Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#576 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 02 października 2018 - 13:33

Możliwe, że jesteś w śród tych pechowców, którzy mają wadliwy moduł WiFi. Temat głośny na każdym forum, czy YT. 

Nie wadliwy moduł wifi tylko konfiguracje rutera i Bug w ios który zapycha strumień wifi.

Ja nie mam w routerze włączonego automatycznego przełączania pomiędzy 2,4GHz i 5GHz. Muszę ręcznie się przełączyć na daną sieć i taki problem występuje tylko na 2,4GHz. Router to Netgear N7000. Czyli to raczej problem z softem i mam cierpliwie czekać na aktualizację? Na LTE prędkość w sumie też nie urywa.

Edit:

Chyba faktycznie coś z iOS albo routerem, bo sprawdziłem na iP7 i na 2,4GHz tak samo muli jak na XS. Na 5GHz śmiga.

Użytkownik DoMiNiQuE edytował ten post 02 października 2018 - 13:39

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#577 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 13:36

Zupelnie nie rozumiem tej dyskusji na temat jakosci zdjec. Sa do dupy i tyle. 

My już wiemy, ty wiele rzeczy nie rozumiesz, wychodzi na to. 

Do d... zdjęcia? haha dobre :) 

Odezwał się "profesjonalista fotografii"  :lol:

• 6c1fb0760d lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#578 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 02 października 2018 - 13:54

No trzeba powiedzieć sobie szczerze, że zdjęcia ze smartfona są raczej słabe dla kogoś kto ma pojęcie o fotografii. Fizyki się nie oszuka.

• arnold-h lubi to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#579 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 października 2018 - 13:55

Na odbitki 15x10 w zupełności jakość wystarczy. Do większego rozmiaru bym się nie pchał.
  • arnold-h lubi to

#580 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 13:59

No trzeba powiedzieć sobie szczerze, że zdjęcia ze smartfona są raczej słabe dla kogoś kto ma pojęcie o fotografii. Fizyki się nie oszuka.

No to przecież logiczne jest i tu nie ma co w ogóle porównywać. Jednak dla zwykłego zjadacza chleba taki aparat w smartfonie w zupełności wystarczy. Inaczej by kompakty nie traciły tyle na sprzedaży. Lustrzanka to zupełnie inna bajka. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#581 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 02 października 2018 - 14:02

Nie wadliwy moduł wifi tylko konfiguracje rutera i Bug w ios który zapycha strumień wifi.

skad ta informacja? Z podgladow roznych forow widac, ze nikt jeszcze nie wie napewno co sie dzieje.

Najlogiczniejsze wytlumaczenie, ze skopano nowa antene. Filmik, w ktoym reka facet blokuje wifi kompletnie

tez za tym przemawia, szczegolnie porownujac do starego X, gdzie nie jest w stanie tak zrobic.

#582 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 02 października 2018 - 14:09

Sprawdzałem z tym obejmowaniem dłonią i nie spowalnia to nic a nic transferu, pod warunkiem, że jest na 5GHz.

Ten tryb portretowy fajny, ale żony P20 robi podobne zdjęcia. Do lustra z fajnym szkłem to nie ma co porównywać, bądźmy poważni.

Użytkownik DoMiNiQuE edytował ten post 02 października 2018 - 14:10

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#583 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 02 października 2018 - 14:14

skad ta informacja? Z podgladow roznych forow widac, ze nikt jeszcze nie wie napewno co sie dzieje.
Najlogiczniejsze wytlumaczenie, ze skopano nowa antene. Filmik, w ktoym reka facet blokuje wifi kompletnie
tez za tym przemawia, szczegolnie porownujac do starego X, gdzie nie jest w stanie tak zrobic.

A Ty tylko wchodzisz tu żeby ciagle narzekać jaki ten iPhone jest zły i w ogóle. Jakoś pełno osób ma go w Polsce i w polskich warunkach jest dobry zasięg lte i dużo szybsze lte i wifi tez śmiga i nikt się nie skarży.

Polecam lekturę:

https://www.pcmag.co...-falls-short-of

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 02 października 2018 - 14:15

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#584 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 października 2018 - 14:20

A Ty tylko wchodzisz tu żeby ciagle narzekać jaki ten iPhone jest zły i w ogóle. Jakoś pełno osób ma go w Polsce i w polskich warunkach jest dobry zasięg lte i dużo szybsze lte i wifi tez śmiga i nikt się nie skarży.

Polecam lekturę:

https://www.pcmag.co...-falls-short-of

Dla mnie to ten człowiek zachowuje się jak typowy Janusz z Xiaomi. Nie mam iphone’a to będę siać hejt jak tylko się da.
Mało kto w Polsce narzeka na nowe Xs ale przecież musi być on ujowy skoro piszą tak za granicą. Zawsze jest szansa, że może się trafić jakiś procent wadliwych egzemplarzy co przy ilościach produkowanych przez Apple może dać całkiem pokaźną sumę. Jednak problem nie dotyczy wszystkich więc nie można pisać, że jest z pewnością jakiś „gate” Na X też wielu psioczyło, a jakoś wielu z nas tutaj obecnych ma swojego X bez żadnej wady, która była mu przypisywana.
  • effe lubi to

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#585 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 15:01

Sztuczne narzekanie na iP musi być co roku, to napędza ich popularność i coraz większą sprzedaż :) 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#586 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 02 października 2018 - 15:07

Na odbitki 15x10 w zupełności jakość wystarczy. Do większego rozmiaru bym się nie pchał.

To zależy od oczekiwań. Ja zrobiłem takie wydruki z iP 7 i nawet po obróbce w LR wygląda to słabo.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#587 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 02 października 2018 - 15:08

dzisiaj dostałem xs max i w sumie po dwóch godzinach zabawy chyba trafiła mi się idealna sztuka. Bez paprochów hot pixeli, nic nie skrzypi. jesli chodzi o kąty widzenia to rzeczywiście wystarczy lekko przechylić telefon żeby z ciepłej bieli ekran sie zrobił niebiesko biały. Wi-Fi ma lepszy zasięg i prędkości niż mój 6s plus (5 ghz nie mam jak sprawdzić). Musze jeszcze tylko sprawdzić jak to jest z zasięgiem sieci lte

#588 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 02 października 2018 - 17:51

Apple Store wlasnie wyslalo mi wiadomosc, ze zamowiony iPhone jest juz w drodze do mnie. Rezygnuje z Cortlandu.

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 02 października 2018 - 17:52

#589 XonobulaX

XonobulaX
  • 13 postów

Napisano 02 października 2018 - 18:05

Apple Store wlasnie wyslalo mi wiadomosc, ze zamowiony iPhone jest juz w drodze do mnie. Rezygnuje z Cortlandu.

A kiedy pobrali kasę z karty?

#590 valdas

valdas
  • 100 postów
  • Skądprzy samej Litwie

Napisano 02 października 2018 - 18:12

Dostałem dziś Xs z Apple Store. Data produkcji week: 33 (13.08-19.08).  Zero opisanych wad. :) Wszystko działa jak należy.

#591 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 października 2018 - 18:17

Tak swoją drogą, w XS usunęli stare tapety Live Photo, te z X, takie kolorowe, bardzo fajne (IMO). Są tylko te 3 nowe.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#592 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 02 października 2018 - 19:13

A kiedy pobrali kasę z karty?

Dzis nad ranem, tuz po trzeciej.
Zamowiony zostal w piatek po godzinie jedenastej.

#593 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 02 października 2018 - 19:17

Tak swoją drogą, w XS usunęli stare tapety Live Photo, te z X, takie kolorowe, bardzo fajne (IMO). Są tylko te 3 nowe.

Bo zamiast rozwijać i stale powiększać bazę tapet live, Apple robi z tego wyróżnik najnowszych urządzeń. Pół biedy gdyby tapety live, które się ściąga samemu też mogły działać tak płynnie... Niektóre decyzje Apple są bardzo kijowe.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#594 gajos007

gajos007
  • 145 postów
  • SkądWęgorzewo

Napisano 02 października 2018 - 19:25

Nie chcę zakładać nowego tematu więc po prostu zapytam tutaj :) Czy nagrzewa Wam się Xs (tak 4cm pod aparatem)? Generalnie innych opisywanych problemów nie zauważyłem (wifi, LTE, czy z faceID). iPhoneX nie miał tego problemu a Xs wyczuwalnie ciepły/bardzo ciepły. Zerowałem ustawienia sieci, wyłączałem odświeżanie w tle itd, nadal po kilku minutach przeglądania fb lub rozmowy czuć, że się nagrzewa. Robiłem test porównawczy, X nie czuć nic, Xs wyczuwalnie ciepły.

#595 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 października 2018 - 19:28

Nie chcę zakładać nowego tematu więc po prostu zapytam tutaj :) Czy nagrzewa Wam się Xs (tak 4cm pod aparatem)? Generalnie innych opisywanych problemów nie zauważyłem (wifi, LTE, czy z faceID). iPhoneX nie miał tego problemu a Xs wyczuwalnie ciepły/bardzo ciepły. Zerowałem ustawienia sieci, wyłączałem odświeżanie w tle itd, nadal po kilku minutach przeglądania fb lub rozmowy czuć, że się nagrzewa. Robiłem test porównawczy, X nie czuć nic, Xs wyczuwalnie ciepły.

Jak długo masz sprzęt? W moim X na początku też tak było lecz po około tygodniu telefon przestał się grzać. Tłumaczyłem to sobie, że nowy sprzęt więc musiał się "ułożyć" pod moje wykorzystywanie sprzętu. 

#596 gajos007

gajos007
  • 145 postów
  • SkądWęgorzewo

Napisano 02 października 2018 - 19:34

3 dni, więc możesz mieć rację. dam mu szansę na poprawę ;) Poza tym skoro to dyskusja ogólna, to serio trzeba przyznać, że potrafią softowo ładnie podrasować sprzęt - zdjęcia są naprawdę lepszej jakości. Innych zmian nie widzę względem X. Gdyby nie przedłużenie abonamentu raczej bym nie zmienił.

• bysio lubi to

#597 bysio

bysio
  • 220 postów
  • SkądBytom, Poland

Napisano 02 października 2018 - 21:04

My już wiemy, ty wiele rzeczy nie rozumiesz, wychodzi na to.
Do d... zdjęcia? haha dobre :)
Odezwał się "profesjonalista fotografii" :lol:

Nie wiem jak Wy, ale ja do dupy to używam papieru toaletowego ewentualnie jakiś bidet czy coś w tym stylu. 

Użytkownik bysio edytował ten post 02 października 2018 - 21:08

McBook Pro 15" Touch Bar  / iPhone 11 Pro / iPad 11 Pro LTE / Apple Watch 5 SS

#598 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 października 2018 - 21:05

Nie wiem jak Wy, ale ja do dupy to używam papieru toaletowego ewentualnie jakiś bidet czy coś w tym stylu.

Bysio coś Ci nie idzie ta edycja postów....

#599 bysio

bysio
  • 220 postów
  • SkądBytom, Poland

Napisano 02 października 2018 - 21:06

Raczej chodzi o grzanie się z powodu bardzo dużej wymiany danych na początku. Synchronizacja zdjęć, kopia w icloud itp. Później tego już nie ma bo danych jest mało do synchronizacji.

Bysio coś Ci nie idzie ta edycja postów....

Bo właśnie na telefonie to mniej czytelne :(

Użytkownik bysio edytował ten post 02 października 2018 - 21:10

McBook Pro 15" Touch Bar  / iPhone 11 Pro / iPad 11 Pro LTE / Apple Watch 5 SS

#600 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 03 października 2018 - 09:31

Człowiek chciał zamówić o zeby telefon doszedł po powrocie z wakacji a tu nagle z 1-3 dni dostawy zrobili 1-2 tygodnie :/
  • adif1 lubi to

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych