Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#126 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 20 września 2017 - 12:37

Przy wysyłaniu plików z imaka na iphone AirDropem na telefonie nie pokazuje się „kółko postępu” tylko od razu np. zdjęcie.

--

Marcin Trzaska /czach/

#127 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 12:41

Sorry, że tak męczę ale czy działa Wam wybieranie głosowe przez słuchawkę BT?

Pytam o to ciągle bo jest to da mnie mega istotna funkcja.

Mam problem na iOS 11 z dwoma telefonami: 7 i 6s+ i dwoma słuchawkami: Jabra Eclipse i Jabra Boost...

Może ktoś sprawdzić z AirPodsami czy działa wybieranie?

:)

Witaj sprawdziłem czy wybieranie głosowe poprzez airpods działa i niestety nie działa. To znaczy że słuchawki BT masz dobre a ta 11 mega zabugowana jest.

• MaciejNowak lubi to

#128 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 13:33

Witaj sprawdziłem czy wybieranie głosowe poprzez airpods działa i niestety nie działa. To znaczy że słuchawki BT masz dobre a ta 11 mega zabugowana jest.

Dzięki wielkie... czekam w takim razie na poprawkę...

• Radkovsky lubi to

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#129 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 20 września 2017 - 13:48

Zauważyliście ze na ios11 pogorszyli jakość zdjec(przynajmniej na iPhonie 7 plus)przeglądam zdjęcia tych samych przedmiotów w praktycznie tych samych warunkach i zdjęcia na ios 10 i wyżej było dużo lepiej. Zreszta widać to tez przy zmianie aplikacji aparatu na „pro camera”kiedyś nie było różnicy między systemowa aplikacja aparatu a aplikacja pro camery a teraz zdjęcia z tej drugiej są o niebo lepsze. Widać to szczególnie przy powiększeniu zdjęcia-te z systemowej aplikacji są strasznie mało szczegółowe a te z pro camery bardzo ładne nawet po przybliżeniu. Chyba aparat w 8 i 8 plusie im nie wyszedł dlatego musza pogorszyć jakość w 7 i 7 plusie żeby nie było ze te pierwsze są słabe.

#130 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 20 września 2017 - 13:58

Zauważyliście ze na ios11 pogorszyli jakość zdjec(przynajmniej na iPhonie 7 plus)przeglądam zdjęcia tych samych przedmiotów w praktycznie tych samych warunkach i zdjęcia na ios 10 i wyżej było dużo lepiej. Zreszta widać to tez przy zmianie aplikacji aparatu na „pro camera”kiedyś nie było różnicy między systemowa aplikacja aparatu a aplikacja pro camery a teraz zdjęcia z tej drugiej są o niebo lepsze. Widać to szczególnie przy powiększeniu zdjęcia-te z systemowej aplikacji są strasznie mało szczegółowe a te z pro camery bardzo ładne nawet po przybliżeniu. Chyba aparat w 8 i 8 plusie im nie wyszedł dlatego musza pogorszyć jakość w 7 i 7 plusie żeby nie było ze te pierwsze są słabe.

Wrzuć coś do porównania, sam jestem ciekaw.

#131 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 14:04

Spróbuj tak Ustawienia->Aparat->Formaty->wybierz opcje Najbardziej zgodne z automatu IOS 11 ma zaznaczone najbardziej wydajne (ten nowy format zdjęci ,który mniej zajmuje ) daj znać czy to coś daje w kwestii jakości zdjęć.

Użytkownik uczaj27 edytował ten post 20 września 2017 - 14:05

#132 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 20 września 2017 - 14:07

Co oni zrobili z iPadem mini 4 !!!???

Masakra! Chodzi o same powiadomienia. Zlewa się to do kupy wszystko razem, napisy się wrzynają w powiadomienia na ekranie blokady :/ Apple co tu kurde jest !!!??? Samo działanie okey na poziomie zadowalającym, tylko te powiadomienia ://

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 20 września 2017 - 14:09

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#133 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 20 września 2017 - 14:16

Mam tak zaznaczone od początku. Nic to nie zmienia. Co jeszcze ciekawego to w albumie zdjęć pro camery nie ma aż tak dużej różnicy w jakości pomiędzy systemowa a pro camera a już w systemowej aplikacji zdjęcia to masakra. Wrzucę zaraz dwa zdjęcia-jedno z pro camery a drugie z systemowej aplikacji. Nie śmiejcie się ale to fotki z jeszcze nie do końca wykończonego kibla;)te same warunki i zdjecia szczoteczek do zębów z odległości około 3m;)
Zdjęcie z pro camery
Pisze ze załącznik może mieć tylko 216kb wiec nie ma to sensu.

#134 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 14:18

Mam tak zaznaczone od początku. Nic to nie zmienia. Co jeszcze ciekawego to w albumie zdjęć pro camery nie ma aż tak dużej różnicy w jakości pomiędzy systemowa a pro camera a już w systemowej aplikacji zdjęcia to masakra. Wrzucę zaraz dwa zdjęcia-jedno z pro camery a drugie z systemowej aplikacji. Nie śmiejcie się ale to fotki z jeszcze nie do końca wykończonego kibla;)te same warunki i zdjecia szczoteczek do zębów z odległości około 3m;)
Zdjęcie z pro camery
Pisze ze załącznik może mieć tylko 216kb wiec nie ma to sensu.

to wrzuć no nie wiem na jakiegoś dropboxa czy inną chmurę i podeślij linki

#135 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 20 września 2017 - 14:26

To jest z pro camery
https://drive.google...QllSRmdqVkt2bUE
To z systemowej apki
https://drive.google...TjFwY2NoNzZYNTA
Kurde po wrzuceniu nie widać różnicy praktycznie. W Systemowej galerii jest naprawdę masakra. Sprawdźcie sobie sami bo już nie wiem o co chodzi.

Użytkownik skit777 edytował ten post 20 września 2017 - 14:27

#136 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 20 września 2017 - 14:53

Lag jest wszędzie w każdej aplikacji na ekranie głównym. Nie sposób tego nie zauważyć. :)

No właśnie nie było go zaraz po instalacji, specjalnie cisnąłem we wszystko. Ale dziś już jest, bardziej takie szarpnięcie niż lag, ale to pewnie to...

Ciekawe ile jeszcze razy padnie pytanie o automatyczna jasność, bo nikomu się nie chce poczytać tematu który ma raptem 6 stron póki co.

@skit a nie masz opcji ze oryginały zdjęć są na iCloud a w telefonie tylko miniaturki?

Użytkownik 303 edytował ten post 20 września 2017 - 14:56

#137 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 20 września 2017 - 15:25

Nie mam żadnej optymalizacji włączonej.

#138 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 20 września 2017 - 15:53

Kurde, myślałem, że mityczne "układanie się systemu" już minęło, ale jak widać cały czas żyje i ma się dobrze. To trochę jak z tym ryżem na zalanie telefonu.

Bo to prawda, mi się system ułożył na Ip7 po 3 dniach.

#139 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 20 września 2017 - 16:11

Tak samo jak niektórym pomogła miska z ryżem na zalanie.

Ktoś ma rozwiązanie na tę głośność, która jest jednakowa dla powiadomień/dzwonka, jak i multimediów. Przecież to jest niedorzeczne :/

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#140 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 20 września 2017 - 16:51

Hm, nie wiem, czy to bug, czy feature, ale uruchomiłem jakąś grę na iPhonie i miałem dźwięki na maksa. Ściszyłem i… ściszyła mi się głośność na iMaku, na którym mam włączone Spotify. Nie podoba mi się to. Normalnie "Władca Głośności" - jeden suwak, by wszystkimi rządzić, czy jak? ;-)

--

Marcin Trzaska /czach/

#141 arkrider

arkrider
  • 166 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 17:12

Ktoś ma rozwiązanie na tę głośność, która jest jednakowa dla powiadomień/dzwonka, jak i multimediów. Przecież to jest niedorzeczne :/

u mnie jest ok, tak jak było wcześniej, dwie oddzielne głośności 

#142 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 września 2017 - 17:20

Mam w ogóle wrażenie, że designowo iOS jest napisany stricte pod iPhone X. Wszędzie zaokrąglenia, nawet animacje otwarcia aplikacji są w zaokrąglonym prostokącie - idealnie pod ekran iPX.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#143 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 20 września 2017 - 17:38

Ustawienia -> Dźwięki -> ZMIENIAJ PRZYCISKAMI 

Zaznacz to i powinno wszystko grać . 

Ja na becie już to robiłem i pomogło :) 

• Marcell_80 i Geble lubią to

#144 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 18:06

Jestem 24h po aktualizacji telefonu do ios 11 (iPhone 6s)

Uważam ze ten update to żart sezonu ze strony Apple  :lol:

Zrobili totalny burdel w ustawieniach (np. automatyczne ustawienia jasności ekranu)

Dotyk 3D  lewej krawędzi skasowali, pewnie na rzecz iPhone X

3D Touch tak laguje na ekranie głównym ze na Twitterze pewnie zaraz jakiś hasztag zrobią bo filmów jest tyle  :lol: 

Powiadomiona zamiast ułatwić to zrobili -pokarz-wymaż-otwórz- dramat  :wacko:  

Widety po przesunięciu w ekranu głównego w prawo lądują się jak jakiś stary telefon na androidzie

I trzcionka w wiadomościach,ustawieniach jak u emerytów w myPhone  :lol: 

Pewnie kwestią kilku dni jest kolejna aktualizacja bo takiego bubla to Apple jeszcze nie wypościli jak wczoraj.

• krzysztofsds i Asmard lubią to

#145 Moongroow

Moongroow
  • 334 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 września 2017 - 18:15

Jestem 24h po aktualizacji telefonu do ios 11 (iPhone 6s)

Uważam ze ten update to żart sezonu ze strony Apple :lol:

Zrobili totalny burdel w ustawieniach (np. automatyczne ustawienia jasności ekranu)

Dotyk 3D lewej krawędzi skasowali, pewnie na rzecz iPhone X

3D Touch tak laguje na ekranie głównym ze na Twitterze pewnie zaraz jakiś hasztag zrobią bo filmów jest tyle :lol:

Powiadomiona zamiast ułatwić to zrobili -pokarz-wymaż-otwórz- dramat :wacko:

Widety po przesunięciu w ekranu głównego w prawo lądują się jak jakiś stary telefon na androidzie

I trzcionka w wiadomościach,ustawieniach jak u emerytów w myPhone :lol:

Pewnie kwestią kilku dni jest kolejna aktualizacja bo takiego bubla to Apple jeszcze nie wypościli jak wczoraj.

Oczywiście, że wypuścili, pierwsza wersja ios 10 :)
  • Marcell_80 lubi to

#146 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 20 września 2017 - 19:00

Animacje to jakaś jedna wielka kpina. Nie pamiętam aby animacje tak się rwały i klatkowały w jakimkolwiek IOSie. Mam ipada 10.5 który jest w benchmarkach na równi z macbookiem pro i iphonem 8. Jest to na prawdę wydajna maszyna a animacje chodzą jak na gównianym androidzie. Apple do roboty !

EDIT: Qrwa przy włączonym WiFi nie da się wysłać MMSa w sieci Orange na iphonie 6S. Co to za kpina! I ja mam kupić iphonea 8? Największy bubel jaki Apple wydało od lat !

Użytkownik Kardas edytował ten post 20 września 2017 - 19:08

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#147 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2017 - 19:04

Dzięki ios 11 nie mogę wysyłać mms będąc połączonym z jakąkolwiek siecią wifi. To jakaś ich nowa funkcja?
  • MasterM lubi to
iPhone 7 32GB black
iPod Shuffle 2GB silver

#148 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 20 września 2017 - 19:09

Dzięki ios 11 nie mogę wysyłać mms będąc połączonym z jakąkolwiek siecią wifi. To jakaś ich nowa funkcja?

U mnie to samo. Emejzing !
  • AdrianoSprinter lubi to

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#149 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 20 września 2017 - 19:22

Dlatego ja wróciłem iOS 10. Testowałem GM na 7 plus. Animacje tną, widgety się przeładowują jak na androidzie z 512mb ramu.

#150 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 20 września 2017 - 19:29

@Kardas - przypomnij sobie jak dzialal pierwszy 10 na iP7. To byl dramat.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (3)