Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych

• Please log in to reply
737 replies to this topic

#201 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 September 2009 - 17:40

Brzydka parawda jednak dosc klasycznie szla linia. Po za paroma tekstami niczym mnie nie zaskoczyli. Natomiast kac vegas... Heh, naprawde przyjemna komedia. Czy byl juz ktos na 'Bekartach wojny'. Ja po wczorajszym wieczorze bylem naprawde zachwycony :)

#202 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 13 September 2009 - 18:11

Brzydka parawda jednak dosc klasycznie szla linia. Po za paroma tekstami niczym mnie nie zaskoczyli. Natomiast kac vegas... Heh, naprawde przyjemna komedia.

Czy byl juz ktos na 'Bekartach wojny'. Ja po wczorajszym wieczorze bylem naprawde zachwycony :)

Pewnie że był :) Świetny film Tarantino to mistrz! ale byłem też na filmie "Janosik historia prawdziwa" i muszę powiedzieć że był to jeden z gorszych filmów jaki widziałem. Pani Agnieszka Holland i jej przyjaciółka w moim odczuciu nie zna się kompletnie na robieniu filmów. Filmowany okrutnie źle, wszystkie scen walki zdecydowanie za blisko, po za tym nie ostro i masakrycznie nudno. W samym Janosiku brakowało Janosika, w zamian za to dostajemy niezdecydowanego chłopca z warkoczykami. Film generalnie najmniej traktuje o samym głównym bohaterze, a wątki poboczne są zbyt rozwijane co wprowadza zamęt w którym ginie nasz mało wyrazisty główny bohater. Kultura góralska która w filmie została przedstawiona jest hm.. dziwna, chłopcy z warkoczykami, tance rodem z indiańskich rezerwatów, o góralszczyźnie chociaż by w kalecznej formie możemy zapomnieć w zamian za to Pani Agnieszka dokooptowała Wiedźmę "woodo" dla kontrastu.

Co widz dostaje? Trudno jednoznacznie określić produkt końcowy :) moja ocena 0/10

Nie polecam!

#203 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 14 September 2009 - 13:47

Czy byl juz ktos na 'Bekartach wojny'. Ja po wczorajszym wieczorze bylem naprawde zachwycony

Ja takze :) Nawet sie pochwale,ze sobie obok naszego Premiera na premierze siedzialem :D

#204 Simborek

Simborek
  • 1272 posts
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Posted 15 September 2009 - 11:09

Ja takze :) Nawet sie pochwale,ze sobie obok naszego Premiera na premierze siedzialem :D

A obiecywał coś czy już po pracy? :P

Jeżeli chodzi o Tarantino to nadrabiam właśnie zaległości. Niedawno poleciał Grindhouse: Death Proof którego szczerze polecam (LAP DANCE... :D), a dzisiaj pójdzie... Pulp Fiction, proszę się nie śmiać... :P

#205 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 15 September 2009 - 11:19

Jeżeli chodzi o Tarantino to nadrabiam właśnie zaległości. Niedawno poleciał Grindhouse: Death Proof którego szczerze polecam (LAP DANCE... :D), a dzisiaj pójdzie... Pulp Fiction, proszę się nie śmiać... :P

O rety chłopie :D to masz faktycznie zaległości :) Pulp Fiction to obowiązkowy tytuł. Zdaj relacje po seansie.

#206 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 15 September 2009 - 12:46

superhero to jest komedia :)

#207 haro

haro
  • 428 posts
  • Skądwarszawa

Posted 15 September 2009 - 13:22

Pani Agnieszka Holland i jej przyjaciółka w moim odczuciu nie zna się kompletnie na robieniu filmów.

Raz. córka, nie przyjaciółka. Dwa, Agnieszka Holland była dwukrotnie nominowana do Oscara, więc coś tam się zna.

#208 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 15 September 2009 - 13:36

Po pracy w bluzie i jeansach :)

#209 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 15 September 2009 - 13:42

Raz. córka, nie przyjaciółka. Dwa, Agnieszka Holland była dwukrotnie nominowana do Oscara, więc coś tam się zna.

No dokładnie "coś tam"

#210 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 September 2009 - 14:31

Nie zapomnij o "natural born killers" bo to właściwie film, który ukierunkował jego styl ...

#211 Shakal

Shakal
  • 753 posts
  • SkądWrocław/Kraków

Posted 15 September 2009 - 15:15

Taka moja ładna lista najlepszych [jak dla mnie] filmów i serialów ;) X-Files (serial) Band of Brothers (serial) LOST (serial) CSI: Miami i Nowego Jorku (serial) Donnie Darko (mój faworyt :D) Watchmen World Trade Center Znaki Gran Torino Mgła Pojutrze Zapowiedź Misja na Marsa Solaris Sphere 2001 Odyseja Kosmiczna Efekt Motyla Cloverfield Blues Brothers A.I. Sztuczna Inteligencja Wojna Światów Cube I am a Legend Szeregowiec Ryan Szakal [;D] Leon zawodowiec

#212 lonk

lonk
  • 113 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 15 September 2009 - 18:14

Nie zapomnij o "natural born killers" bo to właściwie film, który ukierunkował jego styl ...

ja bym raczej powiedział ze to Reservoir Dogs, co do NBK to scenariusz Quentina ale reżyseria Olivera Stone'a :)

#213 axyon

axyon
  • 141 posts
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Posted 15 September 2009 - 19:11

lol!! Co za nazwa!! ''Klopsiki oraz inne zjawiska pogodowe''! Wiem kreskufka jakaś ale tytuł prze (:

#214 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 September 2009 - 19:37

ja bym raczej powiedział ze to Reservoir Dogs, co do NBK to scenariusz Quentina ale reżyseria Olivera Stone'a :)

Noo fakt ...

lol!! Co za nazwa!! ''Klopsiki oraz inne zjawiska pogodowe''!
Wiem kreskufka jakaś ale tytuł prze (:

Czymkolwiek jest KRESKUFKA :lol:

#215 axyon

axyon
  • 141 posts
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Posted 15 September 2009 - 21:06

Dobra , jak nie KRESKUFKA to FILM Ańimowany.

P.s. Nienawidze analfabetuf

A tak do reczy to fajny serjal to Malanofski i Partnerzy

#216 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 September 2009 - 23:18

Oglądałem:

Kac Vegas - ocena 7/10. Trochę znudziłem się.

Moja dziewczyna wychodzi za maż - ocena 8/10. Ten film jest polecany dla dwóch parów.

Braterstwo broni - ocena 9+/10. Prawdziwy klimat wojenny!

Oszukać przeznaczenie 4
- ocena 6/10. Tylko najlepsza ocena to film trójwymiarowy, a reszta przeciętny.

#217 iCat

iCat
  • 18 posts

Posted 19 September 2009 - 06:18

Las Vegas Parano Przenicowany Świat (oryginalny tytuł jest po rosyjsku) Wyspa Ostrov ( kolejny radziecki filmy) ale to dla melancholicznych depresantów Swołocz Gruz Star Trek (wszystkie pełnometrażowe) Knowing 9 Kompania Straż dzienna / straż nocna (dwie części) Filth and Wisdom rock'n'rolla Lock stock and two smoking barrels Snatch Ocean 11 ( kolejne cześći też dobre ) Grindhouse

#218 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 19 September 2009 - 11:24

Las Vegas parano jest super! Świetny "przewodnik" po wszelakich narkotykach ;)

#219 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 September 2009 - 09:02

Wczoraj widziałem "Bękarty Wojny". Kurde na prawdę niezły szczerze polecam wszystkim .

#220 Shakal

Shakal
  • 753 posts
  • SkądWrocław/Kraków

Posted 29 September 2009 - 14:27

Surogaci (Surrogates) - Film jak dla mnie dobry ale nic więcej, czasami przynudzał. Dobra koncepcja nie do końca wykorzystana. Oczywiście Willis po raz enty uratował świat :D

#221 Tazintosh

Tazintosh
  • 184 posts
  • Skądz C:\Bielsko-Biała\

Posted 29 September 2009 - 15:32

Ja byłem na przedpremierowym pokazie District 9 Ocena: 10/10
Nie zdążysz obejżeć wyszstkiegoa za pierwszym razem

#222 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2009 - 21:55

Oglądałem:

Wojna zimowa - ocena 8/10. Historia o wojny radziecko-fińskiej w latach 1939-1940. Jest ciekawy i prawdziwy klimat wojenny. Nawet radzieckie czołgi i samoloty wygląda oryginalna i prawdziwa, a broni także. Nie jest amerykańska produkcja, a to jest fińska.

#223 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 October 2009 - 17:15

Oglądałem:

Wojna zimowa - ocena 8/10. Historia o wojny radziecko-fińskiej w latach 1939-1940. Jest ciekawy i prawdziwy klimat wojenny. Nawet radzieckie czołgi i samoloty wygląda oryginalna i prawdziwa, a broni także. Nie jest amerykańska produkcja, a to jest fińska.

My Cie nie rozumieć ...

#224 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 October 2009 - 20:23

Wojna zimowa - ocena 8/10. Film (fińskiej produkcji) opowiada o fińskich żołnierzach walczących podczas wojny fińsko-radzieckiej. Polecam ten film wielu zainteresowanym historią II WŚ, podczas filmu zobaczyć można wiele prawdziwego sprzętu z tego okresu: T-26 w różnych wersjach, I 16 i wiele innych.

Poprawione...

#225 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 October 2009 - 10:26

Wczoraj oglądałem "Nie wszystko złoto co się świeci" - ale syf ;) 3/10

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users