I tak się nigdy prawdy nie dowiemy.
iPhone 8/8 Plus – opinie i wrażenia.
Napisano 03 października 2017 - 18:06
Napisano 03 października 2017 - 19:34
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 04 października 2017 - 06:24
Napisano 04 października 2017 - 06:41
Ciekawostka odnośnie 11.0.2 na ip8 i ip8 plus. Zgłaszana przez kilku już youtuberów. Coś się dzieje w tle procesów po aktualizacji. Powoduje spadki baterii nawet jak się telefon ładuje, niewłaściwie wyświetla stan baterii, do tego się grzeje. Może to dotyczy tylko wybranych telefonów i ustawień systemowych. Ale jest coś na rzeczy.
https://www.youtube....h?v=zlJitNQXfnw
https://www.youtube....h?v=oO1dVhxnm0o
Użytkownik koliberek1 edytował ten post 04 października 2017 - 06:43
Napisano 04 października 2017 - 08:47
Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat wytrzymałości tylnej i przedniej szybki na zarysowania ? Może ktoś używa bez etui ?
Po kilku dniach użytkowania to raczej ciężko będzie o jakieś konkretne opinie. Żadnego telefonu od Apple'a nie nosiłem w ochronce na przedni ekran. Patrzę właśnie na iP6s, który leży przede mną i oczywiście widzę ryski, ale czy to w czymkolwiek przeszkadza? Bynajmniej nie. Zapewne podobna sytuacja będzie miała miejsce w iP 8 plus, rysował będzie się podobnie jak poprzednie modele, bo nie jest to szafirowe szkło, więc jeżeli zależy Ci na braku jakichkolwiek zarysowań to prędzej czy później założysz folię/dodatkowe szkło hartowane na wyświetlacz.
Napisano 04 października 2017 - 10:00
Na youtube w testach i8 wypada dużo lepiej w tym temacie niż i7.
Napisano 04 października 2017 - 10:30
Co oznacza jeszcze mniej rys Swoją drogą nie powinno dziwić, że kolejny model usprawnia coś tak zauważalnego jak jakość zastosowanego szkła, podobnie z aparatem robiącym zdjęcia, itd
Napisano 04 października 2017 - 10:39
Takie samo szkło jak w ip7, ip6,ip6s i reszcie flagowców ostatnio. Czyli poddaje się przy 6 poziomie twardości w skali Mohsa. Tak samo będzie się rysował jak wszystkie inne. Masz test gościa który się tym zajmuje "zawodowo".
https://www.youtube....h?v=lLAmL6Tz59Y
Napisano 04 października 2017 - 12:11
i7 wypada gorzej i poddaje się bodajże przy 5 poziomie.
Napisano 04 października 2017 - 12:20
i7 wypada gorzej i poddaje się bodajże przy 5 poziomie.
Też 6 poziom, tak samo jak ip8.
https://www.youtube....h?v=0vYfAqEyGV0
Napisano 04 października 2017 - 12:55
Napisano 04 października 2017 - 14:04
@Hubson83
Nie to już jest jakieś wyolbrzymianie i rozdmuchiwanie o nie wiadomo co. Czyli chcesz powiedzieć, że kupując Np tv w sklepie i po powrocie do domu okazuje się że brakuje jednej śrubki do przymocowania nóżki którą to śrubkę pewnie masz gdzieś w skrzynce z narzędziami (chyba, że takowych rzeczy nie posiadasz) to co pakujesz tv do pudełka jedziesz do sklepu i z oburzoną miną mówisz, że nie chcesz tego Telewizora i już nie kupisz TV tego producenta bo brakuje jednej śrubki i płacisz tylee pieniędzy i wymagasz. Albo kupujesz arbuza w sklepie z myślą, że będzie słodki, w domu okazuje się, że nie jest słodki i soczysty. To co jedziesz do sklepu i chcesz zwrot kasy i oburzasz się na producenta arbuza i mówisz, że już nie kupisz arbuza w tym roku, i poczekasz do następnego bo może będą lepsze!. Ja miałem też problem z moim 7+ dopatrzyłem się małej szpary między ekranem a aluminiową obudową, tak zadzwoniłem do Obsługi Klienta i babka mnie od razu umówiła na wizytę w sklepie, ekran miałem wymieniony bezpłatnie, i jest lepiej niż było. I co czy opieprzam Apple, że robi kiepskie telefony i bojkotuje, że już nigdy nie kupię jego urządzeń. NIE, wpadki się zdarzają każdemu producentowi od producentów długopisów po producentów samochodów, maszyn i bóg wie jeszcze czego. Tylko przy takiej skali produkcji, jeśli dział kontroli jakości miałby sprawdzać wszystko bardzo ale to bardzo dokładnie to byśmy na wszystko czekali po kilka miesięcy, a jak by przyszło to na palecie i kilometrze folii bąbelkowej. Ew dział odrzucał by wszystko bo jest jakaś delikatna micro ryska, lub coś innego. Ludzie niedajmy się zwariować. Ty nie kupisz 8 ale ktoś inny na pewno kupi, i jeśli się okaże że coś jest nie tak z telefonem (rysa/wgniecenie/coś innego) to pójdzie do sklepu wymieni na inny i tyle.
Jeżeli Ty uważasz, że kupowanie porysowanego telefonu z wgnieceniem za 3,5 koła to jest coś normalnego, to wybacz ale widocznie mamy inną skalę tolerancji. Rozumiem jakieś mikro ryski, ale centymetrowa rysa na ekranie, widoczna od razu po wyjęciu z pudełka oraz wgniecenie przy przycisku włączania i usypiania to nie jest coś mikro, tylko ewidentny brak kontroli. Skoro Apple uważa się za innowacyjna firmę, obraca miliardami i nie potrafi wyegzekwować tego od producenta, to świadczy tylko o firmie Apple. To raz. Po drugie klient nie po to płaci aby wymieniać i zgłaszać usterki, a po to aby cieszyć się produktem na który czekał i za który zapłacił konkretne pieniądze. Jeżeli firmy mają iść w kierunku, że robimy na odwal a klienci i tak będą sobie wymieniać, to wybacz ale to zwykłe dziadostwo. Idą na ilość, a nie na jakość niestety i to już od wielu lat...
Użytkownik Hubson83 edytował ten post 04 października 2017 - 14:05
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Napisano 04 października 2017 - 14:11
Samochody kosztują nieporównywalnie więcej i potrafią trafić do salonu z uszkodzeniem/usterką. Nie przesadzajmy. Problem będzie jeśli Epl odmówi wymiany.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 04 października 2017 - 21:02
Ale nie rozumiem, to ja jestem odpowiedzialny za produkcję czy Apple? Co mnie obchodzi, czy to kontrola jakości czy coś innego. Płace za telefon 3,5 koła i wymagam aby przyjechał idealny. Jak mają z tym problem, to niech zmienią fabrykę. Na chwilę obecną odpuszczam 8, mam wrażenie że ten model został zrobiony "na odwal", aby była jakaś alternatywa dla X. Nie mam czasu na wymiany, tym bardziej że teraz space gray wysyłają w 1-2 tygodnie. Mój brat ma żółty ekran. To jest tragedia. Poczekam na X, zobaczę co to za cudo, chociaż jakaś normalna dostępność to pewnie styczeń 2018.
Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś kupił w tym kolorze w jakimś sklepie. W Media Markt mas wszystkie kolory dostępne od ręki.
Napisano 05 października 2017 - 09:17
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Napisano 05 października 2017 - 09:22
Obdzwoniłem dziś wszystkich resellerów jacy mi przyszli do głowy i jednogłośnie: iP8 64GB SG będą uwaga: w połowie miesiąca ale wysyłki raczej po 15.10 :-) Jak zwykle zainteresowanie przerosło możliwości dostawcy.
--
iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017
Napisano 05 października 2017 - 09:29
Zainteresowanie iP8 w Polsce jest spore i ciężko dostać go od ręki. Nawet w iDream braki.
iPhone 12 mini
Napisano 05 października 2017 - 10:16
Zainteresowanie iP8 w Polsce jest spore i ciężko dostać go od ręki. Nawet w iDream braki.
Masz jakieś statystyki, wróżysz z fusów, czy może po prostu jesteś mega zaślepiony przez tę firmę?
Ciężko go dostać i możliwości są tylko dwie:
1. Apple sztucznie zaniża dostępność produktów.
2. Wyprodukowano 8 i 8 Plus mało, wiedząc, że nie będzie się sprzedawał i nie chcąc generować strat. Ma się sprzedać to co zrobią, partiami. Ma być sprzedażowy hit, nawet jeśli wyjdzie kit.
Wiele sklepów po dziś dziś dzień nie dostało 8 i 8 Plus mimo tego, że poprzednie generacje sprzedawali dużo lepiej niż ajspoty i kortlandy razem wzięte.
Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 05 października 2017 - 10:17
Napisano 05 października 2017 - 11:24
Byłem w Szczecińskim iDream i media/Saturn i wszędzie w kilka dni poszła masa różnych modeli ip8. Mieli sporo wariantów ale sprzedali w kilka dni i teraz czekają na kolejne dostawy.
iPhone 12 mini
Napisano 05 października 2017 - 11:37
Nie wróżę. Pracuję w jednaj z wrocławskich galerii, gdzie są 3 sklepy sprzedające produkty Apple, więc proszę nie pisz już dalej dyrdymałów, że nie ma bo kotlet schodzi jak świeże bułeczki, bo nie schodzi.
poszła masa różnych modeli ip8
masa słowo klucz ile? Przyszło 5 sztuk i sprzedali 4, zgadza się. Daj już spokój
Napisano 05 października 2017 - 13:37
@JacentyEsz,
sie zastanawiam co Ty tutaj na tym Forum robisz ?
Przyjmij to proszę z przymrużeniem oka, chodzi mi o to, że strasznie narzekasz na Apple i iPhone, tymczasem mam z tą firmą i telefonami pewne doświadczenia i są one dużo lepsze niż np. z Samsungiem.
Mając w domu ileś tam iPhonów (wszyscy w rodzinie mamy), tablety, tylko raz byłam w serwisie i jestem usatysfakcjonowana załatwieniem sprawy. Tymczasem mam już niezłe znajomości z serwisem Samsunga, bo byłam tam tyle razy, że zostałam zapamiętana i rozmawiam z tymi ludźmi jak ze starymi znajomymi .
Co do dostępności 8-ek, nie jest wcale łatwo, ale na pewno jest lepiej niż rok temu z i7. Zależy tez od wersji i pamięci. To, że we Wrocławiu w jakiejś galerii są dostępne, nie znaczy to, że tak jest w całej Polsce.
Ja ze zmiany z i7+ na i8+ jestem bardzo zadowolona. Wiadomo, nie ma wow, nie ma szału, bo bryła ta sama, a zmiany nie są szczególnie widoczne gołym okiem (pomijam tylną szybę). Najbardziej cieszy mnie aparat, jest moim zdaniem ogromna różnica pomiędzy jakością zdjęć z nowego iPhone i jego poprzednika. Są dużo bardziej ostre, wyraziste, zauważalnie większa rozpiętość tonalna. Bateria tez nieco lepiej trzyma.
- 5b46927ee6 lubi to
Napisano 05 października 2017 - 14:00
Moim zdaniem 8 plus wart przejścia z 6s plus, oczywiście aparat wreszcie robi robotę oraz dalsze szczegóły znane w specyfikacji. Współczuje koledze JacentyEsz wiecznie uszkodzonych IPhonów. Może jestem w czepku urodzony... Sprzęt klasa. Tylko ta cena.
Wszędzie są dostępne, bo owieczki czekają na X. Osobiście mam głęboko w d...zainteresowanie innych 8 plus, tak jak niechęć wegeterian do mięsa. Wybieram dla siebie i mam komfort posiadania nowości krótko po premierze.
Napisano 05 października 2017 - 15:50
@JacentyEsz,
sie zastanawiam co Ty tutaj na tym Forum robisz ?
Przyjmij to proszę z przymrużeniem oka, chodzi mi o to, że strasznie narzekasz na Apple i iPhone, tymczasem mam z tą firmą i telefonami pewne doświadczenia i są one dużo lepsze niż np. z Samsungiem.
Mając w domu ileś tam iPhonów (wszyscy w rodzinie mamy), tablety, tylko raz byłam w serwisie i jestem usatysfakcjonowana załatwieniem sprawy. Tymczasem mam już niezłe znajomości z serwisem Samsunga, bo byłam tam tyle razy, że zostałam zapamiętana i rozmawiam z tymi ludźmi jak ze starymi znajomymi .
Co do dostępności 8-ek, nie jest wcale łatwo, ale na pewno jest lepiej niż rok temu z i7. Zależy tez od wersji i pamięci. To, że we Wrocławiu w jakiejś galerii są dostępne, nie znaczy to, że tak jest w całej Polsce.
Ja ze zmiany z i7+ na i8+ jestem bardzo zadowolona. Wiadomo, nie ma wow, nie ma szału, bo bryła ta sama, a zmiany nie są szczególnie widoczne gołym okiem (pomijam tylną szybę). Najbardziej cieszy mnie aparat, jest moim zdaniem ogromna różnica pomiędzy jakością zdjęć z nowego iPhone i jego poprzednika. Są dużo bardziej ostre, wyraziste, zauważalnie większa rozpiętość tonalna. Bateria tez nieco lepiej trzyma.
Co ja robię tuuuuuuuuuu, co Ty tutaj robisz
Serio? Jestem użytkownikiem iP od 5s, przez SE, do 7, a zdawało mi się, że to forum dla takich właśnie osób, hmmm.
A to, że pewne kwestie mi nie pasują to cóż, forum nie jest od pisania tylko o tym co super, c'nie.
Zerknij na temat o iOS 11. 20 stronnicowa ściana płaczu. Siebie tam nie widziałem.
A tak na poważnie. Siedzę w telefonach już 20 lat. Pamiętam, że serwisie byłem może trzy razy. Natomiast nie pamiętam, żebym z jakimkolwiek sprzętem, jakiejkolwiek firmy miał tyle problemów co z Apple. Koledzy sie śmieją, że Apple mnie nie lubi Dlatego napisałem, że po 3 fakapach z iP7 odpuszczam tę firmę. Nie hejtuję, bo bardzo dobrze mi się używało iP7 ale pewnych rzeczy nie zaakceptuje w sprzęcie za tak ciężkie pieniądze.
Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 05 października 2017 - 15:51
Napisano 05 października 2017 - 15:57
Do jakiej firmy byś nie poszedł to będzie awaryjna. Wszystko zależy jak się trafi. Ja używam sprzętów Apple od 2008r i nigdy żaden mi się nie popsuł. Powiem więcej połowa mojej rodziny używa sprzętów Apple i spora ilość znajomych, zero jakichkolwiek problemów. Wszystko zależy jak trafisz. Ty jesteś ewidentnym pechowcem jak kilku innych tu co im sprzęt Apple psuje się co chwila.
Takie życie
iPhone 12 mini
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych