Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 7 głosy

Apple Watch Series 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1903 odpowiedzi w tym temacie

#501 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 05 października 2018 - 19:58

Mnie też parciany zdecydowanie przypadł do gustu. Na pewno jest ciekawszy niż guma :) ale to tylko moja opinia 

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#502 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2018 - 21:59

Jakby ktoś szukał to byłem dziś w iSpot Sadyba w Warszawie i...mieli jedną sztukę 40mm Nike+SG. 

#503 tomajo2

tomajo2
  • 16 postów

Napisano 05 października 2018 - 22:21

Czy dostrzegacie na swoich Series 4 wyraźną zmianę koloru przy odchyleniu ekranu? biały u mnie zamienia się w chłodny niebieski. Wiem, że to cecha OLEDów ale jest to wyraźnie bardziej dostrzegalne niż np. w przypadku mojego X'a.

#504 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 06 października 2018 - 18:01

ja widzianam dziś w iDream AW4 zarówno 44 jak i 40......i musze stwierdzić, że zmiany nie przyprawiają mnie o zawrót głowy... 40tka jest trochę mała mimo wszytko... 44 nieco większy od mojej 42 ale kształt jakiś taki.. generalnie mojego jak ktoś ma AW3 42.. to nie ma co płakać...

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#505 Tomasz Kędra

Tomasz Kędra
  • 181 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 października 2018 - 18:25

Ja się napaliłem na 4kę, nawet wystawiłem moją 3kę na sprzedaż, ale w sumie po głębokim zastanowieniu, poczekam jeszcze parę miesięcy. Im dłużej czytam i patrzę na nową wersję, tym bardziej się skłaniam do tego, że zmienię zegarek dopiero przy Series 5:)
Oczywiście jak ktoś zmienia z wcześniejszych to się chyba w ogóle nie ma co zastanawiać .

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)

#506 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 06 października 2018 - 19:03

Ja zmieniłem 3 na 4. Moim zdaniem zmiana jest duża. Ekran robi robotę. Wszystko jet sporo większe. Używanie jest przyjemiejsze. Jest głośniejszy to przy jeździe samochodem jest ważne.  Tył jest cermianczy i się nie będzie rysował jak plastikowy dekiel w 3. No i jest szybszy. 

#507 AjTee

AjTee
  • 251 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 października 2018 - 20:24

Również po zamianie z AW 3 42 na AW 4 44 widzę sporą różnicę. Ekran znacznie większy i urządzenie szybsze :)

 MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU)   AirPods Max  iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple 

 Apple Watch S7 45mm  iPad Air 4 256 GB  Apple AirPods Pro  Apple TV 4K  Magic Mouse White

#508 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 06 października 2018 - 21:25

większy może jest to fakt, ale czy faktycznie tak znacząco szybszy...? ja w sumie nie narzekam na AW3 pod tym względem. Oczywiście nie zrozumcie mnie źle. AW4 jest wart zachodu, ale wydaje mi się jednak że mając AW3 nie opłaca się aż tak bardzo. W każdym bądź razie ja nie czuję takiej presji, a obawiałam się że będzie mi lekko żal.... Inaczej pewnie będzie jednak w przypadku poprzednich wersji... 

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#509 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 854 postów

Napisano 06 października 2018 - 21:33

Ja czekam ze zmianą na wersję LTE w Polsce. Uważam, że to dopiero będzie różnica.

#510 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 06 października 2018 - 22:13

Ja czekam ze zmianą na wersję LTE w Polsce. Uważam, że to dopiero będzie różnica.

Ja nie czekam. Telefon mam zawsze na rękę. Nie mam ochoty płacić osobnego abonamentu dla zegarka.

#511 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 07 października 2018 - 06:57

Ja mam mieć wersję LTE za ok 2 tygodnie. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach oraz iMagazine - AW może działać jako niezależne urządzenie i to by miało sens, bo tak działają zegarki konkurencji Androidowej. Niby telefon zawsze się ma pod ręka, ale w moim przypadku mam i tak kartę sim do celów prywatnych, żeby mnie ludzie nie nękali 24h na dobę, wiec zegarek z sim jest dosyć istotny. A nie chce mi się zmieniać na nowego iPhone, bo moim zdaniem nie ma to sensu. Póki co używam jako trackera sportowego Amazfit2 i sprawdza się bardzo dobrze, a AW4 liczę, że spisze się dużo lepiej, bo i połączenia i wiadomości - czyli to co miałem na HW2LTE.

#512 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2018 - 09:10

LTE jest fajne, ale nie na tyle żeby dopłacać 100$, przynajmniej w moim przypadku. Ale tak czy siak fajna opcja jak ktoś biega w terenie lub jeździ na rowerze.

#513 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 października 2018 - 09:33

100$ + dodatkowy miesięczny abonament na AW + pewnie wymuszone przejście z karty prepaid na abonament na iPhonie. Generalnie koszty mogą zrobić się dosyć duże u niektórych. 

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#514 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 07 października 2018 - 10:11

Ja mam mieć wersję LTE za ok 2 tygodnie. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach oraz iMagazine - AW może działać jako niezależne urządzenie i to by miało sens, bo tak działają zegarki konkurencji Androidowej. Niby telefon zawsze się ma pod ręka, ale w moim przypadku mam i tak kartę sim do celów prywatnych, żeby mnie ludzie nie nękali 24h na dobę, wiec zegarek z sim jest dosyć istotny. A nie chce mi się zmieniać na nowego iPhone, bo moim zdaniem nie ma to sensu. Póki co używam jako trackera sportowego Amazfit2 i sprawdza się bardzo dobrze, a AW4 liczę, że spisze się dużo lepiej, bo i połączenia i wiadomości - czyli to co miałem na HW2LTE.

A nie działa to jako klon karty sim z iPhone? A nie jako niezależne urządzenie z innym numerem?
Z tego co zrozumiałem to ma to być przedłużenie iPhone. Ale być może się mylę;)

iMagazin:

„Embedded SIM jest wirtualną kartą i fizycznie zajmuje znacznie mniej miejsca niż nanoSIM. Nie można go wyciągnąć ani usunąć – jest częścią, w tym wypadku, Apple Watcha. eSIM jest łączony z naszym numerem telefonu przez operatora, więc jeśli mamy numer +48 601 123 456, to taki numer też będzie miał nasz Apple Watch. To oznacza, że nasz Apple Watch musi być przypisany do tego samego operatora co, w tym wypadku, iPhone.

eSIM również przewiduje znacznie łatwiejsze przenoszenie numeru pomiędzy operatorami – wystarczy „nadpisać” na nim informacje, czyli fizyczna jego wymiana nie jest konieczna. Tego prawdopodobnie najbardziej obawiają się operatorzy.”

Użytkownik EMU edytował ten post 07 października 2018 - 10:26

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#515 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 07 października 2018 - 10:53

Musisz poczytać jak działa AW z esim ;)

#516 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 07 października 2018 - 13:23

Pewnie do końca roku się dowiem. Huawei ma opcje klona oraz niezależnego „telefonu”. Liczę, ze taka technologia nie przytłoczy Apple.

#517 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 07 października 2018 - 14:04

LTE jest fajne, ale nie na tyle żeby dopłacać 100$, przynajmniej w moim przypadku. Ale tak czy siak fajna opcja jak ktoś biega w terenie lub jeździ na rowerze.

NIe tylko ( osobiscie nie biegam , ani nie jezdze na rowerze ) ale wystarczy ze zapomnisz telefon w domu , samochodzie lub w biurze i wowczas  LTE w zegarku jest to bardzo pomocny. 

• a.s-6704ce448e lubi to

#518 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 07 października 2018 - 15:48

Pewnie do końca roku się dowiem. Huawei ma opcje klona oraz niezależnego „telefonu”. Liczę, ze taka technologia nie przytłoczy Apple.

Tu chodzi o niezależność zegarka od telefonu ale jak również o zależność usług. Czyli jeden numer jeden icloud, jedno Apple Music itd. Tu nie chodzi o przytloczenie. Huawei ogarnia 2 numery i co z tego? Gdzie huawei Watch a gdzie Apple Watch?

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#519 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 07 października 2018 - 16:08

Huawei Watch to bardzo dobry zegarek, nie mogłem narzekać, w wyjątkiem baterii.

#520 Martinez87

Martinez87
  • 139 postów

Napisano 07 października 2018 - 17:35

"Apple Watch 4 jest już dostępny na rynku również w Polsce. Urządzenie trafiło również do rąk wielu Australijczyków. Ci jednak mają nie lada problem – zegarek z włączoną opcją Aktywności na tarczy Moduły powoduje ciągłe restartowanie urządzenia po zmianie czasu. Problem jest poważny i może zamrozić Apple Watch 4 na długie godziny."

https://www.tablety....e-watch-4-blad/

#521 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 07 października 2018 - 20:24

"Apple Watch 4 jest już dostępny na rynku również w Polsce. Urządzenie trafiło również do rąk wielu Australijczyków. Ci jednak mają nie lada problem – zegarek z włączoną opcją Aktywności na tarczy Moduły powoduje ciągłe restartowanie urządzenia po zmianie czasu. Problem jest poważny i może zamrozić Apple Watch 4 na długie godziny."

https://www.tablety....e-watch-4-blad/

Zepsułeś mi dzień! Mieszkańcowi Polski :)

Huawei Watch to bardzo dobry zegarek, nie mogłem narzekać, w wyjątkiem baterii.

Może i dobry sam miałem pierwsza wersje ale co z tego jak słabo działa android z iOS.

#522 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 08 października 2018 - 10:00

I to działanie z iOS było przeszkodą. Z Androidem - rewelacja. 

BTW. Czy u nas są gdzieś dostępne zegarki "od ręki" - nie chodzi mi o allegro, ale jakiegoś iSpota, Cortland - cokolwiek, czy nadal problem z dostępnością i 1,5 miesiąca oczekiwania?

Użytkownik towal edytował ten post 08 października 2018 - 10:58

#523 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 08 października 2018 - 13:06

Chyba właśnie nigdzie nie ma, bo sam próbuje takiego kupić.

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#524 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 08 października 2018 - 13:19

Słabo. W dniu premiery (piątek) i weekend, jeszcze można było coś upolować (przynajmniej w Trójmieście). Teraz, terminy to kiepski żart. Cook... geniusz logistyki i najlepsiesjszy CEO na świecie  :lol:

Ciekawe czy do Świąt uda się wejść do sklepu, "poprzebierać" i wyjść z zegarkiem :rolleyes:   

Użytkownik keniutek edytował ten post 08 października 2018 - 14:05

#525 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 października 2018 - 13:49

Słabo. W dniu premiery (piątek) i weekend, jeszcze można było coś upolować (przynajmniej w Trójmieście). Teraz, terminy to kiepski żart. Cook... geniusz logistyki i najlepsiesjszy CEO na świcie :lol:
Ciekawe czy do Świąt uda się wejść do sklepu, "poprzebierać" i wyjść z zegarkiem :rolleyes:

Widzisz swoją wiedzę opierasz na niczym. Obrażasz Cooka a za Jobsa było podobnie. Nie jesteś w stanie zrozumieć że popyt jest tak duży i nie są w stanie produkować tyle.

Użytkownik EMU edytował ten post 08 października 2018 - 13:50

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych