Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
737 odpowiedzi w tym temacie

#451 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 25 czerwca 2011 - 11:03

@marcin1995 - osobiście za Dannym Dyer'em nie przepadam, ale kilka ról miał dobrych. Z tych co wymieniłeś to nie widziałem jedynie Foodball Factory i Dead Man Running. Moje kino ogólnie :-) Za polskimi filmami nie przepadam. @stojak1030 - widziałem kilka dni temu. Bardzo mnie zaskoczył, ale czego spodziewać się po kolesi co zrobił 300 i Watchmena, które są równie świetne co Sucker Punch. Kobitkom niczego nie można zarzucić ;-), ale według mnie najlepsze jest przemieszanie wszystkiego i gra Scott'a Glenn'a. Ogólnie film miodzio.

#452 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 167 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 23:18

Jestem w połowie. Nuda na maksa. Fajne laski, ale sam film leży fabułą, scenariuszem i tak dalej.

#453 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 26 czerwca 2011 - 10:21

Jestem w połowie. Nuda na maksa. Fajne laski, ale sam film leży fabułą, scenariuszem i tak dalej.

De gustibus non disputandum est. :-)

#454 maxijazz

maxijazz
  • 303 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 06:26

Ip Man i Ip Man 2.

#455 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:04

Ostatnio znalazłem przypadkowo świetny serial: White Collar/Biały kołnierzyk Zwroty akcji, sam główny bohater i pomysł na serial-inni powinni się uczyć, jak pisać seriale!

#456 Tork

Tork
  • 37 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:17

Jeśli mowa o serialach to polecam koniecznie serial: Breaking Bad tym bardziej że niedługo będzie kolejny sezon. Jedyna opcja warta uwagi w ramówce AMCTV. W oczekiwaniu na rozpoczęcie 4 sezonu oglądam go od początku :)

Kiedy u Waltera zostaje zdiagnozowany rak w trzecim stadium, lekarze rokują, że pozostały mu dwa lata życia. Dzięki tym prognozom Walter wyzbywa się wszelkich lęków i pragnąc zabezpieczyć swoją rodzinę finansowo decyduje się wkroczyć do niebezpiecznego świata narkotyków i zbrodni.

#457 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 czerwca 2011 - 13:59

Kac Vegas w Bangkoku, zajebisty film :)

#458 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 23:20

Jeśli mowa o serialach to polecam koniecznie serial: Breaking Bad tym bardziej że niedługo będzie kolejny sezon. Jedyna opcja warta uwagi w ramówce AMCTV. W oczekiwaniu na rozpoczęcie 4 sezonu oglądam go od początku :)

potwierdzam swietny serial dla mnie najlepszy, a nowy sezon juz w lipcu :)

#459 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 30 czerwca 2011 - 14:44

byłem wczoraj na transformers 3 super film na serio POLECAM!!!:):D teraz czekam na harrego pottera i insygnie śmierci część 2:D

#460 gringo1984

gringo1984
  • 8 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 11:28

potwierdzam swietny serial dla mnie najlepszy, a nowy sezon juz w lipcu :)

Serial faktycznie jest super i z serii na serię coraz bardziej się rozkręca.

A z pełnometrażowych ostatnio oglądałem "green zone" całkiem ciekawy film o początkach wojny w Iraku.

#461 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 03 lipca 2011 - 12:16

Kto nie widział 127 godzin oparty na prawdziwej historii (lub jej zarysach) to polecam. Franco jak dla mnie odwalił kawał świetnej roboty!

#462 venice

venice
  • 3 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 12:35

Serial faktycznie jest super i z serii na serię coraz bardziej się rozkręca.

A z pełnometrażowych ostatnio oglądałem "green zone" całkiem ciekawy film o początkach wojny w Iraku.

Widziałem w kinie, również polecam. Dobra rola Damon'a.

Breaking Bad - właśnie zaczynam.

Nie przeglądałem całego wątku ale z gatunku TV Series szczerze polecam: The Wire oraz Oz na dalszych miejscach Six Feet Under oraz genialny Mad Men.

Krótkie podsumowanie:
The Wire - Baltimore, handel narkotykami, niedofinansowana policja, skorumpowane władze. Jak na produkcję amerykańska jest to serial z tych "realistycznych" bez owijania w bawełnę
Oz - starsza produkcja traktująca o problemach w więzieniu
Six Feet Under (jako całość) - to chyba najlepszy dramat "o życiu" jaki widziałem. Genialnie dobrani aktorzy, świetny scenariusz, historia która na długo pozostaje w głowie.
Mad Men - jeżeli ktoś interesuje się reklamą, marketingiem - pozycja obowiązkowa. Dodajcie niesamowicie realne odczucie przeniesienia w czasie do USA lat 50 i 60, i mamy naprawdę dobry dramat o pieniądzach, władzy, kobietach i podejmowaniu trudnych wyborów.

#463 Ter

Ter
  • 33 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 03 lipca 2011 - 12:37

Jeśli ktoś jest fanem serialu Californication to szczerze polecam mniej popularną ale równie genialną produkcję o nazwie Entourage. Jak dla mnie bomba ;)

#464 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 14:20

Jeśli ktoś jest fanem serialu Californication to szczerze polecam mniej popularną ale równie genialną produkcję o nazwie Entourage. Jak dla mnie bomba ;)

Kolejna osoba, która tak mówi.. muszę w końcu obczaić;)
Tym, którzy nie widzieli polecam Miasto Boga. Świetny jest również film Volver (i w ogóle kino Almodovara, zwłaszcza wczesne).

#465 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 lipca 2011 - 15:20

Wczoraj oglądałem film Tożsamość-świetny film z Nielsonem i piękną Diane Kruger dla wielbicieli sensacji :wink:

#466 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 04 lipca 2011 - 17:25

Może to nie film, a serial, ale ja od kilku dni katuję House'a :D

#467 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 lipca 2011 - 17:59

House to już jak dla mnie klasyka. Obecnie czekam na 8 sezon, dopiero w październiku.

#468 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 18:06

Z medycznych seriali chyba ciekawszy ostatnio jest Grey's Anatomy, House MD jakiś nudny się zrobił.

#469 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 11:13

House to już jak dla mnie klasyka. Obecnie czekam na 8 sezon, dopiero w październiku.

8 sezon ma być zresztą ostatnim. Swoją drogą zakończenie 7 było IMO beznadziejne;)

#470 Counterfeit

Counterfeit
  • 17 postów
  • Skądz lasu

Napisano 12 lipca 2011 - 16:01

Ostatnio byłem z moim małym niespełna sześciolatkiem na Cars 2 i mimo tego, że on jest fanem, a mnie jedynka bardzo się podobała- odradzam. Taki teledysk, gdzie nie nadąża się z niczym. Dla dzieci bez sensu :(((

#471 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 12 lipca 2011 - 18:29

Dla osób lubiących się pośmiać z drugą połówką polecam "Easy A" czyli Łatwa Dziewczyna. Bardzo zabawna dzięki Emmie Stone. Na poziomie bez wulgarności czy nagości co w amerykańskich komediach jest niespotykane. Film na poziomie i bez typowej amerykańskiej głupoty.

#472 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 13 lipca 2011 - 18:41

Wczoraj byłem na Transformers 3, nie polecam, chociaż trochę lepszy od 2. Tylko że to 3D... coraz bardziej zrażam się do tej technologii. Jak na razie jedyne dobre 3D które widziałem to Avatar. Był jeszcze Tron 2, ale tam 3D było jak na lekarstwo.

Za to leciała ciekawa zajawka - Geneza Planety Małp - całkiem całkiem, już w sierpniu.

#473 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 23:24

Powiadasz,że 3-jka nie najlepsza ? Najnowszy Potter nie jest taki zły :) Nawet Polecam

#474 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 15 sierpnia 2011 - 23:31

Ja byłem na 3 kiepska walka na koniec Optimus miał jedna rękę a i tak roz..dolił megatrona w 2min

#475 Dixon

Dixon
  • 131 postów
  • SkądBydgoszcz, PL

Napisano 16 sierpnia 2011 - 23:58

Dzisiaj właśnie byłem na Transformers'ach. Film się dłużył i dłużył, pod koniec byłem dość znudzony aż tak bardzo, że czekałem aż się skończy. Dodatkowo film był wyświetlany w nielubianym przeze mnie ''3D'' Zawiodłem się totalnie. Dwie pierwsze części zrobiły na mnie tak pozytywne wrażenie, że byłem parę razy w kinie na tych właśnie częściach. Parę dni temu miałem również okazje obejrzeć ''Genezę Planety Małp''. Film polecam, całkiem dobry, chodź nie wywołał na mnie zbytniego zaskoczenia czy czegoś w tym stylu. Po prostu dobry film warty obejrzenia. Peace.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych