iPhone X – opinie i wrażenia.
Napisano 25 czerwca 2018 - 21:30
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 25 czerwca 2018 - 21:48
Nie do końca. Pamietam jak miałem 7plusa i w upały palce spocone, bądź nawet wilgotne to już mial problem z odblokowaniem a tu takiego problemu nie ma. Zawsze działa jak należy.
Dlatego dałem te 2% Z resztą nieważne. Wy uważacie FiD za świetną sprawę, ja nie. Dla mnie X z TiD byłby telefonem zupełnym. No może gdyby był lżejszy...
Użytkownik krissolek edytował ten post 25 czerwca 2018 - 21:52
- Sebosz lubi to
iPhone X iPad Pro 12,9 Pencil Macbook Pro 13" Retina Watch Steel
Napisano 25 czerwca 2018 - 21:58
Nie da się ukryć, masz felerny egzemplarz. Reklamuj. Osobiście nie pamiętam kiedy FiD nie zadziałał od tak i musiałem wpisywać kod.
Użytkownik effe edytował ten post 25 czerwca 2018 - 21:58
iPhone 12 mini
Napisano 25 czerwca 2018 - 22:34
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 25 czerwca 2018 - 22:35
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 28 czerwca 2018 - 18:49
Czy na dzień dzisiejszy warto kupić X?
Czy jest możliwość żeby podczas pisania klawiatura była niżej i nie marnowala tyle miejsca po nią?
iPhone 11
Napisano 28 czerwca 2018 - 19:09
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 28 czerwca 2018 - 19:19
iPhone 11
Napisano 28 czerwca 2018 - 19:20
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 28 czerwca 2018 - 19:34
iPhone 11
Napisano 28 czerwca 2018 - 19:40
Przecież wiesz. To iOS.
iPhone 12 mini
Napisano 28 czerwca 2018 - 19:42
iPhone 11
Napisano 30 czerwca 2018 - 10:48
Napisano 30 czerwca 2018 - 11:06
Na iOs 12 FiD działa znacznie lepiej.
Ogólnie telefon działa płynniej, więc warto zastanowić się nad betą.
MBP 13 TouchBar 2018 | iPhone XS Gold | Apple Watch Series 4 44mm
Napisano 30 czerwca 2018 - 11:08
Jeśli ktoś nie korzysta z gps do treningów, myślę, że ta beta działa lepiej niż oficjalny 11.4
Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max
Napisano 30 czerwca 2018 - 11:14
Finansowo nie miałem żadnych barier a sam telefon, jego kształty, bryła i użyte materiały są na najwyższym poziomie.
Z ios też już oczywiste miałem styczność i wolę go od androida. W więc co mnie zniechęciło?
- zbędny gest po użyciu FID przy odblokowanie,
- utrudnione odblokowanie w uchwycie samochodowym
- brak możliwości odblokowania jak telefon leży płasko na biurku
- koszt wymiany tylnej części (2700 = wymiana na nowy)
- koszt wymiany wyświetlacza (1500)
- kuriozalnie wysoko umieszczona klawiatura pod którą masa zmarnowanego miejsca i dodatkowo brak możliwości wyboru na przeniesienie klawiatury niżej
- do w/w słabo zagospodarowany ekran, szczególnie podczas pisania
- bardziej ogólnie, brak push dla poczty Gmail
Bardzo chciałem mieć ios i X ale ostatecznie będę się męczyć z Huawei P20 Pro
iPhone 11
Napisano 30 czerwca 2018 - 12:41
Na iOs 12 FiD działa znacznie lepiej.
Masz na myśli szybkość? Pole widzenia?
Mam nadzieję że w końcu dodadzą odblokowywanie gdy telefon jest bokiem...
Nie zdecydowałem się na iPhone X
Finansowo nie miałem żadnych barier a sam telefon, jego kształty, bryła i użyte materiały są na najwyższym poziomie.
Z ios też już oczywiste miałem styczność i wolę go od androida. W więc co mnie zniechęciło?
- kuriozalnie wysoko umieszczona klawiatura pod którą masa zmarnowanego miejsca i dodatkowo brak możliwości wyboru na przeniesienie klawiatury niżej
Pozwól że odniosę się do paru Twoich punktów.
Gdyby nie było tego gestu to jak chciałbyś szybko rzucić okiem na powiadomienia (bądź szybko wejść w ekran dnia dzisiejszego) bez wyciągania ich i późniejszego blokowania telefonu?
