Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#2251 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 17:42

Zdajesz sobie jednak sprawę, że to była opinia @Omega55, a nie Twoja i nic Ci do niej?

P.s. co tyle tej dziwnej "wojny" ostatnio na forum i ostrej wymiany zdań to ja nie rozumiem..

A Ty zdajesz sobie sprawę że mogę się wywiedzieć a także skomentować czyjąś wypowiedź i nic Ci do tego?

Nie masz nic na temat do powiedzenia to sobie daruj.

Ode mnie nie była to żadna ostra wymiana, każdy jeden wygłasza swoje opinie to i jak sobie żałować nie będę...

@Regiss,

jeśli nawiązywałeś do mojej wypowiedzi to wybacz ale nie trafiłeś, nie taki był jej sens.

Użytkownik gpociej edytował ten post 07 lipca 2018 - 17:43

#2252 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 lipca 2018 - 17:48

Nie do Twojej, po prostu śledzę ten wątek i tak to wygląda.

iPhone 15 Pro

#2253 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 21:05

I bardzo dobrze że jest wąski...

Wystarczy na rynku "paletek", nie każdy chce się męczyć z obsługą szerokiego ekranu.

Wolisz X, Twoje prawo.

Ja tylko wyraziłam swoją opinię o swojej zamianie. 

8 Plus bardziej mi pasował i tyle. 

Szerszy ekran był nieco mniej wygodny w operowaniu palcami, ale za to treści oglądało się lepiej.

To moja opinia.

Z chęcią powrócę do modelu z TouchID, jeśli tylko Apple wypuści jeszcze taki model na rynek. Taki 9 Plus by mi pasował.

#2254 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2018 - 21:57

Wolisz X, Twoje prawo.

Ja tylko wyraziłam swoją opinię o swojej zamianie. 

8 Plus bardziej mi pasował i tyle. 

Szerszy ekran był nieco mniej wygodny w operowaniu palcami, ale za to treści oglądało się lepiej.

To moja opinia.

Z chęcią powrócę do modelu z TouchID, jeśli tylko Apple wypuści jeszcze taki model na rynek. Taki 9 Plus by mi pasował.

To co za problem wrócić do iP 8 + ??? 

Przecież każdy z pocałowanie ręki się z Tobą Kochana zamieni :)

Co do iP9+ zapomnij o TiD. Apple już w to nie inwestuje. 

iPhone 12 mini 

#2255 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 22:21

Omega55 też miałem podobne myśli po przesiadce na X, ale już się przyzwyczaiłem, bo na stronach których brakuje tej niby szerokości Plusa przeglądam w poziomie, natomiast większość mobilnych fajnie się przegląda w pionie na X. Jeśli chodzi o filmy to wiadomo teraz taka moda na ten format 18:9 w smartfonach i coraz więcej będzie dostosowana, wtedy ekran w X nie utnie już filmu tak jak teraz po rozciągnięciu.
Od touchid już jakoś się odzywyczaiłem, niech tylko jeszcze odpracują, żeby odblokować pod każdym kątem.
Pewnie touchid już nie będzie i jak dla Ciebie idealny będzie ten nowy 6,5 calowy. Zostajesz z nim czy zmieniasz znów na Plus :-) ?
  • effe lubi to

#2256 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 08 lipca 2018 - 08:10

Witam.  Wczoraj przesiadłem się z iphone 7 plus na X.  Mam takie same odczucia jak koledzy wyżej z brakiem touch id ale myśle że to kwestia przyzwyczajenia.   

Nie chciałem się bawić w dziwne zakupy więc telefon kupiłem w applestore razem z applecare. Nie powiem droga zabawka... mam lekkiego kaca moralnego po wydaniu tylu pieniędzy na X ale no przejdzie....

Na plus:

- ekran oled, true tone - bardzo przyjemnie się patrzy

- lepsza reakcja na dotyk niż w 7 plus

- face id,  działa fajnie ale zobaczymy jak będzie w pózniej w codziennym użytkowaniu.

- czuje że telefon jest szybszy od 7 plus i animacje są bardziej wygładzone

- ogólny design przypomina mi mojego starego iPhone 4 co jest bardzo na plus.

- głośniki grają lepiej jak w 7 plus

Na minus:

- zapewne rysująca się ramka,  mam model space gray ale widziałem że i nawet ten lakier schodzi. Ktoś miał z tym problemy?

- duży wystający aparat,  mam nadzieje że go nie stłukę w jakiś dziwny sposób,  zakupiłem obudowę speck a na ekranie  szkiełko belkin z apple store.

Baterii nie oceniam narazie i zobaczymy jak to będzie wyglądać.  W 7 plus od 7 rano do 22 wieczorem zawsze zostawało mi 30/40%

wydaje mi sie ze 2715 mah i ekran oled to powinno działać przynajmniej tak długo jak ten 7 plus. 

Ogólnie to podobał się mi bardzo Huawei P20 Pro ale wiem że android zraziłby mnie do siebie po raz kolejny a tych telefonów miałem naprawdę sporo przez ostatnie lata.  Ktoś powie że lepiej byłoby poczekać do września na nowe modele...  ale z drugiej strony nie wiadomo jaka będzie cena, która przez ostatnie lata ciągle rośnie...

Jako ciekawostkę dodam że wczoraj w apple store kiedy odebrałem telefon, wróciłem do sklepu po godzinie gdyż zauważyłem pod słońce drobinki kurzu przy soczewce. Telefon wymienili mi od ręki na nowy razem z szkiełkiem które przyklejają w sklepie.  Dlatego wolę apple bo wiem że nie zawiodę się jeśli chodzi o gwarancję i serwis.  Applecare to kolejne 70 euro ale w drugim roku zaoferowali bezpłatną wymianę baterii.  Na pewno skorzystam. 

Pozdrawiam

• Sebosz i freakzz lubią to

 iPhone X 64GB Space Gray    MacBook Pro 15 Retina 2013 late  iPad Air 2 16GB   

#2257 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 08:23

Ja nie wiem jak te iPhone montują w prawie każdym w większym bądź mniejszym stopniu kurz pod szkiełkiem aparatu.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2258 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 12:23

Ja nie wiem jak te iPhone montują w prawie każdym w większym bądź mniejszym stopniu kurz pod szkiełkiem aparatu.

ja miałem już 8 szt na której przystopowałem z wymianami bo można tak bez końca. Tutaj wszytsko ok tylko.. właśnie ten kurz pod aparatem tył, ale to juz wymienie sobie pod koniec gwarancji. I kolejne sztuki dostawałem nowe pudełkowe a nie same telefony. Sama idea modelu bardzo fajnie na plus po kilkumiesięcznym użytkowaniu, ale trafić na sztuke idealna graniczy z cudem :D oczywiście nie wpływa to na jakość zdjęć bo kurz znajduje się daleko od samej soczewki, ale wymieniają od ręki

• Arturo90 lubi to

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2259 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 12:48

Gdzie reklamujecie ? Tak przez ten temat wziąłem swojego pod słońce i mam 3 pyłki na szkle górnej soczewki,

więc z tego wniosek, że też mogę wymienić, a chętnie to zrobię. Najbliżej mam Cortland, nie będzie fochów?

Kupiony w Berlinie, ale przecież nie będę leciał do Niemiec, żeby reklamować.

 Only Apple 

#2260 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 13:30

Dziwne bo na androidach nie widziałem aby pyłki były w aparacie... 

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2261 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 08 lipca 2018 - 13:53

- zapewne rysująca się ramka,  mam model space gray ale widziałem że i nawet ten lakier schodzi. Ktoś miał z tym problemy?

- duży wystający aparat,  mam nadzieje że go nie stłukę w jakiś dziwny sposób,  zakupiłem obudowę speck a na ekranie  szkiełko belkin z apple store.

Tutaj na forum się nie zdarzyło, żeby komuś zszedł lakier ze space gray'a :D. Co do samej ramki - na swoim srebrnym X mam applowskie etui z odsłoniętym dołem i przez 4 miesiące faktycznie tych rysek się trochę zebrało. Nie zawsze je widać, zależy jak padnie światło. Jak będzie ich za dużo, to może skuszę się na wypolerowanie ich (srebrną ramkę akurat podobno można) i będzie po sprawie :P. Jeszcze jeśli chodzi o space gray - mój tata ma ten kolor (telefon kupił mniej więcej w tym samym czasie co ja i też ma applowskie etui) i u niego żadnych rysek nie widzę :). Na szkle od aparatu z kolei nie mamy żadnej ochrony, jedynie na ekranie szkło hartowane.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2262 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 15:47

Gdzie reklamujecie ? Tak przez ten temat wziąłem swojego pod słońce i mam 3 pyłki na szkle górnej soczewki,

więc z tego wniosek, że też mogę wymienić, a chętnie to zrobię. Najbliżej mam Cortland, nie będzie fochów?

Kupiony w Berlinie, ale przecież nie będę leciał do Niemiec, żeby reklamować.

Cortland choć do nich mam daleko i robiłem to door to door, ale ostatnio podjechałem do iDream i także bez żadnych problemów :) łódź Sukcesja polecam

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2263 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 08 lipca 2018 - 17:27

A powiedzcie mi czy np na ramkach x zostają wam jakieś slady po obudowach? Np w 3g ktory był plastikowy od używania róznych twardych obudów zostawały ślady na chromowanej ramce. Mam nadzieje że mnie to nie spotka w x. Kupiłem wczoraj obudowę speck która jest z twardego plastiku ale od środka silikon. Ciekawe uczucie módz odpanować dwa X w apple store tego samego dnia. Drugi okazał się praktycznie idealny chociaż jakby się uparł to kurz by znalazł. Spodobało się mi podejscie pracowników sklepu bo niektórzy nie widzieli nic ale nie próbowali mi tego wmówić. Po prostu wymienili telefon na nowy. Panie wydałem 1200 euro razem z apple care to produkt powinien być bez skaz. Pierwszy dzień użytkowania i jak narazie bardzo mi się podoba ale szukam jakiejś fajnej drugiej obudowy. Nie może być zbyt gruba i musi chronić. Cały telefon.

 iPhone X 64GB Space Gray    MacBook Pro 15 Retina 2013 late  iPad Air 2 16GB   

#2264 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 08 lipca 2018 - 17:38

Mi nic nie zostaje, ramki i szkło pod spodem są w stanie idealnym, tyle że moje etui ma w środku mikrofibrę - niczego twardego ani z silikonem nie próbowałam :).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2265 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 08 lipca 2018 - 18:33

Np Spigeny na aluminowych ramkach zostawiały jakieś ślady od kurzu ale schodziło zawsze dobrze.  Ewentualnie jakaś drobinka piasku która sie dostanie pod obudowę potrafi zostawić stały ślad.   Akurat te z mikrofibrą od środka są super ale potrzebuje coś co chroni też dół telefonu.   Zamówiłem sobie dobrze znanego mi spigena >https://www.amazon.e...0?ie=UTF8&psc=1

Dobrze by było gdyby telefony z tej półki cenowej od apple miały powłokę DLC na tych ramkach  jak zegarki G Shock z górnej półki.  Narazie nie tragizuje.   

Jeśli chodzi o pierwsze ładowanie to 17 godzin w gotowośći  i 8 użycia, zostało mi 14 procent.    Dzisiaj dosyć intensywnie używany. 

#2266 freakzz

freakzz
  • 81 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 lipca 2018 - 11:53

Witam.  Wczoraj przesiadłem się z iphone 7 plus na X.  Mam takie same odczucia jak koledzy wyżej z brakiem touch id ale myśle że to kwestia przyzwyczajenia.   

Nie chciałem się bawić w dziwne zakupy więc telefon kupiłem w applestore razem z applecare. Nie powiem droga zabawka... mam lekkiego kaca moralnego po wydaniu tylu pieniędzy na X ale no przejdzie....

Na plus:

- ekran oled, true tone - bardzo przyjemnie się patrzy

- lepsza reakcja na dotyk niż w 7 plus

- face id,  działa fajnie ale zobaczymy jak będzie w pózniej w codziennym użytkowaniu.

- czuje że telefon jest szybszy od 7 plus i animacje są bardziej wygładzone

- ogólny design przypomina mi mojego starego iPhone 4 co jest bardzo na plus.

- głośniki grają lepiej jak w 7 plus

Na minus:

Baterii nie oceniam narazie i zobaczymy jak to będzie wyglądać.  W 7 plus od 7 rano do 22 wieczorem zawsze zostawało mi 30/40%

wydaje mi sie ze 2715 mah i ekran oled to powinno działać przynajmniej tak długo jak ten 7 plus. 

Ogólnie to podobał się mi bardzo Huawei P20 Pro ale wiem że android zraziłby mnie do siebie po raz kolejny a tych telefonów miałem naprawdę sporo przez ostatnie lata.  Ktoś powie że lepiej byłoby poczekać do września na nowe modele...  ale z drugiej strony nie wiadomo jaka będzie cena, która przez ostatnie lata ciągle rośnie...

Jako ciekawostkę dodam że wczoraj w apple store kiedy odebrałem telefon, wróciłem do sklepu po godzinie gdyż zauważyłem pod słońce drobinki kurzu przy soczewce. Telefon wymienili mi od ręki na nowy razem z szkiełkiem które przyklejają w sklepie.  Dlatego wolę apple bo wiem że nie zawiodę się jeśli chodzi o gwarancję i serwis.  Applecare to kolejne 70 euro ale w drugim roku zaoferowali bezpłatną wymianę baterii.  Na pewno skorzystam. 

Pozdrawiam

Nareszcie sensowna i ładnie napisana opinia...!!! :D 

Ja rozumiem, że to dopiero początek użytkowania :) 

iPhone X 64 GB, iWatch 6 + cellular, iPad (5 gen), iPad mini, Apple TV 4k

#2267 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 09 lipca 2018 - 21:18

Przeszedłem wszystkie jabłka od 3g do X pomijając niektóre wersje S i emocji już nie ma jak kiedyś. Ten zapach z pudełka też znikł... a był taki specyficzny. Dzisiaj drugi dzień użytkowania i po odłączeniu telefonu o 7 rano wciąż mam 56% a zrobiłem też aktualizacje do 11.4.1 wiec moge powiedzieć ze jest bardzo dobrze. Ekran w pełnym słońcu widać dosyć dobrze. Mam wrażenie że face id uczy się naszej twarzy ponieważ w sobotę miałem lekkie kłopoty z odblokowaniem w okularach a dzisiaj jest to szybkie i automatyczne.

#2268 freakzz

freakzz
  • 81 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 lipca 2018 - 09:29

Mam wrażenie że face id uczy się naszej twarzy ponieważ w sobotę miałem lekkie kłopoty z odblokowaniem w okularach a dzisiaj jest to szybkie i automatyczne.

Po piątkowej imprezie... więc nie ma się co dziwić  ;)  :D

iPhone X 64 GB, iWatch 6 + cellular, iPad (5 gen), iPad mini, Apple TV 4k

#2269 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 lipca 2018 - 11:27

Od wczoraj też mam dziesiątkę. Póki co wszystko mi się w niej podoba, jedyne co mi wadzi to znacznie dłuższy ekran w porównaniu do 6sa, którego wcześniej miałem :) jak trochę poużywam to napiszę coś więcej. Bardzo mi się podoba tył; mam srebrną wersję i plecki są wydają się być lekko lustrzane, a nie całkowicie białe. Fajnie to wygląda.

Użytkownik Sebosz edytował ten post 14 lipca 2018 - 11:45

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#2270 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 15 lipca 2018 - 07:31

Po 8 dniach jestem bardzo zadowolony z tego telefonu.  Bateria trzyma mi do dwóch dni.   Zdjęcia jak na moje wymagania robi świetne,  video 4k 60fps tez super.   Face id działa dobrze. Rzadko zdarzy sie ze nie odblokuje za pierwszym razem.   Własnie ładuje go z portu USB Macbooka i mam wrażenie ze ładuje sie dużo szybciej jak przez normalna ładowarkę. 

Dodaje info z coconut.    Pojemność bateria wyższa niż 2716mah ?

d2998ddf27d1eb69med.jpg

#2271 winmaciek

winmaciek
  • 6 760 postów
Napisano 15 lipca 2018 - 08:34

Po 8 dniach jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. Bateria trzyma mi do dwóch dni. Zdjęcia jak na moje wymagania robi świetne, video 4k 60fps tez super. Face id działa dobrze. Rzadko zdarzy sie ze nie odblokuje za pierwszym razem. Własnie ładuje go z portu USB Macbooka i mam wrażenie ze ładuje sie dużo szybciej jak przez normalna ładowarkę.

Dodaje info z coconut. Pojemność bateria wyższa niż 2716mah ?

d2998ddf27d1eb69med.jpg

Bateria to nie zbiornik paliwa w samochodzie. Wszystkie dane to wyłącznie jakieś przybliżenie. Design capacity to pojemność minimalna, jaką powinna mieć fabrycznie nowa bateria. Jak masz ciut więcej, to znaczy, że masz szczęście, bo Twoja jest ciut lepsza i tyle.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#2272 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 16 lipca 2018 - 21:22

Ja z X jestem zadowolony. Nie jest to jakieś arcydzieło ale ma w sobie to coś.
Przed X miałem 7. Szczerze mówiąc wielkiej różnicy w użytkowaniu nie odczuwam.
Jedynie jak teraz czasem biorę 7 do ręki to wydaje mi się strasznie leciutka i taka zabawkowa.
Co do samego użytkowania - bateria spokojnie cały dzień wytrzymuje. Face id przyjemniej działa nic Touch ID.
Aparat a raczej jego położenie zupełnie nie przeszkadza. Fakt, wystaje strasznie ale i tak mam etui. W domu grasują mi bliźniaczki to lepiej zarzucić.
Ogólnie mówiąc - duży ekran, kompaktowe mimo wszystko wymiary, optymalny czas działania na baterii i dobry aparat.
  • freakzz lubi to

#2273 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 lipca 2018 - 22:55

A ja zaczynam się wkur***ć...

Zacząłem ostatnio nagrywać trochę wideo i w pustym pomieszczeniu iPhone X nagrywa niebotyczny szum! Jakbym położył mu w mikrofon suszarkę...

Porównałem z 6s+ - cisza, praktycznie nic nie szumi.

Najgorzej jest w aplikacji Instagram - na X nie słychać zupełnie nic... Tylko szum.

Ktoś się spotkał? Reklamować? Czy mnie wyśmieją? :D

Nie mogę tez skonfigurować Hey Siri. Kolorowe sinusoidy ruszają się non stop - w cichym pomieszczeniu. Ale jak ja mówię do niego - wciąż ruszają się bez zmian. Nie słyszy mnie bo łapie szum ? :)

Bubel :(

#2274 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 lipca 2018 - 23:46

Restore rozumiem robiłeś? 

iPhone 12 mini 

#2275 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lipca 2018 - 07:53

Ja po tych kilku miesiącach generalnie jestem bardzo zadowolony, jednakże zauważyłem od kilku dni szarpiące animacje.. I nie wiem o co chodzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych