Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 8/8 Plus – opinie i wrażenia.

• Please log in to reply
1008 replies to this topic

#251 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 02 October 2017 - 22:40

Szczerze, hm niech pomyślę. Tak kilka urządzeń wstecz. Czarna 7, przyjechała OK, ale odeszła farba. Potem biała 7 - martwa, a po niej kolejna biała z szarym do 1/5 ekranem. W iSpot wszystkie 3 nowe modele (2x8Plus i raz 8) miały źle spasowane plecki a w czarnym wyłaził klej. No może zdarza się. Poza urządzeniami, które mam w domu "dodatkowo", bo lubię mobilną elektronikę mam takie "codzienne". Przed iP7 dwa razy HTC10, wszystko OK. Przed HTC10 było LG V10, tez ok i tak mogę się cofnąć do czasów BB 8310, albo i wcześniej. I tak, rozumiem, że wpadki się zdarzają, ale pytanie gdzie do cholery była kontrola jakości, jeśli kolega wyżej pisze, że fabrycznie zapakowany telefon ma porysowany ekran i wgniecenie w ramce? Na fajkę poszli, a w międzyczasie z taśmy zeszło 50 tysięcy słuchawek. Ktoś powie, stary to elektronika masowa. OK. To się ma prawo zdarzyć, ale nie w sprzęcie za taką kasę. Skrajny przykład - znajomy mojego dziadka pracował w kontroli jakości papierosów Davidoffa. Tam nie miała prawa z fabryki wyjść paczka papierosów z lekko nadgniecionym opakowaniem, bo typ leciał z roboty w 5 minut. A tu? Kurcze to nie chiński no name z Tesco, to Apple.

Edited by JacentyEsz, 02 October 2017 - 22:44.

#252 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 posts
  • SkądŁDZ/Swansea

Posted 02 October 2017 - 22:49

Apple w formie. iPhone 8 przyjechał dziś do mnie z AOS. Rysa na ekranie i wgniecenie przy przycisku włączania. Jak zwykle, tyle żądają za sprzęt, a nie potrafią go porządnie zrobić. I teraz znowu wymiany i pierdzielenie się z tym...

A co ma zrobiony sprzęt z rysą w wgniecenie? Raczej miej pretensje do działu końcowej kontroli jakości. Ktoś dobrze nie sprawdzał telefonu nie zobaczył rysy i wgniencenia i poszło do pudełka. Rozumiem jakby klej wystawał ze szpar czy lekko śrubka by wystawała bo jest lekko za długa, który na słowniki nie są w prostej linii albo są rożnej szerokości odstępy, to wtedy można narzekać że telefon jest kiepskiej jakości. Ale nie na rysę czy wgniecenie.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#253 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 October 2017 - 06:59

Ja akurat z 8 Plus mam „szczęście”. Wszystko idealnie spasowane, nic nie skrzypi, a co najważniejsze ekran nie jest zasilany jak w 7. Tylko ten parszywy system...

Edited by Molimo, 03 October 2017 - 06:59.

#254 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 03 October 2017 - 07:49

@Molimo, masz na myśli iOS w ogóle, czy aktualizację do 11 ?

#255 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 October 2017 - 08:22

iOS 11. Wgrałem betę 11.1 ale nadal daleko do 10.3.3, a niestety 10-ki nie mogę wgrać.

#256 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 October 2017 - 09:24

A co ma zrobiony sprzęt z rysą w wgniecenie? Raczej miej pretensje do działu końcowej kontroli jakości. Ktoś dobrze nie sprawdzał telefonu nie zobaczył rysy i wgniencenia i poszło do pudełka. Rozumiem jakby klej wystawał ze szpar czy lekko śrubka by wystawała bo jest lekko za długa, który na słowniki nie są w prostej linii albo są rożnej szerokości odstępy, to wtedy można narzekać że telefon jest kiepskiej jakości. Ale nie na rysę czy wgniecenie.

Ale nie rozumiem, to ja jestem odpowiedzialny za produkcję czy Apple? Co mnie obchodzi, czy to kontrola jakości czy coś innego. Płace za telefon 3,5 koła i wymagam aby przyjechał idealny. Jak mają z tym problem, to niech zmienią fabrykę. Na chwilę obecną odpuszczam 8, mam wrażenie że ten model został zrobiony "na odwal", aby była jakaś alternatywa dla X. Nie mam czasu na wymiany, tym bardziej że teraz space gray wysyłają w 1-2 tygodnie. Mój brat ma żółty ekran. To jest tragedia. Poczekam na X, zobaczę co to za cudo, chociaż jakaś normalna dostępność to pewnie styczeń 2018.

iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"

#257 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 03 October 2017 - 09:43

Wpadki zdarząją się różnym producentom. Wolicie Androida ? Kupcie Samsunga. Pamiętam, jak wymieniałam swojego S6+ 3 razy, 2 razy był uszkodzony, a 1 miał porysowany ekran - wyrzeźbione piękne koło na LCD. Mogłabym mnożyć wpadki różnych producentów. Za to jak by tu nie patrzeć, nikt nie ma takiego serwisu jak Apple. Nawet mnie nie przekonujcie, że jest inaczej.

Odbiorę niedługo od kuriera 8 Plus, mam nadzieję, że będzie bez wad, jak każdy mój iPhone do tej pory. Jeśli będzie inaczej, na pewno o tym napiszę :)

#258 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 03 October 2017 - 09:54

Takiego, czyli jakiego? Który nie naprawia, bo nie ma kto, na rufurby czyli składaki ze śmietnika? Faktycznie świetnie. Google jest lepsze, bo tak samo nie naprawia ale przynajmniej dostajesz nowy sprzęt a nie składaka i BlackBerry (TCL) tak samo. Tylko tam mało co się psuje. 

#259 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 posts
  • SkądŁDZ/Swansea

Posted 03 October 2017 - 10:29

@Hubson83

Nie to już jest jakieś wyolbrzymianie i rozdmuchiwanie o nie wiadomo co. Czyli chcesz powiedzieć, że kupując Np tv w sklepie i po powrocie do domu okazuje się że brakuje jednej śrubki do przymocowania nóżki którą to śrubkę pewnie masz gdzieś w skrzynce z narzędziami (chyba, że takowych rzeczy nie posiadasz) to co pakujesz tv do pudełka jedziesz do sklepu i z oburzoną miną mówisz, że nie chcesz tego Telewizora i już nie kupisz TV tego producenta bo brakuje jednej śrubki i płacisz tylee pieniędzy i wymagasz. Albo kupujesz arbuza w sklepie z myślą, że będzie słodki, w domu okazuje się, że nie jest słodki i soczysty. To co jedziesz do sklepu i chcesz zwrot kasy i oburzasz się na producenta arbuza i mówisz, że już nie kupisz arbuza w tym roku, i poczekasz do następnego bo może będą lepsze!. Ja miałem też problem z moim 7+ dopatrzyłem się małej szpary między ekranem a aluminiową obudową, tak zadzwoniłem do Obsługi Klienta i babka mnie od razu umówiła na wizytę w sklepie, ekran miałem wymieniony bezpłatnie, i jest lepiej niż było. I co czy opieprzam Apple, że robi kiepskie telefony i bojkotuje, że już nigdy nie kupię jego urządzeń. NIE, wpadki się zdarzają każdemu producentowi od producentów długopisów po producentów samochodów, maszyn i bóg wie jeszcze czego. Tylko przy takiej skali produkcji, jeśli dział kontroli jakości miałby sprawdzać wszystko bardzo ale to bardzo dokładnie to byśmy na wszystko czekali po kilka miesięcy, a jak by przyszło to na palecie i kilometrze folii bąbelkowej. Ew dział odrzucał by wszystko bo jest jakaś delikatna micro ryska, lub coś innego. Ludzie niedajmy się zwariować. Ty nie kupisz 8 ale ktoś inny na pewno kupi, i jeśli się okaże że coś jest nie tak z telefonem (rysa/wgniecenie/coś innego) to pójdzie do sklepu wymieni na inny i tyle.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#260 randall86

randall86
  • 135 posts

Posted 03 October 2017 - 11:46

Niby nikt nie kupuje ip8 a w orange dostępność plusów zerowa..

 iPhone 11 Pro Max  iPhone 7  iPad Air 2  rMBP 2014  Watch 4

#261 chico

chico
  • 201 posts
  • Skąd127.0.0.1

Posted 03 October 2017 - 11:56

Zwykłych iPhone 8 również nigdzie nie ma(szczególnie zależy mi na space gray). Czas oczekiwania 1-2 tygodnie. Chyba, że to celowe blokowanie, aby pokazać "a widzicie, a jednak się sprzedaje" ;-)

--

iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017

#262 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 October 2017 - 12:08

Plusów 64GB pod dostatkiem. Tam na górze sterują sprzedażą. ;)

#263 bubupn

bubupn
  • 49 posts
  • Skądz nienacka

Posted 03 October 2017 - 13:14

Do mnie wczoraj przyjechał 8 Plus 64 GB i póki co jestem zadowolony. Zresztą przesiadka z 6S 16GB to dość spory przeskok. Bałem się jego rozmiarów, ale okazuje się, że nie ma dramatu i nawet bezproblemowo mieści się w uchwycie Ram Mounts X-Grip z podstawową gumą. Mój jedyny jak na razie zarzut dotyczy baterii, która nie trzyma wiele dłużej niż w 6S, ale myślę, że problemem jest tutaj nie sam sprzęt a iOS 11. W kwestii wykonania mojego egzemplarza nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko jest elegancko spasowane.

Oczywiście chętnie bym wziął X, ale nie stać mnie na wydanie 1000 dolców na telefon, w którym najfajniejszą funkcją jest możliwość wysyłania wiadomości w kształcie gadającej kupy lub jednorożca (serio, jaram się tym).

Edited by bubupn, 03 October 2017 - 13:16.

#264 randall86

randall86
  • 135 posts

Posted 03 October 2017 - 13:25

Właśnie Plus 64 GB potrzebuję i Orange od piątku rozkłada ręce. Było kilka sztuk zwykłego w kolorze gold dziś rano.

 iPhone 11 Pro Max  iPhone 7  iPad Air 2  rMBP 2014  Watch 4

#265 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 03 October 2017 - 14:20

Odebrałam srebrnego 8 Plusa 256GB w i-spot.pl. Wszystko gra, idealnie spasowany, gładziutki, czyściutki. Na razie odtwarzają się dane (z chmury) i potem potestuję. 

Nie odwoływałam drugiej rezerwacji, obowiązuje do końca dzisiejszego dnia (dla niewtajemniczonych info kilka postów wyżej).

Zatem jeśli ktoś chciałby zakupić dziś w Warszawie nowiutkiego 8 Plusa 256 w kolorze srebrnym, to niech się do mnie odezwie, podam nazwę sklepu :). Oczywiście folia na pudełku i cena sklepowa.

EDIT : aparat w 8 Plus to zupełnie inna bajka niż w poprzedniku. Wreszcie nie widzę tej paskudnej iphonowskiej kaszy oglądając zdjęcia pod lupą.

Edited by Omega55, 03 October 2017 - 14:52.

#266 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 October 2017 - 15:16

iPhone 8 miał się słabo sprzedawać, a sprzedaje się jak ciele bułeczki. W Euro jak i Media/Saturn nie ma szans na zamówienie tego modelu. U nas w Szczecinie jedynie Euro na bohaterów warszawy posiada 1 sztukę, ale na ekspozycji 64GB gold zwykły. 

Jak już są to czas oczekiwania 2-4 tygodnie :) 

iPhone 12 mini 

#267 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 03 October 2017 - 15:21

Oj zawsze to nowy sprzęt - z pełną gwarancją, nową baterią.

Fajny jest ten niby srebrny - ja odbieram go jako biały, ten tył własnie jest bardziej biały niż srebrny zdecydowanie. A na białym najmniej widać odciski palców. Miałam kupować złoty, ale niestety nigdzie już nie było dostępnych.

Znalazłam gdzies ładowakę indukcyjną (szybką) Samsunga, bo kiedyś miałam S7. No i teraz mogę ładować iPhone bez podłączania kabla. 

Na dniach potestuję kamerkę. 60 klatek w 4K... brzmi bardzo obiecująco :)

Rezygnuję z X w tym roku. Wolę TouchID niż FaceID, nawet wolę mieć ten czytnik z tyłu, jak w nowych Samsungach, ale żeby był.

OLED ładniej świeci, ale wolę chyba bardziej naturalną Retinę :)

Różnić w ekranach pomiędzy 8 Plus a 7 Plus nie widzę. TrueTone wyłączyłam.

Edited by Omega55, 03 October 2017 - 15:24.

#268 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 03 October 2017 - 15:30

iPhone 8 miał się słabo sprzedawać, a sprzedaje się jak ciele bułeczki. 

Serio wierzysz w te tanie sztuczki Apple :D Wczoraj był czas dostawy iP8 256GB Space Grey na 5-6 września, po wpisaniu mojego kodu pocztowego, a dziś wchodzę i widzę 2 tygodnie. Bez jaj.

Edited by JacentyEsz, 03 October 2017 - 15:30.

#269 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 03 October 2017 - 15:33

Te terminy i tak są lepsze niż jak to było rok temu z iPhone 7. Pamiętacie jak długo nie było dostępnych ? :)

#270 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 October 2017 - 15:35

Serio wierzysz w te tanie sztuczki Apple :D

Jakie sztuczki Apple? Ide do sklepu, bo chce zakupić dla żony złotego i nigdzie zrobić tego nie mogę aby mieć go na jutro/pojutrze. 

Co myślisz, że Apple specjalnie spowalnia sprzedaż iP8? 

No bez jaj, raczej chcą szybko go wyprzedać, aby ludzie rzucili się potem na X. 

iPhone 12 mini 

#271 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 posts

Posted 03 October 2017 - 15:37

Wczoraj kurier mi dostarczył iPhona 8 64GB space gray przy przedłużeniu umowy w play.
Przesiadłem się z 6 i jak dla mnie to jest ten sam telefon, ale jest trochę ładniejszy (bez fug), dużo szybszy i czytnik odcisków wreszcie działa jak należy.

Zmiana na plus, ale bez jakiś większych rewelacji.

#272 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 October 2017 - 16:32

8 Plus ma również problemy z zarządzaniem pamięci według mnie. Aplikacje tak samo często jak na zwykłej 7 są przeładowywane. Jeśli jednak system poprawią według mnie telefon jest najbardziej kompletnym urządzeniem. Aparat, ekran, głośniki, jakość wykonania, bateria - same plusy.

#273 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 03 October 2017 - 17:38

8 Plus ma również problemy z zarządzaniem pamięci według mnie. Aplikacje tak samo często jak na zwykłej 7 są przeładowywane. Jeśli jednak system poprawią według mnie telefon jest najbardziej kompletnym urządzeniem. Aparat, ekran, głośniki, jakość wykonania, bateria - same plusy.

To jest wina systemu. Na 7 plus również o wiele częściej się przeładowują. 

• Molimo likes this

#274 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 03 October 2017 - 17:43

Jakie sztuczki Apple? Ide do sklepu, bo chce zakupić dla żony złotego i nigdzie zrobić tego nie mogę aby mieć go na jutro/pojutrze. 
Co myślisz, że Apple specjalnie spowalnia sprzedaż iP8? 
No bez jaj, raczej chcą szybko go wyprzedać, aby ludzie rzucili się potem na X.

Tak myślę. Druga opcja to że puchnace ajfony to jednak nie trolling i wszystko odesłali ze sklepow: http://www.antyradio...umulatory-17554

#275 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 October 2017 - 17:47

Tak myślę. Druga opcja to że puchnace ajfony to jednak nie trolling i wszystko odesłali ze sklepow: http://www.antyradio...umulatory-17554

Na sete ;)

iPhone 12 mini 

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users