Uproszczenie jednego utrudniło by drugie.
Powiadomienia sprawdzamy nie dotykając ekranu, gdy chcemy coś robić na odblokowanym telefonie to i tak będziemy używać palców więc jedno przeciągnięcie nie robi szału...
Leżący telefon można odblokować, poprzez kod, nie można jedynie korzystać z Face ID, uściślenie takie...
Nie ma co się dziwić że drogi telefon jest drogi w naprawie, tak jak z innymi drogimi rzeczami...
Klawiatura jest umieszczona OK gdyż jej opuszczenie spowodowało by że trzeba wyginać kciuk w dół co nie jest wygodne a tak jest on w miarę prosto.
Przerwa ta robi za ramkę która wcześniej tam była i było wygodnie...
Push w GMail możesz mieć używając ich aplikacji, tak to żaden iPhone nie będzie go miał, nie tylko X (natywnie najbliżej do pusha będzie ustawić fetch na 15 minut).
Rzeczy które wymieniłeś szybko by straciły na wadze przy użytkowaniu.
Zauważ że najbardziej narzekają Ci którzy go nie mają, owszem zgodzę się że "swoje się chwali" ale też po prosto jest w porządku i nie ma większych wad.
Nie chcę Cię do niczego zmuszać, przedstawiam jedynie swój pogląd na Twoje kwestie, może wpłynie to na Twoją decyzję, może nie...
Telefon dużo zyskuje przy poznaniu, masa już była takich co widzieli sporo wad nawet go nie mając a później zmieniali zdanie bądź po prostu musieli sobie jakoś wynagrodzić bez możliwości posiadania go...
Widziałem że masz okazję kupić go w dobrej cenie, pomyśl, przelicz sobie, może warto spróbować a jeśli dla Ciebie nie będzie on należytym produktem to sprzedasz z małą stratą ale zyskasz pewność decyzji.
- Sebosz i freakzz lubią to
Napisano 30 czerwca 2018 - 12:42
Nie zdecydowałem się na iPhone X
-a wyobrażasz sobie, że przy każdym sprawdzeniu godziny, ekran sie odblokowuje? przecież to nie miałoby sensu
-z uchwytem sie zgadzam, tu jest problem.
-koszty wymiany spore, ale czy nie można poprostu go wsadzić w nawet najcieńszy case? mi upadł i żyje
-jakby klawiatura była niżej pisanie byłoby mniej wygodne. też zaraz po zakupie mnie to drażniło, ale po czasie.. lepiej jak jest wyżej
-push jest w oficjalnej apce gmail nie używam systemowej
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Napisano 01 lipca 2018 - 18:01
Lepiej reaguje pod kątami i dalszej odległości. Odblokowanie obecnie nie zajmuje dłużej niż w IPhone 8.Masz na myśli szybkość? Pole widzenia?
Mam nadzieję że w końcu dodadzą odblokowywanie gdy telefon jest bokiem...
Pozwól że odniosę się do paru Twoich punktów.
Gdyby nie było tego gestu to jak chciałbyś szybko rzucić okiem na powiadomienia (bądź szybko wejść w ekran dnia dzisiejszego) bez wyciągania ich i późniejszego blokowania telefonu?
Uproszczenie jednego utrudniło by drugie.
Powiadomienia sprawdzamy nie dotykając ekranu, gdy chcemy coś robić na odblokowanym telefonie to i tak będziemy używać palców więc jedno przeciągnięcie nie robi szału...
Leżący telefon można odblokować, poprzez kod, nie można jedynie korzystać z Face ID, uściślenie takie...
Nie ma co się dziwić że drogi telefon jest drogi w naprawie, tak jak z innymi drogimi rzeczami...
Klawiatura jest umieszczona OK gdyż jej opuszczenie spowodowało by że trzeba wyginać kciuk w dół co nie jest wygodne a tak jest on w miarę prosto.
Przerwa ta robi za ramkę która wcześniej tam była i było wygodnie...
Push w GMail możesz mieć używając ich aplikacji, tak to żaden iPhone nie będzie go miał, nie tylko X (natywnie najbliżej do pusha będzie ustawić fetch na 15 minut).
Rzeczy które wymieniłeś szybko by straciły na wadze przy użytkowaniu.
Zauważ że najbardziej narzekają Ci którzy go nie mają, owszem zgodzę się że "swoje się chwali" ale też po prosto jest w porządku i nie ma większych wad.
Nie chcę Cię do niczego zmuszać, przedstawiam jedynie swój pogląd na Twoje kwestie, może wpłynie to na Twoją decyzję, może nie...
Telefon dużo zyskuje przy poznaniu, masa już była takich co widzieli sporo wad nawet go nie mając a później zmieniali zdanie bądź po prostu musieli sobie jakoś wynagrodzić bez możliwości posiadania go...
Widziałem że masz okazję kupić go w dobrej cenie, pomyśl, przelicz sobie, może warto spróbować a jeśli dla Ciebie nie będzie on należytym produktem to sprzedasz z małą stratą ale zyskasz pewność decyzji.
Jest to moja obiektywna opinia bez placebo.
Miałem okazję przetestować X i 8 obok
Jedyne co mnie denerwuje to to, że safari potrafi się wykrzaczyć. Poza tym jest ok.
Użytkownik Moongroow edytował ten post 01 lipca 2018 - 18:07
Napisano 01 lipca 2018 - 19:24
Lepiej reaguje pod kątami i dalszej odległości. Odblokowanie obecnie nie zajmuje dłużej niż w IPhone 8.
Jest to moja obiektywna opinia bez placebo.
Miałem okazję przetestować X i 8 obok
Jedyne co mnie denerwuje to to, że safari potrafi się wykrzaczyć. Poza tym jest ok.
No to super bo jak czasem odchylę sobie fotel przy biurku (albo przyjmę jakąś dziwną pozę) to już nie łapie mi gęby gdy jest na stojaku.
Jeszcze do pełni szczęścia niech podadzą pracę w poziomie przed premierą iOS 13...
Napisano 02 lipca 2018 - 07:31
No to super bo jak czasem odchylę sobie fotel przy biurku (albo przyjmę jakąś dziwną pozę) to już nie łapie mi gęby gdy jest na stojaku.
Jeszcze do pełni szczęścia niech podadzą pracę w poziomie przed premierą iOS 13...
No ciekawe, czy skan w poziomie to sprawa softu czy też nowej kamery
Napisano 02 lipca 2018 - 17:07
co do uchwytu samochodowego, to nie do końca prawda. Mam uchwyt iOttie, tez szybkim bezprzewodowym ładowaniem ustawiony na wysokości kratek wentylacyjnych na środku kokpitu, tak żeby telefon się chłodził podczas ładowania i skierowany w kierunku twarzy. W ten sposób face id działa w samochodzie zawsze. Chyba nigdy jeszcze nie musiałem wpisywać kodu.
- freakzz lubi to
Napisano 07 lipca 2018 - 13:31
Trochę żałuję zamiany 8 Plus na X.
Brakuje mi TouchID, jakoś lepiej mi się użytkowało i tyle.
Poza tym X ma nieco zbyt wąski ekran.
To takie moje odczucia.
Napisano 07 lipca 2018 - 13:48
Trochę żałuję zamiany 8 Plus na X.
Brakuje mi TouchID, jakoś lepiej mi się użytkowało i tyle.
Poza tym X ma nieco zbyt wąski ekran.
To takie moje odczucia.
I bardzo dobrze że jest wąski...
Wystarczy na rynku "paletek", nie każdy chce się męczyć z obsługą szerokiego ekranu.
Wszyscy producenci robią coraz większe telefony ale jakoś nie widzę by ludziom ręce rosły z roku na rok...
Nie długo nie będzie z czego wybierać by obsłużyć telefon (na całej powierzchni ekranu) jedną ręką.
Użytkownik gpociej edytował ten post 07 lipca 2018 - 13:49
Napisano 07 lipca 2018 - 15:51
I bardzo dobrze że jest wąski...
Wystarczy na rynku "paletek", nie każdy chce się męczyć z obsługą szerokiego ekranu.
Zdajesz sobie jednak sprawę, że to była opinia @Omega55, a nie Twoja i nic Ci do niej?
P.s. co tyle tej dziwnej "wojny" ostatnio na forum i ostrej wymiany zdań to ja nie rozumiem..
- krissolek lubi to
Napisano 07 lipca 2018 - 17:27
- Molimo i krissolek lubią to
iPhone 15 Pro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych