Napisano 17 czerwca 2019 - 19:42
- MasterM lubi to
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 17 czerwca 2019 - 21:07
JA tam nie lubię płacić zegarkiem. A jak jeszcze gdzieś terminal daleko jest to już trzeba łapę wykręcać.
Napisano 17 czerwca 2019 - 21:35
Pytanie do płacących zegarkiem i kartami mBanku, dalej nie pokazują ostatnich płatności w aplikacji Wallet na iPhone?
Napisano 17 czerwca 2019 - 21:44
To nie jest kwestia mBanku - jeśli płacisz zegarkiem, to nie będzie informacji w Wallet na iPhone (o ile dobrze pamiętam).
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 17 czerwca 2019 - 21:45
No wiem że tak było i sporo osób na to narzekało dlatego sprawdzam czy nie zaszła zmiana.
Napisano 17 czerwca 2019 - 22:52
Witam.
Ja miałem dziś dziwną sytuację z płatnością ApplePay (karta MasterCard banku Alior). Zapłaciłem za zakupy w sieci Dino. Po potwierdzeniu TID, terminal wyświetlił komunikat, którego nie zdążyłem nawet przeczytać bo kasjerka szybko wcisnęła jakiś przycisk i płatność została zatwierdzona. Pani powiedziała, że właśnie w sobotę zmienili im oprogramowanie kasowe i dziś od rana wszystkie płatności smartfonem musi tak potwierdzać. Dopiero po jakimś czasie zauważyłem w zestawieniu operacji ApplePay, że płatność została naliczona w dolarach, a jak sprawdziłem w banku przewalutowanie zrobili po takim kursie, że zakupy „odrobinę” mi podrożały.
Nie śledzę w całości tego wątku, być może już ktoś opisywał podobną sytuację, ja jeszcze się z taki dziwnym przypadkiem nie spotkałem. Przynajmniej robiąc zakupy w Polsce.
Napisano 18 czerwca 2019 - 06:48
No wiem że tak było i sporo osób na to narzekało dlatego sprawdzam czy nie zaszła zmiana.
Tylko historia w Wallet w aplikacji Watch
Witam.
Ja miałem dziś dziwną sytuację z płatnością ApplePay (karta MasterCard banku Alior). Zapłaciłem za zakupy w sieci Dino. Po potwierdzeniu TID, terminal wyświetlił komunikat, którego nie zdążyłem nawet przeczytać bo kasjerka szybko wcisnęła jakiś przycisk i płatność została zatwierdzona. Pani powiedziała, że właśnie w sobotę zmienili im oprogramowanie kasowe i dziś od rana wszystkie płatności smartfonem musi tak potwierdzać. Dopiero po jakimś czasie zauważyłem w zestawieniu operacji ApplePay, że płatność została naliczona w dolarach, a jak sprawdziłem w banku przewalutowanie zrobili po takim kursie, że zakupy „odrobinę” mi podrożały.
Nie śledzę w całości tego wątku, być może już ktoś opisywał podobną sytuację, ja jeszcze się z taki dziwnym przypadkiem nie spotkałem. Przynajmniej robiąc zakupy w Polsce.
Mi się na początku Apple Pay w Polsce zdarzyło, ze naliczyło w dolarach, ale bank sam skorygował i na wyciągu było już odpowiednio w złotych.
Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 18 czerwca 2019 - 06:47
Napisano 18 czerwca 2019 - 06:57
nie rozumiem - jak masz powyżej 50 zł to przy karcie trzeba wpisać pin, więc terminal zawsze jest wygodnie na ladzie. zegarkiem jest trzy razy szybciej bo nie wyciągasz portfela ani telefonu z kieszeni no i nie wbijasz pin nawet przy dużych kwotach. idealny sposób płacenia.JA tam nie lubię płacić zegarkiem. A jak jeszcze gdzieś terminal daleko jest to już trzeba łapę wykręcać.
wszystkie transakcje są w aplikacji watch pod kartą widoczne z opisem, godziną i kwotą. a mam kartę z mbanku oczywiście.No wiem że tak było i sporo osób na to narzekało dlatego sprawdzam czy nie zaszła zmiana.
Użytkownik primolabo edytował ten post 18 czerwca 2019 - 06:59
Napisano 18 czerwca 2019 - 08:02
nie rozumiem - jak masz powyżej 50 zł to przy karcie trzeba wpisać pin, więc terminal zawsze jest wygodnie na ladzie. zegarkiem jest trzy razy szybciej bo nie wyciągasz portfela ani telefonu z kieszeni no i nie wbijasz pin nawet przy dużych kwotach. idealny sposób płacenia.
wszystkie transakcje są w aplikacji watch pod kartą widoczne z opisem, godziną i kwotą. a mam kartę z mbanku oczywiście.
Czy ja musze lubić to samo co Ty? Po prostu wolę płaciłem Iphonem. Spróbuj zapłacić zegarkiem w aptece gdy masz tylko małą dziurkę na odbiór leków.
Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 18 czerwca 2019 - 08:26
- bysio lubi to
Napisano 18 czerwca 2019 - 09:59
Czy ja musze lubić to samo co Ty? Po prostu wolę płaciłem Iphonem. Spróbuj zapłacić zegarkiem w aptece gdy masz tylko małą dziurkę na odbiór leków.
w aptekach w mojej okolicy sprzedawca podaje terminal przez ten otwór, więc nie ma problemu. generalnie, wszędzie gdzie jestem w stanie wbić kod na terminalu, jestem też w stanie zbliżyć nadgarstek.
Napisano 18 czerwca 2019 - 10:08
Zawsze można podać zegarek do środka, przez ten otwór
- krzysztofsds lubi to
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 18 czerwca 2019 - 10:26
Jeden lubi ogórkową, a drugi pomidorową. Co na to poradzę A z resztą teraz wyprowadzam sie do Rzymu, a tam coś cienko z kartami więc nie będe miał dylematu xD
- MasterM lubi to
Napisano 19 czerwca 2019 - 15:17
Napisano 19 czerwca 2019 - 16:52
Napisano 20 czerwca 2019 - 10:11
Wiele terminali jest w takim miejscu przytwierdzona, albo mają jakieś takie "ścianki" żeby nikt nie podejrzał pinu, że dużo wygodniej jest sięgnąć telefonem niż robić jakąś ciężką yogę z nadgarstkiem, także nie wiem skąd ta dyskusja w ogóle
Napisano 20 czerwca 2019 - 17:24
Wiele terminali jest w takim miejscu przytwierdzona, albo mają jakieś takie "ścianki" żeby nikt nie podejrzał pinu, że dużo wygodniej jest sięgnąć telefonem niż robić jakąś ciężką yogę z nadgarstkiem, także nie wiem skąd ta dyskusja w ogóle
Ja pierdziele. Skończcie już z tą yogą. Mi najwygodniej płacić zegarkiem. Oczywiście nie odbieram palmy pierwszeństwa tym, którzy wolą iPhonem.
Użytkownik burton70 edytował ten post 20 czerwca 2019 - 17:26
- Sebosz lubi to
MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB
Napisano 20 czerwca 2019 - 18:34
Ja pierdziele. Skończcie już z tym że zegarkiem najwygodniej. Oczywiście nie odbieram pierwszeństwa tym, którzy mają ręce zginające się pięciokrotnie i w każdym kierunku.
Napisano 20 czerwca 2019 - 20:09
Odkąd posiadam AW to tylko zegarkiem płacę, najwygodniejszy sposób i nie trzeba nie wiem jak wyginać ręki. Łapie spokojnie od dość sporej odległości.
- Sebosz lubi to
iPhone 12 mini
Napisano 21 czerwca 2019 - 22:25
Też często zdarza mi się płacić zegarkiem. Fajna i wygodna rzecz.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 22 czerwca 2019 - 11:44
Użytkownik kristof461 edytował ten post 22 czerwca 2019 - 11:44
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 05 lipca 2019 - 23:49
Czy ma ktoś dodaną kartę z własną grafiką z mBanku do Apple Pay?
Jej miniaturka jest pokazywana czy jakaś standardowa grafika?
Napisano 06 lipca 2019 - 00:01
Jest pokazywana standardowa. Mam personalizowaną z mBanku i zawsze tak było.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 06 lipca 2019 - 19:01
Napisano 06 lipca 2019 - 19:03
Dzięki za odpowiedź.
Standardową czyli delfinka czy pionowe, kolorowe pasy?
Wydaje mi się że delfinek to tylko debetowe ale nie jestem pewny...
Napisano 06 lipca 2019 - 19:07
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych