Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Please log in to reply
2062 replies to this topic

#526 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 30 September 2018 - 20:59

Co do lte/wifi to wystrarczy zresetowac ustawienia sieci.

#527 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 30 September 2018 - 21:13

Ja nie mam żadnego problemu z LTE ani WiFi (na 3 różnych routerach). Łapałem jak ten koleś na filmie i nic - wszystko gra. na LTE nawigowałem dzisiaj dobre 300 kilometrów, oglądałem youtubki trzymając w pionie i w poziomie - znów bez problemu (Orange). Wierzę, że ludzie mają z tym problemy, ale nie wiem z czego wynika że nie wszyscy. Co do ekranu nie wiem o co chodzi - patrzę na niego normalnie, nie widzę przebarwień. Że pod różnymi nienaturalnymi kątami obraz się nieco zmienia to normalne przecież, podobnie jak na LCD. Ładowanie po kablu to jedna rzecz którą faktycznie widziałem u siebie - podłączone na "uśpionym" telefonie nie reagowało, dopiero po puknięciu w ekran.

Jak zwykle problemy garstki osób są rozdmuchane do rozmiarów katastrofy i końca Apple.

#528 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 30 September 2018 - 21:24

Z ekranami co roku jest - rzekomy - problem. Z X rok temu było tak samo. Też niektórzy doszukiwali się niedoskonałości. Ja tam miałem w ręce kilka X-ów i we wszystkich ekran był ok. Natomiast wydaje się, że w XS ekran jest ciut gorszy, ale to raczej nie jest wada (w tym sensie, że tak jest w każdym). Potwierdzają to recenzje, zresztą wystarczy iść do iSpot i zobaczyć pod kątem.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#529 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 September 2018 - 21:29

Co roku są te niby afery. Właściwie jedyną z ostatnich lat, która rzeczywiście okazała się prawdziwa, to ta z klawiaturami w MBP.
  • randall86 likes this

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#530 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 30 September 2018 - 21:30

Jest gorszy. Trzymałem w ręku X,XS i s9. XS przy niedużym odchyleniu ekranu od razu zmieniał kolor. Najlepiej wypadał Samsung pod tym względem. X był bliski s9.

Edited by Regiss, 30 September 2018 - 21:31.

iPhone 15 Pro

#531 notedeagle

notedeagle
  • 599 posts

Posted 30 September 2018 - 21:35

Ciekawe ze zawsze najwiecej do powiedzenia maja osoby które widziały ten telefon tylko na ekhem wielu filmach ;)
  • 6c1fb0760d likes this

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#532 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 30 September 2018 - 21:35

Na x tez zmienial, od samego poczatku w x ludzie na to narzekali. W xs jest tak samo, nie lepiej nie gorzej.
Jakby x byl bliski s9 to bym sie pozygal :-)

Edited by dredg, 30 September 2018 - 21:36.

#533 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 September 2018 - 21:37

Te afery są sztucznie rozdmuchiwane, dla reklamy Apple. Nie ważne jak o nas mówią, ważne, że mówią ;)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#534 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 30 September 2018 - 21:39

Bawiłem się chwilę w iSpot, porównując z moim X, i szybciej zmieniał ten kolor, przy odchyleniu. Jak dostanę XS (jutro/wtorek), zdam wam raport ;)

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#535 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 30 September 2018 - 21:40

Na x tez zmienial, od samego poczatku w x ludzie na to narzekali. W xs jest tak samo, nie lepiej nie gorzej.
Jakby x byl bliski s9 to bym sie pozygal :-)

Wszystkie OLEDy zmieniają to normalne. Ale te które miałem w ręku zmieniały pod różnym kątem. Najgorzej wypadł XS, najlepiej s9 i kropka. Czy to wina akurat tego egzemplarza czy wszystkie tak mają nie wiem.

iPhone 15 Pro

#536 Kokosh33

Kokosh33
  • 32 posts

Posted 30 September 2018 - 21:52

Szczerze, bo obejrzeniu wielu filmow nie wierze. Wierze, ze akceptujesz/nie przeszkadza ci/nie widzisz,
ale nie wierze, ze nie ma wad. Problem wifi/lte jest ewidentny i najprawdopodobniej hardware'owy,
nie-ladowanie bez obudzenia jest absolutnie ewidentne i wiekszosc ekranow jest co najmniej nierownomierna,
a czesto ciemna/zotla/rozowo-niebieska pod katem itd.
Frontowa camera ewidentnie rozmazuje, ale to oczywiscie design.
Ja pierwszy raz (moim pierwszym iPhonem byl oryginalny iPhone kupiony w dniu premiery) pasuje
i czekam, co najmniej kilka miesiecy, najprawdopodobniej rok.

Jedyny problem jaki obserwuje to przy robieniu zdjęć portretowych przedni kamera- wygładzanie twarzy jest za duże przy tym trybie i wygląda nienaturalnie- może da się to jakoś wyłączyć ale nie wiem

#537 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 30 September 2018 - 21:52

S9 moze i ma lepsze katy, ale ma kolory oczojebne patrzac normalnie jak czlowiek z przodu. X jak i Xs sa praktycznie takie same.

#538 slimexx

slimexx
  • 75 posts

Posted 30 September 2018 - 22:04

Mój Xs pod większymi kątami ma nieco chłodniejszy odcień ekranu. Różnica jest jednak tak minimalna, że nie stanowi to takiego problemu i przypomina trochę zachowanie ekranu LCD. Ze startem ładowania baterii przy wyłączonym ekranie też nie mam problemu. Ładuje zarówno przy wybudzonym jak i uśpionym telefonie. 

#539 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 01 October 2018 - 09:35

Zastanawia mnie jaki realny zysk ma taki iSpot z iPhone'a za 7200 zł. Ktoś wie jakie marże narzuca Apple?

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#540 meg

meg
  • 316 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 October 2018 - 12:55

Mnie zastanawia w czym jest lepszy ten ekran oled od lcd? Bo czytam ze kąty są slabe, że istnieje możliwość wypaleń, że są bardziej zażółcone, że mają oczojebne, nienaturalne kolory. Mam swojego iphone’a 8 i naprawde ten ekran czy to w X czy w Xs mnie nie przekonuje...

#541 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 01 October 2018 - 13:05

Mnie zastanawia w czym jest lepszy ten ekran oled od lcd? Bo czytam ze kąty są slabe, że istnieje możliwość wypaleń, że są bardziej zażółcone, że mają oczojebne, nienaturalne kolory. Mam swojego iphone’a 8 i naprawde ten ekran czy to w X czy w Xs mnie nie przekonuje...

Ja nie podzielam wszechobecnego zachwytu nad OLEDem. Czernie ma idealnie czarne, ale filmów nie oglądam na telefonie, od tego mam telewizor. A w ios cały interfejs jest biały, więc o dupę to potłuc. Żeby chociaż dark mode wprowadzili, to miałoby to sens. Do tego zmienia kolory przy przechyleniu ekranu i niektórzy narzekają na ból głowy po OLEDach. Miałem galaxy s7, s8 i żaden mnie nie porwał, chociaż ponoć były wtedy najlepsze na rynku. Stary dobry LCD od Apple jest dla mnie idealny. Żeby tylko te 450 ppi posiadał i byłaby bajka.

Edited by Regiss, 01 October 2018 - 13:06.

iPhone 15 Pro

#542 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 October 2018 - 13:15

Jak oba telefony położymy obok siebie to jakąś tam różnicę widzimy. Ogólnie Oledy d... nie urywają. LCD od Apple również daje radę, dlatego nie rozumiem tego sceptycznego nastawienia do iP XR. Rozdzielczość? Bez jaj na 6'' każdy by chciał ultra HD?

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#543 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 October 2018 - 13:47

Jak oba telefony położymy obok siebie to jakąś tam różnicę widzimy. Ogólnie Oledy d... nie urywają. LCD od Apple również daje radę, dlatego nie rozumiem tego sceptycznego nastawienia do iP XR. Rozdzielczość? Bez jaj na 6'' każdy by chciał ultra HD?

Ale jeżeli miałeś np. 8 Plus, korzystałeś z podwójnego aparatu i 3D Touch, to jaki jest sens wymieniać na XR? Bo ma "bezramkowy" ekran?

#544 arnold-h

arnold-h
  • 253 posts
Posted 01 October 2018 - 15:24

Tutaj zgadzam sie z effe a jeszcze bardziej z regiss. Nadal mam ostatnia plazme panasonica w domu i jeszcze troche czasu minie zanim zdecyduje sie na oled. LCD Apple jest bardzo dobrej jakosci i jesli sie zdecyduje to wlasnie na Xr.

Edited by arnold-h, 01 October 2018 - 15:25.

#545 Kardas

Kardas
  • 557 posts

Posted 01 October 2018 - 15:41

Ale jeżeli miałeś np. 8 Plus, korzystałeś z podwójnego aparatu i 3D Touch, to jaki jest sens wymieniać na XR? Bo ma "bezramkowy" ekran?

Przede wszystkich bezramkowy ekran. Ma większy obszar roboczy i jest jednocześnie mniejszym telefonem, faceid z XSa, lepszy procesor, lepsza bateria, teoretycznie powinien robić lepsze zdjęcia od 8+.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#546 Tomzik87

Tomzik87
  • 1016 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 October 2018 - 15:43

Mogłyby czopy w końcu dać apkę Apple Music w poziomie na model Max. 

Edited by Tomzik87, 01 October 2018 - 15:43.

#547 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 01 October 2018 - 15:52

Albo dla wszystkich, jak to kiedyś było... Lubiłem Cover Flow :(

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#548 michail

michail
  • 146 posts

Posted 01 October 2018 - 15:55

Postanowiłem, że również się wypowiem na temat Xs max gdyż sam jestem (choć już nie wiem czy nie byłem) potencjalnie nim zainteresowany. Jestem użytkownikiem 8plusa i powiem, że poważnie rozważam przesiadkę na Xs maxa, natomiast to co zobaczyłem i nie przypadło mi do gustu to niesymetryczna ilość wcięć na głośnik i mikrofon na dole telefonu oraz przechodzący jakby plastik między nimi a złączem. Wiele osób powie, ze to nic ale dla mnie to ewidentna niedoróbka Apple. Porównując mojego 8plusa mogę stwierdzić, że był on naprawdę dobrze dopracowany pod względem wizualnym Xs max natomiast nie jest. Płacąc za telefon taki pieniądze chciałbym żeby wszystko było w nim idealne łącznie z wyglądem zewnętrznym (natomiast brak jakiś przejściówek w pudełku jestem w stanie zaakceptować ). Ciekawi mnie czy przesiadka z dotychczasowego modelu będzie sporym „szokiem” nowości ? Chyba raczej nie. Chociaż bezbramkową większa powierzchnia ekranu kusi, bo w porównaniu z plusem zyskuje się jednak więcej wyświetlacza.

Edited by michail, 01 October 2018 - 15:56.

• Sebosz likes this

#549 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 October 2018 - 15:58

FiD dla mnie zdecydowanie lepsze rozwiązanie od TiD.

Nowoczesny Design

Większy obszar roboczy

Zdecydowanie lepiej przejść z iP 8, który ma archaiczny design na XR, niż z X na XS. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#550 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 October 2018 - 16:00

Ja też wolałem LCD od Apple. OLED mnie na początku denerwował tym zmienianiem barwy pod kątem (nawet niedużym). Za to kontrast jest super i przy czarnym tle nie widać, gdzie kończy się ekran. Trzeba też pamiętać, że tylko OLED pozwolił Apple na zupełny brak ramek, w tym na dole ekranu (co do tej pory nie powtórzył chyba żaden inny producent, a minął już rok).

Edited by Emej, 01 October 2018 - 16:01.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users