Wczoraj próbowałem wrzucić posta na oficjalne forum Apple Support Communities z pytaniami:
Dlaczego w większości krajów unii EKG działa (nawet w Rumunii), a w krajach takich jak Polska, Czechy czy Cypr, nie działa? Czy jest to problem techniczny, czy problem związany z regulacjami w poszczególnych krajach. Wyraziłem też disappointment do tej sytuacji, ale delikatnie. Niestety mój post został usunięty przez moderatora i dostałem takie uzasadnienie: We’ve removed your post Apple Watch 4 - ECG in Europe because it contained either feedback or a feature request that was not constructive." Czyli moje pytania były niekonstruktywne, albo to, że napisałem, że jestem disappointed tą całą sytuacją, gdyż funkcja EKG była głównym powodem mojego zakupu AW4. Jak widać jest tam zwyczajna cenzura i nie można zamieścić postu, który będzie "trudny" dla Apple. Mam mnóstwo sprzętu Apple, ale zaczynam się już naprawdę wkurzać sposobem traktowania polskiego klienta i chyba zacznę przechodzić na Androida, choć go niezbyt lubię