Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#701 mrg

mrg
  • 46 postów

Napisano 22 maja 2008 - 15:55

Czy jest funkcja "status widoczny tylko dla znajomych"? :-)

#702 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 22 maja 2008 - 19:09

Nie ma

#703 ZeuS

ZeuS
  • 20 postów

Napisano 24 maja 2008 - 13:45

Ściągnołem. Klikam dodaj i nie moge dodac numeru GG. Nie moge tam w ogóle kliknąć :(

#704 Wolvi

Wolvi
  • 133 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 maja 2008 - 20:44

Cześć mam takie pytania tak tylko z ciekawości.. od bardzo dawna nie było żadnej aktualizacji mojej ulubionej polskiej aplikacji.. jestem ciekaw tylko czy aktualizacje programu zostały zawieszone? czy możemy się spodziewać jakiejś w najbliższym czasie?

#705 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 28 maja 2008 - 11:17

Cześć mam takie pytania tak tylko z ciekawości.. od bardzo dawna nie było żadnej aktualizacji mojej ulubionej polskiej aplikacji.. jestem ciekaw tylko czy aktualizacje programu zostały zawieszone? czy możemy się spodziewać jakiejś w najbliższym czasie?

Na razie pracuje nad nowym projektem - Ginger (rozklady jazdy), info na stronie z newsami. Wiec chyba w najbliższym czasie nic nie będzie.

#706 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 28 maja 2008 - 14:52

witam, Mam problem z mgadu. Nie wiem dokonca czy jest to problem z gg na iphone ale wlasnie ta aplikacja odmawia mi posluszenstwa. Problem polega na tym ze nie moge sie polaczyc jak korzystam z edge. mGadu dziala tylko jak jestem podpiety do wi-fi ;( Kiedy nie jestem w zasiegu wi-fi i probuje sie polaczyc przez edge, pokazuje sie napis Ładowanie i kółeczko obracające sie i zaraz sie pojawia drugie, takie samo kółko. Nastepnie wywala mnie do sb :shock: Dodam tylko ze pogoda, poczta i safari dziala na edge. Wlasnie tylko mGadu zdaje sie nie dzialac ;( PS: moj operator to Vodafone UK jezeli ma to wogóle jakieś znaczenie;) Bardzo prosze o pomoc i z góry za to dziekuje :-)

#707 Rilz

Rilz
  • 7 postów

Napisano 28 maja 2008 - 19:34

Mam takie pytanie: w jaki sposob mam znalezc folder gdzie moge dodac plik tekstowy z kontaktami? Mowa tu o "private\var\mobile\Library\mGadu\gadugadu.txt". niestety nie wiem jak to odnalezc / wywolac. A tak przy okazji: gdzie mam w iTunes wkladac zdjecia tak, zebym mogl je ogladac na telefonie?

#708 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 maja 2008 - 11:20

Mam takie pytanie: w jaki sposob mam znalezc folder gdzie moge dodac plik tekstowy z kontaktami? Mowa tu o "private\var\mobile\Library\mGadu\gadugadu.txt". niestety nie wiem jak to odnalezc / wywolac. A tak przy okazji: gdzie mam w iTunes wkladac zdjecia tak, zebym mogl je ogladac na telefonie?

Poprzez WinSCP, Total Commander, iPhone PC Suite. Wszystko znajdziesz na forum. Wystarczy poszukac.

W iTunes po kliknieciu na iPhone masz zakladki. Jedna z nich to zdjecia. Dalej sobie sam pokombinuj. Powinienes dac rade.

#709 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 02 czerwca 2008 - 18:54

Koledzy zajmujący sie programem: czy jest mozliwosc, aby przycisk wysylania wiadomosci umiejscowic w innym miejscu, chociażby tak jak jest w smsach? Koszmar, po prostu koszmar, za każdym razem jak z kimś pisze to przez przypadek musne przycisk wysylania i sie wysle za wczesnie. Mysle, ze usadowienie tego przycisku wlasnie jak w aplikacji smsow zalatwiłoby problem! Dzięki ogromne! ; -)

#710 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:22

@wakoman: tez to zauwazylem i strasznie mnie to irytuje ;/ dorzucam sie do prosby ;)

#711 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 07 czerwca 2008 - 21:05

Pytanko z ciekawosci :) Za ktorym razem poprawnie logujecie sie do GG ?? Mi czasami udaje sie za ... 10 hehehe

#712 BaQs

BaQs
  • 137 postów
  • SkądGliwice/Bristol, UK

Napisano 07 czerwca 2008 - 21:08

hmm dziwne mi zawsze wchodzi za pierwszym razem ;) tak samo jak mojemu znajomemu...

#713 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 21:13

Mnie również. Czasem tylko podczas np przeglądania www w safari wylogowuje mnie mimo, że słoneczko pokazuje co innego i trzeba się logowac jeszcze raz.

#714 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 07 czerwca 2008 - 22:00

Moze u mnie sie tak robi bo mam ok 99 osob na liscie kontaktow ...

#715 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2008 - 10:48

Ja mam ponad 120 i zawsze za pierwszym wchodzi.

#716 rzepaq

rzepaq
  • 38 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 12:58

u mnie też za pierwszym, ale... na moim touchu 32 1.1.4 JB ZiPhone mGadu działa dość dziwnie. pomijając długie logowanie (domyślam się że to przez 250 osób na liscie) często wywala mnie do SB. zazwyczaj dzieje się tak w momencie, kiedy mam otwarte jedno 'okienko' rozmowy, dostaje wiadomosc od innej osoby, wchodze w kontakty (nie zamykam tym X z prawej strony) i jak odbieram inną wiadomość wyrzuca mnie a ponowne odpalenie mGadu to nowe logowanie. jakieś pomysły?

#717 SHARK_2

SHARK_2
  • 13 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 10:34

Witam, czy możecie podpowiedzieć jak rozwiązac mój problem z mGadu, mianowicie mam iPhona 1.1.4 odblokowanego ZiPhonem (metoda nr2 z topicu Lobo) i po pierwszej instalacji mGadu ladnie sie uruchomilo jednak mialem problem z importem listy kontaktow wiec nawet wgralem plik z kontaktami tak jak to bylo w 1.1.3 lecz to tez nie pomogło pomyślałem że może cos jest jeszcze zle ustawione i zainstalowałem iFixa (jednak znalazl tylko 1 blad i za kazdym razem jak odpalam jest ciagle 1 blad ale to na inny wątek) i nadal to sam brak listy mimo ze po probie importu z serwera wyswietlal komunikat ze lista zostala zaimportowana a kotaktow brak. Pomyslalem ze poprostu przeinstaluje mGadu a po tym doczytałem że pomaga jak się ustawi status na zaraz wracam no i już na 2-giej instalacji tak zrobilem no i pomoglo lista sie zaimportowala. Zadowolony kozystalem z mGadu jak tu nagle po 4 dniach kożystania (i na edgu i na wifi) po zalogowaniu sie do mGadu po jakichs 5 sec wywala mnie do SB i tak za kazdym razem nawet przy probie zmiany statusu itp (probowalem takze z wylaczaniem dzwiekow archiwum itp). Więc znowu odinstalowalem zrestartowalem tel i zainstalowalem ponownie mGadu no i problem z importem kontaktow powrocil tak samo jak i wywalanie do SB za chyba 15 czy 18 razem wkoncu udalo sie zaimportowac liste jednak nadal wywala po ok 5 sec od zalogowania. Co z tym fantem zrobic (pozostale inne programy dzialaja bez najmniejszego prooblemu). Każda podpowiedz bedzie mile widziana. Dziękuje i pozdrawiam

#718 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwca 2008 - 11:27

zabiel: może kwestia połączenia z netem?

SHARK_2: próbowałeś ustawić inny numer gg na iP?

#719 sivienki

sivienki
  • 207 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 12:05

U mnie chodzi bez zadnych problemów a uzywam już sporo czasu.Raz nie chcial mi zaimportować kontaktów więc wszedłem na gg na kompie i eksportowałem kontakty, zamknąłem i odpaliłem mgadu.Po tym import przebiegł pomyślnie.Może i tobie pomoże.A jak cię wywala to nie masz włączonego gg na kompie?Sprawdź uprawnienia plików na iP może są źle ustawione.

#720 SHARK_2

SHARK_2
  • 13 postów

Napisano 20 czerwca 2008 - 08:11

U mnie chodzi bez zadnych problemów a uzywam już sporo czasu.Raz nie chcial mi zaimportować kontaktów więc wszedłem na gg na kompie i eksportowałem kontakty, zamknąłem i odpaliłem mgadu.Po tym import przebiegł pomyślnie.Może i tobie pomoże.A jak cię wywala to nie masz włączonego gg na kompie?Sprawdź uprawnienia plików na iP może są źle ustawione.

Dzieki wielkie za podpowiedz az wstyd sie przyznac ale okazalo sie ze zostawilem wlaczonego kompa w domu i gg tez bylo na nim wlaczone

Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie

#721 czubaka[pl]

czubaka[pl]
  • 9 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 15:34

U mnie nie da się zaimportować kontaktów ani z serwera ani z pliku - od razu wraca do sb . Tak samo po dodaniu pojedynczego kontaktu i zmianie statusu. iphone 1.1.4 / mgadu najnowsze // gg na kompie wylaczone.

#722 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 16:15

jest o tym 72 strony :P nie zawsze działa niestety... mgadu nie jest perfekcyjne, u mnie dopiero po którejść instalacji zaczeło byc jak powinno :D

#723 rafalko

rafalko
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 lipca 2008 - 19:29

u mnie po restore też nie dało się zaimportować kontaktów z serwera i wywalało do sb, po kilku dniach włączyłem mGadu i się zaimportowały.

#724 czubaka[pl]

czubaka[pl]
  • 9 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 20:21

Zgadza się Macwolx jest 72 strony o mgadu :) ale pisze o problemie który nie jest wypisany - jak jest to przepraszam.

1. u mnie niby dodaje kontakty -> jest napisane (zakończono import kontaktów) ale lista jest pusta
2. ciekawe jest też to że przy zmianie statusu wywala do sb (jest tylko dostępny)
-miał ktoś identycznie?
reinstalacje w instalerze oczywiscie nic nie daja.
soft 1.1.4

Ale z tego co czytałem to jest loteria na tym sofcie :(

Chyba pozostaje nam czekać na nową stabilną wersje pod 1.1.4 ;p

#725 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 21:20

z tego co wiem (ale głowy nie dam!!!) mGadu nie jest już rozwijane

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych