Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#351 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 10 marca 2008 - 12:43

mi sie też "kraczy" ale to też chyba zależy od ilości kontaktów, ponieważ zauwazyłem że jak jest mniej to odrazu lepiej chodzi i sie nie wiesza.. pozdrawiam

#352 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:51

swoja liste okroilem o jakies 100 kontaktow i zostawilem ok. 50ciu i nadal to samo wiec to nie wina ilosci kontaktow. Zauwazylem ze gdy przychodzi jakas wiadomos to przed wyswietleniem sie tego takiego dodatkowego okienka iphone na chwile sie zwiesza i dopiero pokazuje sie okienko... problem w tym ze czasami sie nie odwiesza i nawet nie moge zobaczyc co do mnie ktos napisal...

#353 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 10 marca 2008 - 21:40

dziwne.. u mnie ok.. spróbuj odinstalowac i zaionstalowac ponownie.. moze nawet kilka razy i sprawdź jeśli nie pomoze to ja już nie wiem ;) Moze bug jakis pozdroo

#354 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 marca 2008 - 22:27

Dziwne zawieszenie sie mialo miejsce 3 dni temu, zostawilem mgadu wlaczone i telefon poszedl spac, zazwyczj mgdu samo sie wywala kiedy zgubi polaczenie. Tym razem jednak telefon po 3 godzinach przywital mnie pusta bateria (na poczatku bylo ok 70%)... poszperalem w logach crashreporter ale nic nie znalazlem ... nie udalo mi sie powtorzyc tego wyczynu. Razem z mGadu mam wlaczone MobileScrobbler i jest to jedyna aplikacja dzilajaca w tle. Inne cuś, to prosba, (sugestia?). Mianowicie chodzi o 'klikalne' linki, czy sa w planach czy jest to wogole mozliwe? POZDR.

#355 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 10 marca 2008 - 22:34

Dziwne zawieszenie sie mialo miejsce 3 dni temu, zostawilem mgadu wlaczone i telefon poszedl spac, zazwyczj mgdu samo sie wywala kiedy zgubi polaczenie. Tym razem jednak telefon po 3 godzinach przywital mnie pusta bateria (na poczatku bylo ok 70%)... poszperalem w logach crashreporter ale nic nie znalazlem ... nie udalo mi sie powtorzyc tego wyczynu.
Razem z mGadu mam wlaczone MobileScrobbler i jest to jedyna aplikacja dzilajaca w tle.

Inne cuś, to prosba, (sugestia?).
Mianowicie chodzi o 'klikalne' linki, czy sa w planach czy jest to wogole mozliwe?

POZDR.

Klikalne ikonki? No przecież są klikalne. Napisz co dla ciebei oznacza klikalność ikonek.

#356 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 10 marca 2008 - 22:40

Linki, a nie ikonki :)

#357 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 marca 2008 - 23:06

hah! linki wlasnie :) we wiadomosciach, chociazby te zaczynajace sie od http://

#358 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 10 marca 2008 - 23:08

Linki, a nie ikonki :)

Zrobi się ;)

#359 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 11 marca 2008 - 08:55

Akurat to nie powinno być trudne, bo jest do tego specjalny framework w iPhonie - URLify. Swoją drogą to właśnie on jest odpowiedzialny za to, że nasze 9-cyfrowe nr'y telefonów nie są podświetlane i nie potrafię go zmusić, żeby były...

#360 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 11 marca 2008 - 14:32

SPRAWDZ EDGE , u mnie smiga ze milo .

a umnie nie. EDGE dziala bo caly net i mail chodza. Samo mGadu po wejsciu do niego i nacisnieciu "zaloguj" wywala sie tzn. telefon wraca do ekranu poczatkowego z sufakiem blokady (to sie chyba nazywa "soft reset", czy tak?)... Telefon z 1.1.4 i wszystkimi polskimi dodatkami z i.myapple.pl.

#361 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 12 marca 2008 - 08:48

jakie ilosci KB ciagnie mGadu? za wyslana, odebrana wiadomosc, za czas czuwania itp. pytam bo mam heyah i moge wziac pakiet 5mb na edge , ale nie wiem na ile mi moze starczyc

#362 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2008 - 08:55

Zwróć uwagę na ostatni punkt w tym poście.

#363 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 12 marca 2008 - 09:59

dzieki, a jak z wysylaniem/odbieraniem wiadomosci?

#364 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 marca 2008 - 13:40

Wydaje mi się, że odkryłem dlaczego mGadu wywala do SB. Ogólnie nie miałem nigdy problemów z aplikacją, śmigało po EDGE i WiFi. Kilka dni temu odpaliłem mGadu tylko, że zapomniałem włączyć EDGE i WiFi. Pojawił się ekran logowania, mieliło, mieliło i "bach" do SB. Nie przejmując się włączyłem WiFi i ponownie odpaliłem mGadu, niestety aplikacja w czasie logowania wywala do SB tak jakby uszkodziły się jakieś pliki, czy coś?! Od tego momentu nie działa, ani po WiFi, ani po EDGE. Jeszcze nie przeinstalowywałem programu, także nie wiem czy będzie działać, jak update nie pomoże to dopiero wtedy będę się martwił.

#365 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 12 marca 2008 - 13:48

Wydaje mi się, że odkryłem dlaczego mGadu wywala do SB. Ogólnie nie miałem nigdy problemów z aplikacją, śmigało po EDGE i WiFi. Kilka dni temu odpaliłem mGadu tylko, że zapomniałem włączyć EDGE i WiFi. Pojawił się ekran logowania, mieliło, mieliło i "bach" do SB. Nie przejmując się włączyłem WiFi i ponownie odpaliłem mGadu, niestety aplikacja w czasie logowania wywala do SB tak jakby uszkodziły się jakieś pliki, czy coś?! Od tego momentu nie działa, ani po WiFi, ani po EDGE. Jeszcze nie przeinstalowywałem programu, także nie wiem czy będzie działać, jak update nie pomoże to dopiero wtedy będę się martwił.

Zrestartuj iphona, odinstaluj i zainstaluj mGadu. Nie mam pojęcia co to może być.

#366 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 marca 2008 - 14:24

Wiem mniej więcej co trzeba zrobić, żeby działało, ale nie mam czasu, żeby to zrobić. Posta napisałem, żeby przestrzec innych, że logowanie bez aktywnego połączenia z internetem może być przyczyną takiego zachowania aplikacji.

#367 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 12 marca 2008 - 16:36

Wiem mniej więcej co trzeba zrobić, żeby działało, ale nie mam czasu, żeby to zrobić. Posta napisałem, żeby przestrzec innych, że logowanie bez aktywnego połączenia z internetem może być przyczyną takiego zachowania aplikacji.

A co trzeba robić żeby zadziałało?

#368 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 marca 2008 - 17:42

Wydaje mi się, że odkryłem dlaczego mGadu wywala do SB. (...) odpaliłem mGadu tylko, że zapomniałem włączyć EDGE i WiFi. Pojawił się ekran logowania, mieliło, mieliło i "bach" do SB. Nie przejmując się włączyłem WiFi i ponownie odpaliłem mGadu, niestety aplikacja w czasie logowania wywala do SB tak jakby uszkodziły się jakieś pliki, czy coś?! Od tego momentu nie działa, ani po WiFi, ani po EDGE.

Nie mogę tego potwierdzić u siebie (1.1.2) - na próbę wyłączyłem Wi-Fi i EDGE'a, odpaliłem mGadu i ... na dole pojawił się pasek z informacją: Connecting .
Po włączeniu Wi-Fi, mGadu zalogowało się na serwer bez żadnych fochów i działa.

#369 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2008 - 18:13

Aplikacja ogólnie bardzo przyjemna, ale zauważyłem tą samą rzecz co BlackBox - minimalizuję mGadu, wchodzę w Safari, a gdy wracam do mGadu to on chce się logować i pojawiają się dwie ikony GG w górnej części ekranu, po czym wraca do SB. A teraz takie pytanie (może nie na miejscu): czy dało by się zrobić zwyczajny wygląd, żeby wiadomości nie przychodziły w tych "chmurkach", tylko normalnie (chodzi mi o przybliżony wygląd GG z PC)?

#370 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 13 marca 2008 - 14:20

A co trzeba robić żeby zadziałało?

Napisałem, że wiem mniej więcej, czyli to co napisałeś wcześniej - ponowna instalacja (i tak zaraz przechodzę na 1.1.4, także zainstaluje na świeżo, od nowa).

#371 p_m_k

p_m_k
  • 41 postów
  • SkądMyszków

Napisano 13 marca 2008 - 15:55

a kiedy jeśli można wiedsieć będzie update??? W mGadu przyeałoby się archiwum...

#372 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 13 marca 2008 - 16:13

a kiedy jeśli można wiedsieć będzie update??? W mGadu przyeałoby się archiwum...

Mysle ze kilka dni. Archiwum juz na pewno bedzie zapisywane w iphonie, nie wiem jeszce cze bedize zrobiony podglad archiwum w mGadu

#373 pyrrus

pyrrus
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2008 - 21:44

dziwny przypadek Ja mam z mGadu dziwny przypadek. Instaluję, wchodzę, wpisuję konto i hasło i... przyciski "zaloguj" i "anuluj" nie reagują, nie są "klikalne". W innych aplikacjach guziki w tym miejscu ekranu są ok. Więc podejrzewam, że to problem aplikacji. Co robić? Reset, odinstalowywianie i instalowanie nic nie dają. Mam 1.1.4, lecz także na 1.1.2. było tak samo... pozdrawiam

#374 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 marca 2008 - 22:32

to nie wina firmware'u, bo u mnie na 1.1.2 jak i teraz na 1.1.4 działa ok

#375 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 marca 2008 - 08:55

Zrestartuj iphona, odinstaluj i zainstaluj mGadu. Nie mam pojęcia co to może być.

Dziwna sprawa, nawet restore nie pomaga, przeszedłem na 1.1.4 i mam te same objawy co wcześniej, czyli brak możliwości zalogowania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych