iPhone X – opinie i wrażenia.
Napisano 10 listopada 2017 - 21:15
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 10 listopada 2017 - 21:25
iPhone 11
Napisano 10 listopada 2017 - 21:30
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 10 listopada 2017 - 21:32
Eksperymentalny oled, masakra, ciekawe co jeszcze wyjdzie
iPhone 12 mini
Napisano 10 listopada 2017 - 21:35
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 10 listopada 2017 - 21:35
Napisano 10 listopada 2017 - 22:01
iPhone 11
Napisano 10 listopada 2017 - 23:01
Mocno skrócona recenzja osoby o mocno utylitarnym podejściu (przejście z 6S):
- FaceID rewelacja, choć wymaga przestawienia i nie jest bez wad
- ekran: nie spodziewałem się, że zauważę różnicę, a jestem zachwycony (bardziej niż jak wchodziła Retina)
- brak Home Button (czytaj gesty) - zdecydowanie krok w dobrą stronę, momentalnie się przestawiłem, nie chce powrotu do starego
- aparat spora różnica na plus
Generalnie telefon udany ale nie powiedziałbym, że to jakaś totalna rewolucja, a tego chyba wszyscy oczekiwaliśmy... Wyznaczona ścieżka rozwoju mi się podoba.
Dla mnie zamiast 8 powinni wydać X, a na jego miejsce oczekiwałbym czegoś na prawdę innowacyjnego.
Napisano 10 listopada 2017 - 23:18
Dla mnie zamiast 8 powinni wydać X, a na jego miejsce oczekiwałbym czegoś na prawdę innowacyjnego.
Wszyscy chcą innowacji tylko powiedzcie co można jeszcze zrobić w smartfonie? Czego by już nie było.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 11 listopada 2017 - 00:15
Brak Touch ID, brak Home button, face ID, ekran OLED, nowy wygląd iPhone. Gesty. Myśle jednak ze to spora rewolucja.
Wszyscy chcą innowacji tylko powiedzcie co można jeszcze zrobić w smartfonie? Czego by już nie było.
nie wiem, niech zrobią cokolwiek czego nie zrobił jeszcze Szajsung ;-) mało to rzeczy naczytamy się co roku? innowacyjne baterie, prawdziwe bezprzewodowe ładowanie, elastyczne ekrany, kamery z regulowaną głębia ostrości jak w Lytro, kamera 3D, emulacja tekstury na ekranie dotykowym, ekran 3D itd. itp. wszystkie te technologie ktoś już pokazał, tylko nie zostały jeszcze wdrożone na tak szeroką skalę
Użytkownik pcstud edytował ten post 11 listopada 2017 - 00:19
Napisano 11 listopada 2017 - 00:48
Tak po pierwszym dniu:
Fajnie, że spojrzeniem można zobaczyć co kryje się pod powiadomieniami.
Ekran świetny. Efekt WOW jest tylko trzeba zobaczyć film w standardzie HDR. Wtedy kopara opada.
Jak do tej pory jestem nietelewizyjny tak zaczął mnie kusić zakup tv z obsługą hdr-a.
Ciężki w porównaniu do 5s.
Dość duży. Niepewnie się czuję jeszcze z nim. 5s mogłem żonglować, a tu tak średnio teraz.
Space Gray jednak wygląda świetnie. Co prawda dopóki nie przyzwyczaję się to musowo będzie siedział w etui. Product Red tym razem. Bardzo ładnie współgra ta czerwień z tym telefonem.
Głośniki głośniejsze. Musiałem przyciszyć dzwonki.
Używanie apek do tej pory odblokowywanych przez TouchID to bajka.
Świecenie ekranu dopóki się na telefon patrzy też. Można wolno czytać i ekran nie zgaśnie.
Ogólnie zadowolony jestem, ale wydaje mi się, że jednak postęp nie jest aż tak duży by usprawiedliwić jego cenę (choć sam wcześniej ten koszt usprawiedliwiałem). Tak o 1k zł taniej i byłoby ok.
Większość rzeczy i tak robię tabletem lub kompem, od pracy po rozrywkę więc telefon jest jakby dodatkiem i używam go tam gdzie nie biorę ipada.
W każdym razie po godzinie z X-em spojrzenie na ipada pro to bieda i żal.
Jak zrobią taki ekran do przyszłych tabletów to nie będę się w stanie oprzeć. Nic mnie nie powstrzyma.
Napisano 11 listopada 2017 - 08:40
Napisano 11 listopada 2017 - 08:44
Aż dziwnie się czuje bo pierwszy raz od wielu wielu lat dostając pierwszy egzemplarz z Apple Online Store naprawdę nie ma się do czego przyczepić oczywiście ekran przy patrzeniu pod kątem lekko wpada w niebieski kolor (na szczęście w niebieski bo czerwony już by mnie wkurzał ale cóż OLED tak ma ) na początku wydawało mi się że telefon u góry ma nieco cieplejszą biel niż u dołu ale chyba się czepiam
Hissing noise słychać tylko jak się przyłoży telefon logiem do ucha(nikt normalny tak nie robi) natomiast na filmach już go nie słychać więc dla mnie jest ok, w 7 plus było słychać pisk)
Natomiast mam mały problem z face id w jednym oku mam lekkiego zeza i telefon częściej się nie odblokowuje niż odblokowuje ale może się tego nauczę.
widziałem to wczoraj i jeśli nawet erica gryfin dostała telefon który pod kątem wpada w niebieski to znaczy że to taki "ficzer":D
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 11 listopada 2017 - 08:51
Aż dziwnie się czuje bo pierwszy raz od wielu wielu lat dostając pierwszy egzemplarz z Apple Online Store naprawdę nie ma się do czego przyczepić oczywiście ekran przy patrzeniu pod kątem lekko wpada w niebieski kolor (na szczęście w niebieski bo czerwony już by mnie wkurzał ale cóż OLED tak ma ) na początku wydawało mi się że telefon u góry ma nieco cieplejszą biel niż u dołu ale chyba się czepiam
Hissing noise słychać tylko jak się przyłoży telefon logiem do ucha(nikt normalny tak nie robi) natomiast na filmach już go nie słychać więc dla mnie jest ok, w 7 plus było słychać pisk)
Natomiast mam mały problem z face id w jednym oku mam lekkiego zeza i telefon częściej się nie odblokowuje niż odblokowuje ale może się tego nauczę.
widziałem to wczoraj i jeśli nawet erica gryfin dostała telefon który pod kątem wpada w niebieski to znaczy że to taki "ficzer":D
wyłącz funkcję rozpoznawania skupiania uwagi i problem się rozwiąże
Napisano 11 listopada 2017 - 08:56
Prawdopodobnie tak ale będzie to chyba mniej bezpieczne
Napisano 11 listopada 2017 - 12:22
Fajnie pokazane i wytłumaczone jak kiepskie jest wykorzystanie ekranu w X na tą chwilę. Granie na tym telefonie nie różni się od grania na ip8 4,7 cala pod względem wielkości ekranu.
iPhone 15 Pro
Napisano 11 listopada 2017 - 12:58
Tak samo było w przypadku iPhone'a 5 w 2012r. Zanim deweloperzy przystosują swoje aplikacji to trochę minie, dlatego też warto się wstrzymać z tym telefonem kilka miesięcy. Raz, że będzie duuużo tańszy, a dwa, że wykorzystamy go w pełni, zwłaszcza wyświetlacz.
iPhone 12 mini
Napisano 11 listopada 2017 - 13:02
... warto się wstrzymać z tym telefonem kilka miesięcy. Raz, że będzie duuużo tańszy ...
Naprawdę w to wierzysz? :-) Makabrycznie potaniały 7 i 8 ale X nie wróżę spadku ceny poniżej sklepowej
(mowa o nowym oczywiście, z drugiej ręki inna bajka)
Napisano 11 listopada 2017 - 13:22
http://www.telepolis...,3,40524.html
Zaczyna się na szczęście przy takich ewidentnych wadach apple bez problemu wymienia telefon
Napisano 11 listopada 2017 - 23:54
Tak, to prawda nie posiadam go a problemy z ekranem hmmm no cóż spodziewałem się że coś będzie nie tak. Dobrze że Apple nie zamiata tego pod dywan. Jednak ja czekam na jeszcze jeden test. Test zimy i ujemne temperatury. Zobaczymy co wtedy wyjdzie na jaw. Już wiemy o ekranach które potrzebują chwili żeby załapać a do tego może dojść bateria. Boje się że takie rzeczy Apple może olać bo przecież użytkownik używa telefonu w nieodpowiedniej temperaturze. Szkoda że zapomnieli iż w samych Stanch temperatura bywa powyżej 35 a i poniżej 0.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 12 listopada 2017 - 07:27
widzieliście co zrobili z " kupowaniem" nowych nawet bezpłatnych aplikacji w app store trzeba kliknąć pobierz potem dwukrotnie side button a potem jeszcze użyć face id no tyle kroków żeby pobrać bezpłatną aplikacje to u apple jeszcze nie było.....
Napisano 12 listopada 2017 - 07:36
widzieliście co zrobili z " kupowaniem" nowych nawet bezpłatnych aplikacji w app store trzeba kliknąć pobierz potem dwukrotnie side button a potem jeszcze użyć face id no tyle kroków żeby pobrać bezpłatną aplikacje to u apple jeszcze nie było.....
To jeszcze nic. Najgorzej jest z zakupami rodzinnymi. Każdą prośbę trzeba potwierdzać hasłem. Wcześniej wystarczył touch id
Napisano 12 listopada 2017 - 07:44
ergonomia 0 podobnie jak multitasking wywołaj przytrzymaj zamknij aplikacje (z 2 kroków na 8/8 plus robią trzy kroki albo i więcej na 10, ot postęp technologiczny mam nadzieje że to poprawią w ios 12
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 12 listopada 2017 - 07:45
Napisano 12 listopada 2017 - 08:02
ergonomia 0 podobnie jak multitasking wywołaj przytrzymaj zamknij aplikacje (z 2 kroków na 8/8 plus robią trzy kroki albo i więcej na 10, ot postęp technologiczny mam nadzieje że to poprawią w ios 12
Tam niepotrzebnie jest ten dodatkowy gest, że musisz przytrzymać aż do momentu kiedy pojawią się "-" na górze, zamiast od razu wyrzucić je gestem w górę.
Napisano 12 listopada 2017 - 08:08
o tym właśnie mówię.....
Napisano 12 listopada 2017 - 08:43
Wejście w multitasking wymaga przesunięcia aplikacji do połowy ekranu. Myślę, że chodzi o to aby przypadkiem nie zabić aplikacji na której się pracuje, stąd to przytrzymanie. Mi nie przeszkadza w niczym.
MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych