Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#326 Woodee

Woodee
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2008 - 10:11

Pewnie masz racje Slyv z tym niestabilnym Wifi, przetestuje na uczelni. Pzdr

#327 martint

martint
  • 24 postów

Napisano 06 marca 2008 - 11:06

Stwórz pusty katalog mGadu.app a /Application i spróbuj odinstalować

niestety nic to nie daje - caly czas ten sam komunikat...
pomimo, ze:
- dodalem katalog z upr 777 we wszystkich mozliwych "Apliccations" w IP
- usunalem wpis w "LocalPackages.plist" dotyczacy mGdau w skutek czego zniknelo mi to w update i uninstall a pojawilo sie (po odswiezeniu zrodel) w install
- wipilem 3 kawy na rozjasnienie umyslu ;)

moze jest mozliwosc "recznej" instalacji ..
dlatego prosze o linka z aplikacja i ew. instrukcje gdzie co i jak..

pozdr
sorki aplikacja jest pod http://i.myapple.pl/...e=mgadu-2.3.zip
skopiowalem do odpowiednich katalogow .. wlasnie sie "loguje" zobaczymy co i jak... chyba 3 x uninstal i instal trza bedzie zrobic...

#328 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 06 marca 2008 - 20:05

Czego mozemy spodziewac sie w nastepnym update??

#329 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2008 - 20:41

Czego mozemy spodziewac sie w nastepnym update??

Nowości. Nie możesz poczekać? Musisz popędzać?

#330 Wartal

Wartal
  • 154 postów
  • SkądŁodz /Dublin

Napisano 06 marca 2008 - 20:55

aaaa kiedy bedzie kolejny update mGadu ?

#331 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 06 marca 2008 - 21:07

Wartal: A nie za dużo byś chciał? To nie App-a-day ;).

#332 Hjamlar

Hjamlar
  • 59 postów

Napisano 06 marca 2008 - 21:15

A pojawi się jakaś możliwość archwizacji rozmów?! :)

#333 cryeng

cryeng
  • 103 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 06 marca 2008 - 21:23

Dajcie już spokój im! Niech pracują w swoim tempie chociaż nie ukrywam że kolejne aktualizacje GG bardzo pozytywnie na mnie działają. :P Obiecałem dotacje nawet i wywiąże się z obietnicy bo naprawdę warto. :) Wcześniej miałem mobilne GG na SE k800 i muszę przyznać, że nie dorasta do pięt możliwościom i intuicyjnością obsługi mGadu :)

#334 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 06 marca 2008 - 21:25

W następnej wersji na pewno zrobimy ustawianie statusu który ma być po zalogowaniu i pewnie opis do statusu. Nie wiem jeszcze co oprócz tego
  • Z3T lubi to

#335 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 marca 2008 - 21:28

na te słowa czekałem Dołączona grafika Dołączona grafika

#336 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 06 marca 2008 - 23:36

Obiecałem dotacje nawet i wywiąże się z obietnicy bo naprawdę warto. :)

To czy ja nie powinienem też podać*numeru konta :P

W następnej wersji na pewno zrobimy ustawianie statusu który ma być po zalogowaniu i pewnie opis do statusu. Nie wiem jeszcze co oprócz tego

No zapewne się złoży dodatkowo jak zwykle trochę kosmetyki i zmian których nikt nie widzi...
Chociaż przy tym wszystkim najdłużej to się*te interfejsy robi ;)

#337 tommi

tommi
  • 6 postów

Napisano 06 marca 2008 - 23:58

Działa wam mGadu przez EDGE?? Umnie nie :( jak daje zaloguj pisze: trwa nawiązywanie połączenia z internetem, później logowanie... i nic, pochwili go całkiem wywala. Dodam jeszcze że wogóle brak jakiej kolwiek aktywności EDGE :/ Na wifi wszystko pięknie śmiga.

#338 ld_ven0m

ld_ven0m
  • 96 postów

Napisano 07 marca 2008 - 02:09

Witam, mam problem z mgadu, po 5-7 min. zawiesza mi iPhone'a (1.1.3) po hard restarcie i wlaczeniu mgadu po 3 min. Samo sie wylacza i robi sie soft reset.Cos moge zrobic?

#339 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 07 marca 2008 - 06:02

jezeli sie da to mozna by bylo poprawic czas nadeslania wiadomosci. mi pokazuje czas w ktorym wlasnie wlaczam mGadu, a nie o ktorej tak naprawde byla wyslana. dzieki ps. super robota

#340 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 07 marca 2008 - 09:02

Działa wam mGadu przez EDGE?? Umnie nie :( jak daje zaloguj pisze: trwa nawiązywanie połączenia z internetem, później logowanie... i nic, pochwili go całkiem wywala. Dodam jeszcze że wogóle brak jakiej kolwiek aktywności EDGE :/
Na wifi wszystko pięknie śmiga.

SPRAWDZ EDGE , u mnie smiga ze milo .

#341 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 07 marca 2008 - 11:06

Czy testowal ktos najnowszą wersje na 1.1.1? Pytam bo u mnie niby sie wgrywa ale kontaktow nie widze a jak chce pobrac je z pliku lub z serwera to wywala do SB. Coś zle robie czy tez wymuszone jest przejscie na nowszy soft?

#342 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 07 marca 2008 - 12:05

Czy testowal ktos najnowszą wersje na 1.1.1? Pytam bo u mnie niby sie wgrywa ale kontaktow nie widze a jak chce pobrac je z pliku lub z serwera to wywala do SB. Coś zle robie czy tez wymuszone jest przejscie na nowszy soft?

Tak, wczoraj też to zauważyłem na iPhonie 1.1.1. Ale za którymś razem się udało.
Aha, najpierw ręcznie dodałem jakiś kontakt do listy.

#343 Wolvi

Wolvi
  • 133 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 marca 2008 - 10:39

Co tam panowie?? :D Jak prace idą nad naszą ukochaną aplikacją?? :D

#344 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 09 marca 2008 - 10:43

Co tam panowie?? :D Jak prace idą nad naszą ukochaną aplikacją?? :D

odpowiedź jest kilka postów wyżej !!! ;)

http://www.myapple.p...07-post329.html
http://www.myapple.p...65-post331.html

#345 Wolvi

Wolvi
  • 133 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 marca 2008 - 11:04

odpowiedź jest kilka postów wyżej !!! ;)

http://www.myapple.p...07-post329.html
http://www.myapple.p...65-post331.html

No ejj.. ależ ja w życiu nie śmiem was ani pospieszać ani broń panie boże tym bardziej się tego na siłę domagać :P :) Tak zauważyłem że cisza nieziemska od 3 dni więc sobie myślę że Panowie pilnie pracują nad aplikacją i pewnie potrzebują chwili oddechu i tak do nich zagadnąłem z czystą życzliwością tylko :) Zdaje sobie sprawę że wszystko w swoim czasie i wszystko bez pośpiechu. Ja tylko daje poznać wyżej wymienionym Panom że nadal interesujemy się ich aplikacją i prawdopodobnie wielu z nas zagląda nawet parę razy dziennie na forum czy aby przypadkiem jakieś nowe informacje o progresie nie wypłynęły :)

#346 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 marca 2008 - 20:58

Od dawna nie dodawałem w tym temacie swoich spostrzeżeń (z prostej przyczyny - nie było do czego się przyczepić), ale przed chwilą znalazłem bug'a w najnowszej wersji mGadu. O co chodzi? Odpalam aplikację chwilę pogadam (a czasami nawet nie :)), minimalizuję za pomocą klawisza Home, wchodzę w Safari, albo inną aplikację, po czym znowu wracam do mGadu. Niby cały czas działało w tle, ale od nowa chce się logować. W rezultacie pojawiają się dwa słoneczka u góry i aplikacja chodzi, po chwili wywala do SB. Problem zauważyłem dopiero dzisiaj, wcześniej wszystko chodziło poprawnie.

#347 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 09 marca 2008 - 21:58

Od dawna nie dodawałem w tym temacie swoich spostrzeżeń (z prostej przyczyny - nie było do czego się przyczepić), ale przed chwilą znalazłem bug'a w najnowszej wersji mGadu. O co chodzi? Odpalam aplikację chwilę pogadam (a czasami nawet nie :)), minimalizuję za pomocą klawisza Home, wchodzę w Safari, albo inną aplikację, po czym znowu wracam do mGadu. Niby cały czas działało w tle, ale od nowa chce się logować. W rezultacie pojawiają się dwa słoneczka u góry i aplikacja chodzi, po chwili wywala do SB. Problem zauważyłem dopiero dzisiaj, wcześniej wszystko chodziło poprawnie.

Przyjrzę się*temu, na razie na szybko nie zaobserwowałem tego zjawiska...

Co tam panowie?? Jak prace idą nad naszą ukochaną aplikacją??

Szczerze mówiąc zdecydowanie wolniej... rozleniwiliśmy się?
ja akurat walczyłem z SDK... popsułem sobie kompilator,
więc troszkę potrwa zanim wrócę do gry...
jak wiadomo robimy to hobbystycznie, po godzinach pracy (czasami w czasie pracy*), mam nadzieje, że jutro znajdę czas, aby się za to zabrać.

* - do wiadomości mojego pracodawcy - to żart :P

#348 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 10 marca 2008 - 09:07

Myślę że pod koniec tygodnia będzie kolejna wersja z rozbudowaną obsługą statusów, dodatkowym panelem z różnymi ustawieniami i z archiwum rozmów (dostęp do archiwum na razie przez putty)

#349 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 10 marca 2008 - 12:25

oooo to dobra wiadomość !

#350 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 10 marca 2008 - 12:29

zauwazylem ze u mnie krzaczy sie to gadu gdy ktos do mnie pisze (nie zawsze), chodzi glownie o to duze okienko, w ktortym sie wyswietla od kogo wiadomosc i jej tresc... dalo by rade jakos to zmienic? na jakies male powiadomienie, cos typu jak jest w oryginalnym gadu? pozdro.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych