Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#576 Wojciech Pawłowski

Wojciech Pawłowski
  • 31 postów
  • SkądDublin/Poznań

Napisano 09 listopada 2017 - 20:30

Co do baterii po jednym dniu wygląda u mnie tak i mam jeszcze 25%

5% left

IMG_0056.jpg?dl=0

Użytkownik Wojciech Pawłowski edytował ten post 09 listopada 2017 - 20:31

#577 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 09 listopada 2017 - 22:57

1% baterii i taki wynik.

Załączone pliki

Komputer:  MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2

Telefon:  iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3

#578 mart66

mart66
  • 49 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 09:15

czytam o tych "różach", "zażółceniach" , nie sądziłem , że mój lekki daltonizm uczyni mnie szczęśliwszym człowiekiem.. :)

• Molimo, kristof461 i krzysztofsds lubią to

#579 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 11:42

Dlatego ja się wstrzymałem z iP X zwłaszcza przez niedopracowany ekran OLED oraz to, że póki co apki są nie przystosowane. Kolejna sprawa, to jednak FiD nie jest dla mnie wygodniejsze od TiD. Może za kilka miesięcy się przekonam, ale póki co korzystam z iP8, którego obecnie można zakupić w dobrej cenie od osób np. przedłużających umowy. 

Ekran za pierwszym razem w X  trafiłem na dobry, a miałem też S8, zwracałem, bo róż na nim dwa razy mi się przytrafił. Jeśli chodzi o fID to uważam że fajnie działa, a też byłem źle nastawiony, bo przyzwyczajony do tid, ale np. sytuacja wilgotne palce i nagle coś chcesz sprawdzić i niestety często użyty był kod, tutaj w X o to się już nie boisz.

#580 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 listopada 2017 - 11:49

@tomk925

Jeśli chodzi i mokre palce, czy zabrudzone, bo akurat coś robimy to fakt TiD jest zdecydowanie słabsze. Jednak TiD posiada wiele innych zalet jak np odblokowywanie telefonu leżącego dalej na stole, czy w różnych pozycjach. FiD raz, że telefon musi być w pionie, to dwa, że trzeba skierować na twarz, może nie tak centralnie jak to ma miejsce w Samsungach, ale jednak. Mam na codzień styczność z tym telefonem i uważam, że jest bardzo fajny. Bryła mi się mega podoba zwłaszcza biały tył. Cały czas się uczę tego FiD i jest to duży progres w porównaniu z konkurencją, ale jednak TiD bardziej do mnie przemawia, jak dla mnie szybciej mi się telefon odbezpiecza. 

iPhone 12 mini 

#581 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 12:00

Wracając do Opinii i wrażeń, czyli sednie tematu, zauważyłem, że na na iPX przy włączonej nawigacji w mapach Google'a oraz wyłączonym ekranie, nie pojawiają się powiadomienia o następnym manewrze. Nie zawsze jest konieczność aby aplikacja działała na włączonym ekranie, ani też nie zawsze można mieć włączone komunikaty głosowe. Sprawdzałem już różne ustawienia powiadomień i za każdym razem nowe nie wyskakują. Macie jakiś pomysł? Na iP 8 Plus wszystko śmiga jak trzeba.

#582 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 12:22

Biały ma odcień ciepły jak w poprzednich iPhone’ach zaś po włączeniu True Tone żółty bardzo. Jeżeli chodzi o różowe, bądź czerwone ekrany to nie zauważyłem. Jedynie pod katem jak się patrzy to wiadomo zmieniają się odcienie ekranu.

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 10 listopada 2017 - 12:22

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#583 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 12:51

True Tone to pierwsza rzecz, którą od razu wyłączyłem. Czułem się jakbym wylał herbatę na ekran. Samo Night Shift już jest dla mnie bezużyteczne, bo nie mam problemów z zasypianiem po 10-12h w pracy, a potem drugiej dniówce przy brzdącach. Z reguły żona zeskrobuje mnie z łóżeczka.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#584 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 13:30

w ogóle z tego co czytałem to nikt się nie skarżył na yelow tint w Xsach raczej na blue ale ja akurat zimne ekrany lubię, bo nie trzeba katować go pełną jasnością wystarczy 30% i można spokojnie korzystać

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#585 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 13:48

Biały ma odcień ciepły jak w poprzednich iPhone’ach zaś po włączeniu True Tone żółty bardzo. Jeżeli chodzi o różowe, bądź czerwone ekrany to nie zauważyłem. Jedynie pod katem jak się patrzy to wiadomo zmieniają się odcienie ekranu.

True Tone jest żółty wtedy kiedy ma być żółty i biały wtedy kiedy ma być biały. Tak to działa i działa to bardzo dobrze.

True Tone to pierwsza rzecz, którą od razu wyłączyłem. Czułem się jakbym wylał herbatę na ekran. Samo Night Shift już jest dla mnie bezużyteczne, bo nie mam problemów z zasypianiem po 10-12h w pracy, a potem drugiej dniówce przy brzdącach. Z reguły żona zeskrobuje mnie z łóżeczka.

U mnie zawsze włączone, oczy najważniejsze i po to ta funkcja jest.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#586 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 13:54

Ja nie lubię strasznie żółtych ekranów wiec tez wyłączyłem True Tone.

#587 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2017 - 14:21

True Tone jest żółty wtedy kiedy ma być żółty i biały wtedy kiedy ma być biały. Tak to działa i działa to bardzo dobrze.

U mnie zawsze włączone, oczy najważniejsze i po to ta funkcja jest.

A kiedy robimy zdjęcie czy edytujemy automatycznie nie wyłączy się więc trzeba włączać i wyłączać. Powinna być opcja aby taki ruch system wykonywał automatycznie.

Użytkownik Molimo edytował ten post 10 listopada 2017 - 14:21

#588 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 17:04

Temat ten jest o pierwszych opiniach i wrażeniach odnośnie iphona X. Mieszkam w niewielkm mieście i dziś mocno zdziwiłem się odwiedzając fioletowego operatora. Nie liczyłem nawet że zobacze ósemkę a tu proszę wchodzę i mają iksa. Co więcej była wystawka z 8, 8+, X. Oczywiście nie ma co pisać odnośnie szybkości działania telefonów bo wszystkie są obecnie poza zasięgiem, aparatu nie ocenię bo zdjęcia w warunkach salonu Play wyszłyby pewnie różnie. Jedynie co to skupiłem się na wyświetlaczu, obudowie, walorach wizualnych. Większa ósemka to wiadomo rakietka do tenisa stołowego. Na prawdę wiele rzeczy mogę sobie wyobrazić ale nosić w kieszeni od spodni ósemkę plus, używać jej komfortowo jedną ręką to przechodzi moje wyobrażenie. Następny był iks. I tutaj mam pewien problem bo telefon nie zrobił na mnie takiego wrażenia źebym natychmiast czym prędzej zbieraj szczękę z podłogi i leciał do bankomatu po 5tys. Widać na pewno że to zuuuupełnie inny telefon, brak ramek robi super robotę. Telefon nie jest duży, trochę większy od małej ósemki ale treści na nim mieści się zdecydowanie więcej. Nowe gesty działają perfekcyjnie, łatwo, bez zacięć i problemów. Co do oleda to tu mam mały problem bo spodziewałem się czegoś więcej. Ekran oledowy wiadomo jest lepszy od tego LCD ale tak porównując jakość obu ekranów z iksa i ósemki przepaści nie było. LCD z ósemki był bardzo dobry i w moim przypadku nie było wielkiego zachwytu oledem iksa. Podsumowując moją wizytę zdecydowałem jednak na małą ósemkę. Żaden telefon nie może być warty 5 tysięcy, tym bardziej nie jest warty tej kwoty nowy iks.
  • effe lubi to

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#589 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 17:14

już go mam :D 

Pierwsze  wrażenia, narazie ciągle wciskam przycisk którego nie ma....:D

Ekran jest ok ,choć przed wyłączeniem true tone faktycznie wygląda jak zalany herbatą......

Hissing noise znany z modelów 7 chyba jednak i tu jest obecny..... ale jako że nie udało mi się z nim wygrać w 7 Plus to i tu nie będę z tym walczył ewentualnie oddam kiedyś na gwarancje ale myśle że procki o takiej mocy obliczeniowej "już tak mają" podobnie jak komputery..... a no i rozmiar, niw wiem jak wytrzymałem rok z 7 Plusem.....:D

więcej za jakiś tydzień lub dwa jak już ochłonę.....:)   

#590 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 10 listopada 2017 - 17:21

Ja też dzisiaj odebrałem swojego X. Ekran rewelacja, nie widzę żadnych dziwnych przebarwień. Szybkość po przesiadce z 5s powala. Kupiony na Allegro za 5K. W Cortland pojęcia nie mają kiedy będzie dostawa, podobnie w AOS i X-Kom.

MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW

#591 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 17:29

Może niektórzy macie takie wrażenie z oled, że nie ma wow przy 8 plus, bo po prostu jakość LCD w nim też jest bardzo dobra. Amoled Sansunga za to ma bardziej nasycone kolory standardowo. Tutaj w X widać to przy czerni dopiero. Zreszta można pobawić się jeszcze w ustawieniach tymi filtrami barwnymi.

#592 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 17:38

Może niektórzy macie takie wrażenie z oled, że nie ma wow przy 8 plus, bo po prostu jakość LCD w nim też jest bardzo dobra. Amoled Sansunga za to ma bardziej nasycone kolory standardowo. Tutaj w X widać to przy czerni dopiero. Zreszta można pobawić się jeszcze w ustawieniach tymi filtrami barwnymi.

Faktycznie efektu"wow" nie ma ale ja od efektu wow wole naturalne kolory...... 

• konio124 lubi to

#593 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 10 listopada 2017 - 17:43

Bawiłem się chwilę znajomego X i tak porównywałem z moim ip7 i zdecydowanie wolę LCD. Nie mówię o wielkości ale o wyświetlanym obrazie. Jest mega wyraźny pod każdym kątem, w każdym oświetleniu. Lcd jest dopracowany do perfekcji.

iPhone 15 Pro

#594 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 18:31

Faktycznie efektu"wow" nie ma ale ja od efektu wow wole naturalne kolory......

O to waśnie chodzi.

Bawiłem się chwilę znajomego X i tak porównywałem z moim ip7 i zdecydowanie wolę LCD. Nie mówię o wielkości ale o wyświetlanym obrazie. Jest mega wyraźny pod każdym kątem, w każdym oświetleniu. Lcd jest dopracowany do perfekcji.

Częściowo się zgadzam, LCD retina zawsze dobrze wygladalała. Ale mam na porównanie moje X i żony IP 8 i mój oled nie dobiega niczym od LCD w 8. A znów przewyższa ja czernią, która jest idealnie czarna i super kontrastem. A w szczególności jest to widoczne jak odpali się film w Netflix.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#595 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 19:45

Ciekawe porównanie aparatów X vs Note 8. Lubie jego porównania.

https://www.youtube....xz7zqp51-g&t=6s

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 10 listopada 2017 - 19:46

#596 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 listopada 2017 - 19:52

W dzień zdjęcia porównywalne, nawet X bardziej nasycone kolory. Jednak już w nocy lepszy Note 8. 

iPhone 12 mini 

#597 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 20:35

Testował już może ktoś bezprzewodowe ladowanie? Zastanawiam się nad stacja Mophie ze strony Apple ale szybkie ładowania ma być udostępnione przy aktualizacji iOS jeszcze w tym roku.

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 10 listopada 2017 - 20:35

#598 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 20:48

Ja tylko bezprzewodowo ładuje. Nie zależy mi na szybkim ładowaniu bo ładuje cała noc. Mam ładowarki samsung.

#599 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 10 listopada 2017 - 21:08

A ktoś już ma zielony pasek na swoim X? Podobno nie jest to pojedynczy przypadek bo już ładnych kilka sztuk ma uszkodzony ekran. Apple wymienia je na nowe ale jeszcze nie wiedzą w czym tkwi problem.

iPhone 11

#600 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2017 - 21:10

Jaki zielony pasek?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych