Np. z płatności mobilnych. Chyba, że jesteś w stanie płacić AP, to zwracam honor i sprzedaje od razu HW2.
Użytkownik towal edytował ten post 20 lutego 2018 - 09:24
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 20 lutego 2018 - 09:23
Np. z płatności mobilnych. Chyba, że jesteś w stanie płacić AP, to zwracam honor i sprzedaje od razu HW2.
Użytkownik towal edytował ten post 20 lutego 2018 - 09:24
Napisano 20 lutego 2018 - 09:37
Napisano 20 lutego 2018 - 09:59
Ja z kolei mieszkam z kraju gdzie płatności mobilne są jednymi z lepiej rozwiniętych na świecie, gdzie w budce z hot-dogiem możesz zapłacić czymkolwiek. Niestety Apple przez swoją chciwość w Polsce nie oferuje AP. Konkurencja w postaci Google - już oferuje. Kto jest winny zaistniałej sytuacji? Banki? Google? Może ja?
Napisano 20 lutego 2018 - 10:21
Napisano 20 lutego 2018 - 10:23
Ja z kolei mieszkam z kraju gdzie płatności mobilne są jednymi z lepiej rozwiniętych na świecie, gdzie w budce z hot-dogiem możesz zapłacić czymkolwiek. Niestety Apple przez swoją chciwość w Polsce nie oferuje AP. Konkurencja w postaci Google - już oferuje. Kto jest winny zaistniałej sytuacji? Banki? Google? Może ja?
Ale konkurencja w postaci Google np. oficjalnie w u nas w kraju nie sprzedaje Pixeli to jak to nazwać ? też chciwość ? daje tylko przykład że nie tylko Apple traktuje w różnych sprawach tak nasz kraj.
Napisano 20 lutego 2018 - 10:34
Hohe winne jest Apple i ich chciwość na prowizje, bo tylko to jest problemem. Dziś gdzie postęp galopuje, ciężko zrozumieć taki ruch, jak praktycznie każda "androbieda" oferuje płatności NFC, a telefon za 5k nie oferuje. Skoro kastrują telefon z podstawowych funkcji, to może z ceny by trochę zeszli?
Napisano 20 lutego 2018 - 10:41
To UE też jest winna, że w Polscie obowiązującą walutą nie jest ojro?
Jakiś dziwny tok rozumowania masz, X jest wykastrowane, bo AP nie działa w kraju nad wisłą
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 20 lutego 2018 - 10:43
Unia tu nie ma nic do tego, co za różnica jak waluta? U bogatych zachodnich sąsiadów też masz euro, a mają AP?
Użytkownik towal edytował ten post 20 lutego 2018 - 10:46
Napisano 20 lutego 2018 - 10:47
Ale płatności AP X'em działają, tyle że nie w Polsce? Czy jest przez to wykastrowany? Wszystkie ajfony są przez to wykastrowane?
UE i brak ojro w PL było tylko jako przykład Twojego dziwnego toku rozumowania.
Ani unia nie jest winna brakowi euro w pl, ani sam X nie jest w żaden sposób wykastrowany, skoro w krajach w których jest to możliwe, AP działa.
Wykastrowany to jest u Arabów, bo tam ponoć FiD nie może działać.
Użytkownik zboras edytował ten post 20 lutego 2018 - 10:48
Napisano 20 lutego 2018 - 10:52
iPhony są w PL wykastrowane z funkcji, które działają za granicą. Gdzie tu dziwny tok rozumowania?
Napisano 20 lutego 2018 - 11:11
iPhony są w PL wykastrowane z funkcji, które działają za granicą. Gdzie tu dziwny tok rozumowania?
Napisano 20 lutego 2018 - 11:21
Iphone kupiony w PL, konto bankowe założone za granicą. Kastracji nie dostrzegam, wszystko śmiga.
Rozumiem, o czym mówisz, ale telefon kupiony w PL nie jest w żaden sposób okrojony z funkcji. Brak usług na danym terenie to niezupełnie to samo.
Płacić X'em w wielu/niektórych miejscach możesz i u nas... ale już konta bankowego obługującego AP w PL nie założysz, czyli to raczej polskie banki są wykastrowane z funkcji i powinny obniżyć prowizję
Napisano 20 lutego 2018 - 11:30
Dokładnie, towal nie przemyślał tego do końca
Użytkownik effe edytował ten post 20 lutego 2018 - 11:31
iPhone 12 mini
Napisano 20 lutego 2018 - 11:41
Przemyślałem wszystko, może coś źle ubrałem w słowa. Polska jest traktowana przez Apple i inne większe firmy jak kraj 3 lu 4 świata. My jesteśmy Apple hur dur, macie się zgodzić na nasze warunki AP i kij. Niestety, banki się nie zgodziły i dupa. W takiej sytuacji, jeżeli usługa działa - mowa o płatnościach zbliżeniowych - bo działa i ma się dobrze, to nie znaczy, że polskie banki są wykastrowane z tej funkcji. Ja to tak widzę. Apple jest pazerne na kasę, co wszyscy wiemy, chce duże prowizje dla siebie - bo inaczej banki by też w to weszły - to biznes dla każdego. A mi - gościowi co nie ma konta w zagranicznym banku - usługa w Polsce nie działa. Szkoda - bo to fajna funkcja, która się niewątpliwie przydaje.
Napisano 20 lutego 2018 - 12:05
To czemu nie kupisz sobie słuchawki z androidem? Tam przecież działa
Napisano 20 lutego 2018 - 12:09
Wykastrowany to jest u Arabów, bo tam ponoć FiD nie może działać.
W kominiarkach nigdzie nie działa....
Napisano 20 lutego 2018 - 12:39
To czemu nie kupisz sobie słuchawki z androidem? Tam przecież działa
Miałem, dwa lata. Teraz czas na iOS oraz współpracę z Makiem - czego wcześniej mi z kolei brakowało. Błędne koło - niestety. Póki co nie ma dla mnie idealnego ekosystemu. Maków używam jeszcze za czasów PPC.
Napisano 20 lutego 2018 - 13:31
Z tym niedziałaniem Facetime w iP w krajach arabskich to do końca nie wiem jak jest.
Znam dwa przypadki iP 7 z tamtego regionu i w obu Facetime działa u nas bez problemu. Wydaje mi się, że to bardziej tamtejsi dostawcy netu i operatorzy gsm w ustawieniach sieciowych blokują przekaz wizualny,
Może to jeszcze od konkretnego kraju zależy (ok. 20 Państw).
iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE
Napisano 20 lutego 2018 - 13:32
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 20 lutego 2018 - 23:30
Napisano 21 lutego 2018 - 07:51
Napisano 21 lutego 2018 - 08:07
Stabilna? Jak bateria? Drenuje ją coś?
Napisano 21 lutego 2018 - 08:31
Nie ten temat, do usunięcia.
Użytkownik zboras edytował ten post 21 lutego 2018 - 08:31
Napisano 21 lutego 2018 - 08:31