowa 3MK.

#602 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 25 marca 2019 - 09:38

Ceny wymiany wyświetlacza powalają, ale myśle, że w ciągu roku mocno spadną. 

https://serwisproduk...-szybki-iphone/

Xr - 1200zl

Xs - 1500zl

Xs Max - 1800zl

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#603 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 25 marca 2019 - 10:12

Ceny wymiany wyświetlacza powalają, ale myśle, że w ciągu roku mocno spadną. 

https://serwisproduk...-szybki-iphone/

Xr - 1200zl

Xs - 1500zl

Xs Max - 1800zl

Przecież Wy macie ceny droższe niż w serwisie autoryzowanym... xr w Ispot 999 zł

• Sebosz i notedeagle lubią to

#604 winmaciek

winmaciek
  • 6 734 postów
Napisano 25 marca 2019 - 10:47

Faktycznie @krzysztofsds :D
Sprawdziłem na szybko ceny w jabłkowym i iMadzie. Oba mają te same:
- 949 PLN za XR
- 1499 PLN za X(S)
- 1649 PLN za XS Max
Trzeba być desperatem, by za większy hajs reperować w serwisie nieautoryzowanym.
  • Sebosz, krzysztofsds i notedeagle lubią to

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#605 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2019 - 12:28

Faktycznie @krzysztofsds :D
Sprawdziłem na szybko ceny w jabłkowym i iMadzie. Oba mają te same:
- 949 PLN za XR
- 1499 PLN za X(S)
- 1649 PLN za XS Max
Trzeba być desperatem, by za większy hajs reperować w serwisie nieautoryzowanym.

Trzeba być GŁUPCEM, nie desperatem  :D

Rekiny biznesu. 

Użytkownik inuictus edytował ten post 25 marca 2019 - 12:29

• Sebosz, krzysztofsds i notedeagle lubią to

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#606 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 25 marca 2019 - 13:06

wyświetlacze są te same tu i tu, oryginalne

Wrocław, Kościuszki 65

#607 winmaciek

winmaciek
  • 6 734 postów
Napisano 25 marca 2019 - 13:16

To dlaczego miałbym wymienić u Was, a nie w autoryzowanym?

#608 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 25 marca 2019 - 13:23

w iSpot zazwyczaj czeka się dłużej ok. 1-2 tygodnie, a u nas 1 dzień. Nowe modele niestety są droższe u nas w wymiane wyświetlacza, ale starsze za to tańsze.

Wrocław, Kościuszki 65

#609 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 25 marca 2019 - 14:05

w iSpot zazwyczaj czeka się dłużej ok. 1-2 tygodnie, a u nas 1 dzień. Nowe modele niestety są droższe u nas w wymiane wyświetlacza, ale starsze za to tańsze.

Za przeproszeniem, ale pierd... Hipolicie :P

Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 25 marca 2019 - 14:05

• Sebosz i notedeagle lubią to

#610 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2019 - 14:11

Za przeproszeniem, ale pierd... Hipolicie :P

A nawet jeśli tak jest, to nadal nie usprawiedliwia was do windowania ceny do góry - bardzo słabe to wizerunkowo. 

#611 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 marca 2019 - 14:19

Wytłumaczenie u nas drożej bo krócej jest z dupy.
Nie dość, że serwis nieautoryzowany to jeszcze wyższe ceny. Jesteście niebywale zabawni.....
  • MasterM lubi to

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#612 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 25 marca 2019 - 15:27

wyświetlacze są te same tu i tu, oryginalne

Też wymieniacie cały front set jak Apple głośnik siateczkę face id lub touch id taśmy blachy itp w tej cenie ? Jeśli tak i potem jest sklejony jak przez serwis to można tam dopłacić za szybszą naprawę. 

Użytkownik nie_lubie_jablek edytował ten post 25 marca 2019 - 15:28

#613 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2019 - 16:17

Tak zmieniając temat, gdyby ktoś chciał (zanim rozpakuję z fabrycznej folii) mógłbym zamienić swojego nowego Xr w kolorze białym X-a (najchętniej również nowego lub w stanie idealnym). 

#614 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 25 marca 2019 - 18:23

Ktos ma/ testował taki case? Niektórzy Janusze z Olx pisza ze to oryginal od Appla... Wyglada ładnie.... Ceny od 28-do 50zl

https://www.olx.pl/o...99-IDxD6Ir.html

#615 Regiss

Regiss
  • 2 944 postów
  • SkądRadom

Napisano 25 marca 2019 - 19:05

Jak każdy podrobiony case silikonowy, czyli zależy jaki się trafi. Są dobrze wykonane i takie na które nie można patrzeć - krzywo wycięte otwory, coś odstaje, coś źle dopasowane. Najlepiej poszukaj takiego na aliexpress, tam kupisz taniej i do tego przy każdej aukcji masz setki komentarzy ze zdjęciami, gdzie widać jak są wykonane. Jedno co jest pewne (a testowałem takie etui do ip6,ip7,ip8,ipX) - zawsze jest to gorszej jakości silikon niż w oryginale. Szczególnie przez przyciąganie wszystkiego co masz w kieszeni. Cały syf, drobiny materiału, piasku, wszystko się do tego klei. Upierdliwe, bo po wyjęciu telefonu trzeba go ciągle przecierać. Tak już niestety jest z silikonem. Na Ali kupisz pewnie za 15-20 zł.

iPhone 15 Pro

#616 winmaciek

winmaciek
  • 6 734 postów
Napisano 25 marca 2019 - 19:58

Ktos ma/ testował taki case? Niektórzy Janusze z Olx pisza ze to oryginal od Appla... Wyglada ładnie.... Ceny od 28-do 50zl

Oryginał to na pewno nie jest - nie ma oficjalnego etui silikonowego (ani skórzanego) na XR. Już za same takie zagrywki uważam, że nie powinno się kupować - to jest naruszanie znaku towarowego itp. To na 100% nie jest towar oryginalny.

Jedyne oryginalne etui od Apple na iPhone XR to plastikowe przezroczyste i to z baterią/

#617 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 25 marca 2019 - 20:03

Tak, moim zdaniem tandeta. Dwa, trzy włożenia i już potrafi się na rogu ten silikon uskubać. Poza tym, niemiłosiernie czyści kieszenie i inne powierzchnie z wszelkiego brudu i kurzu. Wyciągnąć telefon w tym czymś z kieszeni, przy ludziach, to lekki wstyd - że względu na nieco nieestetyczny wygląd, pisząc delikatnie.

Pa. Ja mam taki. Może nieco grubaśny ale prezentuje się zacnie. Telefon pewnie leży w dłoni i zapewne dobrze chroni.
https://images.app.g...5bvaJ9XNjaU7T3A

W połączeniu że szkłem edge to edge całość wyglada dość solidnie.

Użytkownik Aastelix edytował ten post 25 marca 2019 - 20:07

• meg lubi to

iPhone 11

#618 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 25 marca 2019 - 20:23

Planuję kupić nowy telefon i mam dwa typy: iPhone Xr albo Xiaomi Mi 9. System ani cena nie gra roli. Mam do wydania około 3k, a co do systemu to na codzień pracuję na Androidzie oraz iOS. Ważnym elementem dla mnie jest aparat i bateria. Tutaj ponoć recenzenci oddają palmę pierwszeństwa Xiaomi. Natomiast podoba mi się sam ekosystem u Apple, gdyż mam jeszcze MB i iPada. Sam nie wiem, dlatego powiedzcie mi proszę: jak jest rzeczywiście z ta baterią i aparatem? Czy ma ktoś porównanie do jakiegoś flagowca z innej firmy?

#619 winmaciek

winmaciek
  • 6 734 postów
Napisano 25 marca 2019 - 20:32

Na Twoim miejscu wziąłbym XR. Nawet jeśli byłby ciut gorszy od Xiaomi, to nadrobi to z nawiązką ekosystemem. Co do pracy na baterii, to jest to najdłużej działający z nowych telefonów od Apple.

#620 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 25 marca 2019 - 22:19

A nawet jeśli tak jest, to nadal nie usprawiedliwia was do windowania ceny do góry - bardzo słabe to wizerunkowo. 

Wytłumaczenie u nas drożej bo krócej jest z dupy.
Nie dość, że serwis nieautoryzowany to jeszcze wyższe ceny. Jesteście niebywale zabawni.....

A kto powiedział, że serwis nieautoryzowany musi być tańszy niż autoryzowany ?

Skoro jest taka oferta to prawdopodobnie są tacy, którzy z niej korzystają (w przeciwnym razie nikt rozsądny nie wygłupiałby się z publikacją takiej oferty

Też wymieniacie cały front set jak Apple głośnik siateczkę face id lub touch id taśmy blachy itp w tej cenie ? Jeśli tak i potem jest sklejony jak przez serwis to można tam dopłacić za szybszą naprawę. 

Dobre ASA wymieniają teraz ekrany w godzinę (a nie 2 tygodnie) i za cenę (dla iPhone Xr): 900-950zł. 

Przy takiej przebitce (300zł.) serwis nieautoryzowany może ograniczyć się do roli pośrednika (i np. w 2 godzinki obrócić z telefonem leniwego klienta do ASA i z powrotem).

Już za same takie zagrywki uważam, że nie powinno się kupować - to jest naruszanie znaku towarowego itp. To na 100% nie jest towar oryginalny.

Wielu osobom kupowanie i używanie podróbek (mając tego całkowitą świadomość) zupełnie nie przeszkadza, baa czasami wręcz dowartościowuje że trafili na okazję.

Oryginał to na pewno nie jest - nie ma oficjalnego etui silikonowego (ani skórzanego) na XR. 

Ale pokazanie się z etui przypominającym oryginał, który nie istnieje to już zdecydowanie wstyd. 

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#621 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 26 marca 2019 - 14:33

Na Twoim miejscu wziąłbym XR. Nawet jeśli byłby ciut gorszy od Xiaomi, to nadrobi to z nawiązką ekosystemem. Co do pracy na baterii, to jest to najdłużej działający z nowych telefonów od Apple.

Tak, tylko że ekosystem nie jest dla mnie killer feature. Ważne są dla mnie dwie rzeczy - bateria i aparat. Biorę pod uwagę również inne flagowce (oprócz S10e, tam bateria jest ponoć tragiczna). Może ktoś posiadający jakiegoś innego flagowca jest w stanie się wypowiedzieć na ten temat?

#622 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 marca 2019 - 15:00

Aparat na pewno znajdziesz lepszy w wielu innych produktach tylko różnice w dzień są bardzo małe, nocne zdjęcia to bolączka iPhone. Jeśli chodzi o baterie, Huawei ma bardzo dobrą, reszta średnia. Zależy jak intensywnie używasz telefonu.
  • Sebosz lubi to

#623 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 26 marca 2019 - 16:28

Aparat na pewno znajdziesz lepszy w wielu innych produktach tylko różnice w dzień są bardzo małe, nocne zdjęcia to bolączka iPhone. Jeśli chodzi o baterie, Huawei ma bardzo dobrą, reszta średnia. Zależy jak intensywnie używasz telefonu.

O którym masz na myśli Huawei'u?

W ogóle ile SoT wytrzymuje iPhone Xr?

#624 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 marca 2019 - 16:51

Mate 20 Pro a teraz P30 które dzisiaj zostało zaprezentowane. Bateria pewnie będzie nie taka dobra jak w iPhone ale aparat...
Osobiście jednak bym tylko rozważał Pixel z Androidem, innym nie ufam za bardzo.

#625 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 26 marca 2019 - 19:25

Mate 20 Pro a teraz P30 które dzisiaj zostało zaprezentowane. Bateria pewnie będzie nie taka dobra jak w iPhone ale aparat...
Osobiście jednak bym tylko rozważał Pixel z Androidem, innym nie ufam za bardzo.

Mam teraz Essential Phone i to bardzo fajny telefon. Ale od pewnego czasu mam nie wiadomo skąd jest duże zużycie baterii w tle (nawet na czystym systemie w trybie samolotowym po 8h schodzi 3% baterii). Support Essentiala również nie za bardzo jest mi w stanie pomóc. Najwyżej zaczekam do września, póki co mi się nie pali. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych