Przy wysyłaniu plików z imaka na iphone AirDropem na telefonie nie pokazuje się „kółko postępu” tylko od razu np. zdjęcie.
iOS 11 - Dyskusja
Napisano 20 września 2017 - 12:37
--
Marcin Trzaska /czach/
Napisano 20 września 2017 - 12:41
Sorry, że tak męczę ale czy działa Wam wybieranie głosowe przez słuchawkę BT?
Pytam o to ciągle bo jest to da mnie mega istotna funkcja.
Mam problem na iOS 11 z dwoma telefonami: 7 i 6s+ i dwoma słuchawkami: Jabra Eclipse i Jabra Boost...
Może ktoś sprawdzić z AirPodsami czy działa wybieranie?
Witaj sprawdziłem czy wybieranie głosowe poprzez airpods działa i niestety nie działa. To znaczy że słuchawki BT masz dobre a ta 11 mega zabugowana jest.
- MaciejNowak lubi to
Napisano 20 września 2017 - 13:33
Witaj sprawdziłem czy wybieranie głosowe poprzez airpods działa i niestety nie działa. To znaczy że słuchawki BT masz dobre a ta 11 mega zabugowana jest.
Dzięki wielkie... czekam w takim razie na poprawkę...
- Radkovsky lubi to
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Napisano 20 września 2017 - 13:48
Napisano 20 września 2017 - 13:58
Zauważyliście ze na ios11 pogorszyli jakość zdjec(przynajmniej na iPhonie 7 plus)przeglądam zdjęcia tych samych przedmiotów w praktycznie tych samych warunkach i zdjęcia na ios 10 i wyżej było dużo lepiej. Zreszta widać to tez przy zmianie aplikacji aparatu na „pro camera”kiedyś nie było różnicy między systemowa aplikacja aparatu a aplikacja pro camery a teraz zdjęcia z tej drugiej są o niebo lepsze. Widać to szczególnie przy powiększeniu zdjęcia-te z systemowej aplikacji są strasznie mało szczegółowe a te z pro camery bardzo ładne nawet po przybliżeniu. Chyba aparat w 8 i 8 plusie im nie wyszedł dlatego musza pogorszyć jakość w 7 i 7 plusie żeby nie było ze te pierwsze są słabe.
Wrzuć coś do porównania, sam jestem ciekaw.
Napisano 20 września 2017 - 14:04
Zauważyliście ze na ios11 pogorszyli jakość zdjec(przynajmniej na iPhonie 7 plus)przeglądam zdjęcia tych samych przedmiotów w praktycznie tych samych warunkach i zdjęcia na ios 10 i wyżej było dużo lepiej. Zreszta widać to tez przy zmianie aplikacji aparatu na „pro camera”kiedyś nie było różnicy między systemowa aplikacja aparatu a aplikacja pro camery a teraz zdjęcia z tej drugiej są o niebo lepsze. Widać to szczególnie przy powiększeniu zdjęcia-te z systemowej aplikacji są strasznie mało szczegółowe a te z pro camery bardzo ładne nawet po przybliżeniu. Chyba aparat w 8 i 8 plusie im nie wyszedł dlatego musza pogorszyć jakość w 7 i 7 plusie żeby nie było ze te pierwsze są słabe.
Spróbuj tak Ustawienia->Aparat->Formaty->wybierz opcje Najbardziej zgodne z automatu IOS 11 ma zaznaczone najbardziej wydajne (ten nowy format zdjęci ,który mniej zajmuje ) daj znać czy to coś daje w kwestii jakości zdjęć.
Użytkownik uczaj27 edytował ten post 20 września 2017 - 14:05
Napisano 20 września 2017 - 14:07
Masakra! Chodzi o same powiadomienia. Zlewa się to do kupy wszystko razem, napisy się wrzynają w powiadomienia na ekranie blokady :/ Apple co tu kurde jest !!!??? Samo działanie okey na poziomie zadowalającym, tylko te powiadomienia ://
Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 20 września 2017 - 14:09
Napisano 20 września 2017 - 14:16
Zdjęcie z pro camery
Pisze ze załącznik może mieć tylko 216kb wiec nie ma to sensu.
Napisano 20 września 2017 - 14:18
Mam tak zaznaczone od początku. Nic to nie zmienia. Co jeszcze ciekawego to w albumie zdjęć pro camery nie ma aż tak dużej różnicy w jakości pomiędzy systemowa a pro camera a już w systemowej aplikacji zdjęcia to masakra. Wrzucę zaraz dwa zdjęcia-jedno z pro camery a drugie z systemowej aplikacji. Nie śmiejcie się ale to fotki z jeszcze nie do końca wykończonego kibla;)te same warunki i zdjecia szczoteczek do zębów z odległości około 3m;)
Zdjęcie z pro camery
Pisze ze załącznik może mieć tylko 216kb wiec nie ma to sensu.
to wrzuć no nie wiem na jakiegoś dropboxa czy inną chmurę i podeślij linki
Napisano 20 września 2017 - 14:26
https://drive.google...QllSRmdqVkt2bUE
To z systemowej apki
https://drive.google...TjFwY2NoNzZYNTA
Kurde po wrzuceniu nie widać różnicy praktycznie. W Systemowej galerii jest naprawdę masakra. Sprawdźcie sobie sami bo już nie wiem o co chodzi.
