Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#2226 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 czerwca 2018 - 21:30

Nie do końca. Pamietam jak miałem 7plusa i w upały palce spocone, bądź nawet wilgotne to już mial problem z odblokowaniem a tu takiego problemu nie ma. Zawsze działa jak należy.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2227 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 25 czerwca 2018 - 21:48

Nie do końca. Pamietam jak miałem 7plusa i w upały palce spocone, bądź nawet wilgotne to już mial problem z odblokowaniem a tu takiego problemu nie ma. Zawsze działa jak należy.

Dlatego dałem te 2%  ;) Z resztą nieważne. Wy uważacie FiD za świetną sprawę, ja nie. Dla mnie X z TiD byłby telefonem zupełnym. No może gdyby był lżejszy...

Użytkownik krissolek edytował ten post 25 czerwca 2018 - 21:52

• Sebosz lubi to

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#2228 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 czerwca 2018 - 21:58

Nie da się ukryć, masz felerny egzemplarz. Reklamuj. Osobiście nie pamiętam kiedy FiD nie zadziałał od tak i musiałem wpisywać kod. 

Użytkownik effe edytował ten post 25 czerwca 2018 - 21:58

iPhone 12 mini 

#2229 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 czerwca 2018 - 22:34

Mimo ze rano po przebudzeniu jest lipa z wykrywaniem to mimo wszystko FiD to super sprawa.Nawet w okularach przeciwsłonecznych ogarnia. Szkoda tylko ze pod większym kątem nie działa. Pewnie kolejne generacje FiD będą to potrafiły. Fajnie by bylo jakby telefon sobie leżał na biurku a ja tylko dotknę ekran i nie wychylając się zbytnio odblokuje telefon

Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 25 czerwca 2018 - 22:35

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#2230 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 28 czerwca 2018 - 18:49

Mam dwa pytania
Czy na dzień dzisiejszy warto kupić X?
Czy jest możliwość żeby podczas pisania klawiatura była niżej i nie marnowala tyle miejsca po nią?

iPhone 11

#2231 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 28 czerwca 2018 - 19:09

Zalezy za ile.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2232 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 28 czerwca 2018 - 19:19

3700 z przedłużenia umowy.

iPhone 11

#2233 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 28 czerwca 2018 - 19:20

To raczej warto. Nowe modele beda tracily na wartosci dopiero pod koniec roku.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2234 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 28 czerwca 2018 - 19:34

A co z klawiaturą?

iPhone 11

#2235 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 czerwca 2018 - 19:40

Przecież wiesz. To iOS. 

iPhone 12 mini 

#2236 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 28 czerwca 2018 - 19:42

Rozumiem.

iPhone 11

#2237 Moongroow

Moongroow
  • 334 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 czerwca 2018 - 10:48

Na iOs 12 FiD działa znacznie lepiej.

#2238 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 30 czerwca 2018 - 11:06

Ogólnie telefon działa płynniej, więc warto zastanowić się nad betą. 

MBP 13 TouchBar 2018 | iPhone XS Gold | Apple Watch Series 4 44mm

#2239 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 30 czerwca 2018 - 11:08

Jeśli ktoś nie korzysta z gps do treningów, myślę, że ta beta działa lepiej niż oficjalny 11.4

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#2240 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 30 czerwca 2018 - 11:14

Nie zdecydowałem się na iPhone X
Finansowo nie miałem żadnych barier a sam telefon, jego kształty, bryła i użyte materiały są na najwyższym poziomie.
Z ios też już oczywiste miałem styczność i wolę go od androida. W więc co mnie zniechęciło?
- zbędny gest po użyciu FID przy odblokowanie,
- utrudnione odblokowanie w uchwycie samochodowym
- brak możliwości odblokowania jak telefon leży płasko na biurku
- koszt wymiany tylnej części (2700 = wymiana na nowy)
- koszt wymiany wyświetlacza (1500)
- kuriozalnie wysoko umieszczona klawiatura pod którą masa zmarnowanego miejsca i dodatkowo brak możliwości wyboru na przeniesienie klawiatury niżej
- do w/w słabo zagospodarowany ekran, szczególnie podczas pisania
- bardziej ogólnie, brak push dla poczty Gmail

Bardzo chciałem mieć ios i X ale ostatecznie będę się męczyć z Huawei P20 Pro

iPhone 11

#2241 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 30 czerwca 2018 - 12:41

Masz na myśli szybkość? Pole widzenia?

Mam nadzieję że w końcu dodadzą odblokowywanie gdy telefon jest bokiem...

Finansowo nie miałem żadnych barier a sam telefon, jego kształty, bryła i użyte materiały są na najwyższym poziomie.
Z ios też już oczywiste miałem styczność i wolę go od androida. W więc co mnie zniechęciło?
- kuriozalnie wysoko umieszczona klawiatura pod którą masa zmarnowanego miejsca i dodatkowo brak możliwości wyboru na przeniesienie klawiatury niżej

Pozwól że odniosę się do paru Twoich punktów.

Gdyby nie było tego gestu to jak chciałbyś szybko rzucić okiem na powiadomienia (bądź szybko wejść w ekran dnia dzisiejszego) bez wyciągania ich i późniejszego blokowania telefonu?

Uproszczenie jednego utrudniło by drugie.

Powiadomienia sprawdzamy nie dotykając ekranu, gdy chcemy coś robić na odblokowanym telefonie to i tak będziemy używać palców więc jedno przeciągnięcie nie robi szału...

Leżący telefon można odblokować, poprzez kod, nie można jedynie korzystać z Face ID, uściślenie takie...

Nie ma co się dziwić że drogi telefon jest drogi w naprawie, tak jak z innymi drogimi rzeczami...

Klawiatura jest umieszczona OK gdyż jej opuszczenie spowodowało by że trzeba wyginać kciuk w dół co nie jest wygodne a tak jest on w miarę prosto.

Przerwa ta robi za ramkę która wcześniej tam była i było wygodnie...

Push w GMail możesz mieć używając ich aplikacji, tak to żaden iPhone nie będzie go miał, nie tylko X (natywnie najbliżej do pusha będzie ustawić fetch na 15 minut).

Rzeczy które wymieniłeś szybko by straciły na wadze przy użytkowaniu.

Zauważ że najbardziej narzekają Ci którzy go nie mają, owszem zgodzę się że "swoje się chwali" ale też po prosto jest w porządku i nie ma większych wad.

Nie chcę Cię do niczego zmuszać, przedstawiam jedynie swój pogląd na Twoje kwestie, może wpłynie to na Twoją decyzję, może nie...

Telefon dużo zyskuje przy poznaniu, masa już była takich co widzieli sporo wad nawet go nie mając a później zmieniali zdanie bądź po prostu musieli sobie jakoś wynagrodzić bez możliwości posiadania go...

Widziałem że masz okazję kupić go w dobrej cenie, pomyśl, przelicz sobie, może warto spróbować a jeśli dla Ciebie nie będzie on należytym produktem to sprzedasz z małą stratą ale zyskasz pewność decyzji.

• Sebosz i freakzz lubią to

#2242 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 30 czerwca 2018 - 12:42

-a wyobrażasz sobie, że przy każdym sprawdzeniu godziny, ekran sie odblokowuje? przecież to nie miałoby sensu ;)

-z uchwytem sie zgadzam, tu jest problem.

-koszty wymiany spore, ale czy nie można poprostu go wsadzić w nawet najcieńszy case? mi upadł i żyje :)

-jakby klawiatura była niżej pisanie byłoby mniej wygodne. też zaraz po zakupie mnie to drażniło, ale po czasie.. lepiej jak jest wyżej

-push jest w oficjalnej apce gmail :) nie używam systemowej

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2243 Moongroow

Moongroow
  • 334 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lipca 2018 - 18:01

Masz na myśli szybkość? Pole widzenia?

Mam nadzieję że w końcu dodadzą odblokowywanie gdy telefon jest bokiem...

Pozwól że odniosę się do paru Twoich punktów.

Gdyby nie było tego gestu to jak chciałbyś szybko rzucić okiem na powiadomienia (bądź szybko wejść w ekran dnia dzisiejszego) bez wyciągania ich i późniejszego blokowania telefonu?
Uproszczenie jednego utrudniło by drugie.
Powiadomienia sprawdzamy nie dotykając ekranu, gdy chcemy coś robić na odblokowanym telefonie to i tak będziemy używać palców więc jedno przeciągnięcie nie robi szału...

Leżący telefon można odblokować, poprzez kod, nie można jedynie korzystać z Face ID, uściślenie takie...

Nie ma co się dziwić że drogi telefon jest drogi w naprawie, tak jak z innymi drogimi rzeczami...

Klawiatura jest umieszczona OK gdyż jej opuszczenie spowodowało by że trzeba wyginać kciuk w dół co nie jest wygodne a tak jest on w miarę prosto.
Przerwa ta robi za ramkę która wcześniej tam była i było wygodnie...

Push w GMail możesz mieć używając ich aplikacji, tak to żaden iPhone nie będzie go miał, nie tylko X (natywnie najbliżej do pusha będzie ustawić fetch na 15 minut).

Rzeczy które wymieniłeś szybko by straciły na wadze przy użytkowaniu.
Zauważ że najbardziej narzekają Ci którzy go nie mają, owszem zgodzę się że "swoje się chwali" ale też po prosto jest w porządku i nie ma większych wad.

Nie chcę Cię do niczego zmuszać, przedstawiam jedynie swój pogląd na Twoje kwestie, może wpłynie to na Twoją decyzję, może nie...
Telefon dużo zyskuje przy poznaniu, masa już była takich co widzieli sporo wad nawet go nie mając a później zmieniali zdanie bądź po prostu musieli sobie jakoś wynagrodzić bez możliwości posiadania go...
Widziałem że masz okazję kupić go w dobrej cenie, pomyśl, przelicz sobie, może warto spróbować a jeśli dla Ciebie nie będzie on należytym produktem to sprzedasz z małą stratą ale zyskasz pewność decyzji.

Lepiej reaguje pod kątami i dalszej odległości. Odblokowanie obecnie nie zajmuje dłużej niż w IPhone 8.
Jest to moja obiektywna opinia bez placebo.
Miałem okazję przetestować X i 8 obok :)
Jedyne co mnie denerwuje to to, że safari potrafi się wykrzaczyć. Poza tym jest ok.

Użytkownik Moongroow edytował ten post 01 lipca 2018 - 18:07

#2244 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 01 lipca 2018 - 19:24

Lepiej reaguje pod kątami i dalszej odległości. Odblokowanie obecnie nie zajmuje dłużej niż w IPhone 8.
Jest to moja obiektywna opinia bez placebo.
Miałem okazję przetestować X i 8 obok :)
Jedyne co mnie denerwuje to to, że safari potrafi się wykrzaczyć. Poza tym jest ok.

No to super bo jak czasem odchylę sobie fotel przy biurku (albo przyjmę jakąś dziwną pozę) to już nie łapie mi gęby gdy jest na stojaku.

Jeszcze do pełni szczęścia niech podadzą pracę w poziomie przed premierą iOS 13...

#2245 Moongroow

Moongroow
  • 334 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 lipca 2018 - 07:31

No to super bo jak czasem odchylę sobie fotel przy biurku (albo przyjmę jakąś dziwną pozę) to już nie łapie mi gęby gdy jest na stojaku.
Jeszcze do pełni szczęścia niech podadzą pracę w poziomie przed premierą iOS 13...

No ciekawe, czy skan w poziomie to sprawa softu czy też nowej kamery :)

#2246 Filpio

Filpio
  • 23 postów

Napisano 02 lipca 2018 - 17:07

co do uchwytu samochodowego, to nie do końca prawda. Mam uchwyt iOttie, tez szybkim bezprzewodowym ładowaniem ustawiony na wysokości kratek wentylacyjnych na środku kokpitu, tak żeby telefon się chłodził podczas ładowania i skierowany w kierunku twarzy. W ten sposób face id działa w samochodzie zawsze. Chyba nigdy jeszcze nie musiałem wpisywać kodu. 

• freakzz lubi to

#2247 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 13:31

Trochę żałuję zamiany 8 Plus na X.

Brakuje mi TouchID, jakoś lepiej mi się użytkowało i tyle.

Poza tym X ma nieco zbyt wąski ekran.

To takie moje odczucia.

#2248 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 13:48

Trochę żałuję zamiany 8 Plus na X.

Brakuje mi TouchID, jakoś lepiej mi się użytkowało i tyle.

Poza tym X ma nieco zbyt wąski ekran.

To takie moje odczucia.

I bardzo dobrze że jest wąski...

Wystarczy na rynku "paletek", nie każdy chce się męczyć z obsługą szerokiego ekranu.

Wszyscy producenci robią coraz większe telefony ale jakoś nie widzę by ludziom ręce rosły z roku na rok...

Nie długo nie będzie z czego wybierać by obsłużyć telefon (na całej powierzchni ekranu) jedną ręką.

Użytkownik gpociej edytował ten post 07 lipca 2018 - 13:49

#2249 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 07 lipca 2018 - 15:51

I bardzo dobrze że jest wąski...

Wystarczy na rynku "paletek", nie każdy chce się męczyć z obsługą szerokiego ekranu.

Zdajesz sobie jednak sprawę, że to była opinia @Omega55, a nie Twoja i nic Ci do niej?

P.s. co tyle tej dziwnej "wojny" ostatnio na forum i ostrej wymiany zdań to ja nie rozumiem..

• krissolek lubi to

#2250 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 lipca 2018 - 17:27

Był jeden iphone to był spokój. Teraz są dwa, " bieda" model 8 i X. Spróbuj coś złego tu napisać o X to zaraz Cie zagryzą. Niektórzy żyją w przekonaniu, że jak już zapłacili 5k za telefon to już nie może być nic lepszego na świecie. Krytyka tak "luksusowego" telefonu nie wchodzi w grę :-p
  • Molimo i krissolek lubią to

iPhone 15 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych