Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#1001 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 22 października 2018 - 18:36

Fajny ten Pixel. Taki nie za szybki.

Jeśli ktoś chce Androida, to szczerze polecam OnePlus. Za tydzień prezentacja modelu 6T. Za mniej więcej połowę ceny Xs będzie można kupić bardzo dobrego smartfona.

#1002 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 22 października 2018 - 18:38

Jak ktoś chce Androida to sobie pójdzie go szukać na inne forum, a nie do tematu o iPhonie XS.

• Sebosz, sevecc i Faflucy lubią to

#1003 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 22 października 2018 - 19:52

Jak ktoś chce Androida to sobie pójdzie go szukać na inne forum, a nie do tematu o iPhonie XS.

Nie rozumiem, z czym masz problem? Pisanie o Pixelu 3xl Ci nie przeszkadzało, bo wypadł słabo w którymś z testów? Napisałem w kontekście wcześniejszych wypowiedzi na temat Pixela, które pojawiały się tu, na forum poświęconym iP.
Uprzedzając być może Twoje pytanie- jestem użytkownikiem iPhona. I nadal uważam, że lepiej kupić OnePlus 6/6T za połowę ceny Xs. Chociaż w sumie OP powinno się raczej porównywać do Xs Max.
  • keniutek lubi to

#1004 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 22 października 2018 - 20:41

Nie obchodza mnie testy, kupiłem XSa chociaż aparat jest dla mnie bardzo ważny a są androidy z lepszym aparatem. Po prostu nie przychodzę tu czytać porad jaki android lepiej kupic, to jest forum MyAPPLE i temat IPHONE XS.

#1005 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 22 października 2018 - 23:00

Sprawdź dokładnie :) Citibank ma Face ID

citi nie ma face id. W ustawieniach jest tylko Touch ID którego nie da się uaktywnić. Co do innych aplikacji w których nie ma face id to Money Lover.

Sorry odinstalowałem citi zainstalowałem jeszcze raz i w końcu się udało uaktywnić face id:)

Użytkownik Banan311 edytował ten post 22 października 2018 - 23:09

#1006 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 22 października 2018 - 23:43

Czemu zarówno na X jak i Xs Maxie górna cześć ekranu szczególnie w ciemności przy oglądaniu filmów na netflixie przy niskim podświetleniu wpada w zielony kolor? Głównie przy szarościach to widać i tylko górna cześć ekranu. Przykładowo w aplikacji zegar to widac na gorze, ze szary wpada w zielony. Uroki oleda?

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 22 października 2018 - 23:57

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1007 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 23 października 2018 - 07:01

ja mam iphone X i nic nie wpada. O dziwo nawet nie wpada w różowy a niebieski odcien jest mimimalny . Pewnie jest tak ze zaden ekran nie jest identyczny poprostu i ma swoje uroki. Na forum ludzie czasem pisza - KAZDY IPHONE jest rozowy jak pupa swinki pepe-  a to nie prawda. Podobnie jest z tym kolorem zielonym  komuś wpadał innym nie . Jak dobrze pamietam, ten problem uzytkownicy reklamowali

#1008 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 października 2018 - 07:22

Ja w koncu przesiadlem sie z wysluzonego 6s na Xs. Mam go dopiero niecaly dzien ale roznica jest kolosalna. Poki co nie zaobserwowalem u siebie wspomnianych problemow z wyswietlaczem. Nie mialem mozliwosci w pelni przetestowac mozliwosci aparatu, jedynie kilka fotek wczoraj wieczorem w drodze na silownie. Co do FaceID jestem bardzo zadowolony. Zastanawialem sie jak bedzie wygladala akceptacja zakupu platnych apek w AppStore za pomoca FaceID i rozwiazanie z 2xPower jest ok. Co do gestow przelaczania sie miedzy apkami i powrot do Home Screen to bardzo szybko sie przestawilem i nie brakuje mi przycisku Home. Jedynie wczoraj zaliczylem maly fail jak robilem w nocy zdjecie i chcialem wyjsc z apki i odruchowo palec w miejsce gdzie byl Home xD.

 MacBook Pro 16" i7/512GB/16GB RAM |  iPhone 15 Pro 256 GB Blue Titanium |  Watch Series 8

 iPad Pro 11” M4 (2024) 256 GB Wi-Fi + Cellular Space Black |  AirPods 3 | Beats Studio3

#1009 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 23 października 2018 - 09:54

Czemu zarówno na X jak i Xs Maxie górna cześć ekranu szczególnie w ciemności przy oglądaniu filmów na netflixie przy niskim podświetleniu wpada w zielony kolor? Głównie przy szarościach to widać i tylko górna cześć ekranu. Przykładowo w aplikacji zegar to widac na gorze, ze szary wpada w zielony. Uroki oleda?

Miałem już kilka modeli X i każdy miał z tym mniejszy lub większy problem. Ten, co mam teraz jest to niemalże niedostrzegalne. Także nie słuchaj, ze nikt nie ma problemu, bo każdy model ma taka skaze w mniejszym lub większym stopniu. Akurat przy filmach tylko w jednej sztuce to było widać. W tej minimalnie tylko coś tam widać w aplikacji zegar w bardzo ciemnym pomieszczeniu przy jasności ekranu 20%. Później mogę podrzucić zdjęcia

Użytkownik rafal886 edytował ten post 23 października 2018 - 09:56

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1010 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 23 października 2018 - 09:56

Wiem, też przerobiłem kilka modeli X. Na Xs też w małym stopniu to jest nie zwracam uwagi, tylko pytam czemu akurat zielony kolor. Ciekawe czy samsungi też mają to.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1011 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 23 października 2018 - 10:30

Szary kolor jest chyba najtrudniejszy do wyświetlania dla oledów i wszyscy producenci mają z tym pewne problemy. Rok temu miałem ten sam problem, w tym roku trafiłem ekran chyba idealny, a przynajmniej ja nie dostrzegam żadnych skaz.
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1012 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 23 października 2018 - 10:53

Moje doscwiadczenie z oledami innych firm (Samsung, LG) wskazuje na przewage iPhone’a. Najlepsze wyswietlanie szarosci i czerni. Moj XS Max nie podpada specjalnie pod tym katem, co prawda jednak nie byl testowany jeszcze w skrajnych warunkach. Na chwile obecna zadnych zieleni czy rozu, niewielki odcien niebieskiego przy odchyleniach.

#1013 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 października 2018 - 17:42

Jednak cudowny tryb portretowy z przedniej kamerki będzie poprawiony w 12.1. W końcu może będzie ostrość. :)

#1014 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 23 października 2018 - 18:10

I kto by pomyslal, ze znowu bedziemy chcieli byc brzydcy ;)

#1015 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 23 października 2018 - 19:04

Po raz kolejny robiłem podejście XS max, telefon bardzo ładny, wszystko śmiga jak należy jednak jest mały szkopuł, jak mało kiedy, jego duży ekran wydaje mi się bezużyteczny. W moim przypadku sprawdził by się wyłącznie do oglądania YT ale to robię sporadycznie. Jego powierzchnia jest komplet niewykorzystane, szczególnie w trybie pulpitu. Zwykłe androidy radzą sobie z tym o wiele lepiej.
Z tego co wiem, to kolejne iPhone'y mają zostać nieco przebudowane pod względem konstrukcji. Apple musi coś wymyślić żeby podbić atrakcyjność głównego produktu. Na tą chwilę ten telefon to zdecydowanie +10 do lansu. I prawdą jeszcze, że jeśli ktoś go posiada to na pewno status takiej osoby jest wyższy niż przeciętny. Mam bogatych klientów którzy już je posiadają i okazuje się, że oni głównie dzwonią, robią zdjęcia i SMS. I w sumie racja, do tego głównie służy telefon.
Wydaje mi się, że Apple powinno rozbudować iOś i dać mu więcej możliwości, np. konfiguracji pulpitu. Na tą chwilę potencjał tego telefonu jest mocno niewykorzystany.

iPhone 11

#1016 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 23 października 2018 - 19:14

Niech chociaż zamiast tego wielkiego kwadratu zakrywającego ekran przy ściszaniu na pulpicie albo w apkach zrobią, żeby pojawiał się pasek na górze bądź po boku :P

Pro 2012, 14 Pro

#1017 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 października 2018 - 19:23

Kolejne iPhony mają zostać przebudowane pod względem konstrukcji? Na co niby?;D Apple ma na razie najpopularniejszy i stale coraz popularniejszy produkt, jakim jest iPhone, a ludzie dalej piszą, że Apple musi coś jeszcze wymyśleć;D Ja bym raczej powiedział, że muszą przede wszystkim się starać, żeby czegoś nie skopać. Aktualnie na rewolucję w smartphonach się nie zapowiada.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#1018 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 października 2018 - 19:40

Jak na razie to wielu kopiuje wyglad ajFona.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1019 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 października 2018 - 20:04

Kolejne iPhony mają zostać przebudowane pod względem konstrukcji? Na co niby?;D Apple ma na razie najpopularniejszy i stale coraz popularniejszy produkt, jakim jest iPhone, a ludzie dalej piszą, że Apple musi coś jeszcze wymyśleć;D Ja bym raczej powiedział, że muszą przede wszystkim się starać, żeby czegoś nie skopać. Aktualnie na rewolucję w smartphonach się nie zapowiada.

Zapowiada, Samsung nie pójdzie drogą Apple z notchem, a już został zaprezentowany wyświetlacz który faktycznie pokrywa cały front. 

#1020 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 23 października 2018 - 20:12

Znakiem rozpoznawczym Apple nie jest juz HB, tylko chyboczacy sie jak kolyska telefon, co zawdziecza wspanialej i innowacyjnej konstrukcji obiektywu.

Użytkownik arnold-h edytował ten post 23 października 2018 - 20:13

#1021 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 października 2018 - 20:41

Zapowiada, Samsung nie pójdzie drogą Apple z notchem, a już został zaprezentowany wyświetlacz który faktycznie pokrywa cały front. 

Dużo rzeczy jest prezentowanych (np. microLED), ale później z ich implementacją i fabryczną produkcją jest różnie. 

#1022 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 23 października 2018 - 21:08

Na tą chwilę ten telefon to zdecydowanie +10 do lansu. I prawdą jeszcze, że jeśli ktoś go posiada to na pewno status takiej osoby jest wyższy niż przeciętny. Mam bogatych klientów którzy już je posiadają i okazuje się, że oni głównie dzwonią, robią zdjęcia i SMS. I w sumie racja, do tego głównie służy telefon.
Wydaje mi się, że Apple powinno rozbudować iOś i dać mu więcej możliwości, np. konfiguracji pulpitu. Na tą chwilę potencjał tego telefonu jest mocno niewykorzystany.

No troche z tym lansem to przesada. Owszem, Apple nie wykorzystalo potencjalnych mozliwosci Maxa, ale jesli ktos kupuje wiekszy model wcale nie znaczy, ze robi to by szpanowac przed innymi. Dla mnie zwyczajnie ekran XS byl za maly w porownaniu do 7 Plusa. Dlatego nie wymienialem w ubieglym roku na X i dlatego tez teraz zdecydowalem sie na Maxa. Lubie duze telefony - jakkolwiek to zabrzmi i o jakichkolwiwk kompleksach by nie swiadczylo. Lubie miec mozliwosc ogladania filmow na wiekszym ekranie i edycji na nim zdjec. Pisanie /edycja tekstu itp./ tez latwiej mi wychodza na takim sprzecie. Ogolnie pracuje mi sie na nim wygodniej.

#1023 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 23 października 2018 - 21:15

Raczej nie piszę o takim popularnym lansie u ludzi co im słoma z butów wystaje tylko o możliwości pokazania się w odpowiednim towarzystwie. No i też nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Niemniej jednak zostanę przy swoim, że na tą chwilę marnuje się potencjał tego modelu. Winę ponosi iOS.

Użytkownik Aastelix edytował ten post 23 października 2018 - 21:16

iPhone 11

#1024 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 października 2018 - 21:44

iPhone Xs Max kupowany, żeby pokazać się w odpowiednim towarzystwie?;D No ciekawe przemyślenia;D

#1025 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 24 października 2018 - 00:08

Dawno takich bredni nie czytałem
  • randall86 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych