Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 7 głosy

Apple Watch Series 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1903 odpowiedzi w tym temacie

#1276 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 28 marca 2019 - 14:30

Bysio się przypadkowo wstrzelił w testy Orange. Teraz nie ma takiej możliwości. Trzeba czekać.

Ostatnio pisałeś, że LTE w zegarku to prawie proteza. Rozumie, że Iphone będzie wyłączony a watch starci wifi to nic nie pomoże LTE i będzie działać jak zwykły zegarek?

#1277 pablo1803a

pablo1803a
  • 33 postów

Napisano 28 marca 2019 - 14:38

Na to wychodzi.

Ktoś tutaj pisał o rzekomym terminie 12 kwietnia. Być może tak właśnie będzie.

Bo gdyby oficjalnie miało u nas działać, to i oferta by się pojawiła w sklepie AOS.

Ja pisałem, ta informacja jest od administratora grupy na fb. Niby sprawdzone info, a informator chciał zostać anonimowy, ale zobaczymy czy się sprawdzi :)

#1278 Macallan

Macallan
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2019 - 14:39

https://www.gov.pl/web/zdrowie/wprowadzenie-wyrobow-medycznych-do-obrotu-i-do-uzywania

Jeśli sprawa EKG jest lub trafi do rozpatrywania w URPL, to nigdy nie zobaczymy EKG na Apple Watch. Mam doświadczenia z tą instytucją - bardzo złe. 

Użytkownik Macallan edytował ten post 28 marca 2019 - 14:39

• krzysztofsds lubi to

#1279 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marca 2019 - 14:48

Nasze panstwo ma tendencje do brania ludzi za idiotow i za wybieranie za nich co jest dla nich ok. To juz irytuje mocno. Osobiscie nie sadze, ze otrzymamy te funkcje.

#1280 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 marca 2019 - 15:10

Jak to było
Czekaj Tatka Latka

#1281 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 28 marca 2019 - 15:24

Gościu na Facebooku mówił, że przejechał się do Niemiec i bez problemu aktywował się EKG, który po problemu Polski działa. Tak więc lokalizacja jest tylko używana podczas aktywacji. 

• makemymind lubi to

#1282 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 28 marca 2019 - 15:49

Czyli mając zakupiony zegarek w PL trzeba jechać do Niemiec aktywować i już będzie działać ?? hehe dobre 

• makemymind lubi to

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#1283 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 28 marca 2019 - 16:05

Ostatnio pisałeś, że LTE w zegarku to prawie proteza. Rozumie, że Iphone będzie wyłączony a watch starci wifi to nic nie pomoże LTE i będzie działać jak zwykły zegarek?

Tak, Bysio też to potwierdza. Ale to tyczy się połączeń, sms itp. Muza, mapy i iMessage powinny działać. W skrócie, to skomplikowane :D 

• krzysztofsds lubi to

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1284 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 16:44

Jestem w delegacji o nie mam dostępu do komputera, może ktoś sprawdzić czy https://www.ispoofer.com/ nie załatwi problemu ecg ? :-)

#1285 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 28 marca 2019 - 17:32

Tak, Bysio też to potwierdza. Ale to tyczy się połączeń, sms itp. Muza, mapy i iMessage powinny działać. W skrócie, to skomplikowane :D

Czyli badziewie :D

#1286 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 19:48

No niestety nie wiem jak sprawdza ten region :(

1) ustawiłem na zegarku i iphone region niemcy

2) VPN na niemcy

3) ispoofer uruchomiony na lokalizację w niemczech 

i ecg dalej pisze, że w tym regionie niedostępny :( Chyba kartę sim sprawdza jeszcze

#1287 Zabol226

Zabol226
  • 50 postów
  • SkądAndrychów, Poland

Napisano 28 marca 2019 - 20:25

2) VPN na niemcy

i ecg dalej pisze, że w tym regionie niedostępny :( Chyba kartę sim sprawdza jeszcze

Karta sim też nie działa zegarek kupiony w Niemczech karta angielska ni ch*ja.
  • krzysztofsds lubi to

#1288 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 20:49

Nie wiem czy telefon sobie nie zapisuje lokalizacji i teraz manewry nic nie dają. Po pierwszym uruchomieniu po update AW udało mi sie przejść pierwszy etap konfiguracji ecg, dopiero przy kolejnym (arytmii) wywalił komunikat ze zły region. Wiec chwile trwało sprawdzenie. Teraz co bym nie zmienił, nawet wyłączyć mogę usługi lokalizacji to komunikat mam od razu

#1289 Zabol226

Zabol226
  • 50 postów
  • SkądAndrychów, Poland

Napisano 28 marca 2019 - 21:02

Nie wiem czy telefon sobie nie zapisuje lokalizacji i teraz manewry nic nie dają. Po pierwszym uruchomieniu po update AW udało mi sie przejść pierwszy etap konfiguracji ecg, dopiero przy kolejnym (arytmii) wywalił komunikat ze zły region. Wiec chwile trwało sprawdzenie. Teraz co bym nie zmienił, nawet wyłączyć mogę usługi lokalizacji to komunikat mam od razu

Gdzieś czytałem że koleś mieszka przy granicy Niemiec podjechał i aktywował :)
  • thommat lubi to

#1290 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:04

Zrobiłem jeszcze jeden test, włączyłem tryb samolot i uruchomiłem vpn + wifi. Teraz mam komunikat, ze muszę wyłączyć tryb samolot i upewnić się, ze karta sim jest włożona dla potwierdzenia położenia. Także jak masz sim niemiecki to jak zrobisz vpn + ustawisz gps na Niemcy to powinno u Ciebie chwycić

Gdzieś czytałem że koleś mieszka przy granicy Niemiec podjechał i aktywował :)

Może miał sima niemieckiego? GPS spoof nie załatwia sprawy. A może chodzi o połączenie do sieci GSM niemieckiej ?

#1291 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:05

Gościu na Facebooku mówił, że przejechał się do Niemiec i bez problemu aktywował się EKG, który po problemu Polski działa. Tak więc lokalizacja jest tylko używana podczas aktywacji. 

Na polskiej karcie SIM? 

#1292 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 28 marca 2019 - 21:06

Zrobiłem jeszcze jeden test, włączyłem tryb samolot i uruchomiłem vpn + wifi. Teraz mam komunikat, ze muszę wyłączyć tryb samolot i upewnić się, ze karta sim jest włożona dla potwierdzenia położenia. Także jak masz sim niemiecki to jak zrobisz vpn + ustawisz gps na Niemcy to powinno u Ciebie chwycić

Może miał sima niemieckiego? GPS spoof nie załatwia sprawy. A może chodzi o połączenie do sieci GSM niemieckiej ?

A

2) VPN na niemcy

Jak w tym ipoofer ustawiłeś GPS na Niemcy? 

Na polskiej karcie SIM? 

A tego to nie wiem...

• thommat lubi to

#1293 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:12

A

Jak w tym ipoofer ustawiłeś GPS na Niemcy?

A tego to nie wiem...

Bardzo prosto, instalujesz program i on sam wykrywa telefon po podłączeniu, chwile czekasz na ściągnięcie jakiegoś obrazu z sieci, a potem przycisk spoof i z mapki wybierasz lokalizacje :-) jest nawet opcja chodzenia. Sprawdziłem na innym telefonie w apce moi znajomi, ze działa prawidłowo. Nie trzeba żadnego jb, po resecie telefonu wszystko jest prawidłowo

#1294 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:13

No to kluczowe, jak na polskiej karcie sim to za miesiąc lecę do Wiednia, aktywuje się :D

Nie zadziała ci to bo zaloguje się niemiecki SIM do jakiejś polskiej sieci. Obczaiłem, że to leci po prostu po lokalizacji sieci GSM. Więc bez wyjazdu z Polski nie ogarniemy aktywacji. Kwestia teraz tylko czy wystarczy polska karta sim połączona do zagranicznej sieci czy jednak musi być lokalna... 

Poza tym jeśli serio po aktywacji można wrócić do Polski i korzystać bez przeszkód to widać, że prowizoryczna blokada ze strony Apple. Może to serio kwestia kilku dni i odblokują. 

Użytkownik dawsze edytował ten post 28 marca 2019 - 21:16

#1295 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 28 marca 2019 - 21:13

Bardzo prosto, instalujesz program i on sam wykrywa telefon po podłączeniu, chwile czekasz na ściągnięcie jakiegoś obrazu z sieci, a potem przycisk spoof i z mapki wybierasz lokalizacje :-) jest nawet opcja chodzenia. Sprawdziłem na innym telefonie w apce moi znajomi, ze działa prawidłowo. Nie trzeba żadnego jb, po resecie telefonu wszystko jest prawidłowo

Czyli brakuje SIM :D

Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 28 marca 2019 - 21:14

#1296 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:16

Właśnie na reddicie znalazłem wpis, ze jest to kwestia sieci GSM. Należy przy konfigurowaniu być podłączonym do sieci np niemieckiej, potem można się przełączyć

#1297 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:20

No to ja w maju aktywuje w Austrii, ale mam nadzieję, że do tego czasu wprowadzą humanitarne rozwiązanie tej kwestii w Polsce w postaci braku blokady :P

• thommat lubi to

#1298 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 28 marca 2019 - 21:34

No to ja w maju aktywuje w Austrii, ale mam nadzieję, że do tego czasu wprowadzą humanitarne rozwiązanie tej kwestii w Polsce w postaci braku blokady :P

Jak masz aw kupiony w kraju gdzie jest wsparcie dla ecg to powinno Ci się udać.

#1299 Zabol226

Zabol226
  • 50 postów
  • SkądAndrychów, Poland

Napisano 28 marca 2019 - 21:44

Jak masz aw kupiony w kraju gdzie jest wsparcie dla ecg to powinno Ci się udać.

Ja mam kupiony w Berlinie i nie działa :) to nie jest tak jak z tym że stanów :/

#1300 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 marca 2019 - 21:53

Też czytałem na Twitterze czy Reddicie, że jakiś Słowak podjechał na granicę z Austrią i sobie skutecznie aktywował. Miał kupionego normalnie na Słowacji Apple Watcha.
  • dawsze lubi to

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych