Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#651 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2008 - 18:39

Wywala podczas importu kontaktów? Przed importem zmień status na Zaraz Wracam i wtedy spróbuj. ;)

#652 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 24 kwietnia 2008 - 18:46

Nie, wywala podczas logowania. MAm cos takiego ze jak jest napis logowanie i te "koleczko" ze laduje , pojawia sie tak jakby podwojnie i wywala. Wiec nie moge sie w ogole zalogowac.

#653 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2008 - 18:48

Ktoś tak miał, jak źle wpisał hasło. Upewnij się, że Ty wpisałeś je dobrze. ;)

#654 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 24 kwietnia 2008 - 19:05

Y chyba jednak mialem blad w hasle i zalogowal spokojnie. Dzieki lista tez jest juz w mGadu :))) Edit: Mialem teraz taka sytuacje, ze podczas logowania wywalal zwyczajnie do menu i nie mogl sie w ogole zalogowac. Haslo mialem napewno poprawne. Zaskoczylo dopiero o tym jak usunalem konto i wpisalem od nowa nm GG i haslo .

#655 cudo

cudo
  • 142 postów
  • SkądŻarów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 02:28

a ja mam taki problem. normalnie sie loguje i wsyztsko jest ok niby ale ma takie cos:

1. nie moge zimportowac kontaktow
2. po jakis 15 sekundach mnie wywala do miejsca gdzie musze odblokowac IP suwaczkiem.

uzywam 1.1.4

ktos pomoze ?

cudo:confused:

ok juz jest ok , zmienilem status przed importem i jest gitara

---- Dodano 25-04-2008 o godzinie 02:47 ----

Uwaga
Jest problem z działaniem mGadu w tle, tzn działa, ale jak iPhone przechodzi w stan uśpienia (np po naciśnięciu przycisku Power) mGadu się wyłącza (na szczęście już nie blokuje całego iPhona). To dlatego że w iPhone w stanie uśpienia sieć nie działa, a gadugadu cały czas pinguje klienta, jeśli klient nie odpowiada połączenie jest zamykane. Dlatego proszę wyłączać mGadu jeśli kończymy korzystanie z iPhona. Na tą chwilę chyba nie da się tego w żaden sposób obejść, po prostu iPhone tak ma że w trybie uśpienia sieć jest wyłączana (żeby oszczędzać energię). Jest jedno obejście - trzeba mieć włączoną muzykę z iPoda, wtedy nawet w trybie uśpienia sieć cały czas jest.

nie przeczytalem calego tematu bo jest tu pare stron ale z tego co czytam w pierwszym poscie to nie jest tak do konca w moim przypadku. nawet jak iphone jest w stanie uspienia to wcale sie nie wylacza mgadu w moim przypadku tylko normalnie dziala w tle. nmgadu nie informuje mnie dzwiekiem ze mam nowe wiadomosci jak jest IP uspiony ale po jego wlaczeniu ciagle jestem zalogowany i mam wiadomosci napisane do mnie w czasi kiedy iphone byl uspiony..jak to jest mozliwe ? mam soft 1.1.4 i 44 tydzien produkcji odblokownay ziphonem 3.0

#656 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 26 kwietnia 2008 - 19:06

Jesst jakas alternatywa do mGadu? Bo u mnie tak czy tak wywala po jakimś czasie do SB... Przeczytałem większość (z 66!) stron tego tematu i nic :)

#657 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 26 kwietnia 2008 - 19:22

Jesst jakas alternatywa do mGadu? Bo u mnie tak czy tak wywala po jakimś czasie do SB... Przeczytałem większość (z 66!) stron tego tematu i nic :)

Chyba Apollo Chat. Nie jestem pewny.

Swoją drogą mGadu to świetny program, mógłby mieć tylko wibrację podczas nadejścia nowej wiadomości. Wierze, że autorowi uda się to zrobić.

#658 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 kwietnia 2008 - 19:23

W wersji natywnej - nie ma. Możesz jednak pobawić się BeeJive. Opis znajdziesz na forum.

#659 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 kwietnia 2008 - 19:30

Swoją drogą mGadu to świetny program, mógłby mieć tylko wibrację podczas nadejścia nowej wiadomości. Wierze, że autorowi uda się to zrobić.

To teraz nie ma? ;)

Dołączona grafika

#660 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 27 kwietnia 2008 - 20:16

Chyba Apollo Chat. Nie jestem pewny.

Przeciez sa wibracje! Sprawdz czy masz je w opcjach wlaczone.

#661 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 18:36

Jakis updatecik bedzie w przyszłości i czego sie możemy spodziewac??

#662 appELA

appELA
  • 72 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 21:47

wersja gadu na iphona zrobiona jest lepiej niz na macbooka hehehee

#663 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 21:59

updaty - pewnie będą na razie walczę z SDK

#664 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 22:04

Mi się bardzo podoba, chciałbym tylko jeden problem mniej, mianowicie wywalanie do SB po krótkim czasie :)

#665 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 28 kwietnia 2008 - 22:08

To teraz nie ma? ;)

Dołączona grafika

dziwne u mnie nie działają :(

#666 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 22:47

O właśnie mi się coś "odkryło" :D

1. Wibracje też mi nie działają, ale ważniejszy jest punkt poniżej
2. mGadu nie wywala mnie do SB, mimo, że siedzie na nim dość długo. Zwykle wywalało mnie po paru sekundach. Jak to zrobiłem? Wyłączyłem "Archiwum Wiadomości" nad "Dźwięki"! Nie wiem jaki to ma związek, ale mGadu nareszcie śmiga bez przycinania i wyłączania :D

#667 cryeng

cryeng
  • 103 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 29 kwietnia 2008 - 08:54

A ja mam włączone wszystko w opcjach i śmiga aż miło :D Jeszcze nie miałem zwiechy chyba ze z mojej przyczyny (np jak włączę najpierw mGadu a potem gg na tym samym numerze na kompie) Do szczęścia brakuje mi tylko ten nieszczęsny enter w wiadomościach, pozostawianie 3 kropka przez niego i otwieranie linków :)

#668 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 kwietnia 2008 - 10:55

mGadu problem z stabilnoscia i importem Witam! Caly czas mam problem z mGadu. Jestem zalogowany, wszystkie inne klienty gg (na maku np.) wylaczone. Nie jestem w stanie zaimportowac listy kontaktow, ani z serwera gadu gadu, ani z pliku gadugadu.txt w /private/var/mobile/library/mgadu ... aplikacja mi sie caly czas sypie. z zadna inna nie mam problemu, wersja 1.1.4 mgadu 2.5.5 wszystko zrobione na maku przez independance zgodnie z zasadami. czytalem forum, czy z/w czy nie nie ma to roznicy, nawet czasami zmiana stanu nic nie daje a aplikacja sie wylacza. dzieki za pomoc Krzysiek -----edit----- ni z tad ni z owad, po setnej probie niczym nie rozniaca sie od poprzednich 99 dziala.

#669 daichu

daichu
  • 122 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 11:32

ale dziala stabilnie czy na chwile?

#670 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 kwietnia 2008 - 12:31

nic nie zmienilem i nagle zaczelo dzialac, problem czemu tak ciezko bylo ze startem...

#671 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:44

DO AUTORÓW mGadu!!!!

Znalazłem dla Was fajne źródełko- mobileChat.

svn co svn://open.twenty08.com/MobileChat/trunk MobileChat

Mają tam ładnie rozwiązane pisanie w tym okienku na tekst (w mGadu nie powieksza sie), poziomy widok, i kilka innych rzeczy ;)

Możecie źródełka podpatrzeć.

#672 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 14:13

Mają tam ładnie rozwiązane pisanie w tym okienku na tekst (w mGadu nie powieksza sie)

O właśnie, to też przy nastepnym update można zmienić ;-)

#673 kapa9

kapa9
  • 85 postów
  • Skądzdunska wola Pl - slough UK

Napisano 01 maja 2008 - 17:51

w jakim katalogu znajdują sie nasze rozmowy jak bym chciał usunąć poszczególną rozmowę??

#674 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 02 maja 2008 - 15:16

w jakim katalogu znajdują sie nasze rozmowy jak bym chciał usunąć poszczególną rozmowę??

/var/mobile/Library/mGadu/logs

Slyv

#675 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 04 maja 2008 - 12:53

a takie pytanko, czy można by było zrobić przeglądanie archiwum bez logowania się za każdym razem?! czasami nie ma dostępu do neta, a chce się przeglądnąć archiwum, i wtedy mnie wywala do SB. ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)