Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

Apple Watch Series 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
705 odpowiedzi w tym temacie

#551 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 października 2018 - 20:23

Czy jest ktoś to nie przesiadł się z AW3 na 4? Dzisiaj byłem w ispocie pobawić się 4 i 3. AW4 44mm wyglada zdecydowanej lepiej, ale tez jest zdecydowanej droższy i trzeba ma niego czekać do końca roku stad moja rozkmina czy nie zakupić wersji 3. Podobno 3 chodzi wolniej niż 4. Jak to faktycznie jest ?

iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air

#552 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 23 października 2018 - 22:58

Z tego, co widziałam podczas zabawy AW4 w Media Markcie, to mam wrażenie, że są płynniejsze animacje. Co do ogólnej szybkości działania "czwórki" w codziennym użytkowaniu się nie wypowiem, bo nie używam, ale mam niemal od premiery AW3 i pod względem szybkości naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia, chodzi bardzo sprawnie. Mimo roku na karku bateria dalej trzyma mi w zasadzie jak na początku (3,5-4 dnia, tyle że bez treningów). Za AW4 na pewno przemawia odczuwalnie większy ekran w niemal tej samej budzie. Generalnie moim zdaniem dużo zależy od tego, czy chcesz czekać do końca roku, od kwoty, którą chcesz wydać na zegarek oraz od tego, który by Ci bardziej odpowiadał :). Ja na razie nie planuję zmiany, więc mój AW3 trochę jeszcze ze mną pobędzie :D.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#553 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 października 2018 - 05:48

Bez apelacyjnie AW4 bardziej po podpasował ze względu właśnie na ten większy ekran, ale no właśnie jest też zauważalnie droższy ;):). W sumie poczekać bym mógł.... Sam nie wiem co robic ;p

Z drugiej jednak strony zastanawiam sie tez nad galaxy Watch ze względu na lepszy (czyt. okrągły) wygląd. Trochę jestem niezdecydowany jak kobieta, bo gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że jednak AW3 bardziej będzie mi odpowiadł, bo w razie gdyby mi nie podpasował strace mniej niź za 4. Do snu zdecydowanie lepszy będzię AW3 ze względu na jego gabaryty ( wstaje wcześnie rano, a mam małe dziecko i obecnie używam mi Banda jako budzika -wibracja).

Wersja Nike+ różni się tylko tym, że ma dodatkowe tarcze i inny pasek czy czyms jeszcze?

iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air

#554 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2018 - 08:11

Wersja Nike+ to dodatkowe tarcze i inne paski w standardzie. Jak coś to mam takiego do sprzedania w stanie idealnym (42mm space gray) ;)

#555 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 24 października 2018 - 16:38

Z drugiej jednak strony zastanawiam sie tez nad galaxy Watch ze względu na lepszy (czyt. okrągły) wygląd.

Tyle że smartwatche inne niż AW nie będą mogły współpracować tak, jak z urządzeniami z Androidem...

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#556 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 25 października 2018 - 07:46

zdecydowanie odradzałbym zakup zegarka "androidowego" do iphone. Nigdy nie slyszalem aby te zegarki wspolpracowaly dobrze z iphonami - najczesciej irytujacy jest problem wiecznego rozłączania połączenia między urządzeniami - nie do przeskoczenia dla mnie.

#557 IQM1

IQM1
  • 185 postów

Napisano 25 października 2018 - 11:09

Dla kobiety polecam Michel Kors, działa poprawnie nie rozłącza się, lecz wiadomo w zamian za wygląd mocno ograniczone funkcje 

Bateria niestety również mocno odstaje od AW jeden dzień to max

Użytkownik IQM1 edytował ten post 25 października 2018 - 11:12

#558 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 listopada 2018 - 08:58

Hej,

czy to normalne, ze na zegarku pokazuje czas w gotowosci = czas uzycia?

Czy moze to powodowac jakas aplikacja? Czy po prostu tak jest to przedstawiane?

Macbook Air | iPhone 13pro | Watch 7 | AirPods Pro

#559 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2018 - 09:16

@up

Nie jest to normaane. Pewnie jakaś aplikacja, na iOS też zdarzają się takie cuda.

MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#560 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 listopada 2018 - 13:03

Macie pomysl co to moze byc?

aktywnosc? trenning? tetno?

co moze powodowac ze ciagle cos jest "uruchomione" 

aplikacje w docku wszystkie ubite.

#561 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2018 - 13:15

A weź zrób restart;). Bateria zauważalnie gorzej trzyma? Aktywności, tętno mam włączone i u mnie jest OK. Musiałbyś poszukać w dziale "iOS" jak ludzie sobie z tym radzili. 

MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#562 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 listopada 2018 - 17:28

Moja kobieta ma wszystkie możliwe aplikacje w tle aktywne i użycie 2 h a w gotowości 18. Zrobiłem Reset ale nie pomaga

#563 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 09 listopada 2018 - 12:07

Mi w tym tygodniu coś drenowało baterię, ale czasy użycia i w gotowości były różne. Zrobiłam restart i wygląda na to, że jest OK.

Tak na marginesie - zdarza się Wam, że czasami przerywa na sekundę ładowanie i ładuje dalej, ale jak to przerwanie się pojawi, to następuje ono tylko raz? Kabel bez znaczenia, bo mam dwa i zauważyłam to na obu... Mam wrażenie, że zdarza się to od aktualizacji do watchOS 5, wcześniej nic takiego nie zauważyłam.

#564 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2018 - 13:21

Potwierdzam, od jakiegoś czasu są cyrki z ładowaniem.

#565 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 09 listopada 2018 - 13:40

Ja również zaobserwowałem 1sek przerwy i dalej ładuje ale ostatnio przeczyscilem ładowarkę i tył zegarka i na razie jest ok.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#566 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 20 grudnia 2018 - 20:44

ja jestem od paru dni z AW3, i bardzo mi sie podoba, chodzi plynnie, jakosc rozmow naprawde super i przerosla moje oczekiwania. W domu wszystko slychac  i rozmowca tez mnie slyszy super. Bateria tez ok, laduje sie bardzo szybko uzywam tak ze laduje ok 19 - potem mam go nonstop az do dnia nastepnego godzina 19 i nadal jest ok 40 procent kapie sie z nim ,monitoruje tetno , sprawdzam aktywnosc i to mnie bardzo motywuje do dzialania :) zegarek spelnia dla mnie wszystkie funkcje ktorych potrzebowalem , monitor rytmu dnia i snu, motywacja do dzialania, kalorie kroki, komunikacja ze smartfonem - zdecydowanie mniej uzywam telefonu, ladnie wyglada , ma budzik itd. Ponoc przy bieganiu myli sie ale dla mnie nie jest to wazne moze sie mylic .

Użytkownik relakzstyle edytował ten post 20 grudnia 2018 - 20:45

#567 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 20 grudnia 2018 - 21:27

Ja szczerze mówiąc bym się drugi raz nie zdecydował, bo:

- wybór tarcz jest totalnie mierny

- aplikacje firm trzecich, jak już są, to i tak najczęściej ich użyteczność jest znikoma

- czyszczenie Wiadomości to mordęga przez brak jakiejkolwiek synchronizacji i klikaninę w interfejsie

- głośniczek jest cichutki, np w samochodzie to już trzeba mieć zegarek przyciśnięty do ucha żeby przeprowadzić rozmowę - cała idea "zestawu głośnomówiącego" leży

- z wybranym polskim językiem, nie można pisać wiadomości - można tylko dyktować, lub używać szablonów. Nieodgadnione czemu tak jest

- ładowanie co drugi dzień, chociaż nie jest jakąś katorgą, to jest trochę uciążliwe jednak

Faktem jest, że dla mnie to miał być bardziej smart zegarek niż fit zegarek, więc trochę funkcje sportowo-zdrowotne to dla mnie kwiatek do kożucha.

Niemniej, biorąc pod uwagę powyższe wady które dostrzegam, nie były to najlepiej wydane pieniądze.

Dobrze że chociaż Apple Pay weszło, to jedna faktycznie użyteczna funkcjonalność doszła. Drugą sytuacją kiedy mi się faktycznie przydał, to w trakcie podróży autem, kiedy rozładował mi się telefon, a zegarek kontynuował nawigowanie po zapamiętanej trasie.

Może seria 4 z większym ekranem prezentuje się lepiej, ale tarcz też tam ciekawych nie ma, a ECG ciągle jest niedostępne (no i jest jeszcze droższy). 

Użytkownik 303 edytował ten post 20 grudnia 2018 - 21:28

• Sebosz lubi to

#568 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 20 grudnia 2018 - 22:27

- z wybranym polskim językiem, nie można pisać wiadomości - można tylko dyktować, lub używać szablonów. Nieodgadnione czemu tak jest

Bo ten cały scribble korzysta z niedostępnej w naszym kraju predykcji. Niestety.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#569 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 21 grudnia 2018 - 07:42

Wiem, ale to jest właśnie głupie - nawet rozpoznawanie literka po literce byłoby użyteczne, a nie mamy wcale.

#570 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 21 grudnia 2018 - 16:07

Można to 'obejść' dodając w iPhonie klawiaturę angielską - wtedy literka po literce idzie pisać.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#571 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 27 grudnia 2018 - 20:29

wybor tarcz faktycznie bieda. Po kolejnych dniach stwierdzam ze nie wiem jak u was ale chyba mi przeklamuje kroki i kalorie. 

#572 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 08 stycznia 2019 - 17:40

Mam pytanie - zdarza się wam czasem ze aw nie wyzeruje kalorii Kroków pięter po 24?? I następny dzień dolicza te wartości do poprzedniego dnia Jak to ogarnąć ? Korzystam ponad standardowe aplikacje z endomondo i Cardiogram czy to może być jakiś zgrzyt na linii tych aplikacji ?

#573 Maria781

Maria781
  • 6 postów

Napisano 08 stycznia 2019 - 17:58

Jak dla mnie tez marnie wydane pieniądze. Codziennie lądowanie. Bo 2 dni nie wytrzyma. Co prawda to prawda - mniej telefonu się używa, ale obcych aplikacji nie da rady użyć.

#574 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 09 stycznia 2019 - 19:24

U mnie nie ale od jakiegoś czasu coś mu się powaliło i nie zlicza automatycznie minut do ćwiczeń. Na tą chwilę zrobiłem około 8 km a zegarek policzył aż 15 minut od początku dnia. Dla porównania z wcześniejszymi pomiarami, przy trzech kilometrach marszu mialem już ok 30 minut zaliczone. Cool. Ktoś na podobnie i poradził sobie z tym?

#575 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 09 stycznia 2019 - 20:24

To wykrywanie ćwiczeń działa gównianie na maksa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych