Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ładowarka bezprzewodowa

• Please log in to reply
645 replies to this topic

#626 adamski.ab

adamski.ab
  • 83 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 06 January 2024 - 21:43

Z takich ładowarek 3 w 1 to mogę śmiało polecić benks
https://www.benks.co...s-charger-stand
Działa bardzo dobrze, a i mieści się w budżecie.
  • Zielone jabłko likes this

#627 Zielone jabłko

Zielone jabłko
  • 154 posts

Posted 07 January 2024 - 11:10

No i super . Spadłeś mi z nieba bo właśnie czegoś takiego szukałem :) nie dość, że nie jest drogie to jeszcze markowe . Dokupiłem ładowarkę, uchwyt MagSafe do auta i dostałem jeszcze -15% rabatu na całość . Dzięki kolego :)

Edited by Zielone jabłko, 07 January 2024 - 12:37.

• adamski.ab likes this

#628 adamski.ab

adamski.ab
  • 83 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 January 2024 - 14:41

Nie ma sprawy. Sam używam produktów tej marki i jeszcze nigdy się nie zawiodłem
  • Zielone jabłko likes this

#629 Masterjam77

Masterjam77
  • 16 posts

Posted 21 February 2024 - 20:25

Nie ma sprawy. Sam używam produktów tej marki i jeszcze nigdy się nie zawiodłem

Cenowo wygląda to rozsądnie, pytanie czy przy 3 urządzeniach , nie odłącza jednego , wiem to też kwestia kostki. I czy apple watch, nie będzie się "gryzł" kompatybilnie.

Szkoda , że zasilacze tylko UK plug , coś innego polecacie ?

Edited by Masterjam77, 21 February 2024 - 20:35.

#630 adamski.ab

adamski.ab
  • 83 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 22 February 2024 - 11:02

Cenowo wygląda to rozsądnie, pytanie czy przy 3 urządzeniach , nie odłącza jednego , wiem to też kwestia kostki. I czy apple watch, nie będzie się "gryzł" kompatybilnie.

Szkoda , że zasilacze tylko UK plug , coś innego polecacie ?

Ładuje na tym iPhone, zegarek oraz słuchawki jednocześnie. Nic się nie gryzie. W zestawie jest kabel do ładowania USB-C. Co do kostki ładującej, to używam oryginalnej 20W.

• Masterjam77 likes this

#631 mikekrk

mikekrk
  • 66 posts

Posted 09 February 2025 - 14:00

Mam pytanie czy nowa ładowarka MagSafe od Apple faktycznie ładuje 16 Pro z mocą 25W? Mam zasilacz 67Wat z wyświetlaczem, i niestety nie wiem dlaczego maks jaki pokazuje przy ładowaniu 16 to 10W, używam oryginalnego przewodu i mam też poprzedni model MagSafe indukcyjnej - tu też nie przekracza 10W. Jak myślicie coś z ładowarką? Czy może coś trzeba gdzieś ustawić?

#632 jaromarcin

jaromarcin
  • 9 posts

Posted 04 March 2025 - 16:59

Witam,

Szukam ładowarki 3w1 myślałem o czymś takim (iphone 14pro):

https://pancernik.eu/ladowarka-indukcyjna/tech-protect-magnetic-magsafe-wireless-charger-15w-czarna?cd=17593697947&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZUsF_Kfh7QeqO5mlJ6guduLKUsimMJ_6uhfD5LeVz3s6G9eSulkCwRoCPW8QAvD_BwE

na biurko żeby to jakoś estetycznie wyglądało oczywiście z aliexpreesss też może być tylko z polecenia  :)

Pozdrawiam 

Edited by jaromarcin, 04 March 2025 - 16:59.

#633 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 05 March 2025 - 01:12

Ok, to miłe. A o co właściwie pytasz?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#634 jaromarcin

jaromarcin
  • 9 posts

Posted 05 March 2025 - 09:12

Ok, to miłe. A o co właściwie pytasz?

szukam jakiś modeli godnych polecenia lub firm których inni użytkownicy mają i polecają. 

Pozdrawiam :) 

#635 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 05 March 2025 - 10:45

W tym wątku inni użytkownicy napisali 26 stron, co polecają. Po prostu przeczytaj, choćby kilka ostatnich.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#636 jaromarcin

jaromarcin
  • 9 posts

Posted 05 March 2025 - 10:52

Dziękuję bardzo oczywiście zapoznałem się z poprzednimi wpisami natomiast one są jeśli dobrze widzę z 2023 lub wcześniej, może coś się zmieniło lub ktoś chciałby sie podzielić doswiadczeniem po takim czasie użytkowania. 

Edited by jaromarcin, 05 March 2025 - 10:55.

#637 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 05 March 2025 - 11:21

Mam płaskiego belkina, działa. Aktualnie używa go żona, a ja się przeniosłem na ankera, którego da się składać i łatwiej z nim podróżować. Też działa.

Generalnie szukaj czegoś z qi2, żeby było przyszłościowo. No i raczej firm, o których ktoś słyszał, a nie jakieś dziwne brandy z ali.

#638 daner77

daner77
  • 30 posts

Posted 05 March 2025 - 14:33

Witam.

Zakupiłem ładowarkę indukcyjną apple (poniżej link). W instrukcji jest napisane że może ładować z mocą do 25 W, pod warunkiem podłączenia do zasilacza co najmniej 30 W, pytanie jaki zasilacz dokupić? Czy w tym przypadku technologia PD ma znaczenie? Czy wystarczy jakakolwiek ładowarka z usb c która ma moc powyżej 3 W?

https://www.euro.com...agsafe-2m.bhtml

Edited by daner77, 05 March 2025 - 14:45.

#639 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 05 March 2025 - 16:27

Wystarczy dowolna z PD powyżej 30W. Polecam Ankera 30W. Są małe, zgrabne i na amazonie są w dobrych cenach zazwyczaj.
https://amzn.eu/d/bkWFySD
  • daner77 likes this

iPhone 15 Pro

#640 daner77

daner77
  • 30 posts

Posted 05 March 2025 - 17:34

Wystarczy dowolna z PD powyżej 30W. Polecam Ankera 30W. Są małe, zgrabne i na amazonie są w dobrych cenach zazwyczaj.
https://amzn.eu/d/bkWFySD

A czy ładowarka z Twojego linku ma PD?

Ta ładowarka ze sklepu apple

https://www.apple.co...arge-dual-42-w

to ta samo co tutaj? Cena zdecyowanie inna :) 

https://www.euro.com...wE&gclsrc=aw.ds

Edited by daner77, 05 March 2025 - 18:27.

#641 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 05 March 2025 - 19:06

Obie mają PD 3.0, co jest w opisie obu urządzeń. Jak zależy Ci na kompaktowych wymiarach i dodatkowym przewodzie, to Anker, jak chcesz coś jeszcze ładować przy okazji na usbA to Belkin. Obie firmy bardzo dobre. Cena ze sklepu Apple to po prostu jak zwykle u nich przegięcie i szkoda słów. To ten sam produkt. Ja bym brał Ankera.

• daner77 likes this

iPhone 15 Pro

#642 daner77

daner77
  • 30 posts

Posted 05 March 2025 - 20:01

Obie mają PD 3.0, co jest w opisie obu urządzeń. Jak zależy Ci na kompaktowych wymiarach i dodatkowym przewodzie, to Anker, jak chcesz coś jeszcze ładować przy okazji na usbA to Belkin. Obie firmy bardzo dobre. Cena ze sklepu Apple to po prostu jak zwykle u nich przegięcie i szkoda słów. To ten sam produkt. Ja bym brał Ankera.

Przekonałeś mnie, anker kupiony. Dziękuje :) 

• Regiss likes this

#643 daner77

daner77
  • 30 posts

Posted Yesterday, 08:29

Cześć, mam jeszcze pytanie o poniższy model.

Czy coś takiego, do ładowania w tym samym czasie iphona, maca i watcha byłoby ok? Ten model chyba nie ma PD.

https://www.euro.com...0w-usba-c.bhtml

Edited by daner77, Yesterday, 08:30.

#644 winmaciek

winmaciek
  • 6862 posts
Posted Yesterday, 08:50

Myślę, że OK – na stronie producenta piszą, że można sobie ładować Maki, iPhone'y i iPady, a Anker to solidna firma. 

W najgorszym razie zwrot można zrobić. 

• daner77 likes this

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#645 daner77

daner77
  • 30 posts

Posted Yesterday, 09:03

A czy brak PD jest wadą w tym przypadku?

#646 winmaciek

winmaciek
  • 6862 posts
Posted Yesterday, 09:24

Oni zbiorczo określają kompatybilność z PD i QC jako PowerIQ, więc powinno być OK. 

Sam korzystam z podobnej od nich (tylko o dwukrotnie mniejszej mocy) i jest OK, ładuję tym wszystkie sprzęty jak jeżdżę po kraju. 

• daner77 likes this

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users