Użytkownik skit777 edytował ten post 20 września 2017 - 14:27
Napisano 20 września 2017 - 14:53
No właśnie nie było go zaraz po instalacji, specjalnie cisnąłem we wszystko. Ale dziś już jest, bardziej takie szarpnięcie niż lag, ale to pewnie to...Lag jest wszędzie w każdej aplikacji na ekranie głównym. Nie sposób tego nie zauważyć.
Ciekawe ile jeszcze razy padnie pytanie o automatyczna jasność, bo nikomu się nie chce poczytać tematu który ma raptem 6 stron póki co.
@skit a nie masz opcji ze oryginały zdjęć są na iCloud a w telefonie tylko miniaturki?
Użytkownik 303 edytował ten post 20 września 2017 - 14:56
Napisano 20 września 2017 - 15:25
Napisano 20 września 2017 - 15:53
Bo to prawda, mi się system ułożył na Ip7 po 3 dniach.Kurde, myślałem, że mityczne "układanie się systemu" już minęło, ale jak widać cały czas żyje i ma się dobrze. To trochę jak z tym ryżem na zalanie telefonu.
Napisano 20 września 2017 - 16:11
Ktoś ma rozwiązanie na tę głośność, która jest jednakowa dla powiadomień/dzwonka, jak i multimediów. Przecież to jest niedorzeczne :/
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 20 września 2017 - 16:51
Hm, nie wiem, czy to bug, czy feature, ale uruchomiłem jakąś grę na iPhonie i miałem dźwięki na maksa. Ściszyłem i… ściszyła mi się głośność na iMaku, na którym mam włączone Spotify. Nie podoba mi się to. Normalnie "Władca Głośności" - jeden suwak, by wszystkimi rządzić, czy jak? ;-)
--
Marcin Trzaska /czach/
Napisano 20 września 2017 - 17:12
Tak samo jak niektórym pomogła miska z ryżem na zalanie.
Ktoś ma rozwiązanie na tę głośność, która jest jednakowa dla powiadomień/dzwonka, jak i multimediów. Przecież to jest niedorzeczne :/
u mnie jest ok, tak jak było wcześniej, dwie oddzielne głośności
Napisano 20 września 2017 - 17:20
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 20 września 2017 - 17:38
Tak samo jak niektórym pomogła miska z ryżem na zalanie.
Ustawienia -> Dźwięki -> ZMIENIAJ PRZYCISKAMI
Zaznacz to i powinno wszystko grać .
Ja na becie już to robiłem i pomogło
- Marcell_80 i Geble lubią to
Napisano 20 września 2017 - 18:06
Jestem 24h po aktualizacji telefonu do ios 11 (iPhone 6s)
Uważam ze ten update to żart sezonu ze strony Apple
Zrobili totalny burdel w ustawieniach (np. automatyczne ustawienia jasności ekranu)
Dotyk 3D lewej krawędzi skasowali, pewnie na rzecz iPhone X
3D Touch tak laguje na ekranie głównym ze na Twitterze pewnie zaraz jakiś hasztag zrobią bo filmów jest tyle
Powiadomiona zamiast ułatwić to zrobili -pokarz-wymaż-otwórz- dramat
Widety po przesunięciu w ekranu głównego w prawo lądują się jak jakiś stary telefon na androidzie
I trzcionka w wiadomościach,ustawieniach jak u emerytów w myPhone
Pewnie kwestią kilku dni jest kolejna aktualizacja bo takiego bubla to Apple jeszcze nie wypościli jak wczoraj.
- krzysztofsds i Asmard lubią to
Napisano 20 września 2017 - 18:15
Jestem 24h po aktualizacji telefonu do ios 11 (iPhone 6s)
Uważam ze ten update to żart sezonu ze strony Apple
Zrobili totalny burdel w ustawieniach (np. automatyczne ustawienia jasności ekranu)
Dotyk 3D lewej krawędzi skasowali, pewnie na rzecz iPhone X
3D Touch tak laguje na ekranie głównym ze na Twitterze pewnie zaraz jakiś hasztag zrobią bo filmów jest tyle
Powiadomiona zamiast ułatwić to zrobili -pokarz-wymaż-otwórz- dramat
Widety po przesunięciu w ekranu głównego w prawo lądują się jak jakiś stary telefon na androidzie
I trzcionka w wiadomościach,ustawieniach jak u emerytów w myPhone
Pewnie kwestią kilku dni jest kolejna aktualizacja bo takiego bubla to Apple jeszcze nie wypościli jak wczoraj.
Oczywiście, że wypuścili, pierwsza wersja ios 10
- Marcell_80 lubi to
Napisano 20 września 2017 - 19:00
EDIT: Qrwa przy włączonym WiFi nie da się wysłać MMSa w sieci Orange na iphonie 6S. Co to za kpina! I ja mam kupić iphonea 8? Największy bubel jaki Apple wydało od lat !
Użytkownik Kardas edytował ten post 20 września 2017 - 19:08
MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express
Napisano 20 września 2017 - 19:04
- MasterM lubi to
iPod Shuffle 2GB silver
Napisano 20 września 2017 - 19:09
Dzięki ios 11 nie mogę wysyłać mms będąc połączonym z jakąkolwiek siecią wifi. To jakaś ich nowa funkcja?
U mnie to samo. Emejzing !
- AdrianoSprinter lubi to
MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express
Napisano 20 września 2017 - 19:22
Napisano 20 września 2017 - 19:29
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych