Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#1826 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 09:33

Gdzieś na forum androida wyczytałem przypadkowo apropo usera  Pixela 2 który miał doczynienia głownie z iOs i niedawno przesiadł się na słuchawkę od Googla....cytuję:

"Teraz widzę po pracy z Pixelem 2 jak płynnie powinny pracować ostatnie iPhony na iOs 11".....

To samo mogę powiedzieć o OnePlus 5T. System w tym smartfonie dosłownie pływa, zero jakichkolwiek ścinek. Przypominają mi się czasy iPhona 5 na iOS 6...

Ja nie rozumiem, kto Wam broni się przesiąść zamiast płakać? (to wolny kraj "jeszcze")

Do tego kupa kasy na wakacje zostanie (póki można wyjechać bez paszportu)

:D

• konio124 i Policjant lubią to
 Only Apple 

#1827 babeo

babeo
  • 152 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 10:00

A nikt z Was nie ma problemów z tym, że iPhone mimo, że spokojnie sobie leży to jest cały czas w użyciu. Nie mogę dojść co to za proces. Nie wim czy indeksuje jakieś pliki, jak niektórzy gdzieś pisali.
Jestem jakoś tydzień po aktualizacji z 10.3.3 do 11.2.2.
Przedwczoraj miałem podobnie, że od 100 do ok. 70% leciał jak szalony, a później wyhamował.
iPhone 7 128GB + iPad 2018 32GB WiFi + BeatsX

#1828 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 10:49

Ja nie rozumiem, kto Wam broni się przesiąść zamiast płakać? (to wolny kraj "jeszcze")
Do tego kupa kasy na wakacje zostanie (póki można wyjechać bez paszportu)

:D

Gdzie Ty widzisz płacz? Forum służy do wymieniania się opiniami. Jak kiedyś śmiano się z tego, jak działa Android, to było dobrze, tak? A teraz, jak działa lepiej niż iOS w najnowszej odsłonie to płacz?
Mniej hipokryzji, więcej obiektywizmu Kolego.
Miłego dnia :)
  • Sebosz, awakeman i iKnow lubią to

#1829 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 11:32

Przestań, to nie hipokryzja tylko lekki sarkazm, a to spora różnica, zła interpretacja mojej myśli :-)

Szczera morda na końcu powinna zasugerować, więc objaśniam, że nigdy nie walczyłem z tym,

jak dla mnie A ma wiele świetnych rozwiązań i szczerze, to wielu z nic brak w iOS niestety, ale ...

Nic osobistego, tak po prostu to postrzegam, każdy ma wybór i doskonale wiem też do czego służy forum :-)

• Policjant lubi to
 Only Apple 

#1830 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 11:33

Gdzie Ty widzisz płacz? Forum służy do wymieniania się opiniami. Jak kiedyś śmiano się z tego, jak działa Android, to było dobrze, tak? A teraz, jak działa lepiej niż iOS w najnowszej odsłonie to płacz?

Ze sprzętem z IOS jest trochę jak z rasizmem. Jak czarnoskóry obrazi człowieka białej rasy, to nikt w tym nic szczególnego nie widzi. W drugą stronę niestety tak to nie działa.. :D

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1831 ycbo

ycbo
  • 96 postów
  • SkądWstyd się przyznać

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:32

Ze sprzętem z IOS jest trochę jak z rasizmem. Jak czarnoskóry obrazi człowieka białej rasy, to nikt w tym nic szczególnego nie widzi. W drugą stronę niestety tak to nie działa.. :D

Problem polega na podziale - białe, czarne, włochate, łyse, niskie lub wysokie.

Ja nie widzę różnicy, człowiek to człowiek.

Przestańcie się przekonywać i dowartościowywać tym że jedno jest lepsze od drugiego.

• imrik, Sebosz i iKnow lubią to

#1832 le_siu

le_siu
  • 21 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:35

Czy ktoś zauważył krótszy czas pracy po aktualizcji ip8 z 11.0.3 na 11.2.2?

#1833 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 19:50

Beta 6 dla dev wydana, zobaczymy co tym razem „poprawili”
 Only Apple 

#1834 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 17 stycznia 2018 - 20:22

Tego systemu nie da sie juz poprawic. Dawniej domena Apple byla prostota i funkcjonalnosc. To samo tyczy sie OS X. System jest mozolny i pelen bledow. Wlali za duzo szabma i rura sie zapchala. 10.3.3 i El Capitan dopoki beda na te systemy appki i aktualizacje.

• iKnow lubi to

#1835 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 stycznia 2018 - 20:23

Komuś się zdarzyło już, ze klawiatura przestała działać i ekran w tym miejscu nie reaguje ? A powyżej klawiatury pełna obsługa ?

#1836 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 21:09

Komuś się zdarzyło już, ze klawiatura przestała działać i ekran w tym miejscu nie reaguje ? A powyżej klawiatury pełna obsługa ?

Na ten moment po miesiącu użytkowania nie zauważyłem u siebie podobnego zjawiska. Czytałem że, pierwsze egzemplarze miały jakieś problemy z brakiem reakcji na dotyk ale któraś aktualizacja podobnież to naprawiła :)

#1837 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 stycznia 2018 - 21:27

O wygląda to tak:

https://youtu.be/KPxOS4E-Ty8

#1838 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 23:03

O wygląda to tak:

https://youtu.be/KPxOS4E-Ty8

Nigdy nie miałem takiego problemu, a dosyć dużo piszę na messengerze :)

#1839 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 09:49

Tak, lepiej działa. Wczoraj był artykuł na onecie jak to google po wielu tygodniach usunęło w końcu ze sklepu dodatku do chrome które okradały użytkowników z pieniędzy z kont. Już wolę żeby mi przyciął MT czy inna animacja na ios niż żeby mi przycięli kasę. Poza tym wystarczy z ciekawości odwiedzić pierwsze lepsze forum android i co się okazuje? Płacz że bateria leci w nocy o 20%, że zrywa zasięg jednym słowem to co u nas.

#1840 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 13:35

iphone 6 / najnowszy IOS

Po zakończeniu rozmowy nie da się nic zrobić z tel , nie reaguje na nic tylko twardy reset , fajnie fajnie hehe .

Poza tym zawieszą się klawiatura , napiszę 2 słowa i koniec pisania .. znowu musze robić reset iphona (srajfona?) . Dodatkowy błąd związany z klawiaturą to ogromne opóźnienia w pisaniu . Zdarza się ,że klawiatura się nie zawiesi jakimś cudem . Napiszę 10 słów i po 20 sekundach dopiero zaczynają się one pojawiać . 

Raz na jakiś czas w losowych momentach iphone przyjmuję zimową funkcję - funkcję grzejnika . I to nie w graniu w gry ,nie nie .. Przy normalnym korzystaniu z niego . O grach można tylko pomarzyć . Wszystkie gry które działały wcześniej na IOS 9 , na IOS 11 nie działają - co chwila zacięcia . 

Jeszcze tylko wspomnę .. baterią to także dno totalne . 3x dziennie musze go ładować . Testy Apple przeszedł bez problemu . 

Apple - najlepsza firma oraz najwyższa jakość produktu hehe :) 

#1841 PatrykDot

PatrykDot
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2018 - 16:22

iphone 6 / najnowszy IOS

Po zakończeniu rozmowy nie da się nic zrobić z tel , nie reaguje na nic tylko twardy reset , fajnie fajnie hehe .

Poza tym zawieszą się klawiatura , napiszę 2 słowa i koniec pisania .. znowu musze robić reset iphona (srajfona?) . Dodatkowy błąd związany z klawiaturą to ogromne opóźnienia w pisaniu . Zdarza się ,że klawiatura się nie zawiesi jakimś cudem . Napiszę 10 słów i po 20 sekundach dopiero zaczynają się one pojawiać . 

Raz na jakiś czas w losowych momentach iphone przyjmuję zimową funkcję - funkcję grzejnika . I to nie w graniu w gry ,nie nie .. Przy normalnym korzystaniu z niego . O grach można tylko pomarzyć . Wszystkie gry które działały wcześniej na IOS 9 , na IOS 11 nie działają - co chwila zacięcia . 

Jeszcze tylko wspomnę .. baterią to także dno totalne . 3x dziennie musze go ładować . Testy Apple przeszedł bez problemu . 

Apple - najlepsza firma oraz najwyższa jakość produktu hehe :)

W oficjalnej wersji też to masz?;) Jak nie to o co żal? Że w oprogramowaniu BETA tak się dzieje?;) 

#1842 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 23:20

No jasne że oficjalna wersja ! 
I to instalowana na czysto przez itunes :)

Na becie to bym pewnie już telefonu nie uruchomił patrząc jak działa oficjalna wersja .. 

Użytkownik NeeRek edytował ten post 18 stycznia 2018 - 23:21

#1843 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 stycznia 2018 - 00:44

Coś masz zesrane z tym tele ale nie przejmuj się mój iPhone 7 tnie się jak budżetowy android i sam go będę resetować na dniach. Porażka jak nie pomoże to sprzedaje i szukam 7 na ios10 i bajlando

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012 

#1844 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2018 - 07:58

W przyszłym tygodniu zostanie wydana wersja 11.2.5

Pozdrawiam

#1845 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 19 stycznia 2018 - 11:38

Up

Czy ostatnia beta będzie oficjalnym wydaniem 11.2.5?

iPhone 11

#1846 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 19 stycznia 2018 - 11:44

Raczej nie bo załatać jeszcze mają buga w iMessage.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1847 A-One

A-One
  • 194 postów

Napisano 20 stycznia 2018 - 01:35

Jak to jest, że możecie wrócić do iOS 10.3.3? Ja też chce! 

#1848 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 20 stycznia 2018 - 02:03

Słyszeliście że w nowej wersji IOS 11 ma być opcja , ze będzie można sobie wybrać czy nasz iphone będzie sztucznie "postarzany" czyli spowalniany przez starą baterię czy też nie ? 
Czy to fejk ? 

Czytając kilka stron natknąłem się info że te zacięcia itd to przez starą baterię . Co o tym sądzicie ? 

#1849 winmaciek

winmaciek
  • 6 755 postów
Napisano 20 stycznia 2018 - 03:14

Słyszeliście że w nowej wersji IOS 11 ma być opcja , ze będzie można sobie wybrać czy nasz iphone będzie sztucznie "postarzany" czyli spowalniany przez starą baterię czy też nie ?
Czy to fejk ?

Czytając kilka stron natknąłem się info że te zacięcia itd to przez starą baterię . Co o tym sądzicie ?

Tak, będzie można. Ze spowalnianiem to też prawda, ale tyle już było napisane na tym forum i w reszcie internetu, że nie ma sensu tego powtarzać.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#1850 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2018 - 13:47

Raczej nie bo załatać jeszcze mają buga w iMessage.

Ale on już był w becie 6 załatany, a beta 7 ma wersje GM :)

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych