Może nie każdy ASA ma taką możliwość, bo jak szukałem serwisu z najniższą ceną (i pisałem do kilku serwisów zapytania) przy wymianie baterii w iPadzie (wymiana całego iPada w cenie wymiany baterii) to dostawałem różne oferty: od czterystu parudziesięciu złotych netto do ponad tysiąca.
W zegarku jest podobnie: masz zużytą baterię w zegarku to ASA (te które mają taką możliwość) wymieniają cały zegarek, ale w cenie wymiany baterii: za trzysta parędziesiąt PLN netto.
Chyba, że bateria spuchła to wymiana (nawet po gwarancji) bywa za free: https://www.macrumor...service-policy/
Bardzo późno odpisuję na ten post, niestety. Informacje otrzymałem z Cortland, w przypadku iPada spytałem ile kosztuje wymiana baterii w modelu Air 2, a oni rzucili mi cenę: 699 zł. Z zegarkiem natomiast wspomnieli, że to zależy od modelu zegarka i że Apple zazwyczaj proponuje wymianę całego zegarka na nowy. A w kwestii kupna zegarka na 3-4 lata, to mamy przykład Series 0, który nie dostaje już update`ów watchOS, choć prawdopodobnie niektórzy w 2015 r. kupili go za niemałe pieniądze. Jak kupisz "tradycyjny" nawet droższy zegarek, to może pochodzić Ci on o wiele dłużej i nadal dobrze wyglądać
Jestem także bardzo rozczarowany, że Orange nie wspiera eSIM w AW jak ktoś ma ofertę na kartę, a ja mam właśnie Orange Free na kartę, w iPhone mam eSIM i chodzi Rozmawiając w serwisie Mój Orange poradzono mi kupić osobną kartę tylko dla zegarka, zmienić to eSIM i mieć w iP i AW osobne numery, albo dokupić pakiet danych do zegarka. Nie wiem jak to ma wyglądać