Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#1026 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 24 października 2018 - 01:02

No nie wiem. Apple raczej kojarzy się teraz z głupotą niż lansem, bo coraz więcej "odpowiedniego" towarzystwa łapie się, że Apple wypuszcza chłam, za który chce kolosalne pieniądze.

Chyba, że mówimy o Karynach, przed którymi chcemy zaszpanować a które różnicy między 6 a 8 nie znają, byle byłoby jabłko. No ale... kto chciałby szpanować przed Karynami.

Albo o Sebiksach, którzy widząc Cię z iPhonem mówią: "tej morda prześle ci z mojego siaomi tą dziunię i obejrzymy ją na twoim ekranie bo lepiej widać i puść tego secika bo masz lepsze pier***nięcie na swoich głośniczkach, mój dżej bi el się popsuł a w golfie padł mi aku".

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 24 października 2018 - 01:10

Pro 2012, 14 Pro

#1027 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 24 października 2018 - 01:13

Wiecie co? Skoro temat ma się przeobrazić w dyskusję na temat rodzajów, klas i odcieni lansu, to może lepiej go zamknąć? Jak uważacie?

Dajcie znać w komentarzach albo bym poprosił o powrót do sedna, jeżeli można – jedno z dwojga. Dzięki z wyprzedzeniem.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#1028 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 października 2018 - 07:40

Przed zakupem Xs bralem pod uwage tez jego wiekszego brata (Xs Max) ale jest on dla mnie za duzy. Jak ktos ma duze lapy to jak najbardziej Max jest idealny. Xs jestem w stanie obslugiwac jedna reka, natomiast Maxa musialbym trzymac w obu. Czy ktos kupi Xs czy Xs Max to juz jego decyzja i mi nic do tego. Wazne, aby mial komfort psychiczny, ze wybral dobrze.

Co do systemu to przy obecnych ekranach iOS wymaga gruntownej przebudowy, ktora prawdopodobnie nadejdzie w iOS 13 jak to mialo miejsce w iOS 7.

 MacBook Pro 16" i7/512GB/16GB RAM |  iPhone 15 Pro 256 GB Blue Titanium |  Watch Series 8

 iPad Pro 11” M4 (2024) 256 GB Wi-Fi + Cellular Space Black |  AirPods 3 | Beats Studio3

#1029 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 25 października 2018 - 12:18

Kupiłem dzisiaj w MM Xs, 64, spejs grej. 

No fajnie działa, ale różnicy w prędkości w stosunku do iP 7 nie widzę. Oczywiście FID działa wybornie i absolutnie mi nie brakuje TID.

O miejscu zakupu wspominam dlatego, że do końca miesiąca za każde wydane 500 zł jest 50 zł na kartę podarunkową (a i tak mam w planach zakupy u nich). Także telefon de facto wyniesie mnie ok. 2900 zł.

• douglas lubi to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1030 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 25 października 2018 - 12:30

O miejscu zakupu wspominam dlatego, że do końca miesiąca za każde wydane 500 zł jest 50 zł na kartę podarunkową (a i tak mam w planach zakupy u nich). Także telefon de facto wyniesie mnie ok. 2900 zł.

Dobrze, że nie wyłączyli Apple z tej promocji bo często to robią. W każdym razie dzięki za info bo też mam w planach parę zakupów w tego typu markecie więc od nich zacznę  :)

#1031 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 25 października 2018 - 12:48

Kupiłem dzisiaj w MM Xs, 64, spejs grej. 

No fajnie działa, ale różnicy w prędkości w stosunku do iP 7 nie widzę. Oczywiście FID działa wybornie i absolutnie mi nie brakuje TID.

Dlaczego 2900? Rozumiem że ma to związek ze zniżką ale mimo wszystko nie do końca rozumiem.

Również przeszedłem z iP7 i to prawda że szoku w działaniu nie ma. Do tego ja mam stosunkowo małe ręce więc odczuwam różnicę zwłaszcza że mam telefon w etui od apple. FID spoko ale mam wrażenie że czasem pomimo dobrej pozycji potrafi nie złapać. Nie wiem może za nisko mam telefon i pochylenie głowy wciąż nie daje tego idealnego kąta. Z drugiej kiedyś będąc twarzą trochę obok telefonu zauważyłem że się odblokował także nie wiem. Może taka dziwna twarz ;) 

Ekran super ale mimo wszystko szkoda że to nie 16:9 i jakiś youtube jest tylko ciut większy 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#1032 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 25 października 2018 - 13:33

Cena netto pomniejszona o koszt uzyskania przychodu pomniejszona o 450 zł na karcie podarunkowej.

#1033 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 25 października 2018 - 14:41

Cena netto pomniejszona o koszt uzyskania przychodu pomniejszona o 450 zł na karcie podarunkowej.

To zmienia postać rzeczy ;) 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#1034 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 26 października 2018 - 06:54

Dodam jeszcze kilka słów od siebie.

Oczywiście mam problem z BT w samochodzie, bo o ile udaje się sparować i wszystko ładnie działa, to po wyjęciu kluczyka i odpaleniu za jakiś czas jest komunikat "parowanie nie powiodło się". Trzeba usunąć urządzenie i sparować od nowa. Na pocieszenie - tak samo miałem na początku z iP7 i po jakimś czasie samo przeszło... No i wczoraj walczyłem dosyć długo z komputerem, to iTunes nie chciał zobaczyć urządzenia - trzeba było przeinstalować program. 

Jeśli chodzi o zdjęcia, to oczywiście do normalnego aparatu nie ma to startu, ale w porównaniu do iP7 jest jednak przepaść, szczególnie jeśli chodzi o szum w gorszych warunkach oświetleniowych. 

Zmiana więc jak najbardziej warta zachodu, z iP X bardzo wątpliwa, chyba że ktoś szuka kosztów.

#1035 poniatowski

poniatowski
  • 26 postów

Napisano 26 października 2018 - 08:17

Dodam jeszcze kilka słów od siebie.

Oczywiście mam problem z BT w samochodzie, bo o ile udaje się sparować i wszystko ładnie działa, to po wyjęciu kluczyka i odpaleniu za jakiś czas jest komunikat "parowanie nie powiodło się". Trzeba usunąć urządzenie i sparować od nowa. Na pocieszenie - tak samo miałem na początku z iP7 i po jakimś czasie samo przeszło...

Ale piszesz o Car Playu?

#1036 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 26 października 2018 - 08:27

Nie, o normalnym, tradycyjnym BT tylko do rozmów i ewentualnego strumieniowania muzyki.

#1037 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 26 października 2018 - 12:36

U mnie z żadnym IPhonem nie było problemów jeśli chodzi o auto i bt. Wszystko działa ładnie i prawidłowo.

#1038 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 26 października 2018 - 12:54

A u mnie już z drugim jest problem czyli wiadomo co obwiniać. Z pozostałymi urządzeniami działa wyborowo.

• japusz lubi to

#1039 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 26 października 2018 - 16:23

Wczoraj miałem w łapach XS max od kumpla, jest kaaaawał telefonu, wydaje się większy niż N9 (jest ciut szerszy, ale ma chyba mniejsze ramki).
Myślę, że do wielkości bym się bez żadnego problemu przyzwyczaił.
Trzeba będzie wziąć pod uwagę przy kolejnej wymianie :P

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#1040 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 26 października 2018 - 17:33

Masz na mysli Note9? XS Max jest od niego ciut szerszy (stad prwnie wiekszy wyswietlacz), ale za to cienszy i krotszy :)

#1041 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 26 października 2018 - 18:01

@owca, tak, Note 9 ;) przy okazji XS max jest cięższy od Note.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#1042 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 26 października 2018 - 22:32

Jak włączyć ściąganie aplikacji w dół, aby ułatwić obsługiwanie jedna ręka?
Włączyłem opcje w „dostępności”, chce ścignąć aplikacje w dół i nic.. hmm

#1043 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2018 - 22:44

Jak włączyć ściąganie aplikacji w dół, aby ułatwić obsługiwanie jedna ręka?
Włączyłem opcje w „dostępności”, chce ścignąć aplikacje w dół i nic.. hmm

lekko muśnij góra- dół po tej belce od MT

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#1044 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 26 października 2018 - 22:56

Dzięki wielkie za pomoc! ❤️

#1045 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 27 października 2018 - 09:42

A u mnie już z drugim jest problem czyli wiadomo co obwiniać. Z pozostałymi urządzeniami działa wyborowo.

Rownie dobrze mozesz obwiniac system w aucie, ktory byc moze ma problem z obsluga iphonow.
Taka prawda. Skad akurat pewnosc ze to wina iphona? Moze system mumtimedialny w aucie jest ograniczony i dlatego z iphonem dzieja sie szopki.
U mnie w obu autach jeszcze z zadnym telefonem nie bylo zamieszania aby cos nie dzialalo prawidlowo. Czy to ustrojstwo z androidem czy tez ios.

Wczoraj miałem w łapach XS max od kumpla, jest kaaaawał telefonu, wydaje się większy niż N9 (jest ciut szerszy, ale ma chyba mniejsze ramki).
Myślę, że do wielkości bym się bez żadnego problemu przyzwyczaił.
Trzeba będzie wziąć pod uwagę przy kolejnej wymianie :P

Dla mnie note 9 jest mniej poreczny. Czekajac na odbior xs max bawilem sie dluzsza chwile note 9 i gorzej mi sie go trzymalo.
Ogolnie bawilem ske roznymi telefonami z androidem i mialem problemy z obsluga. W sumie jeszcze z 1,5roku temu mialem s7 edge. Nie wiem czy od tego czasu tyle w obsludze sie zmienilo ale przez dobra minute ogarnialem jak wejsc w ustawienia :)

#1046 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 27 października 2018 - 10:45

No wlasnie pisze, ze to problem z samochidem, bo oba telefony nie mialy problemu z innym sprzetem.

#1047 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 27 października 2018 - 18:01

W powiadomieniach nie mam mozliwosci ustawienia stylu dla instagrama. Kompletnie go tam nie ma. I w ogole nie przychodza zadne informacje z insta. Dziwna sprawa. Zauwazylem dopiero teraz. Jakies dwa tygodnie temu info z insta dzialalo normalnie na pewno. Tez tak macie?

#1048 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 27 października 2018 - 18:20

5.5/6 godz w użyciu do dobry wynik? Ile Wam trzyma XS?

#1049 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2018 - 19:19

myślę się czy wybrać xs czy xs max. myślę, że do dużego telefonu szybko sie przyzwyczaję, choć nie do kazdej kieszeni wejdzie ;)

ale interesuje mnie też kwestia czasu pracy baterii. czy max będzie dłuzej trzymał czy podobnie, a może krócej? ma ktoś porównanie?

#1050 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 27 października 2018 - 20:06

XS Max w testach wypada do godziny pracy dluzej niz XS ponoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych