Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
737 odpowiedzi w tym temacie

#226 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2009 - 19:54

Dziś oglądałem "Dystrykt 9". Słaaaabo. Za dużo filmowych niedorzeczności (kapsuła dowodzenia wciągana do wielkiego statku w jednym momencie jest niedaleko statku, w następnym ujęciu ma jeszcze 5x tyle do statku, w złego dowódcę wojsk nie trafia ani jedna kula, mimo, że ciągle się na nie wystawia, a inni bardziej schowani padają jak muchy), niedoróbek. No i tradycyjny brak prologu/zakończenia. Wiem, trudno to zrobić dobrze, ale panie reżyser, za coś panu płacą.

#227 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 19 października 2009 - 23:24

Dziś oglądałem "Dystrykt 9". Słaaaabo. Za dużo filmowych niedorzeczności (kapsuła dowodzenia wciągana do wielkiego statku w jednym momencie jest niedaleko statku, w następnym ujęciu ma jeszcze 5x tyle do statku, w złego dowódcę wojsk nie trafia ani jedna kula, mimo, że ciągle się na nie wystawia, a inni bardziej schowani padają jak muchy), niedoróbek. No i tradycyjny brak prologu/zakończenia. Wiem, trudno to zrobić dobrze, ale panie reżyser, za coś panu płacą.

Mi się zakończenie nie spodobało. Film miał być niby nowym spojrzeniem na ten gatunek, było sporo fajnych pomysłów ale typowo amerykańskie zakończenie dało temu filmowi ostrego kopa w mordę. Było by naprawdę nieźle gdyby nie pójście na łatwiznę w zakończeniu. Po za tym reżyser zostawił wyraźnie sporo fabuły na dystrykt 10.

#228 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 14:57

Nie zdążysz obejżeć wyszstkiegoa za pierwszym razem

Pomijając literówki, nie masz racji, przynajmniej w moim przypadku. Niestety, ja już dawno przestałem oglądać filmy, wciągając się w akcję, i nie analizując tego, co się dzieje. Teraz kiedy oglądam film, lekki urok pryska przy pierwszej maleńkiej ułomności, i przestaję się bawić przy filmie, a zaczynam liczyć kolejne denne zagrywki filmowców i nieprawidłowości. A w tym filmie było ich wyjątkowo dużo, za dużo jak na chociażby dobry film.

#229 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 14 listopada 2009 - 20:02

Ostatnio byłem na 2012 i się trochę zawiodłem, aczkolwiek 8,5/10 bym wystawił. Jak ktoś był to pewnie spodobał mu się rosjanin Jurij :)

#230 Tazintosh

Tazintosh
  • 184 postów
  • Skądz C:\Bielsko-Biała\

Napisano 15 listopada 2009 - 10:41

Ostatnio byłem na 2012 i się trochę zawiodłem, aczkolwiek 8,5/10 bym wystawił. Jak ktoś był to pewnie spodobał mu się rosjanin Jurij :)

Jurji i Sasza zadza nie ma co :D

#231 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 15 listopada 2009 - 10:50

Engine... Start... :D

#232 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 15 listopada 2009 - 15:17

Haha "Engine Start" świetny tekst ;]

#233 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 16:23

Dla fanów gier, a szczogólnie Assassin's Creed'a, polecam YouTube'owy serial Assassin's Creed: Lineage.

#234 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 15 listopada 2009 - 17:42

Dla fanów gier, a szczogólnie Assassin's Creed'a, polecam YouTube'owy serial Assassin's Creed: Lineage.

To nie jest "YouTube'owy serial" tylko pełnometrażowy film twórców min. Sin City i 300...

#235 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 listopada 2009 - 10:31

hmm jeśli mowa o youtubowych serialach to proszę YouTube - Happy Tree Friends - Wrath of Con chyba najbardziej porąbana "bajka" jaką widziałem. Wbrew pozorom (grafika i początkowa "piosenka" ) chyba nie jest to bajka na dobranoc :)

Pozdrawiam
Tomek

#236 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 21:48

Jeszcze powrócę do 2012, z którego przed chwilą wróciłem. Ogólnie film średniawy. 6/10 filmu ciekawa, ale pozostałe 4/10 bardzo słabe. Jakoś tak na siłe skupili się na kilku osobach itp. Film oceniam na 3+/6 Bez rewelacji, ale można obejrzeć :)

#237 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 17 listopada 2009 - 23:08

Ja ostatnio oglądałem "Chłopiec w pasiastej piżamie". Jak dla mnie niesamowity, żaden film nie wywarł na mnie tylu emocji jak ten. Najpierw z lekka nudnawy, później zdziwienie jak ludzie mogą się zmienić, następnie ogromne współczucie, poprzez wielkie napięcie, po niesamowicie ogromne rozczarowanie, ból wewnętrzny, żal i współczucie. Polecam szczerze;) zmienił częściowo moje światopoglądowe idee.

#238 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 grudnia 2009 - 11:28

Wczoraj odbyla sie Polska premiera Avatara.Dlatego w tym celu robiac sobie prezent swiateczny wybralem sie do Poznania do Imaxa i nie zaluje! Dla mnie ten film byl bardzo miodny a przedstawiony swiat powalil mnie na kolana.Pierwszy raz ogladalem film w Imaxie i wooo brak mi slow.Te szczegoly otoczenia no po prostu bajka. Chyle glowe przed tym czlowiek/ludzmi ktorzy wymyslili tak przepiekny swiat,musieli stworzyc nowa kulture,spolecznosc,jezyk itd.Jestem zachwycony.A najlepsze jest to ze ze ten swiat tak do mnie przemowil ze bym chcial sie tam znalezc.Juz nie pamietam kiedy ostatnio jakis film mnie tak zafascynowal.Czulem sie jak male dziecko ktore by chcialo tego wszystkiego sprobowac. A jak wasze wrazenia ?

#239 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 grudnia 2009 - 14:28

Wroce do Assasina ;) MEga64 , Ci goscie robia takiego lola z roznych gier i min Assasin wyszedl im tak : YouTube - Mega64: Assassin's Creed

Najlepszy txt tej panny na koncu :D

Polecam obejrzec filmiki z gry Prince of Persia , Resident Evil , Splinter Cell - trzeba kojarzyc gre.
No i jak kolo chce wsadzic plytke umd do PSP GO , ktora juz nie ma czytnika umd :D

A co do Avatara , to nie widzialem , ale trailery pobudzily moja wyobraznie , Cameron jak zwykle dal rade , nazwisko mowi samo za siebie. Z takich kozackich filmow za dzieciaka ,to Otchlań....

BTW nie bola oczy od filmu 3d ? Kiedys to byl problem takich projekcji i dla fazy byly filmy ktore mialy 20 minut .

#240 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 16:43

ja też właśnie wróćiłem z pokazu Avatara w 3d z multikina i również bardzo mi się podobało:D zasadniczo o roli 3D w tym filmie można sobie poczytać w TEJ recenzji, której autor ładnie ujął sedno:)

#241 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 grudnia 2009 - 18:14

Mnie oczy nie bolaly, co najwyzej nos od tych okularow bo nie przyzwyczajony do noszenia :) Czasami tez sie rozmazywaly napisy ale to normalna przypadlosc filmow 3D.Ale to wszystko tylko mala kropelka bez znaczenia w ogromnie tego pieknego filmu :)

#242 tomas1234

tomas1234
  • 107 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 18:45

Filmy, które warto zobaczyć

Oto moja lista filmów ostatnich lat, na które warto zwrócić uwagę. W razie potrzeby będę updatował topic.

narazie tylko fantastyka/przygodowy, postaram się reszte dodać z biegiem czasu, o ile ktoś wogóle będzie chciał się w to pobawić. Dodawajcie swoje propozycje, jesli czegoś nie ma na tej liście :)

Fantastyka/Przygodowy:

- Terminator: Salvation (2009)
- The Dark Knight (2009)
- X-Men: Wolverine (2009)
- 2012 (2009)
- Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
- Butterfly Effect 3 (2009)
- Surrogates (2009)
- Star Strek (2009)
- 9 (2009)
- Watchmen (2009)
- Pandorum (2009)
- District 9 (2009)
- Day The Earth Stood Still (2008)
- The Curious Case of Benjamin Button (2008)
- Jumper (2008)
- I Am Legend (2008)
- Hancock (2008)
- The Happening (2008)
- City of Ember (2008)
- Iron Man (2008)
- Beowulf (2008)
- The Invisible (2007)
- Deja Vu (2006)
- The Illusionist (2006)
- Chronicles of Riddick (2005)
- The Island (2004)
- The Troy (2004)
- Pirates of Caribbean (2003-2008)
- Lord of the Rings: Trylogia (2003)
- Signs (2002)
- Matrix: Trylogia (2002)

#243 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 18:50

Jest już rozwinięty, bardzo dobry taki temat - http://www.myapple.p...i-gorszych.html

#244 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 17 stycznia 2010 - 19:29

Jest już rozwinięty, bardzo dobry taki temat - http://www.myapple.p...i-gorszych.html

Po co dajesz linka do tego samego tematu? :???:

#245 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 22:12

Po co dajesz linka do tego samego tematu? :???:

tomas1234 założył nowy wątek i mu tam odpisałem, ale widocznie ktoś z modów wrzucił jego wątek ( razem z moim postem ) tutaj ;)

#246 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 17 stycznia 2010 - 22:41

Wczoraj oglądałem z dziewczyną Up in the air. Dobry film. byłem miło zaskoczony, że Amerykanie potrafią jeszcze zrobić filmy bez przegięcia pały. Dzisiaj natomiast byłem w kinie na Book of the Eli. Świetny klimat i niesamowite zdjęcia. Bardzo mi się podobał.

#247 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 lutego 2010 - 18:36

Wczoraj widziałem org. "The Da Vinci Code" Film... ciekawy ale dopiero w drugiej połowie (po przybyciu do domu "Leigha Teabinga") w mojej ocenie 7/10 Dziś może zobaczę "Anioły i Demony" bo wciągnęły mnie filmy z Tomem Hanksem ;) edit. Jak mówiłem tak zrobiłem. W mojej ocenie 5/10 "Da Vinci" bardziej Mi się podobał. Ach te loga TVN w "Aniołach i Demonach".

#248 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 22:12

Ja właśnie wczoraj i dzisiaj objerzałem sobie Piratów z Karaibów. Została mi jeszcze ostatnia część ;) Film pewnie wiele osób widziało. Jeżeli nie to polecam ;) Mam te filmy na blu-ray i... obraz to istna perfekcja, ale dźwięk to już inna bajka :( Nie wiem dlaczego polska wersja jest nagrana tylko w 5.1 a w innych krajach już DTS albo Dolby True HD... Także dla efektów dźwiękowych nie warto oglądać ( Polskiej wersji ) ;) EDIT: chodzi mi oczywiście o Polskie wydanie, a nie o polskiego lektora czy napisy.

#249 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 02 marca 2010 - 17:13

Ja mogę polecić : Godzilla vs. King Ghidorah (1991) Godzilla (1954) film czarno biały Matango Shutter (japoński) Oszukać Przeznaczenie 4 w 3D Avatar Poltergeist Ring (chociaż jestem fanem japońskich filmów tu jednak wolę wersję amerykańską) King Kong Escapes Jeśli ktoś lubi stare kino, znajdzie coś dla siebie ;-) Dla fanów japońskich filmów Kaiju : w empiku można zamówić Box z filmami o Godzilli za 50 zł 8 filmów

#250 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 06 marca 2010 - 22:26

Obejrzałem przed chwilą "Dwa światy" (ang. 10 Items or Less) i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał. Bardzo prosty a zarazem, mądry (?) film, który został zrobiony w... 15 dni (!) :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych