Byłem na granicy z Niemcami, złapałem sieć O2.de, włączyłem EKG na telefonie, wróciłem z powrotem do Play. Wszystko działa;) AW kupiony w iSpocie po premierze.
Ciekawe czy po jakimś czasie nie zostanie zablokowane ?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 30 marca 2019 - 09:35
Byłem na granicy z Niemcami, złapałem sieć O2.de, włączyłem EKG na telefonie, wróciłem z powrotem do Play. Wszystko działa;) AW kupiony w iSpocie po premierze.
Napisano 30 marca 2019 - 16:27
Ciekawe czy po jakimś czasie nie zostanie zablokowane ?
Nie zostanie, bo niby po co? Apple się zabezpieczyło prawnie, u nas nie aktywujesz i tyle. Oni naprawdę nie uwzięli się na Polaków i stwierdzili uparcie, że będą nam dostarczać półprodukty.
Napisano 30 marca 2019 - 17:18
Chyba jednak AW LTE z wyłączonym telefonem działaMasz jakby drugą kartę sim (esim) z takim samym nr. Jeśli masz włączonego iPhone i jesteś z nim rozłączony ( telefon nie widzi zegarka ) to aktywuje się ten esim w zegarku. Wtedy cała komunikacja odbywa się z zegarkiem. Widać to ładnie jak się wyłączy bluetooth – wtedy dopiero widoczny jest poziom sygnału tej karty w zegarku. Są tarcze dostępne tylko dla wersji LTE z tym poziomem.
Ta działa tak jak przekierowanie, ale w momencie gdy jest włączony telefon i nie jest aktualnie połączany z zegarkiem i zegarek jest na ręce. Jeśli wyłączysz iPhone to ten esim w zegarku nie będzie działać.
Wyszło trochę jak masło maślane.
pozdrawiam
Bogusław Chmielnik
Napisano 30 marca 2019 - 19:41
To jest zrzut z Twojego twittera
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/577e425543fac0a7][/URL]
Chyba jednak AW LTE z wyłączonym telefonem działa
[url]https://twitter.com/blesiek/status/1110959182142935045?s=21[/url]
Napisano 31 marca 2019 - 10:51
Swoją dobrą niezly glitch Apple przepuściło w update'cie 5.2. Otóz z tarczy Explorer (dostępna tylko w zegarkach z LTE) zniknęły cyfry z cyferblatu Apka na iPhonie pokazuje że masz prawidłowy face wybrany ale już na samym zegarku jest tylko kółko z liniami bez cyfr Potwierdzony bug na forach Apple. Jak oni to robią 5.2.1 już jest chyba w becie?
Napisano 31 marca 2019 - 15:52
Dalsza część recenzji Fitiv.
po kilku razach z aplikacją Fitiv postanowiłem wykupić subskrypcję na rok (99,99). Podpowiedzi na słuchawkę o strefie pulsie - bezcenna sprawa. Czemu nikt inny nie ma takiej funkcji? Dodatkowo - jak biegniesz zawody i chcesz zrobić np. półmaraton na 85% HRMax - w aplikacji ustawiasz sobie dolną i górną granicę - mistrzostwo. nie tracisz czasu na klikanie i patrzenie na zegarek. Dziś, przez 20km biegania - ani razu nie zerknąłem, bo wszystko apka podpowiada. Oczywiście, ciągle biegam bez telefonu - muzyka z zegarka itd. Z muzyką, GPSem, itp - zegarek bez problemu starcza na maraton, więc brawo. Dla porównania - HW2SLTE - darł baterię w tempie 25-30 procent na godzinę. Kolejnym plusem aplikacji jest integracja z MyFitnessPal, na główny ekran wrzuca co zjedzone i jaki deficyt kalorii. Polecam każdemu, kto szuka czegoś dobrego do biegania, a systemowe czy ogólnodostępne nie zadowalają go.
Napisano 01 kwietnia 2019 - 12:23
O ile wersja WatchOS 5.2 dodała EKG z nieobsługiwanym polskim regionem, to skopane zostały opcje konfiguracji tarcz. Obecnie nie można dodać na tarczę ikonek aplikacji poza applowskimi. Wcześniej mogłem dodać np. Sound Hound czy Shazam. Obecnie nie ma takiej możliwości. Całe szczęście jedna tarcza mi została,z ikonami nie-applowskimi i są na AW4 (na iphonie w trybie podglądu tarczy ich nie widać).
Napisano 01 kwietnia 2019 - 13:17
Napisano 01 kwietnia 2019 - 14:38
Kupiłem Puls, 7 dni za darmo i się przekonałem. Dodatkowo mam Run, ale było w "pakiecie".
Napisano 01 kwietnia 2019 - 14:41
Napisano 01 kwietnia 2019 - 14:49
Wszystko mam aktywne, biegam z Run, bo tam mam ustawione kilka różnych biegów. Pulse też, ale na inne rzeczy.
Napisano 01 kwietnia 2019 - 15:23
Napisano 01 kwietnia 2019 - 15:37
Ergometr, rower póki co.
Napisano 01 kwietnia 2019 - 19:04
Swoją dobrą niezly glitch Apple przepuściło w update'cie 5.2. Otóz z tarczy Explorer (dostępna tylko w zegarkach z LTE) zniknęły cyfry z cyferblatu Apka na iPhonie pokazuje że masz prawidłowy face wybrany ale już na samym zegarku jest tylko kółko z liniami bez cyfr Potwierdzony bug na forach Apple. Jak oni to robią 5.2.1 już jest chyba w becie?
McBook Pro 15" Touch Bar / iPhone 11 Pro / iPad 11 Pro LTE / Apple Watch 5 SS
Napisano 01 kwietnia 2019 - 19:20
Tych cyferek nie było nigdy. Wnerwia mnie to.
W jakim sensie nigdy? Zniknęły m iw sobotę rano po aktualizacji do 5.2 właśnię. Tak to od grudnia używałem tylko tej tarczy i wszystko było ok zgodnie z konfiguracją tarczy (szczegóły). Teraz zniknęło
Napisano 01 kwietnia 2019 - 20:21
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 01 kwietnia 2019 - 21:39
Czy ktoś się orientuje, czy EKG działa dla Ukrainy ?
Napisano 02 kwietnia 2019 - 05:44
Czy ktoś się orientuje, czy EKG działa dla Ukrainy ?
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 02 kwietnia 2019 - 09:45
Niby fajnie ze aktywacje ekg da się obejść ale z drugiej szkoda ze działa to regionalnie. Mam jeszcze szanse kupić aw4 w ZEA. Przy użyciu revoluta cena za 44 wyjdzie koło 1800 pln czyli całkiem spoko. Pytanie czy warto te 250 zł oszczędzać i zabierać sobie możliwość ekg.
Niby fajnie ze aktywacje ekg da się obejść ale z drugiej szkoda ze działa to regionalnie. Mam jeszcze szanse kupić aw4 w ZEA. Przy użyciu revoluta cena za 44 wyjdzie koło 1800 pln czyli całkiem spoko. Pytanie czy warto te 250 zł oszczędzać i zabiera sobie możliwość ekg.
Moim zdaniem nie warto. W Polsce kupisz za 1950zł (Redcoon + newsletter), czyli różnica 150zł, a masz praktycznie gwarancję 2 lata (2. rok rękojmi na zasadach gwarancji) oraz EKG bardziej prawdopodobne w przyszłości.
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 02 kwietnia 2019 - 10:34
Dostałem dziś kartę z Orange, czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć, że na dzień dzisiejszy nie mogę dodać esim do zegarka?
Napisano 02 kwietnia 2019 - 10:37