M4v3R wielkie dzięki za tutorial. Mam już odblokowane 4 iPhony. # od razu z pudełka twój tutorial na każdego gdzieś z 3-4min. I jednen z którym wcześniej z downgradem walczyłem z 2 doby. Restore do 1.1.3 i według tego tutoriala. Wielkie dzięki wszsytkim którzy mi przy tym pomogli
---- Dodano 12-02-2008 o godzinie 19:07 ----
Odpalilem "START.bat", podlaczam IP i mam na wyswietlaczu "plytke z nutka" i pod nia kabelek, wciskam dowolny klawisz na klawiaturze i wyskakuje mi error "The application failed to initialize properly (0xc00000050. Click on OK to terminate the application." Co zrobic z tym fantem.
Dodam, ze to nowy IP 16GB prosto z salonu.
Wyłącz proces iTunesHelp.exe. Najlepiej poleceniem zakończ proces z Menadżera Urządzeń. Możliwe że ten proces sprawia problem. W sumie to iTunes też musisz mieć ubity nie tylko wyłączony, ale w menadżerze także zabij proces iTunes.exe
---- Dodano 12-02-2008 o godzinie 19:11 ----
wszedłeś w tryb Recovery, wejdź w DFU, przytrzymaj home + power do momentu pokazania się jabłka, teraz puść power i trzymaj Home do momentu pojawienia się kabelka i ikony
Mam 1.1.3 OTB i ten sposób nie do końca działa. Musisz zrestartować Home + power 10s. A następnie puścić home i power. Wcisnąć na sekundę power i od razu Home i trzymać home do pokazania się ekranu z wtyczką. Jak cały czas trzymałem Home to nawet po minucie nic u mnie się nie działo. 4 nowe iPhony w każdym tak samo było. Dodatkowo zobaczyłem że w moim przypadku był problem iż nie chciały wejść w DFU w przypadku kiedy nie był podłączony kabelek do iP i kompa. Nie wiem czemu, ale było tak we wszystkich iP, możliwe iż albo ja robiłem przy wszystkich coś nie tak, albo dodane zostało zabezpieczenie aby iP był podłączony do komputer aby sobie przez przypadek np. w podróży nie włączyć.
PS. Przy okazji Lobo wielkie dzięki za wszystko i sorry za "SPAM" na Twoją skrzynkę PW. Moja wina, Moja wina, Moja wina.