[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych
Napisano 25 kwietnia 2011 - 19:35
Napisano 25 kwietnia 2011 - 20:14
Hehe, ja też. Muszę przyznać, że lubię ten film, tak samo jak '1900 - człowiek-legenda', który też nie zebrał zbyt dobrych opinii.Nie, oglądam Titanica. Od "małego" interesowała mnie historia tego statku
Wczoraj po raz kolejny próbowałam się zmusić do obejrzenia '7 lat w Tybecie' (bo naprawdę lubię tę książkę), ale nie mogę zdzierżyć Brada Pitta w roli Heinricha Herrera. No po prostu nie mogę Irytujący jest od samego początku do samego końca.
Napisano 25 kwietnia 2011 - 20:30
Napisano 26 kwietnia 2011 - 21:24
Jak ktoś nie widział to polecam Legend Of The Fist z Donnie Yen. Cenię tego aktora i lubię z nim filmy, niesamowity mistrz sztuk walki.
http://www.youtube.com/watch?v=8AARG8e8wNM
Kto nie widział 3 części Ip Mana to także polecam, oczywiście w roli głównej z Dennie Yen, film na autentycznych faktach(Yip Man – Wikipedia, wolna encyklopedia Wing Chun – Wikipedia, wolna encyklopedia)
http://www.youtube.com/watch?v=1AJxXQ7xojE
Co do IP Mana oglądałem, mi się podobał, mogę polecić jak ktoś lubi takie filmy.
Tytanic klasyk...
Napisano 06 maja 2011 - 21:05
Napisano 07 maja 2011 - 18:20
Napisano 07 maja 2011 - 21:17
I am number four, rasowy gniot^2, nie polecam. Jak można takie filmy robić? nie rozumiem. Film naszpikowany Apple'a sprzętem, do tego odpalany microsoftowy Bing i pod koniec słowo xbox, ale te dodatki i tak nie uratowały filmu. Na IMDb dałem 2/10 za sprzęt apple.
Przymierzam się do Kill The Irishman, podobno bardzo dobry, klimaty American Gangster, lata 70te i gangsterka.
Kwestia gustu, mi akurat się spodobał. Szczególnie, że jestem fanatykiem filmów sci-fi. Dla mnie 8/10.
W tym samym gatunku, polecam film Thor. Zalecałbym obejrzeć go w kinie ze względu na efekty 3D i efekty dźwiękowe.
Troszeczkę z innych gatunków, również polecam :
Charlie St. Cloud - melodramat.
Żona na niby - komedia.
Dziewiąty legion - film akcji, dodatkowo nutka dramatu.
Dla fanatyków szybkiej jazdy na ekranie polecam Fast and Furious 5
Jeżeli przypadł wam do gustu "Uprowadzona" to proponowałbym obejrzeć "Tożsamość" - równie dobry film.
Napisano 30 maja 2011 - 19:06
Napisano 30 maja 2011 - 19:44
Napisano 31 maja 2011 - 07:17
Napisano 31 maja 2011 - 10:31
Napisano 08 czerwca 2011 - 20:19
Napisano 12 czerwca 2011 - 18:34
[url=http://www.youtube.com/watch?v=9KBKiPwyChY]YouTube - Marcin "Radzio" Radecki, Mitsubishi Lancer EVO -snow practice. Bialystok Poland[/url]
Nie jestem pewien czy to odpowiedni wątek, jeśli nie to prosze o przeniesienie.
Napisano 12 czerwca 2011 - 18:42
Napisano 13 czerwca 2011 - 13:01
"21 gramow" i "Babel" to filmy w podobnej tonacji.Czekasz z niecierpliwoscia co za chwile sie wydarzy,mimo,ze akcja jest raczej stonowana.Zasluga rezysera i montazu."Babel" tzrymam caly czas i powracam raz na pol roku.Niezla rola Brada Pita.Nie ma tu fajerwerkow i prezenia klaty.Akcja toczy sie na trzech kontynentach a bohaterowie i ich dzialania w kazdym z tych miejsc maja na siebie pewien wplyw.Wiecej nie powiem :-)Wczoraj obejrzałem "Amores Perros" i daje do myślenia. Trochę ciężki i brutalny, więc wydaje mi się, że nie jest to film dla wszystkich, aczykolwiek powinno się go zobaczyć chociaż raz. Polecam się przygotować do niego, zanaleźć odpowiedni dzień, a ja sam gotuję się do obejrzenia pozostałych ( też podobno dobrych ) "tworów" tego reżysera - "21 gramów" i "Babel". Oglądał ktoś? ( Tylko bez spojlerów ;D )
Napisano 13 czerwca 2011 - 13:31
Z reguły nie cierpię chodzić do kina, nie przychodzę tam, żeby zjeść popcorn i nie traktuje kina jako miejsca spotkań. Wiem, brzmi strasznie snobistycznie, ale niestety denerwują mnie wszelkie szmery i świsty w czasie oglądania filmu. Wiem, że powinienem być wyrozumiały i tolerancyjny, w końcu kino jest dla wszystkich, a Polska jest wolnym krajem. Lecz wolę oglądać filmy w totalnej samotności, tylko ja i ekran filmowy. Niestety w kinach panują znacznie lepsze warunki jeśli chodzi o obraz i dźwięk niż w moim domowym zaciszu. Podczas seansu "Melancholii" para obok mnie urządzała sobie małe dyskusje, państwo za mną co chwilę kopało w mój fotel, a gościu pare krzeseł dalej co chwilę albo to sprawdzał godzinę, albo pisał SMS'a na komórce i świecił ekranem. Niby szczegóły, ale niestety strasznie mnie denerwują i przeszkadzają w trakcie oglądania filmu.
Dobra, powiedziałem co miałe do powiedzenia, teraz wy, otóż chciałbym poznać wasz stosunek do multipleksów, lubicie tam chodzić, czy nie i dlaczego, co wam przeszkadza, a także jak wy traktujeciel multipleksy? Pozdrawiam.
Ja nie chodzę do multipleksów w ogóle, bo nie mogę ścierpieć DZICZY, która się tam złazi. Tak więc Multikino czy Heliosa odwiedzam tylko, żeby obejrzeć coś lekkiego i/lub głupiego i/lub dużą ilością wybuchów etc, na Star Treka 2009 poszedłem coś 5 razy (z czwego 2 razy pod rząd tylko z przerwą na siku) na T4 byłem ze 3 razy, na Avatarze ze 2. Jakieś rzeczy typu Jackass czy Hangover z kolegami z pracy Ewentualnie z dziewczyną "do kina" zamiast "na film" if you know what i mean
A tak nie chodzę bo nie znoszę plebsu z jego dziamganiem, szeleszczeniem i ogólnym robieniem wiochy. Zwłaszcza w piątki po południu dresiarstwo opija sie browarów na kręglach a potem robią dzicz w kinie. Chyba rozumiem te wysokie ceny biletów, jakby były po 15 złotych to by się wszystkie okoliczne wsie zjechały i chyba już by się zaczeli napierd*lać sztachetami przy kasach.
Pomijam już fakt, że zwykle film wchodzi do polskich kin kiedy na Rapidzie już od dawna jest 720p Nie lubię być traktowany jak kraj trzeciego świata i nie mam zamiaru wydawać za dużo kasy na usługę trzeciej kategorii.
Do kina, na film, chodzę do szczecińskiego Pioniera, kameralne małe kino, często dosyć ambitne/w miarę niezależne kino. Jedna zwykła nieduża sala kinowa i druga - połączenie kawiarni i kina, z projektorem terkoczącym nad uchem, kawką, herbatką, winkiem, i 5 minutową przerwą na zmianę taśmy w połowie
Napisano 13 czerwca 2011 - 14:02
Napisano 13 czerwca 2011 - 14:17
Ja miałem inaczej, po prostu do połowy filmu (Incepcja) nie rozumiałem o co chodzi, a jak już zrozumiałem to wydał mi się nudny.Incepcja bardzo mi się nie podobała, w przeciwieństwie do Wyspy.
Co do kina (heh za chwilę okaże się, że kina nie mają sensu ) to ja również wolę oglądać filmy w domu. Dlaczego?:
-bo taniej
-bo wygodniej
-bo nie czuję się jak w chlewie
Napisano 13 czerwca 2011 - 20:50
Jak będę w Szczecinie to na pewno zahaczę!Do kina, na film, chodzę do szczecińskiego Pioniera, kameralne małe kino, często dosyć ambitne/w miarę niezależne kino. Jedna zwykła nieduża sala kinowa i druga - połączenie kawiarni i kina, z projektorem terkoczącym nad uchem, kawką, herbatką, winkiem, i 5 minutową przerwą na zmianę taśmy w połowie
Napisano 14 czerwca 2011 - 22:23
Ja nie chodzę do multipleksów w ogóle, bo nie mogę ścierpieć DZICZY, która się tam złazi. Tak więc Multikino czy Heliosa odwiedzam tylko, żeby obejrzeć coś lekkiego i/lub głupiego i/lub dużą ilością wybuchów etc, na Star Treka 2009 poszedłem coś 5 razy (z czwego 2 razy pod rząd tylko z przerwą na siku) na T4 byłem ze 3 razy, na Avatarze ze 2. Jakieś rzeczy typu Jackass czy Hangover z kolegami z pracy Ewentualnie z dziewczyną "do kina" zamiast "na film" if you know what i mean
Dokładnie. Mam podobne podejście do multipleksów. Powninno się do nich chodzić tylko i wyłącznie na takie filmy. Głupawe, szybkie i bez sensu. Na takich filmach trzeba wyłączyć myślenie i po prostu "oglądać". Podczas komedyjek, horrorów, czy różnych filmów akcji, skupianie się nie mam po prostu sensu, gdyż można całkowicie stracić z przyjemność z filmu. W trakcie oglądania, nie ma szans, żeby ktoś nas rozproszył, ponieważ nie jesteśmy w tzw. (ja to nazywam) "filmowym transie", któremu natomiast ulegamy przy oglądaniu filmów, wymagających minimalnego stopinia zaangażowania.
Napisano 15 czerwca 2011 - 10:22
Jak będę w Szczecinie to na pewno zahaczę!
Podobno najstarsze dzialajace bez przerwy kino na swiecie Polecam
kino Pionier 1909 - oficjalna strona
Napisano 15 czerwca 2011 - 20:42
Napisano 15 czerwca 2011 - 21:35
Napisano 22 czerwca 2011 - 21:37
Napisano 22 czerwca 2011 - 22:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych