Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#176 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 20 września 2017 - 21:13

ale o co chodzi z MMSami - u mnie wychodzą i dochodzą bez problemu nawet przy połączeniu przez WiFi... 

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#177 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 21:33

Ktoś zastanawiał się czemu IOS 11 wygląda jak wersja dla niedowidzących , a mianowicie 11 zrobiona została pod iPhone X a wiadomo ze w X rozdzielczość to 1125 x 2436 i na takiej rozdzielczości aktualne czcionki będą wyglądać normalnie. Czuje się jakbym włączył komputer z brakiem sterownika do karty graficznej

#178 kpicard

kpicard
  • 94 postów

Napisano 20 września 2017 - 21:35

Czy ktoś próbował używać pilota Apple TV Remote do stterowania Apple TV z Centrum Sterowania?
U mnie nie chce wyszukać Apple TV. Cały czas mieli i wyświetla napis szukam.
Dodam że aplikacja Pilot ściągnięta AppStore działa prawidłowo - znajduje Apple TV i nim bez problemu steruje.

A która wersja ATV? głupota, ale ten pilot z centrum sterowania działa tylko z gen 4. do starszych trzeba specjalnie ściągać apke

#179 Radkovsky

Radkovsky
  • 77 postów

Napisano 20 września 2017 - 21:35

Dzięki wielkie... czekam w takim razie na poprawkę...

O widzę, że tutaj też się temat przewinął Maćku ;) Ja sprawdzałem na słuchawce BT i na AirPodsach - na obu ten sam problem i wybieranie głosowe po wysłuchaniu głosu zamiast dzwonić znika z ekranu. Mega irytujące. Ale wybieranie głosowe z iPhona chodzi ok - klikasz raz i potem trzymasz - mówisz i dzwoni ;) W samochodzie można próbować ;) 

• MaciejNowak lubi to

#180 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 21:42

W skodzie i w seacie działa :) 

Zgłosiłem ten problem, Pan zapisał i już :P

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#181 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 20 września 2017 - 21:47

MMS już dzialają przy właczonym wifi. Pomogło odtworzenie iphona przez itunes jako nowe urządzenie. Klatkowanie animacji występuje dalej.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#182 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 20 września 2017 - 22:02

Jako nowe, a co z kopią zapasową?

Ostrożnie!!! Po 22 robię offtopic. Lenovo Miix2, iPad Mini BLACK LTE, iPad Mini White Wifi iPhone z EKRANEM 3,5

#183 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 20 września 2017 - 22:14

No właśnie, co z wiadomościami na imessage? 

#184 zorak

zorak
  • 299 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 września 2017 - 22:23

Za co Ty dziękujesz temu applowi? Za to że system laguje czy za te błędy o których tutaj mowa? Niektóre rozwiązania są całkiem OK ale póki co to nie ma czym się zachwycać. System jednak znając życie zacznie chodzić poprawnie po kolejnych aktualizacjach, najpewniej w 2018 roku.

A może nie każdemu chodzi źle. Na iPad i 6s chodzi równie szybko czy bez problemów. MMS w sieci orange również bez problemu wysyłają się jak i dochodzą

iPhone14 Pro 256GB // iPad Pro 11 256GB

#185 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 20 września 2017 - 22:32

No właśnie, co z wiadomościami na imessage? 

Zauważyłem, że po włączeniu WIFI Calling MMS działają, po wyłączeniu przestają.

Ostrożnie!!! Po 22 robię offtopic. Lenovo Miix2, iPad Mini BLACK LTE, iPad Mini White Wifi iPhone z EKRANEM 3,5

#186 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 20 września 2017 - 22:42

Zainstalowałem na iPadzie mini 2 iOS 11. Generalnie jestem zadowolony, ale... nie wiem czy macie tak samo, ale nie mogę stworzyć żadnego folderu w aplikacji Pliki w pamięci lokalnej. Jak przechodzę do sekcji "Na moim iPadzie" to widzę tylko foldery Pages, Numbers itp. Co ciekawe, wewnątrz tych folderów podfoldery już mogę sobie robić.

Jak iOS 11 chodzi na iPadzie mini 2 bo stoję przed dylematem czy ryzykować by go nie ubić

#187 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 20 września 2017 - 23:06

Odtwarzałem iphona jako nowe urządzenie. Instalowałem wszystkie aplikacje ręcznie. Trochę zajęło mi to czasu ale MMSy działają z włączonym WiFi i włączoną opcją rozmów przez wifi. Szarpanie animacji pozostało.

Użytkownik Kardas edytował ten post 20 września 2017 - 23:13

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#188 konio124

konio124
  • 669 postów

Napisano 20 września 2017 - 23:28

iPhone 7, iPhone 6s oraz iPad pro 10,5.

Pewnie zaraz wyjdę na fanboya ale naprawdę nie mogę się przyczepić do działania iOS11.

• wopo lubi to

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#189 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 21 września 2017 - 06:11

Ktoś zastanawiał się czemu IOS 11 wygląda jak wersja dla niedowidzących , a mianowicie 11 zrobiona została pod iPhone X a wiadomo ze w X rozdzielczość to 1125 x 2436 i na takiej rozdzielczości aktualne czcionki będą wyglądać normalnie. Czuje się jakbym włączył komputer z brakiem sterownika do karty graficznej

ba

Jak to już tak będzie na zawsze to ja chyba podziękuję. System zaczyna wyglądać gorzej niż android.

iPhone 11

#190 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 21 września 2017 - 06:13

Mi MMS-y działają normalnie.

#191 Bebis

Bebis
  • 62 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 września 2017 - 06:20

A która wersja ATV? głupota, ale ten pilot z centrum sterowania działa tylko z gen 4. do starszych trzeba specjalnie ściągać apke

No to wszystko w temacie. Mam 2 generacje ATV. Rzeczywiście głupota totalna skoro normalną apką można sterować a tą z centrum sterowania nie. Dzięki za info.

#192 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 21 września 2017 - 07:12

Mam 2GB wolnego miejsca, ktoś się orientuje ile zostanie mi po aktualizacji do iOS 11? Telefon to SE, ale to chyba nie ma znaczenia. Zdjęć i filmów mam 1,5GB, ale przy mojej wersji chyba nie będzie konwersji na nowy format.

Na SE córka miała 2 GiB, pousuwała część rzeczy przed aktualizacją i zwolniła dodatkowo 2 GiB. Po aktualizacji ma ponad 6 GiB.

Dodam że aplikacja Pilot ściągnięta AppStore działa prawidłowo - znajduje Apple TV i nim bez problemu steruje.

Jak już wspomniano - ATV 4. :-/

--

Marcin Trzaska /czach/

#193 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 21 września 2017 - 07:36

iPhone 7 256 GB

Nareszcie Apple! Wszystko mi się w nim podoba! Wszystko działa jak trzeba (NJU Orange).

Jeśli teraz chodzi jak rakieta to strach pomyśleć co będzie na wiosnę gdy doszlifują system. Będzie bomba wodorowa pewnie ;D

Animacje, wszystko zapierdziela jak talala. Mega polecam!

He He role w tym roku się odwróciły, to iP7 chodzi lepiej od iP6s :D Mam na myśli 10tkę z tamtego roku gdzie 6s chodziła lepiej od 7 ;)

Posiadam oba to wiem co piszę. ip7 11 - iP6s 11 GM

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 21 września 2017 - 07:37

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#194 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 21 września 2017 - 07:44

Mam dużo potężniejszy procesor A10X w ipadzie 10.5 i są bardzo duże lagi animacji. Czyżby samo urządzenie miało wpływ a nie możliwości opliczeniowe danego modelu? Zauważyłem jeszcze jedną rzecz w kwesti pisania na klwiaturze. Po aktualizacji domyślnie dostałem klawiaturę w ipadzie z przesunięciami "góra - dół". Góra to polskie znaki, dół to cyfry i znaki. Nawet nie wiem czy we wcześniejszych IOSach była taka klawiatura czy to nowość. Na szczęście można te przesunięcia wyłączyć w ustawieniach. W trakcie szybkiego pisania co drugi "polski znak" nie wchodził poprawnie. Bez tych dolnych przesunięć górne działają jak należy i prawie zawsze w trakcie szybkiego pisania wybijają się poprawnie polskie znaki.

#195 ciacho

ciacho
  • 61 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2017 - 08:06

Ja mam w play a telefon ma nie całe 2 tygodnie. Czy sprawna funkcja mms to naprawde coś exclusive?

Zważywszy, że pierwsze iOS nie obsługiwały MMS - tak, to eclusive feature :)
Na poważnie, oryginalnie MMSy były wysyłane/odbierane tylko przez ruch mobilny, i dopóki telefony nie miały opcji "MMS over WiFi", (a operatorzy nie obsługiwali tej opcji) to nie działały MMSy. Zobacz czy masz włączoną taką opcję.

* - Oczywiście iMessages działa trochę inaczej - mmsy do innych iMessages działały cały czas idealnie bo to ruch "wewnętrzny po internecie", do zewnętrznych użytkowników już idzie operatorem.

Mam 2GB wolnego miejsca, ktoś się orientuje ile zostanie mi po aktualizacji do iOS 11? Telefon to SE, ale to chyba nie ma znaczenia. Zdjęć i filmów mam 1,5GB, ale przy mojej wersji chyba nie będzie konwersji na nowy format.

Ja miałem wolnego 800MB, po aktualizacji mam 4GB wolnego wg iOS, według itunes 6GB. W trakcie aktualizacji wyczyszczona lokalna kopia książek i zdjęcia.[/list]

Użytkownik ciacho edytował ten post 21 września 2017 - 08:07

Użytkownik wielu różnych rzeczy, _nie_ fanboy A/A. Zagorzały przeciwnik świętych wojen systemowo-rozwiązaniowych.

#196 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 21 września 2017 - 08:13

Chyba wszystkie iPady takie mają lagi, jednym słowem tragedia :(

Ja - mini 4. Działanie, tragedia, lagi i błędy niesamowite, jak zobaczyłem wigdety to parskłem śmiechem. Pytanie do Apple. Gdzie jest ta wielka rzecz dla iPada??? Póki co mam Padło wielkie!

Brat - Air 2. Też narzeka na lagi, ścina głównie ekrany przy przewijaniu.

Kwestia nowej klawiatury, też się gubię na tej nowe klawie. Było to już wcześniej, chyba w pierwszych generacjach iPada, nie pamiętam już co to było.

Pytanko. Kwestia aplikacji Mail. Czy testował już ktoś opcję "Push" dla kont typu Onet, Wp. Jak się sprawuje?? Dalej są opóźnienia? 

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#197 lukpio3

lukpio3
  • 52 postów

Napisano 21 września 2017 - 08:47

Cześć,

Czy posiada może ktoś z Was wiedzę (o ile w ogóle się da) jak wyłączyć te tytuły/nagłówki aplikacji w której jesteśmy? Mam ustawioną najmniejszą czcionkę ale te nagłówki jakie pojawiły się w aplikacjach mnie przerażają. Informacja o tym że znajduję się własnie w wiadomościach zajmuje mi niemal 1/4 ekranu. Czuję się jak jakaś osoba niepełnosprawna. Poza tym wchodząc w maila czy właśnie wspomniane wiadomości wiem gdzie jestem i nie potrzebuję do tego jeszcze dodatkowo informacji jak dla niewidomych. 

#198 pantomasz431

pantomasz431
  • 123 postów

Napisano 21 września 2017 - 08:48

U mnie na iphonie 7 na wyraźny plus. Szybszy Touch ID, lepsza mniejsza klawiatura w trybie poziomym, szybsze otwieranie aplikacji, lepsza integracja z Force Touch. Aplikacja Pliki od Apple to nieporozumienie w obecnej formie w porównaniu z konkurencją. 

#199 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 21 września 2017 - 09:51

Chyba wszystkie iPady takie mają lagi, jednym słowem tragedia :(
Ja - mini 4. Działanie, tragedia, lagi i błędy niesamowite, jak zobaczyłem wigdety to parskłem śmiechem. Pytanie do Apple. Gdzie jest ta wielka rzecz dla iPada??? Póki co mam Padło wielkie!
Brat - Air 2. Też narzeka na lagi, ścina głównie ekrany przy przewijaniu.

Kwestia nowej klawiatury, też się gubię na tej nowe klawie. Było to już wcześniej, chyba w pierwszych generacjach iPada, nie pamiętam już co to było.

Pytanko. Kwestia aplikacji Mail. Czy testował już ktoś opcję "Push" dla kont typu Onet, Wp. Jak się sprawuje?? Dalej są opóźnienia?

Potwierdzam wszystko co napisałeś. Nie ważne jak mocny jest sprzęt, lagi, lagi i jeszcze raz lagi. Klawiaturę można przywrócić poprzednią w ustawieniach. Ta nowa mimo iż nie jest zła pod kątem funkcjonalności to ma jakiś problem z wybieraniem polskich znaków. Co do poczty to mam na gmailu i tutaj jest wszystko OK. Poprzednio miałem na o2 i były wieczne problemy z pobieraniem nowej poczty.

#200 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 21 września 2017 - 10:22

Tylko problem jest taki, że systemowy Mail do tej pory nie obsługuje Push, a jedynie Fetch dla Gmaila. W moim przypadku to jest dyskwalifikacja na samym starcie i od kilkunastu miesięcy jedynie Outlook.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych