Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Plus. Jakiekolwiek przeciwskazania dla posiadacza iPhone?

• Please log in to reply
128 replies to this topic

#51 pcstud

pcstud
  • 173 posts

Posted 15 November 2017 - 22:04

Chyba nikt, bo w Plusie nie da się tego raczej włączyć.

jest niby jakaś akcja publicznych testów- pani namawiająca mnie na przedłużenie umowy zapewniała, że wszystko działa... ale jakoś jej nie ufam  <_<

#52 atomex

atomex
  • 103 posts
  • SkądGłogów, Polska

Posted 15 November 2017 - 23:07

Mam dwa numery w Plusie z iPhone'ami i poza wpisywaniem ustawień do MMsów wszystko jest jak najbardziej ok.

iPhone XS | MacBook Air | iMac Pro | iPad Pro | iWatch

#53 landr

landr
  • 1395 posts

Posted 16 November 2017 - 08:08

Nadal w Plusie nie działa VoTLE i Wjfi calling.....

Edited by landr, 16 November 2017 - 08:08.

#54 bolec71

bolec71

• 657 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 25 November 2017 - 22:18

Ja miałem w Plusie problemy z hotspotem z iPhone......

MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW

#55 northwest

northwest
  • 457 posts

Posted 25 November 2017 - 22:19

mi hotspot działa bez problemu :) (Plush / Plus)

#56 Germ@n

Germ@n
  • 191 posts
Posted 10 December 2017 - 21:08

MMSy w Plusie (11.2):

https://myapple.pl/f...65#entry2188218

iPhone 15 blue.

#57 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 22 September 2018 - 23:28

Po aktualizacji do IOS 12 skonczyla sie koniecznosc wpisywania na nowo ustawien mms. Telefon zapamietuje juz te dane. A lacznosc LTE juz oficjalnie mozna wybrac.

#58 Najki

Najki
  • 15 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 September 2018 - 13:23

Po aktualizacji do IOS 12 skonczyla sie koniecznosc wpisywania na nowo ustawien mms. Telefon zapamietuje juz te dane. A lacznosc LTE juz oficjalnie mozna wybrac.

Potwierdzam, że po aktualizacji widzę nadal ustawienia MMS. LTE w menu było już chyba wcześniej widoczne. Szkoda, że nie ma visual voicemail i volte, ale tego pewnie w Plusie nigdy się nie doczekamy.

#59 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 24 September 2018 - 02:45

Rzeczywiscie, teoretycznie w ustawieniach mozna bylo wybrac LTE, ale wyskakiwal komunikat o braku certyfikacji z producentem. Teraz tego nie ma.

#60 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 15 October 2018 - 09:58

Ha! Nowy telefon i znów problem z Plusem: brak możliwości wysyłania mmsów (mimo kilkakrotnej konfiguracji wg wskazań operatora). Mogę tylko je odbierać - a i tu ciekawostka, bo nie od każdego i nie zawsze :o

#61 landr

landr
  • 1395 posts

Posted 15 October 2018 - 21:44

W Plusie iphony będą działać.....ale nie będzie Wifi Calling i voLTE, co dla niektórych, będąć za granicą ma znaczenie.

#62 mikoko

mikoko
  • 496 posts

Posted 11 November 2018 - 13:44

Chyba dziś zaczęły działać mmsy w plusie na iPhonie xs, przynajmniej tak mi się wydaje. Może ktoś potwierdzić ?

#63 panpejpel

panpejpel
  • 10 posts

Posted 16 November 2018 - 12:05

Niestety nie. IPhone xs, ios 12.1, wysyłanie mms nie działa. Czy wiadomo coś, kiedy ma zacząć działać?

#64 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 19 November 2021 - 18:17

Ten wątek jest dość stary, ale nie ma co tworzyć nowego.

Zatem: jak wygląda używanie Plusa z iPhone w 2021, prawie 2022? Chcę ucieć z Playa i generalnie wszyscy operatorzy są 'jacyś dziwni'. Plus ma fajną cenowo ofertę i dobry zasięg 5G (chcę mieć 5G 'bo tak', to nie podlega negocjacji), ale się boję, że 'nic nie działa'.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#65 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 19 November 2021 - 18:48

Nie mam jeszcze tej taryfy na telefonie, jedynie w abonamencie internetowym (router wi fi) - ale też mnie ciekawi, jak to wygląda w praktyce. Zwłaszcza, że niedawno czytałem artykuł, który nie nastawia optymistycznie do tej kwestii:

https://dailyweb.pl/...j-sobie-odpusc/

Jeszcze z pół roku zanim zmienię abonament, więc na razie szukam informacji. I rozważam nawet zmianę operatora. Podczas rozmowy na infolinii, przy okazji załatwiania innej sprawy, zapytałem o to. Gościu upierał się, że 5G na iPhonie bez problemu zadziała. Jego dziewczyna ponoć korzysta właśnie z tego telefonu w tej sieci i nie ma problemu. Ale… trzeba chyba „pokopać” głębiej.

#66 winmaciek

winmaciek
  • 6757 posts
Posted 19 November 2021 - 19:21

W innym wątku poświęconym Plusowi widziałem chyba jakieś płacze, że nie działa. Ale w Plusie to ciągle są jakieś jaja, nawet MMS-y w 2021 roku są problemem. Na Twoim (ftpd) miejscu wybrałbym chyba Orange. Ja mam Fleksa i działa on dobrze – jest też kilka numerów w rodzinie i nie ma skarg. I jest wsparcie najważniejszych technologii. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#67 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4899 posts
Posted 19 November 2021 - 19:25

nawet MMS-y w 2021 roku są problemem. 

W 2021 roku to MMS-y są tym samym, co do niedawna faksy. Albo WAP (ktoś jeszcze pamięta?) Dziwne, że jeszcze nie wymarły.

Edited by Mikołaj Maciejko, 19 November 2021 - 19:25.

#68 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 posts

Posted 19 November 2021 - 19:32

(chcę mieć 5G 'bo tak', to nie podlega negocjacji), ale się boję, że 'nic nie działa'.

5G nie działa - bo tak.

#69 winmaciek

winmaciek
  • 6757 posts
Posted 19 November 2021 - 19:33

W 2021 roku to MMS-y są tym samym, co do niedawna faksy. Albo WAP (ktoś jeszcze pamięta?) Dziwne, że jeszcze nie wymarły.

Być może. Mnie to też by nie obchodziło, ale jako moderator przeglądam to i ludzie ciągle przerzucają się wartościami, jakie należy wpisać w ustawieniach sieci komórkowej. Na swój sposób jest to niesamowite. 

#70 soczekpl

soczekpl
  • 3273 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 19 November 2021 - 19:34

W innym wątku poświęconym Plusowi widziałem chyba jakieś płacze, że nie działa. Ale w Plusie to ciągle są jakieś jaja, nawet MMS-y w 2021 roku są problemem. Na Twoim (ftpd) miejscu wybrałbym chyba Orange. Ja mam Fleksa i działa on dobrze – jest też kilka numerów w rodzinie i nie ma skarg. I jest wsparcie najważniejszych technologii. 

Też mam Orange, tyle że abonament. Polecam, i jest dodatkowe e-SIM, gdybyś chciał np. do Watcha.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#71 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 19 November 2021 - 19:49

Krąży plotka, niczym niepotwierdzona, że od nowego roku będzie umowa Plusa z Apple. Ale jak na razie zasłaniają się tajemnicą, kiedy wprost o to zapytać.

#72 winmaciek

winmaciek
  • 6757 posts
Posted 19 November 2021 - 20:32

Z operatorami jest jak z oprogramowaniem – należy wierzyć tylko w to, co jest już dostępne w sprzedaży. Vide Play, który miał wprowadzić eSIM już ponad rok temu. 

#73 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 19 November 2021 - 23:18

Dzięki za wszystkie opinie. Póki co jestem najbliżej właśnie Orange, bo T-Mobile ma, uważacie sobie, ograniczenie w szybkości łącza zależnie od taryfy. Żeby mieć 'ile fabryka dała' w tym 5G, musiałbym wziąć abonament za 120 zł (teraz mam za 40...), bo w niższych jest ograniczenie do 200 Mbps, a nawet do 20 Mbps (w najmniejszym). Super takie 5G, ucięte do szybkości mniejszej niż (teoretycznie) LTE.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#74 MC_

MC_
  • 6916 posts

Posted 20 November 2021 - 06:18

A ja sie caly czas zastanawiam po co sa potrzebne az takie transfery. Oczywiscie zakładając, ze jednoczesnie z internetu korzysta 3-4 urządzenia.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#75 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 20 November 2021 - 12:20

Po nic, zwłaszcza na telefonie i przy założeniu, że nienawidzę 'konsumować treści video' na małym ekranie (celowo kupowałem mini, wolę małe telefony).
Ale jakoś tak wewnętrznie mnie mierzi, że sprzedają 5G obcięte do LTE, a jednocześnie się chwalą, że mają takie super 5G (i pewnie cena abonamentu ten 'bonus' zawiera).

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users