Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 7 głosy

Apple Watch Series 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1903 odpowiedzi w tym temacie

#1651 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 17 czerwca 2019 - 08:45

Ja nie mam LTE. Nie ten operator :/ Ale szczerze mówiąc spotykam się z tym pierwszy raz. Co ma eSIM z AW do karty w telefonie? To nie powinno mieć znaczenie, czy Twój główny nr jest na fizycznym SIM czy eSIM. Będzie trzeba poszperać, ale to raczej Orange kombinuję, ale mogę się mylić.

EDIT: Zgodnie z informacją od Apple, aby aktywować LTE w AW potrzebny jest iPhone 6 i wyżej.

EDIT 2: To samo na stronie Orange, więc niech nie lecą w *uja i to naprawią.

https://www.orange.pl/lp/applewatch

Użytkownik m-graficzny edytował ten post 17 czerwca 2019 - 08:51

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1652 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 17 czerwca 2019 - 09:11

Jestem już w 100% zdecydowany na AW 4 serii w wersji LTE. Mam tylko pytanie odnośnie opłacalności zakupu, gdzie polecacie nabyć ten sprzęt i czy często trafiją się na niego różne promocje ? Jestem na Vacie europejskim więc mogę ten zegarek mieć  za 2031 z Apple Store zamiast 2499, lub też w Orange za 83zł miesięcznie + 350 na start :)

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1

#1653 primolabo

primolabo
  • 20 postów

Napisano 17 czerwca 2019 - 09:43

Ja nie mam LTE. Nie ten operator :/ Ale szczerze mówiąc spotykam się z tym pierwszy raz. Co ma eSIM z AW do karty w telefonie? To nie powinno mieć znaczenie, czy Twój główny nr jest na fizycznym SIM czy eSIM. Będzie trzeba poszperać, ale to raczej Orange kombinuję, ale mogę się mylić.

EDIT: Zgodnie z informacją od Apple, aby aktywować LTE w AW potrzebny jest iPhone 6 i wyżej.

EDIT 2: To samo na stronie Orange, więc niech nie lecą w *uja i to naprawią.
https://www.orange.pl/lp/applewatch

OK dziś podjadę do większego salonu Orange. dzięki za info!

Jestem już w 100% zdecydowany na AW 4 serii w wersji LTE. Mam tylko pytanie odnośnie opłacalności zakupu, gdzie polecacie nabyć ten sprzęt i czy często trafiją się na niego różne promocje ? Jestem na Vacie europejskim więc mogę ten zegarek mieć za 2031 z Apple Store zamiast 2499, lub też w Orange za 83zł miesięcznie + 350 na start :)

najtaniej jest według mojej wiedzy na www.pinapple.pl i jeszcze rabat kilka procent można dostać, na przykład kodem P1N4PPL3.

ja sobie kupiłam w Cortlandzie, bo jako stała klientka też dostałam rabat i wyszło tak jak na www.pinapple.pl, a Cortland mam blisko domu, więc ich tradycyjnie wybrałam.

Użytkownik primolabo edytował ten post 17 czerwca 2019 - 09:44

#1654 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 17 czerwca 2019 - 09:46

Dzięki :)

Chociaż z drugiej strony za 3 miechy premiera AW5 i spadek cen AW4, może warto poczekać i zdecydować którą wersję wybrac :)

Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 17 czerwca 2019 - 11:38

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

#1655 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 20 czerwca 2019 - 07:44

No właśnie , a co nowego w 5?? Bo cisza

#1656 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 20 czerwca 2019 - 21:37

No właśnie , a co nowego w 5?? Bo cisza

ze dwie tarcze :D

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#1657 mgdgdr

mgdgdr
  • 56 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 21 czerwca 2019 - 10:03

Czy ma ktoś z was ma przypadłość że po wybudzeniu zegarek świeci maksymalną jasnością? a nie taka jaka jest ustawiona. Mam wrażenie, że świeci nawet mocniej niż pozwalają na to ustawienia.

#1658 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 21 czerwca 2019 - 11:31

Ja mam tak czasami na AW3, u taty na AW4 też czasami się tak dzieje. Zauważyłam, że to może mieć związek ze słoneczną pogodą - nie jestem tylko pewna, czy AW mają w ogóle jakiś czujnik światła.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#1659 mgdgdr

mgdgdr
  • 56 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 21 czerwca 2019 - 14:25

chyba może to być powiązane ze słoneczną pogodą. ale mam też tak w pomieszczeniach i występuje dosyć często. Ponoć ma czujnik światła. Mam też folie z MM i nie wiem czy to nie może być przyczyną.

Choć nie wiem czy nie występuje to jak wejdę z zewnątrz do pomieszczenia.i przy pierwszym wybudzeniu. Będę obserwował.

#1660 Bogen

Bogen
  • 59 postów

Napisano 22 czerwca 2019 - 10:04

od 5 dni mam nowy AW4 (zastąpił AW1). byłam już w salonie Orange i dzwoniłam na infolinię parę razy - pracownicy Orange twierdzą, że aby uruchomić „data plan” w zegarku muszę mieć telefon XS, XS Max lub XR. próbowałam też samodzielnie odpalić usługę online - nie przychodzi sms aktywacyjny...

To nie prawda. Napisze ostrzej - bzdura.

Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) wymaga iPhone’a 6 lub nowszego z systemem iOS 12 lub nowszym. Apple Watch Series 4 (GPS) wymaga iPhone’a 5s lub nowszego z systemem iOS 12 lub nowszym. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) wymaga iPhone’a 6 lub nowszego z systemem iOS 11 lub nowszym. Apple Watch Series 3 (GPS) wymaga iPhone’a 5s lub nowszego z systemem iOS 11 lub nowszym.

pozdrawiam 

Bogusław Chmielnik

#1661 dudigracz

dudigracz
  • 17 postów

Napisano 23 czerwca 2019 - 00:58

Dzień dobry, kupiłem mojego pierwszego apple watch'a i od razu mam problem. Dlaczego mi nie nalicza żadnych kalorii? Oraz jak ustawić aby sam rozpoznawał bieganie czy orbitrek. Widzę, że mogę ustawić takie ćwiczenie. Dziś spędziłem na orbitreku godzinę i nic. Dodam, że znalazłem rozdział o kalibracji w internecie, ale dziś dałem radę już przejść tylko 10 minut jak wracałem z siłowni. Czy przez to może nie liczyć kalorii w ogóle?

Załączone pliki

#1662 Bogen

Bogen
  • 59 postów

Napisano 23 czerwca 2019 - 07:28

Dzień dobry, kupiłem mojego pierwszego apple watch'a i od razu mam problem. Dlaczego mi nie nalicza żadnych kalorii? Oraz jak ustawić aby sam rozpoznawał bieganie czy orbitrek. Widzę, że mogę ustawić takie ćwiczenie. Dziś spędziłem na orbitreku godzinę i nic. Dodam, że znalazłem rozdział o kalibracji w internecie, ale dziś dałem radę już przejść tylko 10 minut jak wracałem z siłowni. Czy przez to może nie liczyć kalorii w ogóle?

Nie liczyli kalorii w ogóle czy podczas treningu ?

Na szybko:

Przytrzymaj długo, jednocześnie koronkę oraz przycisk aż pojawi się logo. 

Przypominanie masz tu. MOJ ZEGAREK - TRENING - przypominaj o koncu i początku ...

Ja swojego w ogole nie kalibrowałem i ogólnie działa 

pozdrawiam 

Bogusław Chmielnik

#1663 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 23 czerwca 2019 - 08:40

A masz uzuepłenioną zakładkę zdrowie w aplikacji Apple Watch?

#1664 primolabo

primolabo
  • 20 postów

Napisano 23 czerwca 2019 - 19:25

To nie prawda. Napisze ostrzej - bzdura.

Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) wymaga iPhone’a 6 lub nowszego z systemem iOS 12 lub nowszym. Apple Watch Series 4 (GPS) wymaga iPhone’a 5s lub nowszego z systemem iOS 12 lub nowszym. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) wymaga iPhone’a 6 lub nowszego z systemem iOS 11 lub nowszym. Apple Watch Series 3 (GPS) wymaga iPhone’a 5s lub nowszego z systemem iOS 11 lub nowszym.

dzięki - okazało się, że aby uruchomić eSIM trzeba mieć odpowiedni abonament - mój dotychczasowy nie miał takiej opcji - zmieniłam go i od 9 lipca dopiero będę mogła uruchomić eSIM w zagarku... 

#1665 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 27 czerwca 2019 - 04:33

Mam pytanie ;)
Jeśli mój Iphone X trzyma już bardzo przeciętnie na baterii, praktycznie muszę to ładować 2x dziennie to czy kupując Apple Watch na którego już czekam od Orange nie zostanie jeszcze bardziej zepsuty czas pracy na bateri ?

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

#1666 IQM1

IQM1
  • 185 postów

Napisano 27 czerwca 2019 - 04:42

Na pewno nie będzie dłużej trzymał - logika 

#1667 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 27 czerwca 2019 - 08:49

O ile nie będziesz korzystał z lokalizacji którą AW weźmie sobie z iPhone'a to samo połączenie przez Bluetooth i przesyłanie powiadomień wiele % nie zjada. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#1668 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 27 czerwca 2019 - 09:35

Dzięki :)

A wymieniał ktoś z Was już baterie w Iphonie X/XS ? :) Kurcze tragicznie popsuła się jej jakość :(

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

#1669 Macallan

Macallan
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lipca 2019 - 09:05

Jeszcze takiego sprzętu na naszej planecie nie ma, żeby sam rozpoznawał czy jesteś na orbitreku, bieżni czy na spacerze. 

• makemymind lubi to

#1670 primolabo

primolabo
  • 20 postów

Napisano 10 lipca 2019 - 12:37

witam ponownie, jest 10 lipca i mogę w końcu uruchomić ekstra e-sim w moim abonamencie orange. zrobiłam to jak kazał doradca przez aplikację my watch w telefonie i mam od 15 minut "activating" i ikonkę kręcącęgo się kółeczka  :(

czy jest wśród was ktoś, komu się ta sztuka udała? czy mam jednocześnie zalogować się do bok orange i aktywować usługę ręcznie? 

#1671 landr

landr
  • 1 395 postów

Napisano 10 lipca 2019 - 18:41

Żeby samodzielnie esim zadziałał na zegarku musisz wyłączyć powiązamie bluetooth na iphonie i powinna na zegarku zapalić się zielona ikonka sieci.. Jak usługę masz aktywną po rozłączenie bluetooha  w ih wchodzisz w zegarku w sieć komórkową u góry przesuwasz palcem aż uzyskasz "zaptaszenie" Orange, a niżej połączono.

#1672 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 16 lipca 2019 - 14:29

Dzisiaj jadę w końcu po AW :) CIągle wacham się miedzy GPS a ESIM, jak myślicie warto dopłacić i mieć LTE w zegarku ?

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

#1673 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 16 lipca 2019 - 15:33

Tak.:)

#1674 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 16 lipca 2019 - 20:37

Nie :P

#1675 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 17 lipca 2019 - 06:11

Wersja LTE daje taką wolność. Nie bierzesz telefonu na zakupy etc a i tak masz pełną funkcjonalność. To się ceni. Mam wersję LTE i jest ogromny komfort.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Bing (2)