Kolego czacha, mówisz że posiadasz wszystko ze stajni Apple to jak korzystasz z tych zasobów nie mając ATV????? na telewizorze? Posiadam ATV4 i ATV2 podłączone do projektora Panasonic HD wyświetlającego na ścianie znakomity obraz 3m x 2m wszystkich moich urządzeń apple, a mam ich sporo....5 ipadów, 2 iphony iMac, MacbookPro, opcjonalnie używam starej pazmy 63 cale Samsunga....używam projektora i telewizor jak ekran do HBOGO Showmax Netflix, zdjęć muzyki.... do apple tv, po co mi dedykowany telewizor od apple????. Kupię sobie w niedalekiej przyszłości OLED 4K i do tego ATV4K....i pełnia szczęścia...(jak będzie więcej treści4K) nie będę ubolewał, że Apple nie ma telewizora.......bo na moim sprzęcie doznania są niesamowite.....dzięki ATV....Pozdrawiam.
Projektor BenQ ktory dawal mi 92'' zmienilem 1.5 miesiaca temu na 65'' Sony 65XE9005 4K HDR ... o i le majac tv 50'' FHD nie bolał mnie spadek jakosc obrazu, wrecz bylem zachwycony obrazem z projektora ktorego uzywalem od 2 lat, to po kupieniu nowego telewizora projektor FullHD przestal robic wrazenie i obraz byl duuuuuuzo gorszy od tego co pokazuje telewizor. Odpuscilem zakup projektora 4K bo taki ktory by mnie interesowal kosztuje 20tys.
Zapytam o jakich zasobach mowisz? Nie korzystam z Muzyki Apple bo wole Spotify, a amplituner wspiera AirPlay. Apke Spotify mam zarowno w telewizorze jak i na PS4. Strumieniowac dzwiek moge z komputerow, telefonu itd do Marantza... obojetne. Jeden klik i amplutuner sam sie wlacza.
Zdjec nie ogladam na telewizorze, po co mialbym to robic? Z zawodu jestem fotografem, do zdjec uzywam komputera
Movies tez nie uzywam od Apple, kupowanie/wypozyczanie elektronicznych filmow jest bezsensem gdy jest Netflix, Amazon Prime czy HBO GO ktore w znacznie nizszej cenie oferuja znacznie wiecej i sa dostepne z menu telewizora. Wlasnie na tym polega caly szkopul, ze nie musze niczego strumieniowac z komputera, tabletu czy telefonu, bo to wszystko mam w TV. Ba, nawet wgralem w telewizor apke ktora sprawia ze telwizor jest widziany jako urzadzenie AirPlay na ktore moge przeslac obraz .... ale po co mialbym to robic? Caly content ktory mnie interesuje mam dostepny z poziomu telewizora czy konsoli.
Powiesz ze wygodniej szuka sie na kompie itd. No nie... pilot ma wbudowany mikrofon i dziala wyszukiwanie glosowe... po polsku
I nie to ze sie chwale, ja po prostu ubolewam ze Apple nie oferuje telewizora ze swoim systemem, lub nie udostepnia OS producentom typu Sony, LG itd. Jako klient idac do sklepu moglbym wybrac czy chce telewizor z systemem Apple czy Androidem - z miejsca wybralbym ten pierwszy......... no ale ze sie nie da ....
A ja zastanawiam się nad TYM
Mialem wersje z wyswietlaczem, poza fajnym bajerem nie pelnil on totalnie zadnej funkcji - rownie dobrze mozna naciskac przycisk fizyczny na pilocie, bo do tego ten ekran sluzy - tworzysz wlasne przyciski. Oczywiscie jest to wygodniejsze bo nie musisz pamietac ktory przycisk na pilocie za co odpowiada, tam masz napisane wprost