Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 8 votes

iOS 11 - Dyskusja

• Please log in to reply
2902 replies to this topic

#1851 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 January 2018 - 11:41

Blokada orientacji ekranu wyłączona, a się nie obraca.
A przy włączonej jest ekran na boku.
Albo ekran na boku a klawiatura w pionie, na środku ekranu, ale ta wielka pozioma klawiatura :D
Błagam Apple, bo ze śmiechu spadnę z fotela :D

Pozdrawiam

#1852 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 21 January 2018 - 14:30

Dochodzę do wniosku, że albo jesteś "fanboyem", albo... jesteś bardzo cierpliwy :P

Edited by zboras, 21 January 2018 - 14:31.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#1853 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 January 2018 - 14:57

Dochodzę do wniosku, że albo jesteś "fanboyem", albo... jesteś bardzo cierpliwy :P

Ja już szału tyle dostawałem, że pisałem tu, że zmieniam tel, ale co prawda prościej będzie trzymać iPhone i jakiś komputerek Apple niż próbować zgrać ze sobą Windowsa z Androidem

Pozdrawiam

#1854 iFanatic

iFanatic
  • 95 posts

Posted 21 January 2018 - 15:31

Ja już szału tyle dostawałem, że pisałem tu, że zmieniam tel, ale co prawda prościej będzie trzymać iPhone i jakiś komputerek Apple niż próbować zgrać ze sobą Windowsa z Androidem

Myślę,że wszyscy się ze mną zgodzą iż jednogłośnie powinieneś otrzymać na forum rangę ,,męczennik'' :) .Powinieneś zostać oznaczony przez aple medalem za wytrwałość.Widziałem wiele Twoich postów i jest to uzasadnione lecz też tak mam.Miejmy nadzieję,że przyjdzie jakaś dobra aktualizacja i wszystko będzie dobrze,pozdrawiam  :)

• 5b46927ee6 likes this

#1855 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 January 2018 - 17:25

Myślę,że wszyscy się ze mną zgodzą iż jednogłośnie powinieneś otrzymać na forum rangę ,,męczennik'' :) .Powinieneś zostać oznaczony przez aple medalem za wytrwałość.Widziałem wiele Twoich postów i jest to uzasadnione lecz też tak mam.Miejmy nadzieję,że przyjdzie jakaś dobra aktualizacja i wszystko będzie dobrze,pozdrawiam :)

Tak, przyjdzie dobry samarytanin zwany iOS 11.3 :D patrząc na poprzednie iOS, to 11.3 można się spodziewać w marcu.

Edited by iKnow, 21 January 2018 - 17:25.

Pozdrawiam

#1856 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 posts
  • SkądKraków

Posted 21 January 2018 - 18:50

Również mam ten sam problem z orientacja ekranu. Ale znając mnie kupię androida i zaraz wrócę na ios także jedynie rozglądam się z ip7 na ios 10 może coś się uda :D
Również mam ten sam problem z orientacja ekranu. Ale znając mnie kupię androida i zaraz wrócę na ios także jedynie rozglądam się z ip7 na ios 10 może coś się uda :D

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012 

#1857 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 22 January 2018 - 01:22

Ejj też chcę taką rangę hehe. 

[ip6] :

Któregoś dnia chyba zrobię kompilację dnia z bugami i zacięciami na iphonie 6 . Dziś znowu zwariowała klawiatura .. Albo safari nie potrafiło odtworzyć filmiku .. (po 3 sekundach czarny ekran i już koniec oglądania) . 

Poza tym nie wiadomo skąd włączająca sie zimowa funkcja grzejnika .. 

Chciałem zrobić dziś szybko zdjęcie mojego psa , ale się nie udało .. Aparat nie chciał się włączyć .. Przesada już trochę . 

Kurczę spodobał mi się iOS , ale te lagi .. 

Mam nadzieje że ta funkcja która pozwoli nie spowalniać iphona coś pomoże . Bo nie chcę mi się wierzyć że między ios 9 a ios 11 jest różnica w wymaganiach taka , że iphone zwalnia z 100% wydajności do jakiś 20% plus do tego dostaje błędy w każdej aplikacji i lagi . 

Nie zauważyłem aby zmieniło sie coś znacznie miedzy ios 9 a ios 11 co może spowalniać tak system (no chyba że te nowe emotki takie lagi robą hehe) .. 

Pozdrawiam i życzę wytrwałości ! :) 

#1858 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 22 January 2018 - 08:03

NeeRek - myślę, że jednak 1GB RAM'u już nie wydala przy iOS 11. Na IP6s takich problemów nie ma. Oby Wam ta funkcja pomogła.

tweetykrk - jak na razie nie jest źle na Androidzie 8.0 beta, myślałem że będzie gorzej, a tu spore zaskoczenie in plus ;)

#1859 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 23 January 2018 - 02:21

Dobry wieczór . Nowy bajer przed chwilą iphone pokazał . Śpię a tutaj czarny ekran i wibracje przez 3 minuty ciągłe .. Wstałem i 0 reakcji .. Próbowałem hard reset i dopiero po jakiejś minucie trzymania przycisków wyrzuciło biały ekran . 

Dzięki iphone za pobudkę (Psst nawet Android nie ma takich bajerów) . Dobranoc :) 

#1860 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 23 January 2018 - 07:26

Dzięki iphone za pobudkę (Psst nawet Android nie ma takich bajerów) . Dobranoc :)

Rozumiem Cie, ale masz stary 3,5 letni iPhone 6 i jakbyś chciał żeby np. działał ? albo pomyśl, sprawdź  jak by Android flagowy z tamtego okresu chodził teraz na Oreo, możliwe to ?  ;) ...., moja propozycja, albo sprzedaj iPhone 6 i kup nowy Android za to co z niego uzyskasz, no albo znajdź 6 na starym iOS jeśli musi być już ten system, szkoda naprawdę Twojej męki.. :)

Edited by tomk925, 23 January 2018 - 07:27.

#1861 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 23 January 2018 - 09:56

Czy dzisiaj mamy się spodziewać oficjalnego wydania 11.2.5 czy jeszcze jakaś beta wpadnie?

iPhone 11

#1862 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 posts
  • SkądKraków

Posted 23 January 2018 - 10:30

Moi znajomi maja ios 11 ale tak się złożyło ze każdy ma wersje 11.0.2 na której mój iPhone 7 również chodził jak marzenie i kolega na ip6 również chwali także szkoda ze się nie da cofnąć nawet o kilka wersji jedynastki..

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012 

#1863 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 23 January 2018 - 10:39

Apple robi swoje, starsze iPhone mają iść na śmietnik a użytkownicy mają kupić coś nowego. Robią to w żywe oczy bo nie wierzę, że nagle nie umieją robić softu.

iPhone 11

#1864 babeo

babeo
  • 152 posts

Posted 23 January 2018 - 10:58

To jest powalające. Narzekanie na iPhone 6. Telefon z czasów galaxy s4/5. Porównaj sobie jaki teraz na nich masz oficjalny system i jak on działa.
Poza tym nikt nikogo pod pistoletem w iOS nie trzyma.
iPhone 7 128GB + iPad 2018 32GB WiFi + BeatsX

#1865 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 23 January 2018 - 11:44

To jest powalające. Narzekanie na iPhone 6. Telefon z czasów galaxy s4/5. Porównaj sobie jaki teraz na nich masz oficjalny system i jak on działa.
Poza tym nikt nikogo pod pistoletem w iOS nie trzyma.

Na szczęście mam galaxy s4 który leży jako telefon zastępczy . 

Wczoraj zrobiłem porównanie . 

Galaxy s4 (starszy od ip6 , ma 4,5 roku u mnie ip6 2 lata) : animacje nie chrupią , nie zacina się w wejściu np w animacje , klawiatura działa ok , działa funkcja telefon , można do kogoś zadzwonić i się rozłączyć :) ). Minus że nagrzewa się jeszcze mocniej niż IP. 

No i co z tego że mam 3,5 letni telefon ? Zapłaciłem 2 lata temu za niego blisko 3 tysiące złotych . To oznacza że teraz Apple może mi go zwolnić abym znowu wydał 3 tyś ? Znaczy w sumie to nie 3 tyś tylko 5 , żeby flagowiec przez rok działał a później od nowa zakupy ..

Jak Apple wiedziało że 1gb to za mało to na co dawało aktualizację do ios11 ? Chyba dla popisu że aktualizują starsze wersje (przy okazji je niszcząc) 

I też nie rozumiem co za nowości weszły w ios 11 dla ip6 a jakich nie było na ios 9/10 , ze telefon zwolnił do takiego stopnia że nie da się go używać . 

I nie mówcie mi że 3,5 letni tel nie potrafi obsłużyć napisania SMS (Zacina się klawiatura okropnie...) , jak on po zakończonej rozmowie się zawiesza i nie da się nawet ekranu podświetlić trzeba walczyć i robic hard reset .. Chcąc zrobić zdjęcie muszę walczyć ,aby aparat się włączył bo ma kaprysy że trzeba tel resetować i po resecie 2 razy się właczy.  I te wibracje kilku minutowe w nocy wygrały . 

Nikt nie trzyma przy iOS ale mimo wszystko system jest ładny , ładnie wygląda . 

Aa i resetowałem tel do ust fabrycznych bez przywracania , mam bardzo mało aplikacji . Testy apple poprawne , bateria sprawna także po testach :) 

Apple robi swoje, starsze iPhone mają iść na śmietnik a użytkownicy mają kupić coś nowego. Robią to w żywe oczy bo nie wierzę, że nagle nie umieją robić softu.

I to jest okropne . Rozumiem że chcą zarobić , jak każdy , ale bez przesady ..  W tej chwili miałem zmienić 6 na 8 ale boję się że za rok będzie znowu to samo co z moją szóstką teraz. 

Nie chcę kupować X , aby znowu mieć tel na 3 lata sprawny w którym będzie działać funkcja dzwonienia i pisania sms (cena iphone X = cena małego auta)

Ile bym dał żeby znowu mieć iOS 9 na telefonie .

Jedyna nadzieja w tej opcji co ma niedługo wejść .. :( 

#1866 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 23 January 2018 - 11:57

@NeeRek już Ci pisałem zainstaluj na tym S4 Oreo i wtedy powiedz, porównaj  jak działa ....

#1867 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 23 January 2018 - 12:07

@NeeRek już Ci pisałem zainstaluj na tym S4 Oreo i wtedy powiedz, porównaj  jak działa ....

Nie porównuj nieporównywalnego ;) jednak oba systemy inaczej RAM'em zarządzają.

Apple chyba nie wiedział jak wybrnąć - jakby nie podpisali iOS 11 dla 6, byłoby źle, podpisali i jest jeszcze gorzej.

No ale w rozwiniętych krajach nikt po 3-4 lata na 1 słuchawce nie siedzi :P

#1868 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 23 January 2018 - 14:30

Na szczęście mam galaxy s4 który leży jako telefon zastępczy .
Wczoraj zrobiłem porównanie .
Galaxy s4 (starszy od ip6 , ma 4,5 roku u mnie ip6 2 lata) : animacje nie chrupią , nie zacina się w wejściu np w animacje , klawiatura działa ok , działa funkcja telefon , można do kogoś zadzwonić i się rozłączyć :) ). Minus że nagrzewa się jeszcze mocniej niż IP.

Ile bym dał żeby znowu mieć iOS 9 na telefonie .

Jedyna nadzieja w tej opcji co ma niedługo wejść .. :(

To weź teraz te galaxy S4 i pożycz od kogoś IP6 na ios9 i porównaj jak chodzą. Trzeba było tego iphona nie aktualizować tak samo jak nie aktualuzowałeś samsunga.

Edited by MarcinJS, 23 January 2018 - 14:33.

#1869 Faflucy

Faflucy
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 January 2018 - 14:47

Tylko raczej ciężko jest zaktualizować tego Samsunga do Androida 8. Druga sprawa to nie wiem o co ten płacz, przecież nikt nie każe nikomu aktualizować oprogramowania. Zawsze znajdą się jakieś płaczki co wiecznie coś będzie nie tak np. jak czytam że iOS 11 źle działa na iP6s to mi się śmiać chce. Do nie dawna byłem posiadaczem iP6s i najnowszy system działał bardzo dobrze, a na forum nie brakuje osób co narzekają.

• zboras likes this

#1870 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 23 January 2018 - 15:14

Korci mnie zrobić update z 10.3.3 do najnowszej 11 na swoim 7 Plus, ale powstrzymuje mnie brak możliwości downgrade'u i to że na 10.3.3 telefon wręcz pływa, zero bugów, zacięć, czy innych "bajerów" od Apple. Do tego żaden telefon ze wszystkich, które miałem nie działał tak długo na jednym ładowaniu.

Dobra, przekonałem się sam. Zostaję z 10.3.3. :D

Edited by awakeman, 23 January 2018 - 15:16.

• krzysztofsds likes this

#1871 arnold-h

arnold-h
  • 253 posts
Posted 23 January 2018 - 16:00

Po wielu za i przeciw zrobilem aktualizacje do 11.2.2 na iphone 6s. Wszystko dziala plynnie i bezproblemowo.

#1872 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 23 January 2018 - 16:21

Napisz za kilka dni jak wygląda długość działania telefonu na jednym ładowaniu.

#1873 babeo

babeo
  • 152 posts

Posted 23 January 2018 - 16:25

Ja jestem już jakieś 10 dni po zmianie 10.3.3 na 11.2.2. Milem jeden dzień do tel był w ciągłym użyciu (pisałem o tym) i bateria poleciała. Poza tym jest jak najzupełniej okej. Nie odczułem różnicy na minus. Bateria porównywalnie. U mnie około 7 godzin w użyciu. IPhone 7.
iPhone 7 128GB + iPad 2018 32GB WiFi + BeatsX

#1874 Faflucy

Faflucy
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 January 2018 - 18:12

Napisz za kilka dni jak wygląda długość działania telefonu na jednym ładowaniu.

A jak ma wyglądać? Bo wygląda normalnie. Długość działania urządzenie nie zależy tylko od iOS ale też od zainstalowanych aplikacji. Teorie spiskowe na temat baterii są w oddzielnym wątku, którego się czytać nie da.

#1875 arnold-h

arnold-h
  • 253 posts
Posted 23 January 2018 - 18:14

Bateria bardzo podobnie jak na 10.3.3. na 6s wiadomo jak jest. Razem z LTE bez dzwonienia okolo 4 do 4,5 godzin.
  • awakeman likes this

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users