Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#501 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 29 września 2018 - 21:18

Czyli jak zwykle jedna osoba która ma duży zasięg zrobiła aferę której niema? :v

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#502 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 29 września 2018 - 21:30

Wiadomo ze wszystko co od Apple głośno się rozchodzi.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#503 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 29 września 2018 - 21:36

Dzisiaj byłem w Berlinie i przy okazji zajechałem na Kurfürstendamm pobawiłem się xs. Fajna zabawka, ale jak dla mnie nie warta chyba tylu pieniędzy.
Ogólnie mam dylemat, bo swojego IP7plusa oddałem żonie, w jej SE rozkleił się cały ekran i do tego spuchła bateria, także muszę anulować zamówienie na AW4 i kupić jakiś telefon. Tylko nie wiem co:/. Oleda chyba nie chce, ale zależy mi na dobrym aparacie.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#504 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 września 2018 - 21:44

To Xr.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#505 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 29 września 2018 - 21:56

Nie chciałbym wydać więcej niż max 3200. Ale fakt byłaby to dobra alternatywa.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#506 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 30 września 2018 - 00:31

Ja również będę wymieniać 8+256 na xS 64 ( uzywam 11gb także większa pamięć jest bez sensu )

Obawiam się tego słabego zasięgu w pracy mam 1-2 kreski max także aby się nie okazało ze zostanę bez zasięgu :((

(Mam okazje wymienić 8+ na x 256 lub xS 64 bez żadnej dopłaty chyba dobrze robie biorąc xS? Patrząc ze jak chciałbym go sprzedać za jakiś czas to czy właśnie ww wielkość pamięci nie wpłynie na cenę telefonu?)

Użytkownik adif1 edytował ten post 30 września 2018 - 00:41

#507 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 30 września 2018 - 04:05

Teraz popsute charge'ownie.

Czy oni jeszcze w ogole testuja te iPhone'y? Czy potwierdza sie,

ze kazdy "tester" boi sie zglosic jakakolwiek usterke :(

https://www.siliconv...ngineer-claims/

“Many talented employees who’ve given part of their life for Apple were now regularly being disciplined and terminated for reporting issues they were expected to (report) during Mr. Jobs tenure,”

“Notifying Mr. Cook about issues (previously welcomed by Mr. Jobs) produces either no response, or, a threatening one later by your direct manager,”

Użytkownik snowboarder edytował ten post 30 września 2018 - 04:09

#508 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 30 września 2018 - 04:24

Czy ktoś dostał juź nowego iPhona z Orange?

#509 slimexx

slimexx
  • 75 postów

Napisano 30 września 2018 - 05:02

Po pełnym dniu użytkowania mogę powiedzieć, że bateria w Xs trzyma podobnie jak w 8+. Rano o 8:00 100% a wieczorem przed 20:00 66%. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w kolejnych dniach.

#510 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 30 września 2018 - 15:18

Wracam właśnie z media markt. Był dostępny mniejszy XS, X oraz ósemki. Trzymałem w ręcę dosyć długo te słuchawki i szczerze mówiąc nie było w ogóle zachwytu z mojej strony. Mniejszy Xs kosztuje 5 tys i w stosunku do pozostałych telefonów z wystawki cena nie jest absurdalna a jest wręcz śmieszna. Porównywałem ten telefon do zeszłorocznego X i naprawdę nie wiem za co miałbym dopłacać 1tys zł, w media markt X dostępny od ręki za 4300zł, czyli trochę drożej niż na aukcjach. Bardzo długo porównywałem „starego” Xa i nowego Xsa i gdyby nie to źe telefony miały inne tapety to nie wiedziałbym który jest który. Oczywiście porównywałem Xsa do mojej mniejszej ósemki. Co do wyświetlacza to Oledowy jest lepszy ale przepaści nie zauważyłem. Jedna rzecz mnie mocno zniechęciała, te telefony nie mają trybu landscape a normalnie trzymając telefony w ręcę najpierw moją ósemkę a później Xsa to te telefony różnią się głównie wysokością. Na wysokość jest więcej treści i zawartości ale na szerokość wygląda to podobnie, klawiatury o podobnej wielkości. Czcionki, wielkość strony, zdjęć, tekstu jest taka sama tylko w przypadku X/Xs widzimy więcej strony u góry i na dole. Tekst jednak nie jest większy, myślałem że będzie inaczej. W końcu moja ósemka ma 4,7 cala a X/Xs aż 5,8. Naprawdę porównywałem te telefony i cena 5tys to mega absurd. Był też Note9 i to według mnie jest telefon z najlepszym obecnie wyświetlaczem na rynku. Nie prawda że Xs ma najlepszy wyświetlacz. W kategorii cena do jakości bezkonkurencyjny był Huawei P20 Pro. To on zrobił na mnie największe wrażenie. Zdjęcia z P20 Pro miażdżą konkurencję, łącznie z iphonami i samsungami. W P20 Pro też zdaje się jest oled. Kosztuje coś koło 3tys i zdecydowanie bardziej mi się podobał od Xsa, który nie miał nic ciekawego w sobie. Nudny jak flaki z olejem. A ten wystający z tyłu gruby obiektyw to już w ogóle parodia. Kupiłbym tego P20 Pro gdyby nie ... android. Kupuję i kupowałem zawsze telefony z jabłkiem nie dla hardware’u który w przypadku apple jest mocno przewartościowany i absurdalnie drogi. Konkurencja ma to samo za 3tys. Kupuje jednak iphony dla systemu który jest mega wydajny i zoptymalizowany w stosunku do androida. Czekam teraz na iphona XR i to prawdopodobnie jego kupię. XS to telefon który za te pieniądze nie oferuje praktycznie nic więcej od zeszłorocznego Xa, a cena to absurd.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#511 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2018 - 15:39

Wracam właśnie z media markt. Był dostępny mniejszy XS, X oraz ósemki. Trzymałem w ręcę dosyć długo te słuchawki i szczerze mówiąc nie było w ogóle zachwytu z mojej strony. Mniejszy Xs kosztuje 5 tys i w stosunku do pozostałych telefonów z wystawki cena nie jest absurdalna a jest wręcz śmieszna. Porównywałem ten telefon do zeszłorocznego X i naprawdę nie wiem za co miałbym dopłacać 1tys zł, w media markt X dostępny od ręki za 4300zł, czyli trochę drożej niż na aukcjach. Bardzo długo porównywałem „starego” Xa i nowego Xsa i gdyby nie to źe telefony miały inne tapety to nie wiedziałbym który jest który. Oczywiście porównywałem Xsa do mojej mniejszej ósemki. Co do wyświetlacza to Oledowy jest lepszy ale przepaści nie zauważyłem. Jedna rzecz mnie mocno zniechęciała, te telefony nie mają trybu landscape a normalnie trzymając telefony w ręcę najpierw moją ósemkę a później Xsa to te telefony różnią się głównie wysokością. Na wysokość jest więcej treści i zawartości ale na szerokość wygląda to podobnie, klawiatury o podobnej wielkości. Czcionki, wielkość strony, zdjęć, tekstu jest taka sama tylko w przypadku X/Xs widzimy więcej strony u góry i na dole. Tekst jednak nie jest większy, myślałem że będzie inaczej. W końcu moja ósemka ma 4,7 cala a X/Xs aż 5,8. Naprawdę porównywałem te telefony i cena 5tys to mega absurd. Był też Note9 i to według mnie jest telefon z najlepszym obecnie wyświetlaczem na rynku. Nie prawda że Xs ma najlepszy wyświetlacz. W kategorii cena do jakości bezkonkurencyjny był Huawei P20 Pro. To on zrobił na mnie największe wrażenie. Zdjęcia z P20 Pro miażdżą konkurencję, łącznie z iphonami i samsungami. W P20 Pro też zdaje się jest oled. Kosztuje coś koło 3tys i zdecydowanie bardziej mi się podobał od Xsa, który nie miał nic ciekawego w sobie. Nudny jak flaki z olejem. A ten wystający z tyłu gruby obiektyw to już w ogóle parodia. Kupiłbym tego P20 Pro gdyby nie ... android. Kupuję i kupowałem zawsze telefony z jabłkiem nie dla hardware’u który w przypadku apple jest mocno przewartościowany i absurdalnie drogi. Konkurencja ma to samo za 3tys. Kupuje jednak iphony dla systemu który jest mega wydajny i zoptymalizowany w stosunku do androida. Czekam teraz na iphona XR i to prawdopodobnie jego kupię. XS to telefon który za te pieniądze nie oferuje praktycznie nic więcej od zeszłorocznego Xa, a cena to absurd.

Landscape w X/XS jest taki sam, jak w 8 - w niektórych wbudowanych aplikacjach, typu Wiadomości, zdjęcia, Safari, itp. Nie ma w głównym pulpicie (był w 6/7/8 Plus), ale to dlatego, że FaceID tak nie działa i mniej świadomi kosumenci zgłaszaliby niedziałające FaceID. To pewnie będzie fjuczer w następnym ajfonie :P

Nie zgodzę się co do ekranów - dla mnie OLED to przepaść w porównaniu z poprzednimi modelami. Zdecydowanie na plus. Na Twoim miejscu wziąłbym X, pewnie można dostać taniej niż za 4300 zł albo wziąć używanego. XR jest dla masowego konsumenta, który nie do końca śledzi wszystkie nowinki, nie chce płacić 5 tys. zł, a chce mieć tzw. bezramkowy ekran i FaceID. Przecież to ma ekran LCD, brak 3D Touch i szersze ramki oraz pojedyczny aparat. X pewnie będą teraz tanieć.

A co do XS - tak, różnice nie są znaczne, głównie aparat, podobno FaceID łapie pod większym kątem, ale jeżeli ktoś chce kupić flagowego iPhone'a, to weźmie przecież XS. Szkoda, że użytkowników X nie zachęcili do kupna XS, nawet jakimś softowym killerem, w stylu Live photo (mnie to przy 6S zachęciło :P).

• Emej lubi to

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#512 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 września 2018 - 15:48

No właśnie o to chodzi. Jak ktoś posiada X to kompletnie niczym XS nie zachęca do zmiany, chyba że jedynie kolor Gold i słaba symetria przy głośnikach na dole. 

Nie prawda że Xs ma najlepszy wyświetlacz. W kategorii cena do jakości bezkonkurencyjny był Huawei P20 Pro. 

Kwestia gustu. Znam osoby, które jarają się cukierkowymi kolorami w serii galaxy od samsunga. Kit, że kolory przekłamane, ale wyglądają "bosko"  :lol:

Użytkownik effe edytował ten post 30 września 2018 - 15:46

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#513 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2018 - 15:48

No właśnie o to chodzi. Jak ktoś posiada X to kompletnie niczym XS nie zachęca do zmiany, chyba że jedynie kolor Gold i słaba symetria przy głośnikach na dole. 

No zgoda, ja akurat zmieniłem (zmieniam), ale nie na złotego, bo ten ich nowy złoty to jest tak średnio męski ;) Inna sprawa, że nie zdziwię się, jeżeli w przyszłości dodadzą coś softowego.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#514 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 30 września 2018 - 15:53

Landscape w X/XS jest taki sam, jak w 8 - w niektórych wbudowanych aplikacjach, typu Wiadomości, zdjęcia, Safari, itp. Nie ma w głównym pulpicie (był w 6/7/8 Plus), ale to dlatego, że FaceID tak nie działa i mniej świadomi kosumenci zgłaszaliby niedziałające FaceID. To pewnie będzie fjuczer w następnym ajfonie :P

Nie zgodzę się co do ekranów - dla mnie OLED to przepaść w porównaniu z poprzednimi modelami. Zdecydowanie na plus. Na Twoim miejscu wziąłbym X, pewnie można dostać taniej niż za 4300 zł albo wziąć używanego. XR jest dla masowego konsumenta, który nie do końca śledzi wszystkie nowinki, nie chce płacić 5 tys. zł, a chce mieć tzw. bezramkowy ekran i FaceID. Przecież to ma ekran LCD, brak 3D Touch i szersze ramki oraz pojedyczny aparat. X pewnie będą teraz tanieć.

A co do XS - tak, różnice nie są znaczne, głównie aparat, podobno FaceID łapie pod większym kątem, ale jeżeli ktoś chce kupić flagowego iPhone'a, to weźmie przecież XS. Szkoda, że użytkowników X nie zachęcili do kupna XS, nawet jakimś softowym killerem, w stylu Live photo (mnie to przy 6S zachęciło :P).

1. Landscape był w modelach z plusem. W nowych XSach czy mojej ósemce go nie ma.
2. Co do oledów to są lepsze od lcd ale mają też swoje wady. Był jakiś samsung z oledem na wystawce który cały czas wyświetlał jeden obraz który się wypalił na ekranie, wyglądało to okropnie. Kąty patrzenia też generują jakiś dziwny niebieskawo-różowy odcień. LCD jest mega dopracowane przez apple przez lata. Moim zdaniem różnica nie jest tak duża jakby mogło się wydawać. Poza tym amoledy w samsungach moim zdaniem są lepsze od iphonowego oleda.
3. Xs nie oferuje kompletnie nic w stosunku do Xa. Ciężo w ogóle rozpoznać który telefon jest który.
4. Ja kupie XRa. LCD to nie jest zły wyświetlacz. Poza brakiem 3D touch którego rzadko używam to telefon ma wiele wspólnego z XSem. Ten sam pojedynczy obiektyw, procesor. Poza tym XR bedzie miał najlepszą baterię ze wszystkich iphonów, lepszą od XSa Max a to dla mnie ważne. Kosztuje dużo mniej. Już teraz się przewiduje że sam XR będzie się sprzedawał dużo lepiej niź XS i XS max razem wzięte.

Użytkownik Kardas edytował ten post 30 września 2018 - 15:55

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#515 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 września 2018 - 15:53

Inna sprawa, że nie zdziwię się, jeżeli w przyszłości dodadzą coś softowego.

W przyszłości pewnie tak, ale wtedy to już będziemy mieli iPhone'a 12s :) 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#516 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 września 2018 - 15:57

Myślę, że Xs puścili po prostu przy okazji wypuszczenia Xs Max. Wyraźnie targetem nie są klienci, którzy kupili X.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#517 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 września 2018 - 15:57

Już teraz się przewiduje że sam XR będzie się sprzedawał dużo lepiej niź XS i XS max razem wzięte.

To nie podlega dyskusji. XR zmiażdży sprzedażowo XS. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#518 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2018 - 16:22

1. Landscape był w modelach z plusem. W nowych XSach czy mojej ósemce go nie ma.
2. Co do oledów to są lepsze od lcd ale mają też swoje wady. Był jakiś samsung z oledem na wystawce który cały czas wyświetlał jeden obraz który się wypalił na ekranie, wyglądało to okropnie. Kąty patrzenia też generują jakiś dziwny niebieskawo-różowy odcień. LCD jest mega dopracowane przez apple przez lata. Moim zdaniem różnica nie jest tak duża jakby mogło się wydawać. Poza tym amoledy w samsungach moim zdaniem są lepsze od iphonowego oleda.
3. Xs nie oferuje kompletnie nic w stosunku do Xa. Ciężo w ogóle rozpoznać który telefon jest który.
4. Ja kupie XRa. LCD to nie jest zły wyświetlacz. Poza brakiem 3D touch którego rzadko używam to telefon ma wiele wspólnego z XSem. Ten sam pojedynczy obiektyw, procesor. Poza tym XR bedzie miał najlepszą baterię ze wszystkich iphonów, lepszą od XSa Max a to dla mnie ważne. Kosztuje dużo mniej. Już teraz się przewiduje że sam XR będzie się sprzedawał dużo lepiej niź XS i XS max razem wzięte.

1. Ok, to mówimy o takim pełnoprawnym Landscape, ale w niektórych aplikacjach on występuje.

2. Z kątami tak, nawet w XS jest gorzej, niż w X, ale myślę, że większość użytkowników tego nie zauważy.

3. XR ma pojedyczny aparat, X podwójny. Ja bym powiedział, że to bardziej stary iPhone stylizowany na X, ale ok, Twoja sprawa. Ja brałbym X, którego będzie pewnie można niedługo kupić w cenie XR. A że będzie się lepiej sprzedawał - to jasne.

Btw. XR ma trochę szersze ramki i jest większy niż X/XS.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 30 września 2018 - 16:23

#519 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 30 września 2018 - 17:07

3. XR ma pojedyńczą soczewkę identyczną jak w iphonie XS. Zobaczymy jak wyjdzie XR ale powinien robić lepsze zdjęcia od Xa mimo podwójnego obiektywu w Xie. Będzie też tryb portretowy do tej pory dostępny tylko w midelach z podwójną soczewką. XR ma ten sam procesor co tegoroczne flagowce także nie jest to stary iphone. Decydująca jest dla mnie bateria która będzie dużo lepsza od 8+ czy XS max. Mam ipada 10.5 który jest sprzętem Pro i ma 266ppi. Nigdy mi to nie przeszkadzało, moim zdaniem ten ipad ma super wyświetlacz. XR będział miał i tak 326ppi czyli i tak większe zagęszczenie pikseli niż mój ipad. Pewnie też dlatego że będzie „tylko 326 ppi właśnie bateria to będzie prawdziwy killer w tym modelu. Cena to 3729zł za model wielkościowo coś pomiędzy Xs a XS max to będzie bomba sprzedażowa. 1500zł mniej niż podobny model z oledem.

#520 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 30 września 2018 - 19:47

Lubię jak ładowanie przebiega bez trybu przyspieszonego, bo lepiej to znoszą ogniwa w baterii, ale 5W to jednak przesada. Dlatego dokupiłem podstawkę Mophie do ładowania bezprzewodowego - idzie właśnie pierwsze ładowanie XSa i już widać że jest to o połowę większa moc (7,5W). Wygoda oczywiście nieporównywalnie wieksza - za 200pln zdecydowanie warto.

Swoją drogą - ciekawe kiedy zrezygnują z jakichkolwiek gniazd na rzecz bezprzewodowego transferu danych/audio i ładowania. Jak tak patrzę na ten tel, to już bym się bez Lightninga obył :) 

#521 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 30 września 2018 - 19:47

"https://www.youtube.com/watch?v=QWPKuMF525c"

wyglada to tragicznie.

Użytkownik snowboarder edytował ten post 30 września 2018 - 19:48

#522 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 września 2018 - 20:25

Swoją drogą - ciekawe kiedy zrezygnują z jakichkolwiek gniazd na rzecz bezprzewodowego transferu danych/audio i ładowania. Jak tak patrzę na ten tel, to już bym się bez Lightninga obył :)

Poczekaj aż się soft wykrzaczy i będziesz musiał wgrywać przez dfu i iTunes. Wtedy co? Serwis i 99 PLN za wgranie softu w promocji?

Użytkownik Regiss edytował ten post 30 września 2018 - 20:26

• MC_ lubi to

iPhone 15 Pro

#523 Kokosh33

Kokosh33
  • 32 postów

Napisano 30 września 2018 - 20:31

Ja się bawię już 3 dni Xs i jest kozak :) żadnych problemów!

#524 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 września 2018 - 20:33

Poczekaj aż się soft wykrzaczy i będziesz musiał wgrywać przez dfu i iTunes. Wtedy co? Serwis i 99 PLN za wgranie softu w promocji?

Coś wymyślą, ale tak czy siak prędzej czy później w telefonach nie będzie żadnych złącz. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#525 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 30 września 2018 - 20:52

Ja się bawię już 3 dni Xs i jest kozak :) żadnych problemów!

Szczerze, bo obejrzeniu wielu filmow nie wierze. Wierze, ze akceptujesz/nie przeszkadza ci/nie widzisz,

ale nie wierze, ze nie ma wad. Problem wifi/lte jest ewidentny i najprawdopodobniej hardware'owy,

nie-ladowanie bez obudzenia jest absolutnie ewidentne i wiekszosc ekranow jest co najmniej nierownomierna,

a czesto ciemna/zotla/rozowo-niebieska pod katem itd.

Frontowa camera ewidentnie rozmazuje, ale to oczywiscie design.

Ja pierwszy raz (moim pierwszym iPhonem byl oryginalny iPhone kupiony w dniu premiery) pasuje

i czekam, co najmniej kilka miesiecy, najprawdopodobniej rok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych