Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#551 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 01 października 2018 - 16:37

Mnie zastanawia w czym jest lepszy ten ekran oled od lcd? Bo czytam ze kąty są slabe, że istnieje możliwość wypaleń, że są bardziej zażółcone, że mają oczojebne, nienaturalne kolory. Mam swojego iphone’a 8 i naprawde ten ekran czy to w X czy w Xs mnie nie przekonuje...

Dokladnie. Plus jakakolwiek mozliwosc spaprania dobrego LTE. I ta gowniana camera rozmazujaca.

Reszta pewnie bedzie fixed. 

#552 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 01 października 2018 - 16:41

Trzeba też pamiętać, że tylko OLED pozwolił Apple na zupełny brak ramek, w tym na dole ekranu (co do tej pory nie powtórzył chyba żaden inny producent, a minął już rok).

Inni producenci pewnie boja sie kosztow produkcji takiego zupelnego braku ramek. Zawiniecie ekranu przy dolnej krawedzi jest ponoc bardzo drogie.

#553 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 01 października 2018 - 17:55

Jak z telefonu się korzysta, a nie analizuje każdą możliwą "wadę", to tych "wad" jest dużo mniej. Np. te kąty patrzenia w w OLEDowym ekranie - póki nie przeczytałem tutaj, że coś się z tym dzieje, to nie zauważyłem. Dopiero jak zacząłem faktycznie się w to wgapiać, to widać. Ale i tak kontrast w połączeniu z nieprzejaskrawionymi kolorami, sprawiają że nie dziwię się że ten ekran wygrywa rankingi.

A z rozmytymi selfikami pewnie coś zrobią, to akurat kwestia zluzowania wygładzania w sofcie.

Ja w każdym razie jestem z XSa zadowolony, z tym że przesiadka z 7 jest mocno odczuwalna. Z X żeby się upgrade'ować, to już musiałbym nie mieć co robić z pieniędzmi.

#554 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 01 października 2018 - 20:40

Max miażdzy baterią resztę: 

https://www.youtube....h?v=jj4dcobaTlU

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 01 października 2018 - 20:40

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#555 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 października 2018 - 20:43

Otrzymałem dzisiaj białego XS. Ekran jest trochę inny niż w X. Nie wiem czy lepszy czy gorszy, nie jest żółty, ale ma trochę inną barwę. Działa chyba trochę szybciej.

...niestety jest problem z FaceID, które już dwukrotnie mi się zawiesiło. Pierwszy raz, kiedy chciałem skonfigurować ("FaceID nie jest dostępne coś tam"). Drugi raz przed chwilą, po prostu nie chciał się telefon odblokować, musiałem wpisać kod. Tak że chyba wymiana. Co zabawniejsze, rok temu w X miałem to samo.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 01 października 2018 - 20:43

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#556 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 01 października 2018 - 20:44

Max miażdzy baterią resztę:

Jak w porównaniu z poprzednimi iphonami spisuje się Xs max ? Pytam o baterie, to byłoby ciekawe.

Użytkownik michail edytował ten post 01 października 2018 - 20:49

#557 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 października 2018 - 21:19

Albo dla wszystkich, jak to kiedyś było... Lubiłem Cover Flow :(

Ostatnie czasy kiedy używałem Muzyka.app :D

Ja też wolałem LCD od Apple. OLED mnie na początku denerwował tym zmienianiem barwy pod kątem (nawet niedużym). Za to kontrast jest super i przy czarnym tle nie widać, gdzie kończy się ekran. Trzeba też pamiętać, że tylko OLED pozwolił Apple na zupełny brak ramek, w tym na dole ekranu (co do tej pory nie powtórzył chyba żaden inny producent, a minął już rok).

OLED pozwolił na myślenie pracowników Apple, że nikt już nie ustawi białej tapety, więc zrobimy, by widgety rozmazywały tło i robiły je jeszcze jaśniejsze:

331dbfl.jpg

Pozdrawiam

#558 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 01 października 2018 - 22:13

Ale z czym masz tu problem? Przecież ten efekt, który jest użyty na widgetach, folderach itp tak właśnie działa, od zawsze

#559 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 01 października 2018 - 22:26

https://www.youtube....h?v=uixN0PisH90

Porównanie z NOTE 9. Jeśli chodzi o zdjęcia nocne XS słabiutko. Nie postarali się, bieda straszna.

Użytkownik Regiss edytował ten post 01 października 2018 - 22:29

iPhone 15 Pro

#560 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 01 października 2018 - 23:18

Ale z czym masz tu problem? Przecież ten efekt, który jest użyty na widgetach, folderach itp tak właśnie działa, od zawsze

To powinni z tym już coś zrobić.

Designed by Apple in California, zwłaszcza ta czytelna bateria i status sieci.

rVdzq5W.jpg

Użytkownik Sebosz edytował ten post 01 października 2018 - 23:19

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#561 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 06:25

Porównanie z NOTE 9. Jeśli chodzi o zdjęcia nocne XS słabiutko. Nie postarali się, bieda straszna.

Dokładnie. W ciągu dnia zdjęcia są zbliżone, ale już w gorszych warunkach Note ma przewagę. Ciekawi mnie jak Note radzi sobie w sztucznym świetle robiąc zdjęcia osobom poruszającym się np dzieciom. Wiem, ze wcześniejsze samsungi miały z tym masę problemów. W iphonach wyglądało to zdecydowanie lepiej.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#562 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 02 października 2018 - 06:39

Dokładnie. W ciągu dnia zdjęcia są zbliżone, ale już w gorszych warunkach Note ma przewagę. Ciekawi mnie jak Note radzi sobie w sztucznym świetle robiąc zdjęcia osobom poruszającym się np dzieciom. Wiem, ze wcześniejsze samsungi miały z tym masę problemów. W iphonach wyglądało to zdecydowanie lepiej.

@effe - szału nie ma, byłem w niedzielę z dzieciakami w Kopalni Soli w Wieliczce, młody jest taki, że w miejscu nie ustoi przez dłużej niż 1 sek., więc młoda wychodziła ok, a on rozmazany :P 

Natomiast nieruchome obiekty są całkiem spoko ;)

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#563 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 06:49

No właśnie i to mnie zawsze w Samsungach drażniło. Szkoda, że na tym polu nie potrafią sobie poradzić. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#564 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 października 2018 - 07:17

Poradzili sobie na innych polach tam gdzie iPhone zawodzi. ;)

#565 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 07:18

Poradzili sobie na innych polach tam gdzie iPhone zawodzi. ;)

Czyli?

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#566 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 października 2018 - 07:45

Sam napisałeś przecież o przewadze Note w zdjęciach nocnych statycznych.
Ja nawet iPhonem w dzień czasami nie mogę złapać ruszającego się psa aby nie było rozmazanego zdjęcia więc nie wiem też jak Wy to robicie w gorszych warunkach oświetleniowych.

#567 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 08:01

Nie no wiadomo, jeśli chodzi o aparat, to iPhone w ogólnym rozrachunku przegrywa delikatnie z Samsungami. Jednak ja rzadziej robię zdjęcia statycznym elementom. Głównie dzieciom, a na tym polu iPhone wg mnie zdecydowanie wygrywa. Miałem nie jednego samsunga jak wiesz i niestety żaden nie robił dobrych zdjęć w ruchu. iPhone czasem oczywiście też rozmyje fotkę, ale to się zdarza o wiele rzadziej. 

OK koniec OT ;)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#568 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 02 października 2018 - 09:52

Ten test porównawczy z Note 9 jest jakiś nieadekwatny. Pooglądajcie sobie inne porównania - nie wypada zle. Jakość jest bardzo zbliżona, czasem nawet wyciąga więcej niż inne telefony - mówimy o zdjęciach nocnych.
W dzień jest bardzo, bardzo dobrze jak na ten moment. Smart HDR robi robotę, łapanie ostrości, kolory, rozpiętość tonalna. Software>hardware. Brawa za to.

Używam od daty premiery Xs Max i jestem mega zadowolony. Przeszedłem z X. Widzę różnice w aparacie, w użytkowaniu - szybkość - bardz zbliżona.
Ekran i rozmiar 6,5 jest petarda. Używałem wcześniej 6 plus, 7 plus, także jestem przyzwyczajony, a po prostu dużo czasu spędzam na telefonie (praca, ostatnio brak czasu w domu, wiec dla wygody).
Nie szukam na sile czegoś złego, nie zaglądam na katy, kolory. Mam porównanie do wcześniejszych modeli i wszystko hula jak należy.
Nic lepszego z tym systemem nie znajdziecie. Fakt, z cena przesadzili. Pozdrawiam.

#569 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 października 2018 - 10:44

Używam od daty premiery Xs Max i jestem mega zadowolony. Przeszedłem z X. Widzę różnice w aparacie, w użytkowaniu - szybkość - bardz zbliżona.
Ekran i rozmiar 6,5 jest petarda. Używałem wcześniej 6 plus, 7 plus, także jestem przyzwyczajony, a po prostu dużo czasu spędzam na telefonie (praca, ostatnio brak czasu w domu, wiec dla wygody).
Nie szukam na sile czegoś złego, nie zaglądam na katy, kolory. Mam porównanie do wcześniejszych modeli i wszystko hula jak należy.
Nic lepszego z tym systemem nie znajdziecie. Fakt, z cena przesadzili. Pozdrawiam.

Ale przyznasz, że barwa ekranu jest inna niż w X. Dla mnie na minus.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#570 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 02 października 2018 - 11:23

Ale przyznasz, że barwa ekranu jest inna niż w X. Dla mnie na minus.

Zgadza się, wystarczy, że w sklepie wziąłem do ręki i jakoś inaczej niż w X.

#571 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 października 2018 - 11:38

Zgadza się, wystarczy, że w sklepie wziąłem do ręki i jakoś inaczej niż w X.

Natomiast to nie jest taka żółć, jak w niektórych modelach LCD w przyszłości. Da się przywyknąć.

No cóż, ja zleciłem wymianę mojego. Zobaczymy, ile to potrwa. Jak widzę problemy z FaceID to mnie krew zalewa, bo rok temu miałem to samo.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 02 października 2018 - 11:39

#572 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 02 października 2018 - 13:17

Odpaliłem dziś mojego XS. Problem ładowania mnie nie spotkał, ale jest dziwna sprawa z wifi. Na 5GHz popierdziala jak szalone za to na 2,4GHz zamula. Nie wiem co jest. Muszę to jeszcze sprawdzić na innym routerze.

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#573 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2018 - 13:19

Możliwe, że jesteś w śród tych pechowców, którzy mają wadliwy moduł WiFi. Temat głośny na każdym forum, czy YT. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#574 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 02 października 2018 - 13:25

Nie wadliwy moduł wifi tylko konfiguracje rutera i Bug w ios który zapycha strumień wifi.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#575 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 02 października 2018 - 13:26

Dlaczego "puszka" jest taka duza? Dlatego poniewaz ma zaawansowana elektronike oraz lustro, ktorych nie da sie zmiescic w jakims zasranym telefonie, ktory dodatkowo musi miec jeszcze miejsce na inne podzespoly.

Zupelnie nie rozumiem tej dyskusji na temat jakosci zdjec. Sa do dupy i tyle. Oczywiscie przy dobrym swietle zdjecia beda calkiem niezle nawet w ruchu, ale to nie jest sprzet do robienia zdjec innych niz te na instagram.

To jest zabawka i mily dodatek. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych