A my za takie uważamy pisanie o kondycji baterii w wątku, który jest o czymś zupełnie innym.
@kristof, dlatego zdecydowanie mi bliżej do Nomada. A jak z grzaniem się? Bo na ikeowym maleństwie telefon i słuchawki są ciepławe.
Kilka/kilkanaście postów wcześniej w tym wątku były posty Kolegów robertpatrykk i madhun3r o negatywnym wpływie ładowarek indukcyjnych na żywotność baterii dlatego napisałem o doświadczeniu prawie rocznym z ładowarką ZENS i braku spadku kondycji baterii w Xs u mojej żony byście poza aspektem wizualnym (wykonanie) mieli pewność, że ten sprzęt nie robi krzywdy baterii telefonu...i tyle w temacie.
Tutaj jest ewidentny problem z magnesem. Nie mam w tej chwili przed sobą kabla od Apple Watch ale mam wrażenie że pole w Zens jest zbyt duże i czasami po prostu źle łapie zegarek. Jak próbowałem nagrać filmik to oczywiście hulało. Wyłączyłem i od razu skuteczność 3/5. Co do grzania musiałbym jej dłużej poużywać a raczej ją szybciej zwrócę. Myślę że Remi ma tutaj większe doświadczenie w tej sprawie.
Po Twoim poście zapytałem żonę o ładowanie zegarka...zero problemów, praktycznie zawsze łapie w 100% (mówimy o dodatkowym stojaku pod iwatch-a a nie poziomym polu, z którego żona nie korzysta jeśli chodzi o zegarek). Być może w Twoim egzemplarzu jest jakiś problem sprzętowy?
Dodatkowo napiszę, że ładowarka sama się nie nagrzewa ani nie grzeje ładowanych sprzętów (przynajmniej obie użytkowniczki tego sprzętu nie zgłaszały w tym temacie żadnych uwag...druga to córka ze swoim Xr).