Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#1576 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 25 marca 2019 - 16:56

No i to bez porównania ;)

Co do srogiego, a niech chłop pisze, co Wam to przeszkadza? Każdy ma prawo do własnego zdania, a że ten hejtuje Apple? Jego prawo ;)

Jasne niech pisze chłop, niech ma ten swój wyimaginowany świat  :D .... 

Użytkownik tomk925 edytował ten post 25 marca 2019 - 16:56

#1577 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 kwietnia 2019 - 20:02

Wiem, że posty na temat XS Max ale pomyślałem że się podzielę spotkaniem z s10+. Dziś kupiłem tanio na sprzedaż i postanowiłem chwilkę się pobawić. Na pierwszy rzut oka wydawał się lekki i taki dość zabawkowy. Nie miałem uczucia premium. Aparat w domowych warunkach dawał taki sam szum jak iPhone ale fotografem nie jestem. Ekran przyciemniony i kolory jak w XS. Postanowiłem włączyć maksymalną rodzielczość i nasycenie. Odpaliłem film hdr i kopara mi opadła. Jak na filmie słońce wschodziło to oczy lekko przymrużałem jak jasność wskoczyła. Kolory były piękne. Jak wziąłem do ręki XS to jakbym w pysk dostał. Żeby nie przyzwyczajenie z 10 lat, głupie zamykanie pierścieni na Apple Watch od 3 lat i airpodsy z miejsca bym iphona wywalił. Aż mi głupio że przez posiadanie 5 urządzeń przepłaconych i które od dawna nie są innowacyjne coś mnie powstrzymuje od rzucenia tego w cholerę. Początkowo uczucie jakbym rodzinę zdradzał a po 20 minutach siedzę na iPhonie i myśle jak ten s10+ jest zajebisty.

Wylewam żale ale już mnie szlag trafia. Samsung ma 100x lepsze ekrany zaczynając od rozdzielczości po nasycenie i jasność. Huawei aparatem wymiata wszystkich. Xiaomi ma przedstawić ładowarkę 100W i w 17min tel ładować. Tyle wszędzie fajnych rozwiązań a tu nic. iPad Pro ma moc kompa a nic nie zrobisz, już na starym androidze podłączysz dysk i bardziej profesjonalnie podejdziesz do tematu. AirPower? A po co komu 15 cewek w środku? Zamiast zrobić z 4 max 5cioma, połączyć fajnie softem i by było git. Po co 15 cewek jak iphone ładuje bezprzewodowo max 7.5 czyli najwolniej w branży. Tyle lat siedzę na tym sprzęcie i widzę jak konkurencja już Appla przegoniła i jak głupi czekam a może w tym roku będzie coś nowego a Tu znowu iMac w budzie 5 letniej, słuchawki to samo, Macbooki już nie pamiętam kiedy coś wniosły.

iOS macOS znaczyły tak wiele , a teraz przez ciągłe ograniczenia to w zamian za prywatność ( nie licząc wtopy z podsłuchem na facetime) tracimy funkcjonalość. NIe wspomnę już o tym, że iphona nie podłączymy do MacBooka bez kabla za 100zł.

Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 01 kwietnia 2019 - 21:35

• Sebosz i iLuk45z lubią to

#1578 bapko

bapko
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 kwietnia 2019 - 21:16

Ahh... tak smutne a takie prawdziwe

#1579 ogryzek75

ogryzek75
  • 65 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwietnia 2019 - 22:46

Choćby nasycenie wyciekało z ekranu smartfona z Androidem - to "no WAY any MORE". Nienawidzę jak każda, nawet najmniejsza aplikacja się instaluje i instaluje i instaluje i ...  :angry: 

• iLuk45z lubi to

14PRO & 14 & Xs & SE & 6s 

Air4 & Air3

#1580 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 01 kwietnia 2019 - 23:32

Telefonu z Androidem to taka kupa w kolorowym papierku po cukierkach.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 01 kwietnia 2019 - 23:33

Pro 2012, 14 Pro

#1581 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 02 kwietnia 2019 - 10:12

Wiem, że posty na temat XS Max ale pomyślałem że się podzielę spotkaniem z s10+. Dziś kupiłem tanio na sprzedaż i postanowiłem chwilkę się pobawić. Na pierwszy rzut oka wydawał się lekki i taki dość zabawkowy. Nie miałem uczucia premium. Aparat w domowych warunkach dawał taki sam szum jak iPhone ale fotografem nie jestem. Ekran przyciemniony i kolory jak w XS. Postanowiłem włączyć maksymalną rodzielczość i nasycenie. Odpaliłem film hdr i kopara mi opadła. Jak na filmie słońce wschodziło to oczy lekko przymrużałem jak jasność wskoczyła. Kolory były piękne. Jak wziąłem do ręki XS to jakbym w pysk dostał. Żeby nie przyzwyczajenie z 10 lat, głupie zamykanie pierścieni na Apple Watch od 3 lat i airpodsy z miejsca bym iphona wywalił. Aż mi głupio że przez posiadanie 5 urządzeń przepłaconych i które od dawna nie są innowacyjne coś mnie powstrzymuje od rzucenia tego w cholerę. Początkowo uczucie jakbym rodzinę zdradzał a po 20 minutach siedzę na iPhonie i myśle jak ten s10+ jest zajebisty.

Wylewam żale ale już mnie szlag trafia. Samsung ma 100x lepsze ekrany zaczynając od rozdzielczości po nasycenie i jasność. Huawei aparatem wymiata wszystkich. Xiaomi ma przedstawić ładowarkę 100W i w 17min tel ładować. Tyle wszędzie fajnych rozwiązań a tu nic. iPad Pro ma moc kompa a nic nie zrobisz, już na starym androidze podłączysz dysk i bardziej profesjonalnie podejdziesz do tematu. AirPower? A po co komu 15 cewek w środku? Zamiast zrobić z 4 max 5cioma, połączyć fajnie softem i by było git. Po co 15 cewek jak iphone ładuje bezprzewodowo max 7.5 czyli najwolniej w branży. Tyle lat siedzę na tym sprzęcie i widzę jak konkurencja już Appla przegoniła i jak głupi czekam a może w tym roku będzie coś nowego a Tu znowu iMac w budzie 5 letniej, słuchawki to samo, Macbooki już nie pamiętam kiedy coś wniosły.

iOS macOS znaczyły tak wiele , a teraz przez ciągłe ograniczenia to w zamian za prywatność ( nie licząc wtopy z podsłuchem na facetime) tracimy funkcjonalość. NIe wspomnę już o tym, że iphona nie podłączymy do MacBooka bez kabla za 100zł.

Rozumiem częściowo Twoje dylematy, ale Xs Max nie ma 1000 razy gorszego ekranu od Samsunga, przed wyjściem S10 był razem z Note 9 najlepszy na rynku, wg display mate.

#1582 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 02 kwietnia 2019 - 11:42

I po dłuższym obcowaniu z Samsungiem będzie Cię strzelał penis, będziesz tęsknił do płynnego działania iOS, i wszystkich tych małych duperelek które się na niego składają. Testowane organoleptycznie przeze mnie kilka razy... Brakuje mi paru funkcji, ale sama animacja po odblokowaniu ekranu, a raczej ścinanie się jej na Note 9 doprowadzały mnie do szewskiej pasji :P
I nie, nie jestem fanboyem, mam tylko takie odczucia ;)
  • effe, iLuk45z i tomk925 lubią to

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#1583 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 kwietnia 2019 - 12:18

No niestety co do systemu nie mam co się wypowiadać, ponieważ nie znam Androida. Pobawiłem się chwilkę i nic tak na szybko mnie mocno nie zraziło. Gestów brakuje ale podobno można włączyć ale najgorsze jest, że ekran dość często nie odrzuca niechcianych dotyków przy krawędziach przez co zamiast wybrać literkę z lewej strony klawiatury kawałkiem dłoni wciskam coś innego po prawej. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Co do animacji czy instalowania aplikacji nie zauważyłem problemów akurat pobieranie nowego pliku trwało znacznie krócej niż na iOS.

Problemem w iOS jest to, że nie mamy wyboru. Może ekrany są podobne nie licząc rozdziałki czy jasności ale nie możemy ustawić sobie nasycenia tylko jest narzucone. Mamy Oleda, a ciemnych miejsc w interface jak ze świeczką szukać czy Always On. Ustawienia aparatu to parodia, że trzeba z apki wychodzić czy brak natywnych rozwiań w przypadku socjal media. Może iOS 13 coś zmieni, może 2020 przyniesie nowy design czy funkcje ale ostatnio Apple coraz bardziej liczy na subskrypcje, czy płatności i dojenie niż satysfakcję użytkownika.

Jak wspomniałem, jestem użytkownikiem produktów Apple przeszło 10 lat i zauważyłem dość mocno jak na początku Apple biło wszystkich na głowę, innowacyjnością, sprzętem, wydajnością, wyglądem czy systemem. Później konkurencja się zbliżała, a firma podejmowała nieprzemyślane decyzje. Teraz widzę jak się zmieniły priorytety. Wiem, że Apple było na dnie i musiało zrobić wszystko by się pokazać a później umocnić. Teraz tylko kasa, większa marża na sprzęt, brak zmian w designie bo po co skoro można starej obudowy użyć. Rząd banuje chińskie telefony w USA, więc ludzie nie mają zbyt dużego wyboru i piniądz leci. Nie powiem EKG w Apple Wach jest mega pomysłem, łatwość i płynność użytkowanie naprzemiennie urządzeń Appla też jest mega. Płacimy za najdroższe zabawki świata i tak jak kiedyś powinniśmy mieć najlepsze ale niestety już nie są, a przynajmniej nie w tylu aspektach co były.

Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 02 kwietnia 2019 - 12:28

#1584 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2019 - 17:42

*
Popularny

Z tego co piszecie to wydaje mi się, że dopiero dzisiaj Amerykę odkryliście. Przecież iPhone od zawsze funkcjami był daleko za konkurencją. Nic obecnie się nie zmieniło. Pamiętacie iPhone 2g? Brak np możliwości nagrywania video. Później dużo mniejszy ekran co do konkurencji. Zawsze czegoś brakowało. 

Jednak iPhone to iOS! Prosty, stabilny i bezpieczny system, już nie wspominając o rewelacyjnym ekosystemie. Tego konkurencja nie ma i nie będzie miała. Bajery bajerami, ale jednak po czasie z 80% tych bajerów nie korzystacie.

No, ale koniec OT.

Tu macie temat o S10+ i iP X Max

https://myapple.pl/f...-iphone-xs-max/

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1585 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 kwietnia 2019 - 19:15

Z szybkiej funkcji ładowania czy aparatu każdy codziennie może skorzystać.

Użytkownik Molimo edytował ten post 02 kwietnia 2019 - 19:42

#1586 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 06 kwietnia 2019 - 15:20

Panowie, czy to normalne, że do jak chcę odblokować iP XS to obrzeża ekranu nie reagują na dotyk, czy po X trafiłem na kolejnego, wadliwego iPhone, tym razem XS?

https://photos.app.g...whHQfZTL6SZ3TM8

#1587 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 06 kwietnia 2019 - 16:14

Panowie, czy to normalne, że do jak chcę odblokować iP XS to obrzeża ekranu nie reagują na dotyk, czy po X trafiłem na kolejnego, wadliwego iPhone, tym razem XS?

https://photos.app.g...whHQfZTL6SZ3TM8

Wszystko ok, u mnie jest to samo :D Swoją drogą, to nie wpadłbym, żeby w ten sposób odblokowywać ekran :D Ale już na wysokości wirtualnych przycisków od aparatu i latarki jak tapne, to podświetla się ekran :)

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1588 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 06 kwietnia 2019 - 16:19

Obrzeża nie działają aby przez przypadek nie aktywować ekranu, wszystko jest ok.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1589 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 06 kwietnia 2019 - 16:37

OK, dzięki

#1590 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 08 kwietnia 2019 - 16:55

To ze obrzeża nie działają w sumie logiczne, ale chyba nie do końca wszystko jest ok. O ile wybudzenie ekranu działa 100/100 czyli idealnie w stosunku do X to później odnoszę wrażenie ze idealnie nie jest. Nie wiem czy to kwestia moich paluchów ale czasem przesuwam palcem po ekranie i ekran się nie przewija. Czasem kliknięte zdjęcie się nie powiększa. Jesteś jakieś menu serwisowe aby sprawdzić dotyk? Na mój gust nie działa perfekcyjnie.

#1591 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 09:05

Zdarzylo sie komus, ze podczas ladowania przestal nagle dzialac ekran? W sensie nie mozna bylo go wybudzic w zaden sposob? Po jakichs 5-10 sekundach mija. Juz trzykrotnie w ostatnim czasie mialem taki problem na XSie.

#1592 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 09:08

Ze 2-3 razy tak miałem.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1593 krystek82

krystek82
  • 169 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 09:58

Też tak miałem ze 2 razy.

#1594 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 kwietnia 2019 - 14:27

Nie doświadczyłam.

#1595 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 10 kwietnia 2019 - 18:35

Nie zauważyłem, albo nie pamiętam.

#1596 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 11 kwietnia 2019 - 07:38

Już drugi raz zdarzyło mi się, że XS zgubił dźwięk. Pomaga tylko restart telefonu. Najgorsze, że nawet budzika nie słychać :D

#1597 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 11 kwietnia 2019 - 16:43

Też tak miałem dwa razy ale na iphonie X

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#1598 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 kwietnia 2019 - 05:09

Już drugi raz zdarzyło mi się, że XS zgubił dźwięk. Pomaga tylko restart telefonu. Najgorsze, że nawet budzika nie słychać :D

Ha! A u mnie za to zdarzyla sie sytuacja odwrotna: zadzwonil budzik, ktory nie byl wlaczony

#1599 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 19 kwietnia 2019 - 07:55

Warto zmieniać X na Xs ? ;)

X mam blisko 1,5 roku, bateria nowa... 

Czy zauważę różnicę w jakości zdjęć ?

#1600 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 19 kwietnia 2019 - 08:04

absolutnie nie. Ja  zmieniilem X na XR zeby miec wiekszy wyswietlacz . Aparat w XR jest ten sam co w XS i nie zauwazysz roznicy. Poczekaj na model 2019 ewentualnie - moze nie bedzie kolejnym odgrzewanym kotletem za 5 tys.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych